Hae Anna.fi-sivustolta

Käyttövesiputkiston uusiminen rivarissa

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Tumpelo, 26.01.2010.

 1. Tumpelo Vierailija

  Olemme ostamassa tasokasta rivitalokotia, joka täyttää kaikki vaatimuksemme. Ainoa huolen aihe on tuleva vesiputkien uusiminen. Kuinka paljon se haittaa asumista ja onko kellään kokemuksia kustannuksista?
   
 2. Putkimies Vierailija

  Meidän taloyhtiössä toteutettiin putkiston uusiminen viime keväänä ja remontti oli huomattavasti odottamamme helpompi. Pelkäsimme etukäteen tuttaviemme pelottelemina remonttia, joka kuitenkin sujui paljon nopeammin kuin vastaavat remontit kerrostalossa. Uudet putket asennettiin eri paikkaan kuin vanhat, jotka vain uusien putkien käyttöön oton jälkeen suljettiin ja jätettiin paikoilleen lattian alle. Uudet putket asennettiin katon rajaan, osa jäi verholistojen alle piiloon, osa piilotettiin yläkattoon. Vesi oli poikki muutamaan otteeseen lyhyitä aikoja ja viimeisessä vaiheessa ehkä päivän. Meidän taloyhtiössä on alle kymmenen asuntoa ja kaikki ovat saman kokoisia noin 120 m2. Hinta oli kymmenisen tuhatta euroa.
  Teimme kyllä sisustustyöt itse.
   
 3. Uusi Vierailija

  Mitä ainetta vanhat käyttövesiputket ovat? Kuparin luulisi kestävän tosi pitkään.
   
 4. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vesijohtoputket on rivi ja kerrostaloissa yleensä aina tavallista rautaputkea joka tahtoo ruostua ja ohentua sisältäpäin ajan myötä!

  Kupariputkia on varsin vähän ja ne on yleensä kylppärin ja keittiön yhteydessä, missä runkoputkista on vedettuy putkivedot käyttöpisteisiin muutamia metrejä.
  Kuparikin hapettuu ja ohenee aikaa myöten.

  Vesijohtoputkissa, siis rautaisissa on todetu myös yleisenä vikana sakkautumista, eli tiettyihin kohtiin on putken sisälle on kerrostunut kivettymää jolloin veden virtaus on kärsinyt ja joissakin tapauksissa alentunut yli puoleen.

  Kertovat että n 40-50 vuotias vesiputkisto on tullut jo tiensä päähän!
   
 5. Aaltoska Vierailija

  "Rautaputkia" on asuntojen kylmävesijohdoiksi asennettu viimeksi 1960-luvulla ja nekin lienee lähes kaikki jo vaihdettu kuparisiin tai muovisiin.
   
 6. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavasti tuotan ehkä pettymyksen Aaltoskalle!

  Useissa rakennuskohteissa lvi urakan saaneet firmat käyttövät halvinta materiaalia eli teräsputkea [rautaputki].
  On tietenkin kohteita jonne urakan antaja vaatii nykyaikaisemmat putkistot mm palvelutalot, sairalat ym.

  Hintaerot näkee tästä osoitteesta ja silloin voi tajuta miksi joku toinen putkifirma voi jättää alhaisemman tarjouksen kuin toinen!

  Taloon.com : Rautakauppa : Putket : :
   
 7. alkuperäinen Vierailija

  En valitettavasti tiedä mitä materiaalia putket ovat. Yleensä ottaen talossa on käytetty laadukkaita materiaaleja.
  No onko teillä käsitystä missä hintaluokassa tällainen putkien uusiminen pyörii?
   
 8. Kyllä ne hintaluokat saa paljon paremmin selville googlettamalla kuin täältä. Varsinkin antamillasi lähtötiedoilla.
  Pelkkä "tasokas" tai "laadukas" ei sano asunnosta tai taloyhtiöstä mitään, kirjoittajasta kylläkin.
   
 9. Anteeksi tyhmyyteni Vierailija  Olen kyllä yrittänyt googlata, mutta taso 300 - 1000 euroa on vähän liian laaja haitari. En ikinä usko, että putkien vetäminen katon rajassa voisi maksaa sadan neliön asunnossa 100 000 euroa!!! Sen verran maalaisjärkeä minultakin löytyy, vaikken olekaan ammattilainen!
  Jos on tottunut laatuun, laadun kyllä erottaa!
   
 10. 8kel Vierailija

  On hyvin vaikea arvioida putkirempan hintaa. Siihen vaikuttaa mm. seuraava:

  - uusitaanko remontissa vain ja ainoastaan vesiputket?
  - uusitaanko viemärit, pinnoitetaanko ne vai eikö niille tehdä mitään?
  - uusitaanko samassa yhteydessä myös kylpyhuonelaatoitukset? Entä saniteettikalusteet kuten wc-pöntöt? Entä lämminvesivaraajat?
  - vanhoissa taloissa putket on usein vedetty seinien sisään. Nykyään putket vedetään pintaan. Jos ei tarvitse piikata, selvitään halvemmilla kuluilla, mutta jos viemärit uusitaan, niin se edellyttää AINA piikkaamista (kallista, pölyistä, aikaaviepää).
  - onko rivitalosi 1- vai 2-kerroksinen?
  - onko vesipisteiden välillä pitkiä etäisyyksiä (keittiö, wc, kylpyhuone)?
  - onko taloyhtiössä tarkoitus jakaa kulut asunnon neliöiden mukaan? Silloin voi olla, että kylppärit ovat asunnoissa samankokoiset, mutta esim. neliön omistaja joutuu maksamaan rempasta enemmän kuin kaksion omistaja.
  - minkä ikäinen asunto on kyseessä? Mitä vanhempi talo, niin sitä kalliimpi remontti yleensä on.


  Kannattaa soittaa asunto-osakeyhtiön isännöitsijälle, jolta pitäisi saada lisätietoa. Kannattaa myös kysyä, onko projekti vasta suunnitteluvaiheessa vai onko yhtiökokous jo päättänyt, että missä laajuudessa ja milloin projekti käynnistyy.

  Jos olet ostamassa asuntoa kiinteistönvälittäjältä, niin heillä on usein kokemusta edes suuntaa-antavalla tasolla. Minulle kiinteistönvälittäjä kertoi, että meidän kaupungissamme kerrostalokolmion putkirempppa maksaa aina vähintään 15.000 euroa. Minua kiinnostaneessa asunnossa oli uusittu myös kaakeloinnit ja saniteettikalusteet, jolloin hinnaksi tuli noin 30.000 euroa. Kuitenkin yleensä rivitaloissa hinnat jäävät matalemmiksi kuin kerrostaloissa.
   
 11. Aaltoska Vierailija


  Oikeinko sinä tosissasi tulet tänne noita rauta/teräsputkiasi vesijohdoiksi tarjoilemaan? Vai oletko mielestäsi vitsikäs ja piruilet vain, kun naisten ei pitäisi rakennusasioihin puuttua?

  Täällä useimmat kysyjät ovat tosissaan, höpöpuhujat ovat vain riesana.
   
 12. original alte Se aito ja alkuperäinen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  9 512
  Saadut tykkäykset:
  0

  Aikeeni ei ole moiset, koskaan ollutkaan ja pitäähän tässä jo nöyrtyä, sillä itse satuin kiireessä sekoitamaan käyttövesiputkiston lämmitysputkistoon!

  Jos passaa, niin pyydän anteeksi kömmähdystäni tyhmää!

  Lämmitysputkisto ja sen remontti tehdään yhä rauta/teräsputkilla mutta käyttövesiputkistot uusitaan aina muovilla tai kuparilla!
   
 13. Mademoiselle Vierailija


  Jos remontti on suunnitteilla lähivuosina, on taloyhtiö varmasti tehnyt laskelmat paljonko kustannuksia siitä koituu per neliö tai osake (yhtiöjärjestyksen osakemäärä per asunto). Isännöitsijät eivät aina välttämättä mainitse tälläisia asioita isännöitsijätodistuksessa, vaikka laki siihen velvoittaisikin. Eli paras tietolähde on soitto isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen puh.johtajalle.

  Toisaalta, jos on vain tarkoitus tinkiä asunnon hinnassa mahdolliset tulevat kulut, niin ehkä jostain paikallisesta isännöintifirmasta voisi saada osviittaa kohteiden saneeraushinnoista.
   
 14. ap Vierailija

   
 15. ap Vierailija

   
 16. Just joo Vierailija

   
 17. Tarvitsetko apua rivitalon putkiremonttiin tai haluatko selvittää tarkemmat hinnat? https://kodinplaza.fi/ kautta tavoitat useita putkiremontti –yrityksiä yhdellä tarjouspyynnöllä. Vertaile hinnat ja remonttimenetelmät helposti.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti