Hae Anna.fi-sivustolta

Kääpiöluppa - kokemuksia?

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä ()'.'(), 24.12.2007.

 1. ()'.'() Vierailija

  Meillä on pupukuume ja haluaisimme kääpiölupan. Olemme melkein 30v. lapseton pariskunta ja kaipaamme hellyyttävää lemmikkiä jota voimme lelliä pilalle ;)

  Onko kääpiöluppa helpoin kanirotu aloittelijalle?

  Meillä ei ole ollut yhteisiä lemmikkejä 6v. seurustelun aikana, mutta erikseen on ollut 3 koiraa, kissa, 2 hamsteria ja 4 liskoa.
   
 2. rasvari Uusi jäsen

  liittynyt:
  17.09.2007
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattas hommata hunajapupu
   
 3. tanilta viestiä Vierailija

  Hei,
  meillä on puolivuotias kääpiöluppakorva kani, joka on helpoin rotu aloittelijalle.
  kani on luonteeltaan utelias ja viihtyy sylissä, antaa leikata kynnet ym.
  Nyt valitettavasti joudumme allergian takia etsimään hänelle uutta kotia.
  Kiinnostaisiko sinua.
  Laita minulle viestiä, niin voidaan jutella poitsusta enemmän.
  t.Tani
  [email protected]
   
 4. KÄÄPIÖLUPPA Vierailija

  MOI!HALUAISIN OTTA KÄÄPILUPPAKANIN.KYSYN NYT ETTÄ ONKO KÄÄPIÖLUPPAKANILTA HELPPO LEIKATA KYNSIÄ?MISTÄ VOISIN OSTAA SOPIVAN HÄKIN?JA MINKÄ KOKOINEN HÄKKI VOISI OLLA?
   
 5. Jäsen M Vierailija

  meillä on tuollainen suloinen kääpiöluppa ollut jo parisen vuotta. Kynnet leikataan miehen kanssa kaksistaan, mutta ihan hyvin sylissä viihtyy. Meillä on häkkinä tuollainen 120cmx60cm hökötys, jossa pupu viettää lähinnä yönsä, muuten vapaana pomppii ja matolla löhöilee. Tarpeensa käy tekemässä tuonne häkkiin ja kovin sosiaalinen tapaus on. Imuria seuraa innoissaan ja maailman söpöin on korvia pestessään.
  ehdottomasti suosittelen kääpiöluppaa lemmikiksi.
   
 6. Jasmine Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  356
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on 3 vuotias kääpiöluppakorvakani ja kääpiöluppa on kyllä suht helppo. Itseä vaan harmittaa kun tuo meidän kani ei ole oppinut tekemään tarpeitaan vessalaatikkoon. Silloin kun kanin hankin, niin kani tykkäsi kyllä löhöillä vessalaatikossa mutta ei tehdä tarpeitaan siihen.

  Olen välillä miettinyt toisen kanin hankintaa (tyhmä kun olin, ostin vain yhden kanin, olisi pitänyt ostaa 2 samalla kertaa) mutta olen lukenut, ettei kanit tulisi keskenään enää toimeen, jos ne tutustuttaa toisiinsa vasta aikuisina tai jos toinen kani on jo aikuinen, kun hankkii toisen kanin. Onko kenelläkään tietoa/kokemusta tästä asiasta?

  Merillä kani saa olla melkein koko päivän vapaana. Aina kun minä tai mieheni ollaan kotona, saa kani olla vapaana. Ja kyllä meidän kani on nyt pikkuhiljaa jo tottunut meidän koiraan, vähän reilu vuoden ikäiseen chihuahuaan. Mutta se kyllä edelleenkin epäilyttää, että miten käy, jos hankkii kanin poikasen meidän nykyisen kanin seuraksi. Tämä kääpiöluppa, mikä meillä nyt on, on naaras.

  Kiva, jos joku osaa vastata.
   
 7. [email protected]@ Vierailija

  Yksi kysymys löytyisi minulta, jos joku voisi vastata.
  Olemme hankkimassa kääpiöluppaa ja ajattelimme, pärjäisikö se koko vuoden ulkona, jos koppi on lämmitetty ja sillä on tarpeeksi -ehkä jopa liikaakin- ruoka? Jotkut sanovat, että kääpiöluppa voi olla noilla kriteereillä ulkona koko vuoden, mutta jotkut sanovat vain että ei voi missään nimessä olla =/
  Mitä mieltä te olette?
   
 8. Ansssssku Vierailija

  Meillä on kääpiöluppa. Se on ihana lötkönpötkö, mutta ei kauhean seurallinen. Syliin ei tule, mutta rapsutus kelpaa. Kaikki kanit on tietty eri luonteisia. :)
   
 9. perro & peana Vierailija

  Miksi pitäisi kanin ollakoko vuosi ulkona?
  etkö sitä seuraksi juuri hanki ja tokko itse olet siellä ulkona koko vuotta???

  Tämä on vain mielipiteeni.
   
 10. Höh??? Vierailija

  Eläinrääkkäystä pitää kääpiöluppaa ulkona ympäri vuoden! Se on kaikenlisäksi seurallinen otus, joka varmasti kärsii yksin jossain kopissa ulkona.

  Miksi ottaa mitään eläintä, jos sitä ei voi pitää sisällä? Tai ottaa sitten vaikka hevosen, mutta niitäkin pitäisi olla kaksi.
   
 11. Hösseli Vierailija

  Ei ole eläinrääkkäystä pitää kääpiöluppaa ympäri vuoden ulkona, kunhan häkissä on mökki tuulensuojana. Parempihan olisi jos sillä olisi kaveri mukana ulkona, tai sitten pääsee sisälle päivittäin omistajansa kanssa.

  Hevostahan ei voi noin vain ottaa, pitäähän sillä olla karsina, hoitotarvikkeet ja monen vuoden kokemusta hevosten hoidosta + ratsastamisesta. Myöskin pitää huolehtia hevosesta paljon paljon enemmän kuin mistään kanista.

  Itsellänikin on kääpiölupat vuoden ympäri ulkona, kaksi kappaletta kyllä ja he pääsevät aina päivittäin sisälle jaloittelemaan. Selviävät ulkona kyllä meidän lupat mainiosti, mutta jotkut lupat eivät selviydy ulkona..

  Mielipiteeni oli tälläinen..
   
 12. Ei ymmärrä Vierailija

  Voi elämän kevät! En ole koskaan tajunnut ihmisiä, jotka ottaa "lemmikkejä" ja sulkee ne sitten ulos häkkiin yksin. Talveksi. Mitä vitun iloa niistä siellä ulkona on? Katselisit rusakoita, niillä sentään on vapaus juosta sinne mihin haluavat.

  Ja että "jotkut lupat eivät selviydy ulkona..." Montako luppaa piti kokeilla, että löytyi ne kaksi, jotka selvisi kituen talvesta ulkona?????
   
 13. Neitopeikko Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  3 167
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko kellään ollut kääpiöluppaa, tai jotain muuta kania, kissan seurana? Miten yhteiselo on sujunut? Luulisi näin äkkiseltään, että kissa pitäisi totuttaa kaniin ( tai kaneihin) jo pentuna? Tämä on siis vain oletus..
  Hirvittää kyllä ajatus, että joku pitäisi kania ulkohäkissä ympäri vuoden!
   
 14. kiva sivusto Vierailija

  http://www.geocities.com/nicaraokanila/rotuesittelyt.htm
   
 15. kalinksa Vierailija

  kani jouduttiin myymään!ölkjhgfdsaawertyuiopå¨'_ lololollolololololololololololololololololololololololololol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
 16. kaninmamma Vierailija

  mä pidän kaneja pihalla isossa häkissä päivällä noin 4 tuntia jos kovat pakkaset en ollenkaan. niillä on siellä lämpölamppu,mökki,vessa,ruokaa ja vettä. alkuillasta otan kanit sisälle että saavat juoksennella (yleensä noin 4-5 tuntia ) vapaana talossa.yöksi laitan sisähäkkiin nukkumaan (120x60).tosi tyytyväsiltä vaikuttavat. Luppatyttö tosi sosiaalinen toinen oli aluks arka mutta kyllä se sitte alkas kans liikkumaan asunnossa ku laittoi pyyhkeitä lattialle ku ei raukka uskalla paljaalla lattialla liikkua. molemmat syötävänsuloisia ja sosiaalisia otuksia. <3
   
 17. kaninharkitsija :D Vierailija

  Moi !!! Haluisin ehkä jossain vaiheessa ostaa/hankkia kääpiöluppa kanin... Haluisin vain tietää että pärjääkö se jos pidän sitä päivät aina vapaana normaalin kokoisessa huoneessa, jossa sillä on häkki ja vessa jne ? :) Tarvitsisin myös vastausta siihen, että voinko viedä kääpiöluppaa talvisinkin ulos (valjaissa ja hihnassa), jos en kuitenkaan veisi sitä kovalla pakkasella tai jos se ei halua ulos ? Onnistuuko ? Kiitos, jos mahdollisimman MONI vastaa, koska silloin saan varmemman tuloksen. :) KIITOS VASTANNEILLE !!!
   
 18. ... Vierailija

  Tuosta kun joku kyseli että voiko aikuiselle kanille ottaa kaveria, niin yleensä leikattu uros (siis jos ei halua poikasia) ja naaras tulevat parhaiten toimeen keskenään... Naaraat tulevat yleensä toimeen vain silloin jos ovat sisaruksia/ äiti ja poikanen ja ovat olleet alusta asti yhdessä.
   
 19. dawedrtk Vierailija

  lukekaa ihmeessä lisätietoa puput.netistä.
   
 20. Pupuista Vierailija

  No voi sitä täältäkin kysellä :)
  Kääpiöluppa pärjää mainiosti päivät vapaana, huoneesta en olis niin varma :) Meiän täystuhot ainakin syö tapetitkin seinästä. Ulkoiluttaa voi just noin kun kerroit.
   
 21. Neitopeikko Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  3 167
  Saadut tykkäykset:
  4
  Rex-kani vei miun sydämen. :)
  Tekisi hirveästi mieli hommata kani. Se ei kuitenkaan ole nyt mahdollista, tuskin kani pienessä yksiössä viihtyy. Ja kun on vielä se kissan "yhteishuoltajuus". Enpä haluaisi nähdä Rexin ja kissan kaksinkamppailua.
   
 22. dingding Vierailija

   
 23. Rinsrenssa Vierailija

  Eli mä olisin kania hankkimassa, ensin ajattelin hermeliiniä, joka olisi ympärivuoden leikkimökissä>häkissä>talvisin häkkiin eristeet. mutta onko kääpiöluppa parempi aloittelijalle, ja kestääkö se paremmin kylmää?
   
 24. pintetta Vierailija

  Kun puhutte että kani on vapaana talossa tarkotatteko että se saa olla koko talossa vai vaan osassa (esim. yhdessä huoneessa?)? Eikö se syö johtoja muuten jos ihan vapaasti koko talossa liikkuu? Itselläni on ainakin sen verran iso talo että en antaisi koko taloa vapaaksi!
   
 25. kanifani :D Vierailija

  riittäiskö kanille jos sais olla päivällä (koulussa kun olen n.7 h) tavallisen kokosessa huoneessa, niin että pääsee häkkiin (sähköjohdot ja muut huolehdittuina) ja sitte pääsis koulun jälkeen (n. klo 16) ulos valjaissa ja sitte sais olla sen jälkeen illasta pari tuntia vapaana koko talossa (iso talo!) ? :) kiva jos vastaatte, ja vaan sellaset sit vastaa kenellä on kokemuksia kääpiölupasta !!! sellaista vielä, että jaksaako/haluuko kani olla joka päivä ulkona (hihna ja valjaat) parisen tuntia ? :) entä olisko tunti parempi ? vai puoli tuntia ? :D KIITOS VASTANNEILLE !!!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti