Hae Anna.fi-sivustolta

Juhlat vähenee

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä tähän se menee, 02.01.2016.

 1. tähän se menee Vierailija

  Onhan todella hyvä, että jatkossa on noita arkipyhiä vähemmän. Töissä ollaan jatkossa loppiaiset ja helatorstait. Ja oliko niitä vielä muitakin.

  Siinä säästyy aikaa ja rahaa, kun ei tarvi turhaa tuusata.

  Ja eikös olis upeeta, kun saatais itsenäisyyspäiväkin niin, että tehtäis silloin palkaton päivä ihan yhteiskunnan eduksi. Taas säästyis turhat kokkaamiset.
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 104
  Saadut tykkäykset:
  17
  No jopas pomppas ei todellakaan minkään hyvä idea.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. tähän se menee Vierailija

  No mikä ettei?
   
 4. saavat mennä Vierailija

  Sinänsä uskonnolliset arkipyhät ovat outo juttu, koska kuinka moni meistä viettää niitä kirkollisina juhlapyhinä? Moniko uskoo jumalaan ja niiden pyhien sanomaan? En ainakaan minä enkä siis ymmärrä, miksi ne yleensä ovat vapaapäiviä meille uskonnottomille. Uusivuosi, vappu ja itsenäisyyspäivä ovat eri asia. Niillä ei ole uskonnollista sävyä ja ne sopivat siis hyvin kaikelle kansalle.

  Hyvien ruokien kokkailuun minulla ainakaan eivät suuremmin vaikuta pyhien sanomat. Meillä laitetaan aina hyvää ruokaa - myös arkena. Koskaan en tee vain tankkausta varten, vaan aina ajattelen, että ruoasta pitää nauttia, se pitää olla tuoreista aineksista tehtyä ja tuoretta, pöytä pitää kattaa kauniisti ja ruokailuun pitää rauhoittaa hetki. Aina se hetki ei ole pitkä, mutta vaikka nopeasti söisikin ruokansa, ei koskaan pidä hotkia.

  Herkullinen ruoka ei ole sama asia kuin kalleus, työläys tai rasvaisuus/korkea kalorimäärä. Helpostihan kermalla ja voilla saa hyvää, mutta ehdottomasti tärkeintä on käyttää monipuolisesti kasviksia, yrttejä ja muita mausteita.
   
 5. plus Vierailija

  Joulu ja juhannus ovat olleet olemassa jo pakanallisella ajalla, keskitalven valon juhlana ja keskikesän valon juhlana. Niitä ei suinkaan tarvitse viettää minään uskonnollisina juhlina. Hauskoja tapahtumia sinänsä arjen katkaisijoina.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. pakana Vierailija

  joo, juhlia voi ihan vaan sen takia kun on ennenkin juhlittu. Sitä sanotaan perinteeksi. Ei aina tarvitse ottaa uskonnollista lähtökohtaa tai muistaa tasan tarkkaan minkä takia jotain vappua tai pääisiäistä vietetään. Onhan meille tullut pikkuhiljaa halloweenit sun muutkin bileet, joten... nautitaan juhlista ja pidetään hauskaa, relataan ja ollaan onnellisia. ei tarttee pukee kireetä pipoo päähän eikä ottaa veemäisesti jokaista kivaa asiaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 7. tähän se menee Vierailija

  Juuri noin, pidetään hauskaa ja relataan. Mutta omalla ajalla, ei työnantajan maksamana.

  Eihän nuo halloweenit sun muutkaan pippalot ole arkena. Viikonloppuna jokainen juhlikoon ihan työvuorojensa mukaan, mutta ei palkallisesti.

  Miettikääpä omalle kohdalle, jos joutuisitte maksamaan ihan vaan siitä ilosta vieraalle ihmiselle, että hän joskus käy tekemässä sinulle jonkun homman, mutta laskuttaisi sitten myös samalle viikolle sattuvan arkipyhän, koska olet viikollakin maksanut hänelle palkkaa.

  Kokataan siis omista aineista omalla ajalla, eiköstä niin?:)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 8. kannatetaan Vierailija

  Kannatettava ajatus! Kakki juhlapyhät, on niiden perinne mikä tahansa, viikonlopuille. Arkipyhät sekoittavat monet työt ja ovat ihan turhia.
   
 9. plus Vierailija

  Riippuu tietenkin asenteesta, elätkö tehdäksesi työtä vai teet työtä elääksesi.

  Matkustapa vähän lähemmäs Välimerta, niin näet miten fiestat, musiikki ja ilonpito on elämän ydin.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. voi torttu Vierailija

  Niin, ja kukas ne maksaakaan nuo fiestat sun muut?:D

  Me siis tehdään entistä enemmän työtä, että muut saa fiestailla ja musisoida.
   
 11. yks tavis multifilosofi

  liittynyt:
  08.11.2009
  Viestejä:
  1 111
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jokainen sinne saakka( lähemmäs Välimerta ) ehtinyt / päässyt - maksaa kyllä ihan itse omat olemisensa ja juhlansa.
  Mutta suomalaiset n s " yhteiskunnan tukiaisilla" lusmuilijat käyvät meidän "iloisten veronmaksajien" kukkaroilla!:(
   
 12. voi torttu Vierailija

  Etpä sitten tajunnut vaan eipä ihme. Mutta mehän vaan "lainataan" sinne Välimeren lähistölle. Täällä säästetään ja otetaan pakkolakeja käyttöön, jotta on mistä "lainata" muille.

  Mene nyt taas sukkelaan valittamaan ylläpidolle, jotta sinua kiusataan.:(
   
 13. kannatetaan Vierailija

  Ehtiihän iloa pitää, juhlia ja nauttia musiikista myös viikonloppuisin - ei siihen arkipyhiä tarvita. Olen asunutkin Välimeren rannalla pariinkin otteeseen pitäessäni vuorotteluvapaata ja virkavapaata.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 14. Huomioitsija Vierailija

  Suomalaiset tykkäävät lomailla ja laistaa töistä aina kun mahdollista, ja valitettavasti se näkyy kielteisesti hyvin monessa asiassa. Liiallisesta ahkeruudesta ei suomalaisia voi syyttää. Mutta kuten sanotaan, maassa maan tavalla.
   
 15. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 104
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tutkipas kuinka paljon yleisiä juhlapäviä/vapaapäiviä on muissa EU maissa? Esim.brittien bank holidayt.
   
 16. Kyllähän Suomessa on ollut enemmän "ylimääräisiä" vapaapäiviä. Meillä yleisiä vapaapäiviä "bank holidayta" ovat pitkäperjantai, pääsiäismaanantai, toukokuun ensimmäinen maanantai (vappu), elokuun viimeinen maanantai, joulupäivä ja tapaninpäivä. Yhteensä siis kuusi. Suomesta poiketen jos joulupäivä tai tapaninpäivä osuu viikonlopulle, niin vapaat siirtyvät seuraavalle maanantaille ja/tai tiistaille. Jouluaatto, vappuaatto ja juhannus ovat täysiä arkipäiviä. Tosin kun "ylimääräisistä" vapaapäivistä puhutaan niin kannattaa muistaa miten paljon saa vuosilomaa. Joissain maissahan vuosiloma on todella lyhyt, mutta sitten on kaikenlaisia kissanristiäisten muistojuhlia.
   
 17. onhan noita vapaita Vierailija

  Totta, Suomessa noita vapaapäiviä parhaimmillaan on enemmänkin. Lomia on ihan hurjasti. Esimerkiksi omalla alallani on kuuden viikon kesäloma ja kahden viikon talviloma (tosin talviloman saavat täytenä vain vuorotyössä olevat, joilla on viikonloppu- ja iltatöitä tietty määrä). Kunnallisella alalla on 38 vuosilomapäivää ja siinä pitää huomioida, että heillä lasketaan lomaviikkoon vain viisi päivää viikkoa kohti. Meidän alallamme kuten kai muillakin yksityisillä lomapäiviä kuluu viikossa kuusi. Eikä meidän työpäivämme mittakaan päätä huimaa - suurella osalla se on 7,5 tuntia, joillakin aloilla vähemmänkin.
   
 18. Sori, listasta jäi vielä puuttumaan uudenvuodenpäivä.
   
 19. oi aikoja Vierailija

  Mielestäni kyllä myös kunnallisella kuten myös valtion puolella lasketaan lomat ihan samoin kuin yksityiselläkin. Joskuhan on voinut saada hyötyä, jos otti kokonaisen viikon lomaa (esim pääsiäisviikko) niin säästyi sitten sen lauantain laskemiselta. Pääsosin lomat on aina pitänyt ottaa kokonaisina viikkoina, mutta jos on vaan käyttänyt irtopäiviä, viittä lomapäivää kohden on pitänyt ottaa mysö lauantai lomaksi.

  Itse olen ollut valtiolla töissä ja minulla oli lomaa kaikestaan 45 vuorokautta. Ne sai pitää milloin halusi, kun lomakaudella käytti vain 24 päivää. Olin siis pitkälomalainen, vaikken mitään vuorotyötä tehnytkään. Valtiollakin muuttui tuo lomien laskenta siten, ettei niitä lauantaita tarvitse ottaa, mutta vastaavasti lomapäiviä vähennettiin. Eli jos olisin edelleen valtion hommissa, minulla olisi 39 päivää lomaa.

  Joissakin valtion hommissa todella aloitetaan työt vaalien jälkeen joskus ja jäädään melkein samantien lomalle.:) Syysloman jälkeen taas ollaan tovi paikalla ja siitä hankkii jokusen kuukauden vapaata.

  Normaalistihan lomat ensin hankitaan ja sitten käytetään. Vuodessa yleensä saa sen vajaan kuukauden lomaa, tavan tallaajat.

  Virkasuhteisilla oli oikeus sairastaa täydellä palkalla 90 vuorokautta. Tuosta siis tuli virkamiehelle, pitkään työssä olleelle, lomaa 135 vuorokautta, nyt hieman vähemmän, kun on vähennetty ne lauantait. Siihen sitten vielä lisätään ne muut vapaat. Ei siis ollenkaan hassumpaa.
   
 20. ei lasketa Vierailija

  Noin se on ollut, mutta nykyään kunnallisilla aloilla 38 lomapäivää tarkoittaa hiukan yli seitsemää lomaviikkoa (siis viisi päivää kuluu viikkoa kohden). Yksityisellä esimerkiksi 36 lomapäivän loma on tasan kuusi viikkoa. Eli ei lasketa samalla tavalla kunnallisella ja yksityisellä puolella. Valtion lomista en tiedä.
   
 21. oi aikoja Vierailija

  Taitaa valtion omat mennä samoilla malleilla. Jokatapauksessa jo tästä näkee, että lomia saavat eniten ne, joiden palkatkin maksetaan yhteiskunnan kassasta.
   
 22. dtld Vierailija

  Saksassa on 9-13 kokonaista ja 2 puolikasta lakisääteistä juhlapäivää, joista työnantaja maksaa palkan. Siitä huolimatta talous vetää eli ei ne vapaat kaikkea tuhoa...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. plus Vierailija

  Bank holidayt vastaavat Suomen pekkaspäiviä, mutta tulevat kaikille.
   
 24. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 104
  Saadut tykkäykset:
  17
  Eipä ole minulla ollut koskaan pekkasia, joten ei ole niistä paljoakaan tietoa.
   
 25. lyhyet työpäivät Vierailija

  Pekkasilla korvattiin tiettyjen alojen pidemmät eli 8-tuntiset työpäivät. Sinulla varmaan on valtion superlyhyet päivät - ainakin ne vielä joku vuosi sitten olivat kesällä vielä lyhyemmät kuin meidän muiden 7,5-tuntiset. Vieläkö ne ovat niin? Eli että kesällä on puoli tuntia vielä talveakin lyhyempi työpäivä?
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti