Hae Anna.fi-sivustolta

Kaman rahtaaminen Teneriffalle

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä eläkepappa, 14.09.2016.

 1. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kun tuo oleskeluaika pidentyy, tulee tavaroitten suhteen painoteknisiä kuljetusongelmia. Kameroita ja objektiiveja olisi kiva kuskailla, mutta aiemmin olen tinkinyt määrästä, kun vaan muutaman saa käsimatkatavaroihin ja ruumaan menevät tulee suojata siten, että ne kestää sitä kuormaajien käsittelyä. Onko joku kokenut ratkaissut asian?

  Surkeimmillaan tämä näyttäytyy nykyisin siten, että ihmisten käsimatkatavarat lisääntyy älyttömästi. Kun itse urputan, en halua syyllistyä samaan.
   
 2. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Osa tavaroista on kesäsäilössä, aiemmin mm. seurakunnan hoivissa, nyttemmin saadaan jättää kamoja asuntoon kesäksi. Myös kerholla lienee edelleen jäsenilleen joku systeemi.
  Meillä ei ole mitään erikoisvarusteita, kallista tekniikkaa ei missään tapauksessa kanneta mukana miltään osin, ei koruja, ei mitään arvokasta. Vanha läppärinromu riittää ja kevyt kamera, pari vanhaa kännykkää, jos nuo jollekin pitkäkyntiselle kelpaavat, siitä vaan.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Kamerakamathan menee loistavasti kameraloukussa. Tai sitten kovapintainen matkalaukku, Samsonite tai joku muu vastaava, mihin niitä pakataan. On tuo toki ongelma meilläkin, kun kamera, tabletti ja kännykät levittelee lentokentillä ympäri koreja. Tosin mitään kovin kallista ei meilläkään mukaan oteta. Kameraksi taidan valita tuon Canonin 7Dmk2sen sijaan vanhan NIkonin D40sen, johon mulla on kolme eri objektiiviä pienessä repussa. Tabletiksi valitsemme IPadin sijaan tuon Lenovon halpismallin, jos jotain paikalla tapahtuu, mihin toki en usko. Meitä kun varoitetaan varkaista näissä kohteisa, niin on pako sanoa, ettei mitään ongelmia asian suhteen ole ollut. Kanarialaisia pidän rehellisinä ja ahkerina ihmisinä, ystävällisyyden lisäksi, mutta tokihan kaikki on mahdollista, joten varovainen pitää olla. Meillähän mennään vielä hotelliajoituksella. Asia voi vuokra-asunnoissa olla toinen.

  Aihetta sivuten. Mitä muuten maksaa, jos useamman matkalaukun ruumaan koneessa laittaa, siis ylimäräistä. Yli neljän viikon matkallahan käsittääkseni saa viedä molempiin suuntiin 30 kiloa tavaraa, vai muistanko väärin ?
   
 4. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Täytyy selvitellä tota lisämaksua lisäpainosta. Finskin kanssa se jotenkin oli muistaakseni loogista, muiden kanssa ajautuu kimuranttiin politiikkaan. Luultavimmin jätän nytkin telet ja ekstrarungot kotiin. 3 kk on kumminkin niin pitkä aika, että niitä tulee ikävä. Olen seuraillut matkustajien käsimatkatavaroiden lisääntymistä vuosi vuodelta, enkä tykkää kehityksestä. Se yksinkertaisesti loppuu, se tila, joten jatkossa lentoyhtiöiden lienee pakko tiukentaa kontrollia.
  Tabletit ei oo ongelma ja riemukseni ssd-levyt tekee läppäreistäkin vihdoin riittävän kevyitä.
  Varkaita en ole osannut pelätä, enkä seuraavalla keikalla, niissä majoituksissa, pelkää tälläkään kerralla.
   
 5. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Antique... Ongelmana ei olekaan kanarialaiset, vaan romanialaiset liigat. Viime talvena oli lisäksi marokkolaisia. Ja nuo operoivat ihan 24/7 kaduilla. Yksityisasunnoissa on monenlaisia virityksiä, turvalukkoja sunmuita, vartiointiakin useissa paikoissa, mutta ikävä kyllä toisinaan kuulee ikäviä tarinoita. En halua olla näissä turvallisuusasioissa mikään pahan ilman lintu - ainoastaan realisti. Mihinkään turvallisuuden tunteeseen ei ole syytä tuudittautua, kaikki on mahdollista.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 6. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Jokusen marokkolaisen olen pongannut, yhtään romanialaista en, mutta juttu on kiintoisa. Onko siis kyseessä ryöstöt? Missään ei ole sattunut tarinaa mun silmiin. Kun en lue paikallisia lehtiä, niin sekään ei ole ihme.
   
 7. Juanita Vierailija

  Hyvä ja ajankohtainen aloitus!
  Ollaan pitkälti samoilla linjoilla Sotiksen kanssa. ISO, 50kg:n matkalaukku on srk:n säilytyksessä. Pienempi osa tavaroista saatiin jättää asuntoomme. Tosin meistä kumpikaan ei muista höityvän pöläystä, mitä sinne jätettiin!

  Tähän mennessä meiltä ei ole pöllitty mitään, eikä missään.
  Rahat kulkevat miehen maha-, eli vyölaukussa paidan alla. Kukaan ei ole ilennyt tulla sieltä kopeloimaan. Reput, ne meidän kestosuosikit ovat näppärät missä vain, mutta eivät ole lompakkoa, tms. varten. Monesti on minunkin reppuni vetskarit vedelty auki ja taitavat sormet sieltä lompakkoa hamunneet, mutta turhaan.

  Meillä on lista johon ollaan kirjoitettu, mitä mukaan otetaan. On se "jokapaikan vakilista" ja nyt tämä toinen, kun siellä kerran pitkään asutaan. Elintarvikkeista ne puolukat vielä mietityttävät, kun ollaan ensin niinkin kauan Roomassa. Suomesta kahvit mukaan ainakin.

  Oma huushollimme siellä on niin monen lukon takana, ettei varkaita ajatella. Ja kai niilläkin on jotain pelisilmää!
  Kitaraa mietitään, miten sen saisi parhaiten vietyä. Sitä vähän ikävöi viime talvena...
  Ja muistetaan, ettemme suinkaan ole menossa autiolle saarelle!

  Tosi kiva kuulla, että niin moni teistä teki kirjatilauksen. Se on moninkertaisesti hintansa väärtti!
  Tulen ehdottamaan yhdeksi ohjelmanumeroksi srk-kodilla tietokilpailua Kanarian luonnosta!
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Samaa ihmettelen minäkin. Kaduilla noita ei näy. Haittaa niistä ei ole ollut. Mitään häiriökäyttäytymiseen viittaavaa en Cruzissa koskaan ole nähnyt.

  Murroista sensijaan olen kuullut. Pikku Pohjolan Anun ja Ritun kämppään murtauduttiin ja parin brittituristin kohdalla on kuunlemma käynyt samoin. Varovainen tarvaroiden suhteen siis kannattaa olla.
   
 9. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  En viitsisi näitä toistaa, olen niistä aiemmin kirjoittanut. Mutta menkööt. Viime talvena useampiakin Belairin vaareja ryöstettiin ihan kotikulmilla. Pari nättiä tyttöä tulee juttelemaan ja siinä lompakko häviää huomaamatta.

  Viime talvena yksi rouva lähti Wäiskistä, odotteli seuruettaan ja käveli hiljalleen Cologanin mäkeä ylös, kun jostain pimennosta tuli porukka joka kaatoi hänet maahan ja veivät laukun. Ainakin käsi siinä vahingoittui.

  Edellistalvena bongattiin Puerto Viejolta yksi herra, joka oli huumattu niskaan pistetyllä piikillä ja ryöstetty. Asui siinä "mummelin hoellissa" johon hänet saatettiin ja matkatoimiston henkilökunta jatkoi asian selvittelyä.

  Eräistäkin reisitaskuista on viety puhelimia, lompakoita. Aurinkolaseja rintataskuista ja päälaelta.

  Yksi tuttavapariskunta oli taannoin syömässä Mei Linissä, se kiinalainen lähellä Pikku Pohjolaa. Katselivat ikkunapöydästä, kun romanialaisliiga lajitteli päivän saalista viereisellä penkillä.

  Ihan vaan päällimmäisiä esimerkkejä. Antique - nuo ovat yleensä hyvin huomaamattomia tapahtumia, siinähän se juju piilee - ei ole mitään häiriökäyttäytymistä, vaan tyypit soluttautuvat turistivirtaan tyylikkäästi, ovat ammattilaisia ja osaavat hommansa.

  Jokainen saa ajatella näistä ihan mitä huvittaa, mutta Puerto ei todellakaan ole enää turvallinen paikka.
   
 10. kurjajuttu Vierailija

  Ihan hirveetä, että noin paljon ja röyhkeesti ryöstellään Cruzissa!!!:( Sehän kuulostaa ihan varkaitten paratiisilta. Ihmisiä rullataan sumeilematta keskellä kirkasta päivää. Vaihdan kohdetta, tuonne en mene!(n) Tästä pitää kertoa tutuillekin, että muuttavat suunnitelmiaan.
   
 11. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Me myös ollaan selvitty ongelmitta, mutta ollaan tietysti varovaisia ja ennen kaikkea kun ei luota siihen, ettei meille koskaan mitään satu, osaa olla valppaana. Kanarian osalta Puerto de la Cruz ei varmasti ole edes paikoista pahin.

  Useinhan henk.koht. ryöstöt tai näpistykset ovat niin häpeällinen asia, että niistä ei hirveästi lätistä nettipalstoilla. Paikan päällä kun on pidempään, niihin talviin vaan mahtuu yhtä ja toista. Muistan kun aikanaan aloittelin talvielelyä Puertossa, nimenomaan "Jorma" minua varoitteli tietyistä asioista, liittyi mm. yöaikana yksin liikkumiseen.
   
 12. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Virallisesti:

  Kanariansaaret ovat yleisesti ottaen turvallinen matkakohde, mutta viranomaisohjeita olisi noudatettava. Saarilla on syystä varoa taskuvarkaita ja olla varovainen liikenteessä.


  Yleinen turvallisuustilanne saarilla on hyvä. Poliisivoimien tekemä valvonta erityisesti turistien suosimilla alueilla on tehokasta. Julkinen liikenne on turvallista ja taksipalvelut ovat luotettavia. Autoilijan ja jalankulkijan tulee liikenteessä noudattaa varovaisuutta. Taskuvarkaita on syytä varoa väentungoksissa, uimarannoilla ja lentokentillä. Valppautta ja tervettä järkeä tulee käyttää.

  Kanariansaaret sijaitsevat yli kahden tunnin lentomatkan päässä Espanjan mantereelta. Tarkan valvonnan ja kaukaisen sijaintinsa johdosta saarilla ei ole esiintynyt mitään kansainväliseen terrorismiin viittaavaa uhkaa.

  Loppu

  Olin viimeksi 9 viikkoa, seuraavaksi 12. Olen bongannut ne marokkolaiset, en koskaan romanialaisia -toisin kuin Suomessa, nykyjään.

  Hulluna humalassa tulee ryövätyksi missä vaan. Tuttuja on vuosia käynyt Puertossa. Yhtään ongelmaa ei ole tullut tietooni, keneltäkään.

  Lisäillään varsinaiseen aiheeseen, Finnair ilmoittaa sivustollaan, että ylimääräinen laukku ruumaan kustantaa 60 euroa. Tuossa tulee se ristiriita. Jos on oikein pirun hyvin suojattu laukku, joka väkisinkin siloin pistää silmään, onko se se, joka häviää? Taidanpa vaan jättää telet kotiin suosiolla.
   
  Last edited: 15.09.2016
 13. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Sori, Eläkepappa. Kyllä jokainen tietää nuo yleiset matkustusohjeet. Alleviivaan sanaa yleiset. Vain poikkeustilanteissa jaetaan tujumpia ohjeita, tarkoittaa valtiollisia tai geologisia ym. kriisejä tai tunnistettuja uusia turvariskejä.

  Kuten sanottu, jokainen saa ajatella noista ihan miten huvittaa ja toimia oman näkemyksensä pohjalta parhaaksi katsomallaan tavalla. Romanialaisia tiedän Puertossa jahdatun kovasti ja voi olla että niiden määrä onkin vähentynyt; olivat kuitenkin useimpien katunäpistelyjen, kenties paljolti muunkin takana. Joka tapauksessa tiedän, että paikallinen poliisitoimi on ollut niitten liigojen kanssa koko lailla "nesteessä".

  Marokkolaiset ovatkin Puertossa uudempi ilmiö - Aurinkorannikolla niistä on ollut riesaa jo pidemmän aikaa.
   
 14. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Ei mitään Sotis. Tämmösenä vanhana miehenä tulisi ottaa huomioon elämän realiteetit. Nuorempana olisin ollut kovin riemastunut, jos joku olisi minut yrittänyt ryöstää, vaan en ehkä enää niitä haasteita kaipaa. Siinä mielessä bongasin jo ensimmäisellä reissulla nuo senegalilaiset. Joukossa on härkiä, joiden kanssa, nuorempanakin, olisi ollut varmasti tekemistä. Näkemäni marokolaiset olivat jonkinmoisia roturisteytyksiä: arabi+jotain. Herättävät yhtä paljon huomiota, kuin kemiallisten huumeiden käyttäjät Viipurin torilla, toki eri perustein.

  Oletteko muuten kaikki hiffanneet, että vakioehto matkavakuutuksen kattavuudelle on matkanpituus max 45 vrk? Sen jälkeen...

  Oletteko tietoisia, että Espanjan lain mukaan, kaikkien 14 täyttäneiden ja sitä vanhempien on aina ja jatkuvasti kannettava mukanaan virallista id-korttia?
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Totta on, että heti ensimmäisestä reissustani Kanarialle saakka, on varoiteltu nimenomaan taskuvarkaista. Tästä viisastuneena kuljetan mukanani aina vain senverran käteistä, kun luulen illan aikana kuluvan. Ainoa oikeastaan arvokas, mitä iltaisinkin kannan on tuo älykännykkä, mutta sillekin löytyy vaihtoehto kotoa, tavallinen 20 Euron Nokin peruspuhelin. Joskus aikanaan Jorma tosiaan varoitteli, ettei kannata kulkea niitä Bel airin viereisiä portaita yöaikaan ylös, mutta narkomaanien takia, ei ulkomaalaisten liigojen. Nythän paikalla on kohtalainen valaistus, joten uskon narkkien häipyneen. Senverran epäileväinen kuitenkin olen, että jos joku tuntematon "liimautuu" liian lähelle, laitan automaattisesti käden puhelintaskun ja lompakon päälle. Ihan siis suomessakin. Romanialaisiin en Cruzissa ole törmännyt ja ainoa kokemus heistä on, kun olen Stadissa muutamaan otteeseen mennyt väliin heidän ahdistellessaan jotain vanhusta. Perinteinen "f*ck off" on riittänyt ja he poistuvat paikalta.

  Ketjun aiheeseen. Aika kallis on lisälaukku Finskillä. Rahastusta, sanon minä.
   
 16. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Myönnän kerran nähneeni suomalaisen tekevän selvitystä kadonneesta lompakostaan poliisille ja oppaalle pohjoisen kentällä. Ei näyttänyt olevan ihan selvinpäin.

  Matkalaukkusyndrooman olen ratkaissut yksinäisen jaakobinpainin jälkeen. Jätän suosiolla telet kotiin ja otan mukaan vaan lyhyehköjä putkia. Tällä varjolla voi ostaa yhden laajakulmazoomin 10-22, joka Sigmana on tarjouksessa.:D
   
 17. ei minusta Vierailija


  lisälaukku ihan kohtuu veloitus, onhan siinä sitä ylipainoa ainakin se 23 kg
   
 18. miten niin Vierailija

   
 19. miten niin Vierailija

  Siis jos ei ole nettoa, on vaan taara -kuten edellinen oli tyhjä
   
 20. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Visannastako meinasit ostaa tuon. Ajattelin ostaa myös samanlaisen tuohon Canoniini. Täytyypä jutella aiheesta Puertossa lisää, sitten joskus...(y)
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Huomaa, että tuo on erityisen sovelias croppirunkoihin ja olet siirtynyt yhden numeron sarjaan...
  Tuota myy sekä Rajala, että Top Shot nyt alle 400, joten en leiki postimyyntien kanssa, muutaman kympin perässä.
  Emäntä kuvailee kanssa, joten runkomäärä on meillä kasvanut. Sigmalla putken sovittaminen, toimimaan luotettavasti useamman rungon kanssa, saattaa joskus olla ongelma.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 997
  Saadut tykkäykset:
  445
  Ok. Luulin, että ostat vasta Puerto Cruzista. Suomestahan nuo tietysti kannattaa ostaa. Itse tarvitsisin samalaisen laajakulmaobjektiivin, joten pitänee alkaa kattelemaan.
   
 23. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Nyt se on käsissä, se Sigma. Huomaa, että "IS" puuttuu. Fyysisesti ei ihan pieni putki ja 82 mm suodatinkoko, joten filtterikin maksoi 39 euroa. Vaikuttaa asialliselta, mutta käytössä sitten näkyy, se käyttökelpoisuus.
  L-sarjassa vaivasi muuttuva valovoima, hinnan lisäksi :rolleyes::unsure:
   
 24. Mies vm. 1950 Vierailija

  Kiitos tiedosta go852. Täällä aiemmin kirjoitettu on sitten väärää tietoa ylimääräisen laukun hinnasta, 60 eur. Myös väärää tietoa vakuutuksesta tuo 45 vrk. Nykyisin se on 90 vrk.
  Tältä palstalta löytyy hyvin vähän mitään asiatietoa. Joutohöpinää sitäkin enemmän.
   
 25. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Itse asiassa se 60 euroa on Finnairin hinnastossa "mannerten välisiltä lennoilta" ja EU-aluella todella tuo 15. Tuo on siis hyvä ja asiallinen korjaus, josta kiitän.

  Ennen kuin joku uskoo, että normaali matkavakuutus on voimassa yli 45 vuorokautta, kehotan konsultoimaan vakuutusyhtiötä. Ainakin IF,in ja Turvan vakiomatkavakuutus on max 45 vuorokautta. Maksamalla lisää sen saa laajennettua tuohon 90 vuorokauteen.

  On kumma, että pitää palstaa seurata ja jopa kommentoida, jos se ei miellytä. Olisiko johtopäätöksien aika, kun lisäksi puskista huudellaan?
   
  Last edited: 21.09.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti