Hae Anna.fi-sivustolta

Käy kuin käy

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 05.06.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Keskustapuolueesta on tullut tukipuolue vasemmistolle, jonka kannatus nousee, vaikka talous takkuaa ja tukieurot valuvat EU:n ydinvaltioista sellaisille, jotka eivät piittaa yhteisistä säännöistä lainkaan. Sosialidemokraatit ja kokoomuslaiset ovat yhteistuumin saaneet aikaan pakkopaidan, jota ei saa arvostella senkään jälkeen, kun unioni ottaa velkaa itselleen koronakriisiin vedoten. Halutaan yht'äkkiä paisuttaa EU:n velkataakkaa, joka jää lopulta vain ydinvaltioiden harteille, sillä hulttiot osaavat aina luovia vastuusta vapaaksi.

  Kaiken taustalla on näytelmä, jonka esittäjät päihittävät isänmaallisuudellaan jokaisen teatterin kyvyn luoda illuusioita todellisuudesta. On helppo ihannoida suuruutta, jota maailma on pullollaan. Käy kuin käy, kun kuljetaan silmät sidottuina yhteisessä veneessä. Heikot valtiot nostetaan ahdingosta, johon ovat joutuneet omin neuvoin. Tarvitaan jämäkkyyttä pohtia tarkoin, onko kompassi tavallinen vaiko kenties väärennös.

  Jos otetaan velkaa itselle, kynnys myöntää sitä unionille madaltuu. Samalla kyky puolustautua vauraita vastaan alenee, eikä aikaakaan, kun koko maa on talouden osalta muiden temmellyskenttä. Eikä oma kieli ole enää tärkeä, vaan rasite, jota oravanpyörän pyörittäjät eivät ymmärrä, koska käyttävät äidinkieltänsä niin yrityksiä johtaessaan kuin niiden nimissäkin. Käy kuin käy, kun kuljetaan syteen tai saveen tietämättä reittiä edes umpimähkään, joten tuumaustaukoa on helppo ehdottaa, sillä tarkoin suunniteltu on lopulta puoliksi tehty.
   
 2. vierailija Vierailija

 3. vierailija Vierailija

  Kun demarit toimivat vastuuttomasti, muiden pitäisi tehdä toisin koko maan etua ajatellen. Keskustalaisilta vaaditaan jälleen vastuullisuutta, eikä lainkaan oman puolueen edun mukaisia tekoja. Jos suostutaan kovan linjan vaatimuksiin, on selvää, että demarit nauravat partoihinsa, kun keskusta menettää kannattajiaan. Joskus oma etu voi olla sama kuin koko kansan etu, vaikka lyhyellä aikajänteellä toisin voi silmätä.-
   
 4. vierailija Vierailija

 5. vierailija Vierailija

  Jaa jaa, kepulaiset haukkuu demareita kun oma puolue vajoaa suohon.
   
 6. vierailija Vierailija

  Ei pidä unohtaa, että kepulle kävi niin kuin käy mille tahansa organisaatiolle, jonka johtoon tunkee diplomi-insinööri. Oli puolue, yhdistys tai taloyhtiön hallitus, ei tarvita kuin yksi omahyväinen ahne pelle ja todellinen arvo on menetetty.

  Ne osaavat vain vessapaperin teon, mutta kuvittelevat valmistuvansa suoraan "koulun" penkiltä johtajiksi.
   
 7. vierailija Vierailija

  Sosialidemokraatit osaavat pettää parhaimmin omiaan, sillä työväestön edut on unohdettu, kun on saatu varallisuutta omille ay-liikkeille ja huippupalkat niiden johtajille. Keskustalla ei ole samanlaisia varantoja hallinnassaan, mistä totta kai voi hieman syyttää puoluejohtoa, kun se ei ole ajoissa ymmärtänyt rahan merkitystä kannatuksen nostamiseksi. Ei silti petä omiaan, vaan pyrkii pitämään huolta muun muassa metsänomistajista silloin, kun on hallitusvastuussa. Kokoomus vähät välittää maaseudun kehittämisestä, koska saa kannatuksensa suurtilallisilta.
   
 8. vierailija Vierailija

  Mitä tekee maalaisten puolueella pakkokaupungistuvassa maassa?
   
 9. vierailija Vierailija

  Pysyvät mökkikunnissa palvelut, kun maaseutu on eläväinen.
   
 10. vierailija Vierailija

  Onko se, ja kepuko sitä hoitaa?
   
 11. vierailija Vierailija

  Pyrkimystä on pitää maaseudun puolta, muttei ole helppoa, sillä varallisuuskeskittymät ovat ay-liikkeen ja muunkin kokomustan joukon hallinnassa. Valitettavasti!
   
 12. vierailija Vierailija

 13. vierailija Vierailija

  Sepä siitä tosiaan nyt, kun maaseutu on jätetty puolustusvoimien harjoituskentäksi sillä tavoin, ettei koskaan voi olla varma, milloin yliäänet paukkuvat tai helikopterit lennähtävät talon yli. Liikenteen melusta uskalletaan tehdä artikkeleita, muttei siitä, mitä lentomelu saa aikaan. Lapsetkin ovat pelästyneet pahoin, kun yht'äkkiä ylilentopamahdus on jysähtänyt korviin. Toki puolustusvoimia tarvitaan, muttei oman kansan pelotteluun.
   
 14. vierailija Vierailija

  Suomessa luulisi olevan tilaa.
   
 15. vierailija Vierailija

  Eikö ole tärkeintän että niissä koneissa on sini-valkoiset tunnukset? Hyvin tuntuvat asuvan ihmiset Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä.
  Kaikkeen tottuu nimimerkillä kokemusta on 15 v ajalta koelentokeskuksen ja jonka yhteydessä toimi Patrian ilmailuteollisuus, vieressä asuneena. Lapset tottuivat, hevoset tottuivat, kylän asukkaat olivat tottuneen siihen "lentomeluun". Töissä puhelussa pidettiin hetken tauko kun hävittäjät menivät laskuun ja homma jatkui. Päiväkodin ja alakoulun lapset osasivat hetkeksi peittää käsillään korvansa ja sitten leikki jatkui. Rakastan hävittäjiä ja niiden voimaa sekä turvallisuuden tunnetta, jonka ne luovat lentäessään. Jos olisi mahdollista niin pyytäisin että koneet lentäisivät aina joko kotini tai kesämökkini ylitse koska on se vaan niin upeaa. Naisena arvostan ilmavoimien sekä puolustusvoimien tekemää työtä. Valitettavasti kun olin nuori ei naisilla ollut vielä mahdollisuutta suorittaa asepalvelusta. Onneksi edes Sotilaskotisisaret sekä maanpuolustuskurssit antoivat naisillekin mahdollisuuksia.
  Sini-valkoisin siivin jatkakaa samaan malliin.
   
 16. vierailija Vierailija

  Eri asia, jos asuu sellaisella alueella, missä lentomelua ei ole kovin paljon. Yht'äkkinen yliääninen hävittäjä on lapsille hirvittävä kokemus, minkä tiedän siitä, että aikoinaan yksi omista säikähti mielettömästi tuollaisen äänisaasteen vuoksi.
   
 17. vierailija Vierailija

  Kannattaa ottaa selvää ja kertoa lapselle mistä ja miksi äänet tulevat niin ettei niitä tarvitse pelätä kuten ei ukkostakaan. Lapset vaistoavat helposti jos vanhemmat säikkyvät. Mutta totta onhan se outoa jos joskus sattuu näkemään hävittäjän ja kuulemaan.
   
 18. vierailija Vierailija

  Eipä aikuinen piittaa moisesta melusta samoin kuin lapsi, mutta tietysti on kerrottava äänen alkuperä, vaikkei sitä voi aina ennakoida. On sanottava, että hävittäjä lensi matalalla ja sai aikaan äänen, jos lapsi pelästyy. Eipä ole ihan päivittäisiä moiset, sillä vain yhden kerran olen joutunut rauhoittamaan tyttölasta moisen äänen vuoksi.
   
 19. annmatti Jäsen

  liittynyt:
  21.10.2018
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ja kaikenkaikkiaan maailma kulkee kohti tuhoaan keynesiläistä talousoppia seuraten törskäkulutusta ja talouden kasvua hehkuttaen, näissä Olli Rehn pääpukari- siis kepulainen.
   
 20. vierailija Vierailija

  Leperrellään, miten koronakriisi toi perusasioiden äärelle, mutta perusasia tuntuu olevan markkinoiden hyvnvointi ja kulutus. Maassa, jossa ylihintaiset seinät ovat tärkeämpiä kuin syntyvyys, mutta eivät niin kovin tärkeitä nekään, mitä nyt vähän hometta pukkaa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti