Hae Anna.fi-sivustolta

Juhannusaaton menu

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä yks tavis, 21.06.2016.

  1. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Uudet perunat, tilliä ja voita
    Savusiikaa tuoresalaattilajitelman kera
    Munakokkelia tuoretta ruohosipulisilppua joukkoon
    Ruisleipää
    Mansikoita ja vaniljajäätelöä
    Valkoviiniä tai olutta
     
  2. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    4
  3. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Sinä voinet käyttää konjakkia - ihan omiin nimiisi...
     
  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Naudanlihaa grillattuna, uusia perunoita, haloumi juustoa grillattuna ym. ja ehkä mansikkatiramisua jälkkäriksi. Saa nähdä nyt.
     
  5. bolognese Vierailija

    Lautasen reunalleko sinä ne tiramisun mansikat panet?
    Tiramisuun ei ainakaan tule minkäänlaisia marjoja. Siinä on espressoa,mahd. mantelilikööriä, mascarponea, kermaa, keksejä ja suklaalastuja. Siinä se kaikessa yksinkertaisuudessaan.
     
  6. Yksinkertaista on pikemminkin se, ettei osaa tai uskalla muunnella ikivanhoja reseptejä.

    Mansikkatiramisuja (tai vadelma/hedelmä) tarjotaan parhaissa ravintoloissa ympäri maailman. Niitä tekevät arvostetuimmatkin kokit.
    Vain kaavoihin kangistuneet tekevät tiramisunsa aina sillä yhdellä ja samalla tavalla. Outoa, että se noin kiukuttaa, kun joku muu tekee eri tavalla...kannattaisiko miettiä, miksi?
     
  7. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Oikeaan tiramisuun ei kuulu kerma. Olen syönyt aprikoosi tiramisua Italiassa sano, ettei sellasita ole olemassakaan vaikka ihan Italiassa sitä söin. Oikea herkullinen tiramisu syntyy savojardi keksejä käyttämällä ja niin, että keltuaiset ja valkuaiset vatkataan vaahdoksi erikseen ja keltuaisvaahtoon sekoitetaan mascarpone juusto ja sitten siihen sekoitetaan varovasti valkuaisvaahto ja tiramisu kootaan. Että näin ja tämä on ihan italialaisen ammattilaisen ohje.
     
  8. bolognese Vierailija

    Entä missä ne mansikat ovat?
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    No saa nyt nähdä miten ne ma nsikat siihen laitan. En ole vielä päättänyt. Ehkä viipaleita väliin ja puolikkaita päälle. En ole aiemmin mansikan makuista tehnyt, mutta appelsiini tiramisua olen.
     
  10. bolognese Vierailija

    Uskon, että kahvin- ja appelsiininmaku sopivatkin hyvin yhteen. Mahdollisesti myös mansikan- ja kahvinmaku.
    Käytätkö tummaa murukahvia kekesien kostutukseen?
     
  11. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tietenkään en käytä tässä kahvia vaan vastapuristettua appelsiinimehua.
     
    Last edited: 23.06.2016
  12. Wikipedian mukaan:
    Tiramisu on pehmeä italialainen jälkiruoka, johon käytetään espressokahvia, sokeria, savoiardikeksejä, munia ja mascarponea. Päälle sihdataan kaakaojauhetta.

    Näin meidän konditoria-kahvilassakin tiramisu tehdään, koska tuotteen pitää vastata perinteistä nimeään. Runebergintorttu on tietynmallinen ja aina samanmakuinen, mansikkakakku tehdään mansikoista eikä esimerkiksi raparperista, vaikka sitä olisi samaan aikaan saatavissa.

    Tiettävästi alunperin tiramisu oli tapa käyttää ylijääneet kakunviipaleet ja tähteeksi jäänyt kahvi. Kerrosten väliin pantiin mascarponea, jolloin jälkiruoka vastasi jo sinällään pientä ateriaa. Kofeiini piti virkeänä ja marcarpone antoi energiaa.
     
  13. Missäpäin konditorianne sijaitsee? Tietäisin sitten vältellä ko. paikkaa.
    Wikipedia tiedon lähteenä... ja siitä kehtaa vielä oman työpaikkansa tuotteiden "mainostajana" kertoa.

    Terveisin Milanossa oppinsa saanut.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Italiassa minä olen syönyt erittäin herkullista aprikoosi Tiramisua ja sen (vaikkakin sittä on muutamia vuosia) innoittamana valmistin mansikka Tiramisun ja tuolla se jääkaapissa tekeytyy herkulliseksi ja huomenna se syödään.
    Harmi, ettei onnistu kuvaa liittämään, mutta herkullisen näköinen se kuitenkin on.
     
  15. frutti di bosco Vierailija

    Sen sijaan, että tuot esille tietämättömyyttäsi, suosittelen googlaamaan tiramisù alle fragole. Sieltäpä löytyy mansikkaisten tiramisuleivonnaisten reseptejä kuvineen.
    Itse pidän vielä enemmän frutti di bosco-versiosta.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
  16. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Pitääpä joskus kokeilla lisätä muitakin marjoja. Tiramisu on nopea ja helppo ja erittäin hyvä jälkiruoka tehtynä miten tahansa. Näin kesällä marjoista ja hedelmistä tulee jotenkin kevyemmän oloisia vaikka kalorit toki samoja.
     
    • Tykkään Tykkään x 1
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti