Hae Anna.fi-sivustolta

Juustohöylän teroitus

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä TS, 17.01.2006.

 1. TS Vierailija

  Meillä on käytössä useita eri aterinsarjoihin kuuluvia juustohöyliä, joista vähitellen katoaa terävyys. Höylät alkavat repiä juustoa eivätkä siis viipaloi sitä. Höyliä on sekä tavallisia että pehmeälle juustolle tarkoittuja ja ne pestään enimmäkseen koneessa.

  Voiko höylän teroittaa ja jos voi, miten? Harmi heittää pois muuten siistejä ja ehjiä juustohöyliä.
   
 2. onnistuu Vierailija

  Minulla on pieni liippakivi, vai mikä lie teroituskivi kotelossaan veitsilaatikossa. Sillä terotan juustohöylät , perunan ja juuresten kuorimisveitset. Sitten teroituspuikko suurille kokki ja leikkuuveitsille.
   
 3. TS Vierailija

  Kiitos ideasta! Tätä täytyy kokeilla!
   
 4. hh Vierailija

  onkohan niin, ettei juustohöylää oikeasti saisi pestä koneessa. muistan kuulleeni, ettei keittiöveitsiä saisi.. tylsyy tai jotain.. en tiedä.
   
 5. Iines -50 Vierailija

  Tokihan juustohöylän voi ja täytyykin aika-ajoin teroittaa niinkuin kaikki muutkin veitset ja leikkurit. Tylsät työkalut ovat tutkitusti käytössä vaarallisempia kuin hyvin hoidetut ja terävät.
  Miehelläni on autokorjaamo ja on muutenkin taitava käsistään pitää aina keittiö työkaluni terävinä. Tavallinen tarpeeksi pieni
  lattaviila on mitä parhain teroitus kapine juustohöylälle. Perunankuorimaveitsen voi teroittaa liimaamalla ohkasen muovisuikaleen päälle palan vesihiomapaperia no:320 on halpa ja tehokas konsti. Lihan leikkuussa veitsi pitää olla ehdottoman terävä ja tarvitsee kunnon teroituksen esim. tahkolla ja sitten hiotaan käsin ""teränsuusta"" kierre pois. Näillä konsteilla tulee työstä helpompaa ja jälki kauniinpaa. Työniloa.
   
 6. kiitos tiedosta Vierailija

  ""Miehelläni on autokorjaamo ja on muutenkin taitava käsistään pitää aina keittiö työkaluni terävinä. Tavallinen tarpeeksi pieni""
   
 7. Juustosuu Vierailija

  Mistä voi hankkia liippakiven?
   
 8. timo Vierailija

  Urheilutarvikeliikkeiden kalastusosastolla on yleensä pieniä liippakiviä koukkujen ja veitsoen teroitukseen.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti