Hae Anna.fi-sivustolta

käytöshäiriö???

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä kahden äiti, 13.06.2006.

 1. kahden äiti Vierailija

  Miten todetaan käytöshäiriö ja miten se ilmenee lapsella?

  Olen miettinyt kovasti asiaa....meillä 8v poika joka sai 6v asti olla ns keskipiste jolloin pikkuveli syntyi...hän nyt siis 2v. Alku meni upeasti, isoveikka otti pikkasen vastaan todella hienosti ja oli ylpeäkin veljestään.
  Nyt jo pitkän aikaan olen miettinyt pojan rajua mustasukkaisuutta joka ilmenee joka päiväisellä kiusanteolla kunne 2v alkaa itkemään, siis tuo alkaa jo aamusta ja jatkuu aina isomman ollessa kotona. Joten, kauniisti sanon ja puhun...mutta ei auta!

  8v myös jo pitkään minun mielestä käyttäytynyt arkisissa tilanteissa todella huonosti jota ei ole tehnyt, nämä ns käytöshäiriöt joko voivat olla mielestäni vääränlaisen huomion hakemista tai sitten tosiaan on jostakin muusta kyse. Poika ei ole hetkeäkään paikalla siis koko ajan pitää tehdä ja touhuta jotakin juuri ettei syömäänkään malta ja syöminenkin ollut pitkään sitä ja tätä. Ainoa minkä syö todella hyvin on aamupala mutta muuten ruokapöydässä ei syö juuri mitään, joka huolestuttaa. Ruokapöytä tavat on poika myöskin unohtanut joka minusta harmillista. Tässäkin ajattelen että joko tekee tahalleen ärsyttääkseen minua tai sitten kyse jostakin muusta johonka haettava apua.

  Toivottavasti sinä joka tämän luet, sait oikean käsityksen mitä asiallani ajan takaa...asia on sydämelläni ja päivien ajatus joka päivä, miksi kaunis käytöksisestä pojastamme on tullut todella hulivili joka joissakin tilanteissa laittaa minut häpeämään.

  Poika menestyy koulussa todella hyvin! On luokkansa rauhallisempia lapsia.

  Kiitos.
   
 2. hips Vierailija

  Jos muutos vanhemman lapsen käytöksessä on tapahtunut todella vasta pikkuveljen syntymän jälkeen (eikä häiriöistä ole ollut minkäänlaisia viiiteitä ennen sitä -- esim. kaverien kanssa päivähoidossa), kyse on käsittääkseni todellakin mustasukkaisuudesta. Siihen vittaa myös se, että lapsi on koulussa rauhallinen.

  Ehkä siihen ei auta pelkkä nätti puhe vaan poika tarvitsee tiukkoja rajoja? ""Jos kiusaat pikkuveljeä, siitä seuraa xxx.""
  (Ja toisaalta pitää tietenkin muistaa kehua kovasti ison pojan koulu yms. saavutuksia ja varata kahdenkeskistä aikaa -- ihan ilman pikkuveljeä -- hänen kanssaan.)
   
 3. täti Vierailija

  Voisiko syynä olla oma kasvatustapasi? Jos poika ei tottele, seuraako siitä mitään rangaistusta vai unohtuuko kielto noudattamattomana saman tien?

  Lapsilla pitää olla selvät rajat ja se mikä kerran sanotaan, myös pidetään. Jos huono käytös ei lopu kiellettäessä, laita poika vaikka sohvaan istumaan tai nurkkaan seisomaan kymmeneksi minuutiksi. Jos ei tottele, tulee lisäaikaa.

  Kaikkein pahinta on se, että jotkut vanhemmat jättävät asian siihen kun lapsi ei noudata kieltoa. Siitähän ne oppii, ettei sanomiset tarkoita mitään.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti