Hae Anna.fi-sivustolta

Kaapelit samassa uomassa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 10.10.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vattenfall myi sähköä ja peri siirtomaksut vielä muutamia vuosia sitten, muttei enää nykyään. Soittavat kysyen halukkuutta ostaa energiaa, muttei sen hinta ole ratkaiseva. Elenia perustelee sähkön siirtomaksujen korotuksia siten, että kaapeleiden kaivaminen maahan maksaa. Muttei kaikissa kunnissa, koska osassa väki on pulittanut puolet kaivutöistä jo nyt, kun sekä sähkö- että valokuitukaapelit upotettiin samaan uomaan. Saatiin kiinteä laajakaista ja lisäksi aiempaa varmempi sähkön siirto.


  Samalla tavoin Vattenfall on sidoksissa Saksaan kuin Fortum, jollei pahemmin, koska keskisessä Euroopassa luovutaan jatkossa ydinvoimasta ja hiilivoimaakin tuottavat tehottomasti. Suomi on näiden energiayhtiöiden eurosampo, joka tuottaa voittoa tappiomaiden väen hyödyksi. Vaahtoavat vallan vimmatusti ilmastonsuojelusta, mutta eivät piittaa hiilidioksidipäästöistä muualla kuin Pohjoismaissa. Kehuvat tuottavansa sähköä Norjan vesivoimalla.

  Sellaista se on, kun on asukkaiden kannalta tehoton hallinto, joka ei kykene pitämään suitsia ahneille. Suurimmat valtiot osaavat aina pitää puolensa, kun sen sijaan pienet maat alistetaan maksajiksi. Tietysti toisaalta ollaan osa isoa unionia, mutta sen periferiaa, joten rahavirtojen on kuljettava samoin kuin maaseudulta kaupunkehin.
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Moni energiayritys on rahvaan säästöjen perässä ja nostaa sen vuoksi siirtomaksuja, koska yksityinen monopoliyritys voittaa aina. Myyvät aurinkopanelit sellaisille, jotka inhoavat kohoavia siirto- ja energiamaksuja. Näin saavat voitot joka tapauksessa siirto- tai energiayhtiölle. Eivät maksa itse yksityisille kuin rippeet mahdollisesta ylituotannosta, vaikka repivät asiakkailta hirmutaksoja. Valtiokin saa omansa, koska energiaa verotetaan, joten poliitikot eivät aseta ehtoja ahneudelle.
   
 3. vierailija Vierailija

  Niin, ei se sähkö paljoa maksa, mutta sen siirto...älyttömän suuri osuus koko sähkölaskusta. Millä tuohonkin puuttuisi?
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Taitaa Pohjoismaissa ainoa keino olla sellainen, että jättää omaisuuden rapistumaan sijoilleen ja muuttaa ulkomaille. Katkaisee sähköt, kuten myös vakuutukset ja muut sidonnaisuudet. Nolla-arvoisia tönöjä kaikki maaseudulla, joten niitä ei kannata lämmittää saati asuttaa. Pilaavat ilmastoa, mutta ovat silti kiinteistöveron alaisia, vaikkei niissä ole muuta kuin kylmät seinät niin sisällä kuin ulkona.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Elenian peruste sähkönsiirron nostolle on eräissä maaseutukunnissa täysin kohtuuton, sillä on väärin maksattaa kaapelikaivuut kahteen kertaan niille, jotka ovat jo osallistuneet niihin laajakaistapiuhan vedon vuoksi. Monet maksavat vähintään 30 euroa kuukausittain kaivuutöistä ja sen lisäksi energiasiirtoyritykselle saman asian vuoksi korotetut siirtokustannukset. Jokin roti pitäisi Suomessakin olla, joten äkkiä alennukset takautuvasti heille, jotka ovat joutuneet todellisen riiston kohteiksi.
   
  Last edited: 13.10.2019
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Lisärahaa tarvitaan 360 euroa vuodessa ja kymmenen vuoden kuluessa jo 3 600 euroa, minkä lisäksi kaivuutöistä joutuu siis maksamaan Elenian siirtomaksujen noston. Jos käyttää paljon sähköä, summa nousee todella korkeaksi. Kohtuutonta!
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 457
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei ole oikein, että yksityinen monopoli saa nostaa hintoja siten kuin Suomessa nykyään on mahdollista. Nykyhallitus on luvannut tarttua ongelmaan, muttei tee siten. Se on jo nyt selviö, että vähäisellä käytöllä on kannattavampaa tehdä tarvitsemansa sähkö aggregaatilla. Turha maksaa ylihintaa sähkönsiirrosta, jos energiaa kykenee tuottamaan löpöllä halvemmalla.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti