Hae Anna.fi-sivustolta

Käärmeet viruksen lähde?

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 23.01.2020.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Alunperin koronavirus on epäilyjen mukaan levinnyt käärmeistä ihmiseen. Näin kertovat tutkijat, jotka ovat antaneet tietoja Journal of Medical Virologylle. Virus on aiheuttanut 25 ihmisen kuoleman. Wuhanissa on ollut kalamarkkinoilla myynnissä niin kuolleita kuin eläviä eläimiä, kuten kettuja, sudenpentuja käärmeille, rottia ja kamelinlihaa, kertoo myyntilista, jonka uutistoimisto AFP on nähnyt. Jopa eläviä krokodiilejä, siilejä ja muita villieläimiä on ollut listoilla.


  Aiheen lyhennelmään antoi:


  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4qgRpg/coronaviruset-tros-ha-spridits-fran-ormar-till-manniskor
   
 2. vierailija Vierailija

  Voimme ryhtyä olemaan oikeasti huolissamme henkemme puolesta.

  Kyseessä on ihmisestä ihmiseen tarttuva hengitysilman mukana leviävä virus joka aiheuttaa vain lieviä oireita ennenkuin se aihettaa joissakin sairastuneissa keuhkokuumeen joka voi tappaa. Lievät oireet tarkoittavat että moni kantaa ja levittää virusta tietämättään, koska tuntee itsensä tavallisen terveeksi.

  Kiinalaiset sulkevat kaupunkeja. Se hidastaa hieman viruksen leviämistä mutta ei estä sitä. Tämä virus leviää kaikkialle maailmaan.

  Amerikkalainen tutkija mallinsi ennen kiinan tautitapauksia teoreettisesti mitä tapahtuu jos hypoteettinen hengitysilman mukana tarttuva lääkeresistanssi koronavirus lähtisi leviämään. Hänen mallinnuksensa ennusti 65 miljoonan ihmisen kuolevan ensimmäisen 18 kuukauden sisällä.

  https://www.dailymail.co.uk/health/...l-65million-people-year-THREE-months-ago.html
   
 3. vierailija Vierailija

  Miettikää jotain lentokonetta, jossa sama ilma kiertää 15 minuutin välein. Muutenkin limakalvot kuivuvat koneessa joten sairastuminen on melkein satavarma.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Niin! Kysymys on maailmanlaajuisen yhteistyön yhdestä ongelmasta, joka on tiedetty mahdolliseksi. Selkeä osoitus siitä, ettei suuruus ole aina etu, vaan haitta. Uusliberaalien aikaansaannos, josta eivät kaiketi välty itsekään, jos haluavat olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Tasa-arvoinen siinä mielessä, ettei luokittele ihmisiä arvon mukaan, mutta voi jopa säästää sellaisen, joka elää erakkona.

  Esimerkiksi yksi yritys on vienyt kalaa paketoitavaksi ja fileoitavaksi Kiinaan asti, mutta eipä tietoa siitä, voiko kyseinen virus lähteä seikkailulle länsimaihin ruuan kautta. Yksi epäily on, että alkujaan olisi tarttunut käärmeestä. Osoittaa myös sen, etteivät kansalliset ajatukset ole välttämättä vääriä, vaikkeivat olekaan talousnerojen mieleen.

  Ruotsilla on ulkopoliittisia ongelmia kiinalaisten kanssa, mistä voi olla jopa hyötyä, jos viruksia kantavia matkailijoita ei tule maahan samalla tavoin kuin Suomeen. Lapissa on paljon kaukomailta väkeä koko ajan, joten kansainvälisyys voi olla alkuperäiskansoille haitta sekin. Voi vain toivoa, ettei virus leviä kaikkialle.
   
 5. vierailija Vierailija

  Sellainen maailma jossa valtiot sulkeutuvat rajoihinsa luultavasti hidastaa ihmisten hyvinvoinnin kasvua. Me olemme kuitenkin pallollamme menossa siihen suuntaan.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Rajoja ei ole pakko sulkea, jollei ole tarvetta, mutta kaikkiin uhkiin pitäisi varautua, eikä vain sotilaallisiin. Lämpenevä Suomi joutuu kohtaamaan monenlaisia uusia tauteja ja eläimiä, joiden tuloon ei ole varauduttu lainkaan. Jossain vaiheessa Afrikasta voi lennähtää heinäsirkkaparvi ainakin eteläiseen osaan maata, missä se voi tehdä aikamoista tuhoa niin viljelijöille kuin muillekin. Pakolaiset voivat samoin ilmautua rajoille, jos oma maa käy asuinkelvottomaksi.

  Ruotsissa villisiat tekevät tuhojaan jo monilla seuduilla, muttei koskaan voi tietää sitäkään, milloin sikarutto tai jokin muu tauti rantautuu uusille alueille. Toisaalta tanskalaiset rakensivat aidan Saksan rajalle, jotta välttyvät taudeilta, mutta moni epäilee, että este tehtiin pikemmin maahanmuuton vaikeuttamiseksi. Ovat onnistuneet lamauttamaan laitimmaisten puolueiden nousun, mistä kannattaa ottaa oppia kaikissa Pohjoismaissa.

  Sitä paitsi valtiot sulkevat rajojaan koko ajan, koska eivät halua päästää kutsumattomia vieraita kamaralleen. Samalla tavoin pitäisi varautua sulkemaan rajat silloin, kun taudit ja tuhoeläimet tulevat lähitienoille. Yhteiskunta voi olla melko voimaton nykyään, kun kaikki on yksityistetty, eikä vastuuta kanna kukaan. Paratiiseissa makaavia varantoja ei käytetä hyvinvointiin, vaan ainoastaan oman edun vartiointiin.
   
 7. vierailija Vierailija

  Se on jännä, että rajojen sulkeminen nähdään suljettuna yhteiskuntana. Ääripääilmiönä. Ennen eu:ta kuitenkin matkusteltiin aivan samalla tavalla kuin nytkin. Ei ne etelänmatkat mitään kalliita silloinkaan olleet, halpamaita löytyi aivan kuten nytkin. Ainoa ongelma oli valuutan vaihto, mikä ongelma sekään nyt sitten on, olihan silloinkin luottokortit. Ehkä tietyt maat tietoisesti ajettiin lamaan jotta nämä liittyisivät eu:hun, suomenkin piti nöyrtyä vaikka mihin ja Lopponen varoitteli että jos ei tehdä näin niin ne ei hyväksy meitä jäsenikseen. Soroshan keinotteli pienten maiden valuutoilla, myös Suomen, ja syvensi näin lamaa, jonka seurauksena osa meni kaulakiikkuun.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomi on jo unionissa, joten tuskin siitä erotaan, jollei ole pakko. Maailmanlaajuisen kaupan vuoksi merillä rahdataan niin ruokaa kuin krääsää ja pilataan ilmastoa suotta, eikä ymmärretä niitä riskejä, joita käytäntö aiheuttaa. Vaikeuttaa myös rahvaan elämää länsimaissa, sillä ahneimmat haluavat orjuuttaa alaisensa asumaan kellareissa, joissa ei ole edes saniteettitiloja.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tullittomuus ja vapaakauppa antavat meille länsimaalaisille jatkuvasti halvempia tuotteita kuin mitä omassa maassa valmistetut olisivat. Kuinka paljon tämä sitten kompensoi vähemmän osaamista vaativan tuotannon ja työpaikkojen siirtymista muualle, en tiedä. Se riippuu varmaan siitä kuinka me onnistumme nostamaan omaa osaamistamme.
   
 10. vierailija Vierailija

  Et tiedä mitä globalisoituminen on tehnyt länsimaiden työpaikoille?Jatkuvasti teollisuustuotantoa siirretään halvempien kustannusten maihin. Suomeen tulvii Intiasta 2000 euron insinöörejä, joiden tietotaito tosin on vähän niin ja näin, mutta media ylistää. Totuus on kuitenkin toinen. Kyse ei ole tietotaidosta tai osaamisesta vaan kustannuksista.
   
 11. vierailija Vierailija

  Luepa tarkemmin

  Tiedon puute koskee kompensaatiota, ei tuotannon siirtymistä. Me pärjäämme jos kykenemme siirtämään oman tuotantomme enemmän osaamista vaativiin tuotteisiin.

  Turismi taitaa kuitenkin levittää viruksia tehokkaammin kuin kaupan ja tuotannon globalisaatio. Meidän on rajoitettava voimakkaasti kaukomatkailua maasta että maahan jos haluamme vähentää virusriskejä. Tälläisen rajoituksen on oltava pysyvä. Kiinasta saapuneen lapinturistin virusepäily kertoi että on myöhäistä reagoida vasta sitten kun tilanne on jo päällä.

  Hyvä tahto maapallon valtioiden kesken on harhaa. Enimmäkseen valtiot etsivät omaa etuaan, myös tahallisella vahingonteolla toisia maita kohtaan. Kiinan koronavirus on mahdollisesti kehitetty jonkun toisen valtion laboratoriossa.
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 609
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaukomatkailu on tappanut alkuperäiskansoja enemmän kuin kuvitellaan, sillä laivoilla seilaavat kantoivat tauteja niin intiaanien kuin aborginaalien kiusaksi. Osa kuoli, mutteivat kaikki. Intiaanit antoivat takaisin lahjan, joka on tappanut keuhkosyöpään paljon väkeä länsimaissa. Ei mitään uutta siis virukset ja muut sairaudet, jotka leviävät maailmanlaajuisesti ihmiskunnan riesaksi. On toki tiedetty, mutta miksi ihmeessä pitää tietoisesti viedä kalaa ja muuta ruokaa kauas kaukomaille käsiteltäväksi ja pakattavaksi.
   
 13. vierailija Vierailija

  Ja mitähän ne enemmän osaamista vaativat tuotteet ovat? Ei sellaisia ole mitä halpamaat eivät kykenisi tekemään. Turismikin on globalisaatiota.
   
 14. vierailija Vierailija

 15. vierailija Vierailija

  Kuolemanvaara on siis niillä joilla on jo jotain häikkää keuhkoissa tai sydämessä. Eniten kyllä mietityttää nuo jälkitaudit.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti