Hae Anna.fi-sivustolta

Kännyllä kirjoittaminen takkuaa

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Vesimies -70, 15.04.2018.

 1. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Onko mun kännyssäni joku juttu joka aiheuttaa seuraavanlaista, vai onko muut huomanneet samaa?

  Jos yritän kirjoittaa tänne kännyllä, niin näppäimistö ei toimi ollenkaan normaalisti niinkuin mihin tahansa muualle kirjoitettaessa. Jos kirjoitan jonkun sanan, niin välillä ei millään meinaa sitä oikeaa sanaa saada, siis normaalisti kun vähän kirjoitan sanaa, känny laittaa tyrkylle sanoja, jos valitsen sen oikean, se tulee, tänne kirjoitettaessa ei, sana pitää kirjoittaa kokonaan ja sittenkin vielä valita se vaikka se olisi siinä sillä värillä että se joka tapauksessa tulee. Mulla siis kun känny siihen niitä sanoja tyrkyttää niin en nyt muista oliko se punainen väri vai mikä sana tulee automaattisesti, jos ei halua sitä pitää valita muu vaihtoehto. Täällä tuo ei toimi, pitää kirjoittaa sana aina kokonaan ja vielä valita se. Joskus ei tuokaan onnistu vaan pitää aina vaan uudestaan ja uudestaan kirjoittaa ja hyvällä tsäkällä tulee sitten oikea.

  Siksipä tänne en juurikaan kännyllä kirjoittele.

  Missään muualla tälläistä ongelmaa ei ole.
   
 2. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Mä kirjoitan lähes aina kännyllä, ja mulla ainakin ennakoiva toimii ihan samalla tavalla kuin tekstareita tai whatsappiviestejä kirjoittaessa.
   
 3. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Mulla ei.
   
 4. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  En tiedä oletko saanut ongelmaa jo korjattua tai miten vanha malli sinulla käytössä, mutta minulla vanha kännykkä alkoi takkuilla yleensä silloin, kun se latasi samaan aikaan järjestelmä- ja ohjelmapäivityksiä taustalla. Kun jokainen uusi sovelluspäivitys vie lisää tilaa puhelimesta ja sovellusten käyttäminen niin ikään, niin puhelin joutuu sitten kilapilemaan siitä mitä käytetään ja milloin. Muistan, että vaihdoin asetuksista päivityksen latausasetuksia kello 3 aamuyöhön (silloin yleensä nukun), niin ongelma helpottui.

  Nyt uusi puhelin wörkkii vailla takkuja.
   
 5. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  En usko että tuosta on kyse, ei takkua kuin täällä. Ei missään muualla. Täällä tekee kokoajan tuota ym. takkua, ei meinaa jättää väliä sanoihin vaikka kuinka välilyöntiä painais,pitää pamauttaaa kunnolla, ja ainoastaan ja vain täällä, muualla toimii kunnolla. Alkoi yhtäkkiä helmi-maaliskuussa???? En enää muista. Honor 6 mun kännyni. Mä en ole varma vaihdoinko minä vahingossa näppäimistön jossain vaiheessa, kuuluuko Honor 6 olla Swiftkey-näppäimistö? Onko se sen oma?

  Kait minä tietäiisn jos se ohjemaa päivittää, vai? Ja ei kai se jatkuvasti päivitä?

  Kännyn näppäimistö ei siis koko aikana ainakin maaliskuusta asti ole koskaan toiminut täällä kunnolla. Joka paikassa muualla toimii.
   
 6. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ei ole honoria, joten vaikea sanoa mitään varmaa, mutta kokeile uninstalloida se swiftkey näppäimistö ja jos se ei onnistu, eli se kohta on asetuksissa harmaana, tai muuten ei-aktivoitavissa, niin sitten voit poistaa viimeisen päivityksen näppäimistöltä, tee se ja kokeile sen jälkeen toimiiko tämä palsta.

  tuli tuossa mieleeni, että kun kerran autoin yhtä ihmistä jossain swift-key-näppisongelmassa, niin siitä näppiksen asetuksista sai valita välilyönnille kolme eri toimintatapaa, tarksitapa ensin ne asetukset. En yhtään muista mitä ne kolme eri toimintatapaa tarkkaan oli, ne oli jotain, että jos spacea painaa, niin se valitsee ehdotetun sanan, tai sitten se täydentää sanan ehdotuksen mukaan tai sitten normaali, että jos sitä painaa, niin tulee aina välilyönti.
   
 7. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  En nyt yhtäkkiä löytäny mistä unistalloida, enkä asetuksia mut pitää vielä kattoa.
   
 8. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Se Swift Key on kyllä varmasti se syy. Mulla meni viime viikolla se kai jotenkin itsestään päälle ja yksäriä kirjoittaessani kirosin että missä vika.. Munkin oli hankala löytää sitä että mistä sen saa pois, mutta löysin lopulta. Mulla on Huawei (puolet kalliimpi Sony tippui mereen ja sinne jäi :cry:), mutta kato onko siellä semmosta kuin "järjestelmä" , sieltä "kieli ja syöttötapa", sen alta löytyy "näppäimistö ja syöttötapa" , ja sit sieltä Swift Key pois. (y)
   
  Last edited: 16.07.2018
 9. joku vierailija Vierailija

  Helpottaa kirjoittamista jos hankit tällaisen, itse hankin jo. En tiedä käykö Honoriin mutta Samsungiin ainakin käy, ja tässä on maininta androidiin sopivuudesta.
  https://www.24hshop.fi/matkapuhelin...nappaimisto-laukulla-android-tabletti-matkapu
   
 10. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Hei toihan onki hauska ja edullinenkin vielä. Ja sit jos tarvii, voi hankkii siihen tällasen:
  https://www.halpis.fi/product/1707/micro-usb-otg-liitin
   
 11. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Onko ollu minkäännäköisiä ongelmia?
   
 12. vierailija Vierailija

  https://keskustelu.anna.fi/forums/tietotekniikka.39/
  JATKAKAA KESKUSTELUANNE TUOLLA! TIETOTEKNIIKKA-ASIAT EIVÄT VITTU KUULU TÄNNE! TÄMÄ EI OLETIETOTEKNIIKKAOSIO!
   
 13. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Mulla meni taas se SwiftKey päälle, ja uusien järjestelmäpäivitysten jälkeen toi mun ohje ei enää näköjään toimi ainakaan tässä puhelimessa. Löysin kuitenkin heti uuden, helpomman keinon. Sun näppäimistön vasemmassa yläkulmassa pitäs olla kolme pientä poikkiviivaa päällekkäin. Paina sitä, ja sieltä saat Swift Key -näppäimistön incognito-tilaan, jolloin se ei enää opettele ja tallenna sanoja. Välilyönti toimii normaalisti, ja ennakoiva tekstinsyöttö on silti käytössä ilman ärsyttäviä häiriöitä. Näppäimistön taustaväri muuttuu kyllä mustaksi ja kirjaimet valkoisiksi, mutta siihen tottuu "alkushokin" jälkeen nopeasti. :) Koitan kuitenkin vielä löytää, että miten sen sais ihan kokonaan pois, koska mä en ainakaan tarvitse moista toimintoa yhtään mihinkään. Kirjotan tosi nopeesti ennakoivalla, puhelin poikittain ja peukaloilla, ja hyvä niin, ilman mitään SwiftKeytä.

  Vierailijalle, joka skitsahti:

  Teenpä tästä ketjusta nyt henkisen, ja kerron että musta tuntuu hyvältä auttaa lähimmäisiäni. "Tehkää niin, kuinka haluatte itsellenne tehtävän" , laukoi itse Jeesuskin aikoinaan, joten älä pärise siellä vaan relaa.
   
  Last edited: 17.07.2018
  • Hauska Hauska x 1
 14. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Tilapäivitys: Koen tän mustan näppistaustan sittenkin häiritseväksi. Liian voimakas, alkaa pää särkeä kun kirjoittaa. En saa väriä vaihdettua, Swiftkeynäppäimistöä en pysty enää vaihtamaan tavalliseen, koska sellanen vaihtoehto on poistunut. Täytyy kestää tätä mustaa, tai ostaa se ylläoleva laukkuhässäkkä. Onhan tossa pari läppäriäkin, mutta kun puhelin on vaan niin paljon nopeampi ja kätsympi...

  Henkiseltä kannalta; pitäisi opetella lisää kärsivällisyyttä koska aikaa ei edes ole olemassa, ja toisaalta muistaa että koska kaikki on harhaa, niin mitään puhelimia tai tietokoneita ei todellisuudessa edes ole olemassa, joten se on aivan yks ja sama, jos heittää parvekkeelta alas puhelimet, näppäimistöt, läppärit ja samalla kaiken muun kodin elektroniikan ja irtaimiston mikä irti lähtee, tataulutelevisiota ja sohvaa myöten. Kodinkoneet lentävät alhaalla parkissa olevien autojen päälle, mutta se on ok, koska autot eivät todellisuudessa ole siinä. Kukaan ei menetä mitään. :confused:

  Enkä suinkaan ole menettämässä hermojani tämän Honorin enkä Swiftkeyn kanssa, koska kumpaakaan ei ole olemassa.

  o_O
   
  Last edited: 18.07.2018
 15. vierailija Vierailija

  Ei lainkaan :)
   
 16. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 451
  Saadut tykkäykset:
  753
  Hienoa, hommaan semmosen ennen kuin äitivainaan sähköpiano tulee tänne. En halua heittää sitäkin parvekkeelta alas siksi että menee hermo. :p

  Oikeesti tilaan tommosen! Kirjotan kännyllä niin paljon! :) Kiitti vinkistä. :)
   
 17. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Kokeilen jossakin välissä tätä. Tuo jonkun mainostama laukkuhässäkkä ei oikeen innosta.
   
 18. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  oman puhelimen näppäimistön alkuperän ja päivitykset löytyi: asetukset->yleinen hallinta-> kieli ja syöttö

  sain myös selville, että puhelimeni on biometrinen, eli tässä on kasa terveyssovelluksia ja sen sellaista krääsää. tuli ostettua vähän kiiressä, että ei ihan jaksanut perhetyä kaikkiin ominaisuuksiin. onhan tuo ihan kiva ettei puhelimeen tartte sitten asennella muita erillisiä sovelluksia laskemaan askelia, kuuntelemaan sydämen sykettä, unen laatua, mahdollista kuorsaamista, kertomaan milloin unisykli on hyvä ja milloin pitäisi mennä nukkumaan ja ties mitä (en ole jaksanut perehtyä tuohon enempää). Pitää kai joskus katsoa, tiedä häntä...

  hmph.... olisivat asentaneet sihteerin puhelimeni sisälle tai henkioppaan....
   
 19. Osiria Jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  22
  pistin minäkin tuon näppäimistölaukun harkintaan, se on kätevä, jos pitää lähteä pidemmän matkan taa eikä jaksaviitsi ottaa mukaan läppäriä, mutta tarttis kuitenkin tekstinkäsittelyä ja kätevämpää kirjoitusta pidemmille teksteille.
   
 20. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Askeleita munkin känny laskee ja yllättävän monta tulee ihan muus ku lenkkeilys. meen kauppaan ja kierrän sielä ihan tavallises ruokakaupas.
   
 21. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  27 756
  Saadut tykkäykset:
  1 751
  Ei mua ennakoiva häiritse vaan se että koko näppämistö temppuilee täällä ja vain täällä. Tuo jutska jota sanoin "laukuhässäkäksi" kun Lilykin sanoi :D niin näytti vaan yhtäkkiä niin tilaavievältä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti