Hae Anna.fi-sivustolta

Joustoja ulkoisiin suhteisiin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 12.09.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 224
  Saadut tykkäykset:
  1
  EU on syntynyt alun perin sen vuoksi, ettei tarvitse sotien ratkoa kiistoja, mutta nyt monen valtion virallinen pyrkimys on saada unionin jäsenmaat yhtenäisen puolustuksen piiriin. Venäjä on jälleen kehittymässä samanlaiseksi kuin Kiina, missä yksityisomaisuutta suojellaan vain vähäisessä määrin. Oletetaan siten, että valtioilla on valtaa ohjata yrityksiä sellaisiin projekteihin, joista yksinvaltaisissa maissa päätetään poliittisesti. Ruotsissa valtiovalta ei halua verottaa suoraan, vaan asettanee pankit varojen kerääjäksi, sillä puolustuksen uusimiseen tarvitaan tuloja.

  Länsimaissa työtä ei veroteta enää samoin kuin ennen, minkä vuoksi valtion tulot ovat tippuneet rajusti. Ainoa keino nostaa niitä on nostaa kulutusveroja, kuten liikenteen, sähkön ja jätteiden osalta on jo tehty. Tai saada väestö töihin, jotta sosiaaliset maksut jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Uusin vaikeus on se, ettei rahvaan palkalla enää elä, vaan lisäksi on saatava yhteiskunnalta apua vuokrien maksuun ja ruokaankin. Rahvas ei edes arvosta enää itseään, kun ei kykene elättämään perhettään tuloillaan.

  Kuntien ja yhteiskunnallisten yritysten johtoporras sen sijaan on nostanut palkkansa yli äyräiden, eikä tarvitse maksaa huipputuloistaan samalla tavoin veroa kuin ennen, koska työn verotusta on kevennetty. Yksityisten yritysten maksama veromäärä valtiolle on myös vähentynyt samaisen seikan vuoksi, joten raha kiertyy omistajien pankkitileille, jotka sijaitsevat ulkomailla. Byrokratian ylläpidon jälkeen rahaa ei jää enää puolustukseen, mikä merkitsee uhkaa koko valtakunnalle erityisesti, jos naapurina on sotaisa valtio. Onneksi Euroopassa on rauhallista, eikä isoja geopoliittisia ongelmia ole kuin parissa solmukohdassa. Eliitin historialliset virheet voivat silti kostautua tulevaisuudessa, jollei järkiinnytä ajoissa.
   
  Last edited: 12.09.2019
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 224
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ruotsissa taannoin yksi elinkeinoelämän johtaja tuumaili, että hän ei maksa verojaan sen vuoksi, ettei saa vastinetta rahalleen. Nyt samaisen maan entinen pääministeri toteaa, että kaikkein kehnointa hoitoa saavat ihmiset, jotka maksavat eniten veroja. Vaatii muutosta, koska jokainen entinen poliitikko paljastaa karvansa vasta sen jälkeen, kun on siirtynyt pankin tai muun yksityisyrityksen johtoon.  https://www.expressen.se/dinapengar/goran-perssons-kritik-mot-s-akut-och-farlig-fraga/
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 224
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaunisvaaran kaivos Ruotsin Pajalassa on todettu ympäristöuhaksi, eikä syyttä, koska yritys ei piittaa lupaehdoista lainkaan. Ruotsissa aikovat jopa sulkea koko kaivoksen, jollei suojelumääräyksiä aleta noudattaa siten kuin valtion viranomaiset vaativat.

  Kaivoksen takia alueen pohjavesien korkeus on laskenut 16 metriä, mikä voi merkitä uhkaa monille suojelluille eläimille, kuten linnuille. Gruvan har sänkt grundvattennivån med 16 meter och kan utgöra ett hot mot fågelliv och flera rödlistade arter i ett av regeringen skyddat Natura 2000-område.

  Kaivos sijaitsee myös Suomen ja Ruotsin rajajoen läheisyydessä, vaikkei siitä olekaan nostettu suurta haloota. Expressenin mukaan Ruotsin uudella ulkomaankauppaministerillä on kytköksiä kaivosjohtoon muun muassa avopuolison kautta.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/nya-s-ministern-kopplas-till-miljoskadligt-gruvbolag/
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti