Hae Anna.fi-sivustolta

Kahvinkeittimessä seisova vesi

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä moccamaster, 18.12.2005.

 1. moccamaster Vierailija

  Luin jostakin, että parhaaksikin kehuttu Moccamaster kahvinkeitin jättää vettä sisälleen. Kokeilin, - ja todella keittämisen jälkeen koneeseen jää iso kupillinen vettä odottamaan seuraavaa keittämistä. Perheessäme juomme kahvia pari kupillista ainoastaan aamuisin - haluaisimme keittää sen raikkaaseen veteen eikä vuorokauden putkistossa seisseeseen. Tyhjäksi keittimen saa ainoastaan irrottamalla päällä oleva putki ja kaatamalla vesi pois. Mikä vaiva! Monissa halvemmissakaan kaittimissä ei tällaista mokaa esiinny.
   
 2. Saman huomannut Vierailija

  Meillä töissä ollut aina Moccamaster, tai niin kauan kuin muistan.
  En ole koskaan pitänyt siitä, vaikka paljon merkkiä kehuttu.
  Hankala käytössä esim. vesisäiliön irtokansi jonka työpaikkamme pojat laittavat usein hellan levylle. Levy usein kuuma, joten kannelle voi käydä huonosti!
  En suuremmin pidä sen keittimen ulkonäöstäkään.

  Erittäin fanaattisia puolestapuhujia löytyy, kuten tuosta toisesta kirjoituksesta (kaffekissa) voidaan lukea.

  En huoli itselle vaikka varaa varmaankin olisi ostaa.
   
 3. Kodinkonekauppias Vierailija

  Jokainen keitin kerää vettä sisäänsä. Se on fakta.
  Moccamaster on moniosainen sillä se on laatua sekin, että kaikki osat saa irti ja pestyä. Keitin vailla vertaa. Ehdottomasti. Euroopassa lukuisia palkintoja kahvinkeittimien paremmuustesteissä, eikä syyttä.
   
 4. Ei kerää Vierailija

  Meillä on halpa Siemens, noin 15 euroa maksava, eikä aivan taatusti jätä vettä sisälleen. Ja on helposti puhdistettavissa ainakin ulkopinnoiltaan. Tietysti kodinkonekauppias myisi mielellään lähes kymmenkertaisesti maksavan, mutta sen arvoinen ei moccmaster sentään ole. Nykyisten keittimien ongelmana ovat monet makuun vaikuttavat muoviosat, lasi olisi parempi.
   
 5. osta marketista Vierailija

  Ei kodinkonekauppiaalta kannata ostaa, jos kaikki ovat yhtä tietämättömiä kuin nimimerkki kodinkonekauppias. Marketista saa ainakin halvemmalla ja ilman muka kaiken tietävää palvelua
   
 6. peikko Vierailija

  Huoh. Kyllähän sinne putkeen vettä jää mocca masterissa. Mutta saman olen huomannut esim siskon braunissa, eli eiköhän joka keittimessä samaa vikaa.

  Mä en ymmärrä , kuten tuossa toisessakin ketjussa kirjoitin, että miten tämä MM herätttää aina näin suuria intohimoja ihmisissä. Meillä ollaan tyytyväisiä. Ja keitin porisee niin monta kertaa päivässä, että ei se vesi siellä kauaa jouda seisomaan.

  Ja kyllä sen mocca masterinkin saa marketista.

  Olen sitten naivi, mutta kyllä, minäkin uskon että ne testit jotain todistavat.
   
 7. sonja Vierailija

  Luulisin, että Moccamaster herättää intohimoja siksi, ettei haluta myöntää sille pienintäkään moitteen sijaa, kun kerran on pantu rahat kiinni kalliiseen keittimeen. Meilläkin on moccamaster ja olemme siihen kyllä tyytyväisiä, - tosin koko ja muotoilu alkavat jo olla menneisyydestä vertaa sitä sitten mihin muuhun keittimeen tahansa.
   
 8. peikko Vierailija

  olet luultavasti oikeassa ;-)

   
 9. peikolle Vierailija

  Olkoon sun keittimes uskonasia, mutta moccamaster on yhdyssana.
   
 10. peikko Vierailija

  Otapa se pipo pois kiristämästä, niin on itselläsikin helpompi olla..

  Että kielipoliisista ihan, päivää.
   
 11. jokke Vierailija

  Eipä kauppias paljoakaan kodinkoneista tunnu tietävän, kun väittää faktaksi että kaikki keittimet jättävät vettä sisälleen. Kokeilisi edes muutamaa.Tosin eihän siitä kai haittaa ole jos keittää usein, mutta jos vain esim. kerran päivässä, niin ei putkissa seisonut vesi enää kovin raikasta voi olla.
  Kannattaa muuten katsoa esim. Porschen Siemensille muotoilemia keittimiä, niin tajuaa miten paljon moccamaster on jäänyt jälkeen.
   
 12. ahdasta Vierailija

  Moccamaster vie ahtaassa keittiössämme tilaa kahdenkin keittimen verran. Iso möhkälehän se on, eikä edes kovin käytännöllisesti muotoiltu.
   
 13. Huono keitin Vierailija

  1 x 4 pussit ovat liian matalia keittimelle ja vesi nousee yli paperin yläreunan ja näin tulee poroista kahvia. Mikä neuvoksi? Onneksi kotona ei ole noin huonoa keitintä.
   
 14. Poroton Vierailija

  Mikä keitin sulla on? Meillä Moccamaster, ja siinä 1x4 paperi kyllä yltää täsmälleen suodatinosan yläreunaan asti. Et kai keitä niin vahvaa, ettei vesi ehdi valua paksun kahvikerroksen läpi? Tai kokeileppa keittää aavistuksen vähemmän kerralla. Meillä ei tällaisia ongelmia, mutta silti en
  enää MM:ää ostaisi, liian iso, pahannäköinen sekä hankala käyttää ja puhdistaa. Hyvää kahvia kyllä tekee!
   
 15. Niina Vierailija

  Uskallan myös ilmoittaa etten pidä Moccamasterista yhtään.
  Ulkonäkö, käyttömukavuus, koko yms.

  Työpaikalla oli sellainen, mutta kotiini en huoli.
   
 16. Piipertäjä Vierailija

  Meillä on ollut moccamasteri jo monia vuosia, enkä vaihtaisi sitä mihinkään halpahalliversioihin. Meidän keittimeen ei aineskaan jää vettä. Voi olla, että ne on maanantaiversioita.

   
 17. Kokeilin Vierailija

  Varmasti jää vesi Moccamasteriin. Nosta kromattu putki pois ja kaada altaaseen niin näet. Iso kuppillinen sieltä tulee. Tuskin haittaa jos keität usein ja paljon, mutta jos vain pari kuppia päivässä, niin onhan vesi todella seissyttä. Ja sen kyllä maistaa! Enää en ostaisi, vie lisäksi liian paljon pöytätilaa, parempia ja halvempiakin löytyy!
   
 18. Moccamaster on Must Vierailija

  Minulla aikaisemmin jos jonkin merkkistä kahvinkeitintä. Se oli vuosi, korkeintaan puolitoista vuotta ja pam! rikki.
  Sitten ostin neljä vuotta sitten Moccamasterin enkä ole katunut. Minusta se on hyvä. tekee kuumempaa ja parempaa kahvia ja ennenkaikkea on kyllä tuonut hintansa takaisin. Muilla merkeillä pelatessani tässä ajassa olisin saanut ostaa kolme-neljä keitintä. En minä ole huomannut että tuo Moccamaster jättäisi vettä sisään enempää kun muutkaan keittimet.
  Jospa se virta katkaistaan ennenkun on täysin laskenut kaikki vedet? Mulla ainakin toimii paremmin kun muut yhteensä.
   
 19. Barista Vierailija

  Halvempia toki löytyy, mutta ei juurikaan armpia alle 200 euron hinnalla. Useat testit ympäri Eurooppaa kertovat totuuden. minulla ja lähes kaikilla kollegoilla on MM. Se ON paras kun oppii ensin kahvin eri maut ja eri paahdot niin osaa nauttia hyvin valmistetusta kahvista joka tarvitsee kaikkien sääntöjenmukaisen valmistuksen ohella loistavan kahvinkeitttimen.
  Älkää muutenkoskaan ottako kahvikannulla hanasta vettä ja kaatako sitä sillä säiliöön. Kannussa on aina rasvaa, eli vedelle oma kannu. Tämä on kahvinkeiton perus sääntön:ro 5
   
 20. BArista Vierailija

  No niin tulipa kiireessä roppakaupalla kirjoitusmogia, mutta saanette selvää.....
   
 21. Hugin Vierailija

  Pakko sanoa: ostin Huginin Ruotsista -79, toimii ja on käytössä yhä edelleen. Kannun rikoin melkein heti, mutta onneksi niitä sai ostaa erikseen. Kirjaimellisesti, sillä kantta ja kahvaa ei tarvinnut ostaa. Merkkiä ja ihan samaa malliakin möi Sokos vielä pari vuotta sitten.
   
 22. Pahannäköinenkin Vierailija

  Kokeileppa kerrankin kaataa Mocaamaster ylösalaisin, varmasti tulee jäännösvettä. Tilaa vievämpää ja hankalammin puhdistettavaa keitintä tuskin löytyy
   
 23. Liisa Vierailija

  Ostimme moccamasterin reilu peri vuotta sitten kyllästyttyäni palaneeseen kahviin. Moccamasterilla saan keiteltyä hyvät kahvit eikä meidän kone polta kahvia. Tosin vanhempani ostivat myös moccamasterin ja se polttaa kehvin, se on pienin malli mitä on markkinoilla.

  Minusta se veden pois kaataminen ei ole iso homma siitä, että saa maistuvaa kahvia.

  Mielestäni on ollut hyvä ostos enkä kadu päivääkään.
   
 24. No barista Vierailija

  Eihän Moccamasterin ostoa katua kannata, onhan siinä paljon hyviäkin puolia, ja tekee kyllä esim. hyvää kahvia. Mutta tilaa se vie kahden keittimen verran ja on myös hankala puhdistaa moniin muihin verrattuna.
   
 25. mikä ongelma? Vierailija

  Mitä ihmeen väliä sillä on , jos se kone jättää vettä seuraavaa keittämistä varten? Sehän on puhdasta vettä suojatussa tilassa ja kone keittää sen uudelleen.

  Seisoohan vesi jossain Brita-kannussakin seisomassa ja sitä pidetään puhtaana ja hyvänä vetenä. Tai pullovesi, kun se on avattu, ei sitä hetkessä juoda tyhjäksi, ainakaan isoa pulloa. Aina se silti ""tuoreen"" klooratun hanaveden voittaa.

  Silti monet valittajat pystyvät juomaan katkuista tervaa ihan vapaaehtoisesti jossakin huoltoaseman kuppilassa, missä keitetty sumppi seisoo tuntikausia lämpölevyllä lasikannussa. Minä en. Moccamasteria en koneena tunne, mutta hyvän kahvin kyllä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti