Hae Anna.fi-sivustolta

Kääpiöpinserin vaatteet???

Viestiketju osiossa 'Lemmikit' , käynnistäjänä *Jalo*, 13.11.2007.

 1. *Jalo* Vierailija

  Mulla on nyt 3,5 kk vanha kääpiöpinseripentu. Ulkoilu tuntuu olevan kovin vaikeaa. Koira kun painuisi mielummin sisälle. Olen tainnut tehdä virheen jo nyt pitäessäni koiraa liian vähän ulkona....Mutta voisiko johtua palelusta? Ja mitä vaatetta keksisin tähän välille, koira kun kasvaa lähes silmissä.
   
 2. järkeä Vierailija

  Eh..jos koiralla on kylmä Suomen ilmastossa normaalilla ulkoilulenkillä, ei rotu sovi Suomeen. Oli virhe ottaa ko. koira.
   
 3. *Jalo* Vierailija

  Jatkoa kysymykseeni, eli epäilen toisaalta, että koira yrittää höynäyttää minua päästäkseen sisälle, sillä samaa käytöstä oli plussakeleilläkin.
   
 4. Meidän ranskanbuldoggi ei halua ulkoilla alle + 5 asteen säässä, ja auta armias jos sataa. Mutta pakkohan se on ulos viedä.

  Aika monilla koirilla näkyy nykyään olevan takki päällä. Paras näkemäni oli beagle, jolla oli mantteli päällä viikko sitten, kun lämpöä oli + 10. Ja se on sentään metsäkoira.

  Mutta pikkukoirat kyllä tarvitsee lämmintä päälle, maasta hohkaa esim. mahaan kylmää.
   
 5. järkeä Vierailija

  Nojuu, varmasti tarvitsee pikkukoira lämmintä ylle. Mutta eikö tässä tulla juuri siihen, että jos eläin ei luontaisesti näissä oloissa selviä edes ulkoilulenkkiä, rotu ei silloin sovellu Suomen ilmastoon? Eihän puutarhakasvejakaan aleta vaatettamaan tai rakentamaan mökkiä suojaksi talven kylmyyttä vastaan.
   
 6. Toisinpäin Vierailija

  Pieni vaiva kuitenkin ostaa lisävaatetta koiralle. Minua säälitti kauheasti Espanjan helteillä eräässä koiranäyttelyssä paikallisen kasvattajan alaskanmalamuutit. Ne näytti läkähtyvän paksussa turkissaan. Eikä niitä kuitenkaan ajeta paljaaksi.
   
 7. "vaatetetaanpas" Vierailija

  puutarhakasveja! Esim. ruusuille laitetaan turvetta ja/havuja suojaksi pakkasta vastaan ja osa kasveista esim. daaliat, nostetaan talveksi maasta ja viedään kellariin pakkasta karkuun! ;)
  No joo, itselläni on ja on ollut jo päälle kymmenen vuotta kääpiöpinseri/-pinsereitä, eikä ole koirat vaatteita tarvinnut. Meillä tosin koirat on paljon ulkona ja tottuvat kylmeneviin ilmoihin pikkuhiljaa kesän vaihtuessa syksyksi jne. Ja hyvin ovat pärjänneet. Tosin tiedän kääpiöpinsereitä, jotka ovat kovemmilla pakkasilla "jäätyneet" paikalleen jo muutaman minuutin ulkoiltuaan!
   
 8. jumps Vierailija

  Ei ole hajuakaan kys rodusta, tarviiko vaatetta vai ei, eli jätän sen kommentoimatta sen kummemmin. Sun koira on vielä pieni, ehkä sitä pelottaa suuren maailman äänet ja vieraat hajut ja sisälle pakoilu johtuu siitä? Koita tehdä ulkoilusta todella kivaa, meillä esim on tapana leikkiä villejä leikkejä ulkona niin ei tarvi sisällä kaataa mööpeleitä :)
   
 9. pinsu Vierailija

  Meillä pinseri poika on jo yli 2 vuotta ja on ihan pienestä asti käyttäny vaatteita
  Käy netistä kattomas ja niitä löytyy kyllä tietyistä eläinkaupoistaki.
  Meillä ei poika mene kyllä ulos talvella ilman pukua.
  On kyllä kesäkoira ku mitään muuta kesällä ei tekis ku makais auringos.
  Oon yrittäny suojata vatsan alta paljaita paikkoja aurinkorasvalla.
  Meillä pojalla on 4 pukua ja nyt sit olis taas aika uudelle puvulle,
  hmmm on tainnu vähä lihota :)
  Ei muutaku onnea ja menestystä teille.
   
 10. poi Vierailija

  Aikuiselle koiralle on kannattavampaa/taloudellisempaa ostaa vaatteita kun se ei enää kasva. Toki pikkukoira tarvitsee lämmikettä. Pennulle voi tehdä vaatteita leikkaamalla vanhojen vaatteiden hihoihin/lahkeisiin/lämpimien sukkien varsiin reiät joista koiran koivet mahtuu ulos. Ei oo mitään maailman hienoimpia, mutta noin oon ite tehnyt chihuahua pennulleni lämmikettä ku ei viitti parin viikon välein ostaa uutta vaatetta. Sitten ku se ei enää kasva aattelin vähän hienostella ja ostaa jotain söpöö koiran vaatetta :)
   
 11. *Jalo* Vierailija

  Nyt alkaa jo näyttää paremmalta, lienee alkukankeus ollut jännityksen syytä. Tosin nollakelithän täällä on... Yksi takki on jo hankittu, hieman iso vielä. Mutta kuinka poikakoiran vaatteet pysyisivät puhtaina? Nyt kun katsoo, niin pissii kyllä aika pitkälle...(kuulostaapa kamalalta...) eli vaatteille...kyykkytyylillä mennään vielä pitkään...
   
 12. jajaa Vierailija

  Niin ei itsellenikään tulisi ikinä mieleenkään pukea takkia talvella tai nimenomaan rakentaa sitä mökkiä talven kylmyyttä vastaan. Suomi on jääkarhujen maa ja täällä ei käytä kukaan edes villasukkia, koska mielummin asun alasti sillan alla ja sopeudun ilmastoon!

  Äly hoi.
   
 13. Käppyrä Vierailija

  ei takkia tarvitse. Ainoat rodut jotka normaalilla talvilenkillään nuttua päälle kaipaavat ovat karvattomat ja italianvinttikoira.
   
 14. Lyhytturkkisena rotuna kääpiöpinseri on melko kylmänarka, joten talvella kääpiöpinseri tarvitsee vaatteita. Erityisesti korvat ovat herkät paleltumaan, joten kovilla pakkasilla ne on syytä suojata pipolla."

  Lukekaa koko juttu tästä koirasta te tietämättömät, ja voisitte muutenkin kunnolla kysyä infoa ihan jokaisesta rodusta, ennen kuin jotakin koiraa olette hankkimassa, joka koira rotua pitää hoitaa hyvin:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4%C3%A4pi%C3%B6pinseri   
 15. sohfvffis Vierailija

  Ihmiset joka paikassa sähläämässä omien tarpeiden tyydyttämiseksi.Miksi pitää koiria vaatettaa?Jos se olisi luonnollista,koirilla olisi oma vaatetehdas,ompelukoneet ja niin.Eläimet pärjäävät omillaan.Ei niille tarvi mitään vaatetta,eivät ole koskaan tarvinneet.
   
 16. Maissitäti Vierailija

  Jos on kyseessä pieni ohut karvainen koira sille pitää laittaa suojavaate.
   
 17. todellakaan ei kääkkiä tarvitse pukea talvella kuten ei muitakaan rotuja niitä paria harvaa lukuunottamatta joilla luontaista turkkia ei ole. Se on vain nykymuotia pukea niin Fifit kuin Rekutkin. Talvisessa pakkassäässä ei monenkaan rodun edustaja kauaa tarkene eli eihän niitä pidäkään pitkiä aikoja kylmässä ulkoiluttaa. Reippaat tarpeelliset lenkkeilyt ja siinä kaikki, ja ne koira kuin koira tarkenee. Ja sitäpaitsi ei se hassu villapusero tai loimi koiran arimpia paikkoja edes suojaa, joten unohtakaa nyt nuo vaatehassutukset. Eihän sitä ennenkään koiria puettu lainkaan.
   
 18. sohfvffis Vierailija

  Miettikääs asiaa.Onko eläimillä ollut vaatettajaa?Eläimet pärjäävät oikein hyvin ilman ihmistä.Ihminen tuhoaa eläimen.Esimerkki,koiralle ketunnahkaturkki.???????Pitämään vilun loitolla.
   
 19. *Jalo* Vierailija

  Jalo, nyt vuosi ja risat. Hyvin menee =) Koiraa seuraamalla olen tullut lopputulokseen, että se ei juuri vaatteita kaipaa, ainakaan omasta mielestään. Paukkupakkasilla sille on takki, mutta tämä kyllä rajoittaa menoa, Jalo siis vihaa näitä vaatteita. Ärsyttävää tässä on vastaantulevien kommentit "voi voi, pikku koira, ota syliin, sillä on kylmä jne...".
   
 20. Hauskaa, että Jalolla menee mukavasti. Siihen ei ole mitään lisättävää. Ei vain kannata välittää kommenteista.

  Itselläni on sk-kettuterrieri-portugalinpodengo-palelijatyttö. Olen itse neulonut sille eri paksuisia takkeja, kun ei kaupasta sopivia ole löytynyt. Ainoastaan fleecevuorisen sadetakin ostin ja ompelin senkin uuteen muotoon koiralle sopivaksi.

  Näkeehän sen, milloin takkia tarvitaan ja oppii jo ennen ulos lähtöä ennakoimaan tilanteen. Ei meidänkään piski ole näille leveyksille luotu, mutta kun "tuuli kuljetti" tänne niin eipä sitä poiskaan olisi raaskittu antaa ja hyvä niin. Eläkepäiviä jo viettää.
   
 21. totta Vierailija


  Kääpiöpinserit palelevat todella helposti! Ei ihme jos koira haluaa sisään, sillä on kylmä. Tämä on sellainen rotu jota kannattaa pukea viileillä ilmoilla :)
   
 22. Toivo Vierailija

  Kyllä "käppän" pitää saada vaatetta,kun tulee pakkasta JA HÄN TODELLA PALELEE;;;;kun käppä onsellainen,ettärakastaa ylikaiken lämpöa,;;jainhoaa kylmääjavettä;;;seon ihankiva, kun ei tarvitse huonollakelillätehdäpitkäälenkiä;;ja käppä kyllä liikkuu sisällä kunhyppii jakävelee jopakahdella jalalla;;;että teeihmeessä takkipikkuisellesi;;;kppä onIHANAluonteeltaan jakeksikoko ajankaikkeahausakaa;;
   
 23. lyhytkarva Vierailija

  Ihme juttu, Vanhemmillani lyhytkarvakoiria jo 40-luvusta lähtien, ei ole vaatetta tarvinneet. Oma eka lyhytkarva vanhemmat hankki 1952 ja viimeinen kuoli 1968, ei ole koskaan vaattteita ollut päällä ja sen ajan kylmät talvet tarkeni ulkoiluttaessa. Tosin sen kanssa ei seisoskeltu vaan käveltiin rivakasti, Tämä typerä vaatebuumi johtuu vastuuttomista koiranomistajista
  Koira inhimillistetä'än ja omistajan iloiksi hankitaan völlyjä päälle.Ja ties mitä koiraa alentavia pukineita ja pantoja.Koira on jotain Paris Hiltonin irtoasuste. Koiranelämää halveksivaa hommaa
  Tämän lisäksi pidetään kaupunkikoirina sellaisia rotuja, jotka ovat ehdottomasti ulkokoiria ja metsästyskoiria ja kärsivät sisällä.Vanhoista metsästysroduisat on tehty sylikoiria. Elleissäkin etsitään sisustukseen sopivaa koiraa.
   
 24. roosa Vierailija

  Kyllä kääpiöpinseri tarvitsee vaatteita kylmällä ilmalla. Minun tyttö ns.jäykistyy jos
  vien sen ulos yli -7 asteisella ilmalla. Sen jalatkin ovat niin ohkaset että, jäätyyhän ne .
  Korvatkin napsahtavat heti jäähän ja mahassa on niin vähän karvaa ettei se lämmitä yhtään.
  Joten villapusero /haalari, toppatakkia, pipoa päälle jos meinaa käydä ulkoilemassa pitemmällä kuin
  postilaatikolla.( 10m)
   
 25. YÄÄÄÄÄK Vierailija

  Mihin koira nyt yhtäkin vaatteita tarvitsee kun vuosikymmeniä ovat tarenneet ilmankin? Nyt on muotia pukea koira kuin vauvanukke ja se suoraan sanottuna yököttää ihan yhtä paljon kuin pitää kääpiökoiria pukukoruina suuren maailman tapaan!

  Suomen ilmastossakaan ei koira vaatteita tarvitse ellei kyseessä ole joko karvaton koira joka palelee siinä kuin alaston ihminen ja todella hentoturkkinen koira kuten esim. italianvinttikoira jolle loimi on kovilla pakkasilla ihan asiallinen.

  Miksi puette koiria? Pidättekö niitä siis ulkona talvipakkasella tuntikausia jolloin ne epäilemättä ilman nuttuja ja töppösiä jäätyvät, siis kaikki muut paitsi arktiset pystykorvat? Normaalin ripeän ulkoilun aikana koira ei vaatetta tarvitse satoi, paistoi tai oli pakkasta!

  Kohta varmaan kissatkin kulkevat tossut käpälissään ja nätti takki päällään!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti