Hae Anna.fi-sivustolta

Jumalan siunaus Suomen itsenäisyyden turvana

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä Tässä auttoi Herra, 06.12.2017.

 1. SUOMI 100
  Miten kymmenet venäläiset panssarivaunut voivat yhtäkkiä kääntyä taistelemaan omiaan vastaan? Miten pakkanen voi muutamassa tunnissa hyydyttää venäläisten tulivoiman ja pelastaa suomalaisrykmentin? Ilmavoimien ohjaajaupseeri evp. Olli Seppänen tuntee sotiemme kriisihetkiä, joissa Suomen joukot ovat saaneet avun kuin ihmeen kautta.

  Olli Seppäsen kertomuksista teemalla
  "Jumalan siunaus kansakunnan yllä"
  on tehty ohjelma Sota-ajan ihmeet
  Se lähetetään TV7-kanavalla itsenäisyyspäivänä
  6.12. klo 7:50 ja 15:50

  www.tv7.fi

  http://www.tv7plus/vod/player/60654/

  Hyvää itsenäisyyspäivää!
   
 2. vierailija Vierailija

 3. tai näinkin Vierailija

  Sodan keskellä, niissä kauheissa olosuhteissa on varmaan aika tavallista, että ihminen yrittää hakea turvaa ja lohtua mistä tahansa helpottaakseen oloaan. Silloin voi vaikka tuntea saavansa apua joltain henkiolennolta, kuten jumalilta. Ihmisen mieli myös tuossa tilanteessa kannustaa uskomaan ihmeisiin ja tulkkaa tapahtumat ja asiat siten, että ne vahvistavat ihmeeseen uskomista. On paljon jalompaa, jos kokee olleensa todistamassa jotain suurta, vaikka jumalan asioihin puuttumista, kun myöntää olleensa tapettavana ja tappamassa toisen käskystä. Ei tässä tarvitse olla kysymys jumalasta, ei nuo jutut minulle ainakaan ole todiste jumalan olemassa olosta. Mutta kukin tyylillään....
   
 4. vierailija Vierailija

  Jumalan ilmestyminen sodan keskellä

  Vain yksi tie - TV7

  Tässä tv-sarjassa on 12 osaa Jumalan yliluonnollisista ihmeistä.
  Jakso 12 on nimeltään Jumalan ilmestyminen sodan keskellä.
  Suomi 100 vuotta juhlajakso, jossa kolme sotaveteraania kertoo omasta pelastumisestaan kuolemalta . Yhdelle sotilaalle Jumala näytti etukäteen hänen haavoittumispaikkansa.

  Voi katsoa täältä
  www.tv7.fi/vod/series/52035/
   
 5. vierailija Vierailija

  ---
  Se, jumala jeesuksineen on vaatinut lapsiakin uhrattavaksi.
  Ihmisyyttä vihaava jumalalla palveljoineen on raaka laittomuuden historia.
  Joten olkaamme rehellisiä totuuksien suhteen:
  https://demokraatti.fi/tuomioja-eni...nflikteissa-eniten-uhanalaisia-ovat-muslimit/
  -

  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
  'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
  Synti on laittomuus ja laittomuus on Lain vastanen rikos joten syntinen kristitty on rikollinen raamatunne opin mukaan... raamatun Jeesus ei sovittanut rikoksia.
  1 Johanneksen kirje 3:4-10
  -
  Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
  "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

  herra jumalan käskyn seurauksista esimerkkejä suomalaisittain...
  Lainattua tekstiä:
  "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)
   
 6. vierailija Vierailija

  Yli tuhat raamatuntutkijaa kokoontuu Helsinkiin teologian alan suurkonferenssiin

  Teksti Ville Mäkipelto ja Pekka Rautio
  Eksegetiikan suurkonferenssi: EABS Annual Conference / SBL International Meeting


  Paikallisen järjestelykomitean vetäjä Outi Lehtipuu, millainen kokemus ison kokoluokan konferenssin järjestäminen on ollut?

  – Innostavaa, kuin suuren palapelin kokoamista! Yliopiston konferenssitiimille täydet pisteet avusta. Myös muun muassa Tiedekulma, Unicafé, teologinen tiedekunta ja keskustakampuksen vahtimestarit ovat tarjonneet apuaan ja osaamistaan. Helsingin kaupungin panoskaan ei ole ollut vähäinen, Lehtipuu kiittelee.

  – Nelihenkisen järjestäjätiimin jokainen jäsen on tehnyt vaivaa säästämättä osuutensa, hyvällä fiiliksellä. Odotan innolla konferenssin alkamista ja vähintään yhtä innokkaasti sen päättymistä!

  Dosentti Lehtipuu on myös valittu ensimmäisenä suomalaisena EABS-järjestön puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään Helsingin kokouksen yhteydessä.

  Suomen historian suurin teologian alan tieteellinen konferenssi järjestetään Helsingin yliopistolla 30.7.–3.8. Paikalle saapuu yli tuhat eksegetiikan eli tieteellisen raamatuntutkimuksen asiantuntijaa.
  Viikon kestävä suurkonferenssi rakentuu kymmenistä ohjelmayksiköistä ja yhteisistä luennoista, joista osa on myös yleisölle avoimia. Aihepiirit vaihtelevat laajasti teksti- ja kulttuurihistoriasta Raamatun tekstien käyttöön myöhempinä aikoina.

  Riittääkö Raamatun teksteissä yhä tutkimista näin laajalla kansainvälisellä mittapuulla?

  – Eksegetiikassa on itse asiassa kyse paljon muustakin kuin Raamattuun valikoituneiden tekstien tutkimuksesta. Tutkijat tarkastelevat historiaa laajasti muinaisesta Lähi-idästä antiikin Välimereen. Tutkimusaineistoina toimivat sekä kirjalliset että materiaaliset lähteet, Uuden testamentin kreikan yliopistonlehtori, dosentti Outi Lehtipuu toteaa.

  − Lisäksi tutkimusnäkökulmissa riittää variaatiota. Ne ulottuvat historiallisesta analyysistä erilaisiin teoreettisiin viitekehyksiin, esimerkkinä vaikkapa sukupuolentutkimus tai kognitiivinen uskontotiede. Myös juutalaisten ja kristillisten tekstien tulkinnassa eri aikoina riittää tutkittavaa, Lehtipuu jatkaa.

  Kuinka konferenssi päädyttiin pitämään Helsingissä?

  – Kaupunki koettiin houkuttelevana kokouspaikkana, koska se tunnetaan tehokkaana, toimivana, turvallisena ja riittävän kompaktina. Yksi syy on myös siinä, että olen ollut itse aktiivinen toisen järjestävän tahon eli Euroopan raamatuntutkimuksen seuran (EABS) hallituksessa. Alan suurimman amerikkalaisen järjestön (SBL) mukaantulo paisutti mittasuhteet ihan omaan kokoluokkaansa, Lehtipuu kuvailee.

  Konferenssin kansainvälisesti tunnetuimpiin vierailijoihin lukeutuvat amerikkalaiset tutkijat Paula Fredriksen ja Adele Reinhartz, joita haastatellaan yleisölle avoimessa tilaisuudessa Tiedekulmassa keskiviikkona 1.8. kello 18:00. Heidän tutkimuksensa käsittelee varhaiskristillisyyttä ja sen osin kiistanalaista suhdetta aikansa juutalaisuuteen. Historiallinen näkökulma on auttanut hahmottamaan, että molemmat uskonnot olivat moniäänisiä jo niiden alkuvaiheissa. Fredriksen on toiminut myös historiallisena konsulttina englanninkielisissä dokumenteissa, muun muassa BBC:lle ja Frontlinelle.

  Suomalaisen raamatuntutkimuksen monipuolisuutta arvostetaan maailmalla
  Lehtipuun mukaan suomalaisella eksegetiikan tutkimuksella on pitkien perinteiden lisäksi kansainvälisesti erittäin hyvä maine.

  – Helsingin yliopiston eksegetiikan tutkimus on laaja-alaista. Maailmassa ei ole kovin monta yliopistoa, joissa tehtäisiin yhtä monipuolisesti alan tutkimusta. Myös laatu korreloi tässä tapauksessa määrän kanssa, mistä osoituksena ovat alan kolme tutkimuksen huippuyksikköä.

  Teologisessa ja humanistisessa tiedekunnassa toimivat Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksiköt ovat mukana eri ohjelmakokonaisuuksien toteuttamisessa.

  – Jokaisena konferenssipäivänä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa pidetään myös yksi tai kaksi esitystä, jotka ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Ohjelmassa on esimerkiksi tutkijahaastatteluja. Omaa tutkijanuraansa valottavat muun muassa sukupuolentutkimuksen kehityksen näkökulmasta professorit emerita ja emeritus Raija Sollamo ja Antti Marjanen, Lehtipuu kertoo.

  Eksegetiikan suurkonferenssi "EABS Annual Conference & SBL International Meeting" järjestetään 30.7.–3.8. Helsingin yliopiston keskustakampuksella. Lisätietoja löydät konferenssin verkkosivuilta. Tiedekulmassa järjestetään joka päivä kaikille avoimia tilaisuuksia, joista löydät lisätietoja yliopiston tapahtumakalenterista.
   
 7. vierailija Vierailija

  Raamatun Jeesus ei ollut yliopisto koulutusta saanut eikä uskontunnustusta herra jumalalle antanut Mutta, asiaa tuntevana kielsi uskomisen; Matt. 24:23-26.
  Tällaisiksi suomalaiset kouluttaa alaikäisiä lapsia, mm rippikouluissa..:
  uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta...
  järjettömyys:
  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
  'Meillä ei ole järkeä'

  Ymmärtämättömyys:
  'Meillä ei ole ymmärrystä'

  Ihmisyydestä luopuminen:
  'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
  'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
  'Olemme syntisiä'

  Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopuminen:
  'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

  herra jumala uudeksi jumaliksi:
  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
  'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
  'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
  -
  Synti on laittomuus ja laittomuus on Lain vastanen rikos joten syntinen kristitty on rikollinen raamatunne opin mukaan JA raamatun Jeesus ei ole rikoksia sovittanut: 1 Johanneksen kirje 3:4-10
   
 8. oikaisu Vierailija

  Lainaus "Synti on laittomuus ja laittomuus on Lain vastanen rikos joten syntinen kristitty on rikollinen raamatunne opin mukaan JA raamatun Jeesus ei ole rikoksia sovittanut: 1 Johanneksen kirje 3:4-10"

  1. Johanneksen kirje 3:4-10 Raamattu sanoo:
  4. Jokainen joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden, ja synti on laittomuus.
  5. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä
  6. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä, kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.
  7. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka on vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niin kuin hän on vanhurskas
  8. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän telisi tyhjäksi perkeleen teot.
  9. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä, eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.
  10. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.
   
 9. vierailija Vierailija

  1 Johanneksen kirje 3:4-10
  "Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
  ---
  Tuon mukaan: synti = laittomuus, laittomuus = Lain vastainen rikos = rikoksia ei raamatun Jeesus sovittanut.
  Joten "synti" on esimerkiksi se, että kun sotilas määrätään esivallan käskyllä tappamaan, rikkomaan Jumalan ja Jeesuksen antamaa "älä tapa" käskys/Lakia, niin käskijänä esivalta on siitä sotilaan "synnistä" vastuussa sillä sotilas teki sen oman hengensä pelastaakseen ja sen Jeesus sovitti. Kenttä tuomio istuin on usein armoton tuomitsemaan omien ammuttuvaksi....
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti