Hae Anna.fi-sivustolta

Joulun Jälkiruoka?

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä Luumutar, 05.12.2005.

  1. Luumutar Vierailija

    Viimeksi tein luumurahkaa ja edelliskerralla Hehkukiisseliä...

    Mitäs helppoa ja yksinkertaista tällä kertaa?

    Ideat kiertoon :)
     
  2. Juulia Vierailija

  3. Lintu75 Vierailija

    Tiramisua, samaa versiota kahviliköörillä maustettuna, tai sitten ihanan jouluinen ohje piparinmurupohjainen glögi-juustotorttu...jos ohjetta kaipaat, löytyy osoitteesta www.Lintu75.vuodatus.net
     
  4. hm Vierailija

    Puolukkainen charlotte russe tai marinoitu hedelmäsalaatti tai hyydytetty tuorejuustoluumukakku tai kastanjasuklaakakku.
     
  5. liselotte Vierailija

    Pannacotta ja marjoja tai hedelmiä.
     
  6. tuttua Vierailija

    Olen tarjonnut usein puolukkavispipuuroa kermavaahtolisällä.
    Voimakasta puolukkamehua tai paljon puolukkaa, että maku on vahva. Valmiiseen, erittäin kuohkeaksi vispattuun puuroon 2 dl vispikermaa hyvin vatkattuna, creme vanilla sopii myös.

    Toinen helppo on karpalokiisseli kermavaahdon kera.
     
  7. Lintu75 Vierailija

    tai karpalokiisseli+ vaniljakiisseli....meidän lasten suosikkikiisseliä.
     
  8. tintti Vierailija

    Huomasittekos muuten että Linnan juhlissakin oli ""glögikakkua"" tarjolla? Näytti hyvin samanlaiselta kuin tuo tuorejuustotorttu!
     
  9. Sydney Vierailija

    Meillä on aina jouluna marjajäädykettä; joko mesimarjoista tai sitten puolukoista tehty, jos kesällä ei ole saanut mesimarjoja.
    Pohjana siinä on keitetty pohja, silloin siitä tulee ihanan pehmeää.
    Helppo jälkiruoka kun voi tehdä etukäteen pakkaseen ja takkuvarmasti hyvä.
     
  10. karpalo Vierailija

    tänä jouluna aion tehdä hedelmäsalaattia eksoottisista hedelmistä ja sen kanssa rommilla maustettua suklaakastiketta
     
  11. ninsu Vierailija

    Karpalojäädykettä ja kinuskikastiketta.
     
  12. Lotta Vierailija

    Meillä tehdään perinteisesti ""puolukkahuttua"". Mistä lie nimensä saanut...
    Kermavaahdon joukkoon lisätään sokeroitua puolukkahilloa ja vähän talkkunajauhoa. Sekoitetaan ja nautitaan kylmänä.
     
  13. varma Vierailija

    ""Takkuvarmasti"" hyvää... onko se siis sama kuin idioottivarma??? Vai takkuaako jotenkin?
     
  14. Milla Vierailija

    kuulostaa hyvältä nuo marjajäädykkeet, antaisitteko joku esim. karpalojäädykkeen ohjeen... ? Kiitos!
     
  15. Sari Vierailija

    Vositko kertoa ohjeen. Tuo keitetty pohja kiinnostaa.
     
  16. jaana Vierailija

    Meillä tehdään glögi-juustokakkua jo kolmannen kerran. Kaunis ulkonäöltään ja herkullinen. Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli ohje.
     
  17. kakkua Vierailija

    Voisitko olla niin ystävällinen, että kirjoittaisit tuon glögi-juustokakun ohjeen tähän? Minulle ei Pirkka-lehteä tule, mutta olisi kiva kokeilla ohjetta.
     
  18. Hanna Vierailija


    Tämä löytyi Pirkan sivuilta, ole hyvä. Taidanpa itsekin kokeilla kun kuulostaa niin hyvältä =)


    Mausteinen glögitorttu

    Pohja
    150 g piparkakkuja
    75 g voita tai margariinia
    Täyte
    200 g tuorejuustoa
    2 dl vispikermaa
    1 dl tomusokeria
    1/2 tl kanelia
    1/2 tl jauhettua kardemummaa
    1 appelsiinin raastettu kuori
    3 rkl appelsiinin mehua
    4 liivatelehteä

    Pinnalle
    3 dl glögitiivistettä
    1 dl vettä
    4 liivatelehteä
    Koristeeksi
    kanelitankoja

    Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparin murujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
    Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinin mehu. Purista ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtyneenä muun täytteen joukkoon. Nostele täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
    Liota liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja vesi kattilassa. Purista ja sulata liivatteet glögiin. Jäähdytä. Kaada täytteen päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa 4 tuntia. Koristele kanelitangoilla.



     
  19. kakkua Vierailija

  20. piko Vierailija

    Meillä ei yleensäkään ole jälkiruokaa. Jälkkärit syödään mieluummin välipaloina. Muutamia pokkeuksia kyllä löytyy.
    Jouluna ei kukaan kaipaa mitään, mutta silti teen hedelmäsalaattia. Se on jotenkin vaan niin raikkaan tuntuista. Isoon kulhoon erilaisia hedelmiä ja jotain hedelmämehua sekaan.
    Nuorimmainen laittaa vaniljajäätelöä päälle, me muut syömme pelkälteen.
    Tämäkään ei oikeastaan ole jälkkäri, kun jokainen syö sen välipalana, sitten kun maittaa:)
     
  21. papupata Vierailija

    Tiedän, että keskustelu on melko vanha, mutta jollekin tämä voi vielä olla relevantti. Itse teen tällä ohjeella, ja onnistuu aina: http://papupata.com/marjaisat-valkosuklaakupit/
    Päälle voisi vielä ripotella esimerkiksi piparkakun murusia!
     
  22. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 079
    Saadut tykkäykset:
    17
    Läpinäkyviin laseihin annoksena tehdy lohkeava karpalokiisseli kermavaahdolla. Näyttävä ja pieni makea(tai oikeammin hieman kirpeä, kun en normi sokeria käytä), päätös raskaalle aterialle.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti