Hae Anna.fi-sivustolta

Käsimatkatavarat

Viestiketju osiossa 'Yleistä matkailusta' , käynnistäjänä Saako tuoda, 11.03.2014.

 1. Saako tuoda Vierailija

  Saako tuoda kiviä, simpukankuoria, kotiloita tai käpyjä käsimatkatavaroissa? Emme ota ruumaan matkalaukkuja mukaan matkalle. Menemme Mallorcalle. Luin jostain, että joku amerikkalainen turisti joutuu vankilaan Turkissa, kun oli salakuljettanut rantakiviä.
   
 2. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kyllä saat tuoda, EU-maasta. Tosin simpukoiden kerääminen rannalta ei ole suositeltavaa, sillä se vahingoittaa luonnon tasapainoa :(.

  Simpukoiden keräämisen seurauksena rantojen eroosio lisääntyy, kalsiumkarbonaattien kierrätys vähenee, samoin simpukankuorista riippuvaisten eläinten ja kasvien elo häiriintyy.

  Read more: History, Travel, Arts, Science, People, Places | Smithsonian

  Pinjakäpyjen keräys taas vähentää paikallisten niitä "työkseen" keräävien tulolähdettä.
   
 3. saako tuoda Vierailija


  No, höh, ei nyt kassikaupalla tuoda, ihan vaan pari kappaletta kutakin, niinku koristeeksi kotiin.
   
 4. Ulkoelli Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  28.12.2006
  Viestejä:
  2 350
  Saadut tykkäykset:
  2

  En minä sitä epäilekään, mutta mietipä sitä, jos esim. Espanjan kaikki yli 20 milj. vuosittaista turistia ajattelevat samoin? Mutta vastaus kysymykseesi oli siis kyllä, ei siitä tullissa kiinni jää.
   
 5. Tellervo Vierailija

  Kävyissä voi tulla ötököitä, älä tuo mitään kasvinosia.
   
 6. turisti Vierailija

  Kannattaa katsoa mistä niitä kiviä keräilee. Välimeren maat ovat täynnä suojelluiksi julistettuja raunioalueita ja kivien kerääminen on laitonta.
   
 7. saako tuoda Vierailija

  Kyseessä on rantakivet, pieniä erivärisiä haluaisin. Kai niitä saa tuoda?
   
 8. tajutonta Vierailija

  Ihan turhaa hösläämistä sulla noista kivistä, mene lähimpää kauppaan Suomessa ja osta monta pussillista erivärisiä kiviä.
   
 9. saako tuoda Vierailija


  Lapseni se haluaa oikeastaan niitä tuoda. On se eri asia kaupasta ostaa, kun tunnearvoa on jos tietyltä paikalta on tuonut jotain. Joku on tuonut hiekkaa pullossa. Itse olen vuosia sitten tuonut Kreikasta kiviä ja simpukankuoria. Tarkastuksessa meni läpi, että huithait. Mun mielestä melkein jokainen on jotain tuonut matkaltaan. Nyt vaan tuo Turkin juttu pisti miettimään.
   
 10. Kreikassa Vierailija

  sanottiin eräällä lentokentällä ettei kiviä saa tuoda, ne otettiin pois muutamilta.
  Siellä on arkeologisia aarteita joita ei saa viedä maasta pois eli ruukunpalasia yms.
   
 11. ei saa Vierailija


  eli kivi kuin kivi, niitä EI saa tuoda.
  Olisi tullissa kova työ erotella erilaisia kiviä jos niitä olisi jokaisen laukussa. maaílmassa on muitakin kuin sinä.....
   
 12. hah Vierailija

  No, eipä ole missään informoitu. Googlasin ja etin kauan.
   
 13. kalkulaattori Vierailija

  mulla on näköjään juuttunut tällä viikolla laskenta päälle :).
  Jos sulla on päässä muutakin kuin hilsettä, niin oletko miettinyt, mitä jos joka ikinen kuskaisi kiviä kotiin reissuiltaan.

  Koneeseen mahtuu about 200 ihmistä x 50gr kiviä = 1000 kiloa lisäpainoa/koneellinen sakkia.
  Mietipä paljonko tuo lisäpaino syö polttoainetta.

  Miljardi ihmistä x 50 gr kiviä kuluttaisi helvetisti fossiilista polttoainetta vuosittain.

  Espanjassa käy vuosittain 52 miljoonaa turistia. Jos jokainen turisti ottaisi mukaansa 5 kiveä matkamuistoksi = 260.000.000 kiveä vaihtaisi maata joka vuosi. Tämän jos kertoisi 20 vuodella = 5.200.000.000, eli selkokielelllä sanottuna 5 miljardia 200 miljoonaa kiveä poistuisi Espanjan rajojen ulkopuolelle.

  Kivi ei ole nopeasti uusiutuva luonnonvara. Niitä ei "kasva puissa" eikä niitä joka paikassa nouse maastakaan.

  Mietipä mitä varten niitä kiviä siellä Espanjankin rannoilla on ja mietipä jos rannalta häviäisikin vaikkapa vain 2 cm kerros rantakiviä turistien mukana vuosittain.

  Minun ohjeeni sinulle ja jälkikasvullesi siis on...
  ottakaa valokuvia kivien keräilemisen sijaan. Hyvä makro/muu lähioptiikka vaan kameraan ja kauniin kiven voi ikuistaa muistikortille ja sen jälkeen tiedostosta voi teettää vaikka kuinka suuren kuvasuurennoksen jälkikasvun huoneen seinälle tai valokuva-albumiin tai tallentaa tietokoneen tiedostojen syövereihin katsottavaksi.
   
 14. hah Vierailija

  No, katotaan sitten, että ottaako ne kivet pois. Kyllä täällä suomessakin on tosi paljon kiviä rannoilla. Kyllä täältäkin katoaa niitä. Taidan tuoda hiekkaakin pullossa. Kohta ei ole hiekkarantojakaan siellä, hihhhih! Matkaan lähdetäään vasta loppukesällä.
   
 15. mietiskelijä Vierailija

  Ap kuuluu itsekkäisiin ihmisiin joiden on pakko saada kaikki itselleen, viis muusta maailmasta.
  Itsekkäät ihmiset näkevät vain omat halunsa, eivät siitä miten omat pienetkin teot vaikuttavat tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksiin.
   
 16. Painorajat Vierailija

  Kuule kalkulaattori, se on yksi lysti painon suhteen, tuotko 20 kiloa kiviä tai vaatteita. Painavat ihan yhtä paljon, ei se kivi vaikuta koneen lentämiseen sen enempää kuin muukaan matkatavara.
   
 17. ap. Vierailija

  Käsimatkatavarat on vaan kaikilla. 10 kilon painorajoitus. Ajattelin tuoda muutaman pienen kiven ja simp.kuoren. Toihan yks miesjulkkis Australiasta punaista hiekka pullossa. Taytyy tosin ostaa jotain paikallista kaupasta, jos ne ottakin pois nuo muut. On edes jotain muistoa matkalta.
   
 18. kalkulaattori Vierailija

  20 kg on aina 20 kg, mutta olisi se hyvä, jos ihmiset joskus ajattelisivat muutakin kuin vain itseään ja omia halujaan. Mitä vähemmän turhaa tavaraa rahtaa ympäri maapalloa lentoteitse, sitä vähemmän luonto saastuu. Ihan vaan tiedoksenne, ei sitä käsimatkatavaroiden sallittua kilomäärää ole mikään pakko käyttää viimeistä grammaa myöden. Vähemmänkin voi mukaansa ottaa/mukanaan tuoda.

  Ap:lle jää muisto matkasta kun tuo muutaman kiven, simpukan kuoria ja hiekkaa.
  Jopa on huonosti asiat, jos "muistoja" ei tallennu aivoihin ilman käsinkosketeltavia tuomisia.
  Jos noin huono muisti on, digikameralla muistoja voi tallentaa tuhatmäärin.
   
 19. ap. Vierailija


  Mulla on hyvä muisti. Toin kiviä, hiekkapullon ja simpukankuoria hiekkarannalta. Lisäksi ostin itelleni tuliaisia, hajuvettä, vaatteita ja matkamuistoesineitä. Niitä on kiva katella hyllyssä, kivempi kuin kuvia katella. Käsimatkatavaroissa oli 10 kilon raja, mulla oli vaan 7700g.
   
 20. kivi Vierailija

  On täällä isot ongelmat. Kiviä riittää kyllä Välimeren rannoilla, niitä kerää paikallisetkin. Myös myyntiin. Jos pieni suomalaislapsi muutaman kiven tai simpukankuoren kerää muistoksi, niin ei se luonto siitä hetkahda, sen sijaan lapsi voi saada suurenkin ilon. Suomalaiset näyttävät todella rakastavan sääntöjä ja erityisesti kieltoja ;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. keräilijätyttö Vierailija

  Tuskin simpukankuorien kerääminen on laitonta. Itse joskus kymmenvuotiaana keräsin niitä lomamatkalla Tunisiassa. Ei niistä tiedetty yhtään mitään minkään näköisissä tarkastuksissa. Vajaat kahdeksan vuotta myöhemmin yhtenä päivänä käytin näytillä koulussa. Todennäköisesti ne ovat edelleenkin jossain jemmassa lapsuuden kodissa mutta en tiedä missä koska muutaman vuoden sisällä on tullut tehtyä parikin muuttoa. Tosin kyseisestä matkasta on kulunut noin 12 vuotta. Ainakin kerran näin pöydällä Saharan ruusu-kiven joka oli ostettu jostain matkamuistomyymälästä. Nyrkkisääntönä on se että kaikki mikä on elotonta saa kerätä, pois lukien kivet jotka ovat rauhoitettuja. Maassa maan tavalla.
   
 22. businessjkcg Uusi jäsen

  liittynyt:
  29.05.2019
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti