Hae Anna.fi-sivustolta

Julkisuus unohtaa rahvasväen

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 12.02.2018.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vain viisi prosenttia Ruotsin televisiossa näkyvistä ja kuuluvista ihmisistä lukeutuu rahvaisiin, joita kumminkin on puolet väestöstä. Asia- ja uutisohjelmissa osuus on sitäkin pienempi, kuten myös yhteiskunnallisissa ohjelmissa. Sen sijaan saippuaoopperoissa luku ylittyy hieman. Eräiden arvelujen mukaan television tulisi antaa kaikkien äänien kuulua, eikä sallia vain poliitikkojen, varakkaiden tai hyvätuloisten aketeemisten mielipiteitä.

  Entuudestaan tiedetään, että kun ihmiset ja ryhmät jäävät näkymöttämiksi tai kielletään heiltä julkisuus ja tunnustus, sillä voi olla ikäviä vaikutuksia unohduksiin jätettyihin ryhmiin, mutta ilmautua voi myös suuria yhteiskunnallisia ongelmia. Edustettavuus on valtakysymys ja osa demokratiaa. Sekin tiedetään, että keskiluokkaiset ihmiset, jotka ovat kasvaneet suurkaupunkialueilla, ovat yliedustettuina toimittajakunnassa.

  Lopputulemaksi voi pohtia siten, että yleiseen palveluun tarkoitetun mediatalon on kyettävä ottamaan huomioon myös rahvaskansan äänet, eikä kirjoittaa ainoastaan ryhmän ongelmista. Näin siis Ruotsissa, mutta aivan samankaltainen tilanne lienee myös Suomessa.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/debatt/ni-sviker-och-tystar-arbetarklassen-svt/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  4 351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksi yhteiskunnallinen ongelma on populismi, joka kumpuaa juuri siitä, ettei ihmisillä ole kanavia kertoa mielipiteitään. Euroopassa osa väestä on kyllästynyt vanhoihin puolueisiin jo niin paljon, että populistit ovat nousseet hallituksiin, kuten kävi Suomessakin. Realistisin poliitikko sen sijaan potkaistiin puolueensa ulkokehille, mistä ei saa ääntä kuuluviin, jollei ole hieman kärjekäs. Ja siten voi saada populistin maineen.

  Perussuomalaisena aloittanut siniseksi värjäytynyt populistinen ulkoministeri osoitti heti kykynsä hyväksyessään reaalipoliittiset periaatteet. Ensiksi otettiin maahan ennätysmäärä pakolaisia ja sen jälkeen alettiin köyhien kyykytys. Aivan aluksi avattiin nato-optio, jonka kunniaksi jäätiin pois YK:n ydinkieltosopimuksesta ja allekirjoitettiin isäntämaasopimus.

  Kovin suuri ei vaikuta olevan reaalipolitiikon ja populistin ero, jos muutamassa kuukaudessa tittelit vaihtuvat ääripäästä toiseen. Ovat ikään kuin ympyrässä kahta puolen 360 astetta, joten toinen joutuu ottamaan askeleen vain taakse ja toinen yhden eteen. Maksajaksi valikoituu aina köyhin kansanosa, sillä rikkailta ei voi ottaa, koska he ovat paratiiseissa nauttimassa harppujen lumoa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti