Hae Anna.fi-sivustolta

Kaman rahtaaminen Teneriffalle

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä eläkepappa, 14.09.2016.

 1. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Meillä on ollut vuosia If jatkuva matkavakuutus molemmilla miehelläni ja minulla.
  "Valid: The coverage is valid no longer than three months from the beginning of each journey" lukee tuossa mieheni vakuutuskortissa.
  Minun vakuutuskortissani on 45 days.
  Aiemmin oli tuo kolme kuukautta ja kun mitään muutoksia ei ole vakuutukseen tehty niin samana on pysynyt.
  Oma vakuutus muuttui tuohon 45 pv kun vakuutukseeni tehtiin muutoksia, jos olisin tiennyt ettei kannata mitään muuttaa niin olisi edelleen tuo sama 3 kk.
  Vakuutuksessani oli yhdistetty matkatavarat ja vakuutusyhtiö ehdotti että otetaan ne siitä pois kun on kotivakuutuksen kautta nuo matkatavarat vakuutettu.
  Mitään lisämaksua ei 3 kk vakuutukseen olla maksettu. Nyt on toisin mutta jos on vanha vakuutus niin hyvä niin. Vakuutuskirjasta sen voi tarkistaa.

  Kannattaa myös muistaa jos on joitain olemassa olevia sairauksia niin vakuutus ei välttämättä korvaa muuta kuin ensiapuluonteisen hoidon, ei muuta.
  Eurooppalainen sairaanhoitokortti myös ehdottomasti varmuuden vuoksi mukaan!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kiitos Senorita1!

  Tuo selvittää varmasti monelle, miksi matkavakuutuksen kattavuus on syytä tarkistaa. Minulla tuo lähti siitä, että yksi vakuutuksista tulee liiton kautta, jolloin tulin kysyneeksi sen kattavuutta. Liitto kalasti minut eläkeläistarjouksella ilmeisimmin ikuiseksi jäsenekseen pudottamalla jäsenmaksun alle sen, mitä muutama etu jo yksi kattaa. Kaikki ei pidä eläkeläisiä vastenmielisenä asiakkaana.

  IF muuten ilmoitti minulle suoraan, ettei vakuutusta ole mahdollista jatkaa tuohon 3kk. Välitin siitä viestin liittoon ja jo alkoi IF’stä pahoittelevaa asiakaspalvelijaa löytymään. Tuossa tuo sitten on, tarjous, 107,59 euroa laajennuksesta, kun se nykyisellä yhtiöllä kattaa edullisempana koko vakuutuksen, joten IF ei huomioi liiton osuutta lainkaan. Tuo on uusi vakuutus.

  Sairaskuluja kattavat vakuutukset ovat juttu sinänsä. Odottelen ryhmäkanteen saapumista Suomeenkin. On jo vakuutusyhtiöitä, jotka edellyttävät eläkeikäisiltä lääkärintodistusta ennen kuin vakuutus voidaan myöntää, jolloin siihen kirjataan mahdolliset rajoitteet. Luonnehtisin tuota rehelliseksi toiminnaksi verrattuna siihen, että yhtiö jälkikäteen ilmoittaa ”vakuutuksen kattavankin vain ehdottomasti etukäteen terveeksi todistetut kehonosat”.

  Eurooppalainen sairaanhoitokortti on jotain, mitä ei voi turhaan korostaa ja silti sitä kaikki ei ole osanneet edes hakea.
   
 3. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kiitos oikaisusta matkatavan lisälaukun hinnassa, 15€ Kanarialle. Yli kolmen viikon matkallehan saa muutenkin ottaa sen 35 kg tavaraa.

  Vakuutuksista senverran, että meillä molemmat on vakuutettu muistaakseni puoleksi vuodeksi, kun maksan matkani Nordean Mastercardilla. Vakuutus sisältyy siis korttiin. Näin muistelen, mutta täytynee tarkistaa asia. Kerran on sairaalaa tarvittu molemmat vatsaflunssan takia ja homma toimi loistavasti. Suomesta meille soitti jopa kaksi lääkäriä kyselläkseen vointiamme. Lisäksi jos emme olisi päässeet paluullennolle luvattiin järjestää uudet lennot, sekä hotellihuone. Joskus olen myös pieniä apteekkikuluja saanut vakuutuksesta takaisin.
   
 4. Tarkoittaako, että meidän klikkaajien, lukijoiden on poistuttava, jos emme omassa hiljaisuudessamme pysty kaikessa olemaan samaa mieltä?
   
 5. Kyllä näin on Vierailija

  Partisiippipappa on äreä ukko ja rähähtää varmasti, ken Hänen virheitään uskaltaa oikomaan mennä. Myöskään kirjoitusvirheitä tämä "kaikkitietävä" ei siedä, kun on aina niin paras ja mainio Herra mielestään.
  Kannattaa varoa!
   
 6. Oletettavasti Vierailija

  Pappa vaan tarkoittanee, että vaikka siellä läävässä olisikin paha haju, pysykää siellä.
   
 7. Juanita Vierailija

  Tässä alkaa jo hommat hahmottua. Tänään saatiin matkavakuutukset kuntoon 6kk:lle. Meille ne ei tavallaan "maksaneet mitään", kun OP-Pohjolan bonuksilla maksettiin. Ovelaa on tuo pankkien meininki, sanovat olevan reilusti euroja bonuksina, mutta niitä ei sieltä saa kuin vakuutuksina! Aateltiin, että nyt saadaan, kun otetaan!! Oli kyllä hyvä ja kattava tarjous. Vertailtiin ensin.
  Ei olisi vuosituhannen alussa erkkikään uskonut miten pankkiasiat tulevat menemään. Eikä montaa muutakaan asiaa...

  Kamera meillä on se sama vanha taskukokoinen Sony. Se on riittänyt tarpeisiimme vallan mainiosti ja sillä on lähes kaikki matkakuvat otettu digi-ajan alettua. Näppärä ja kevyt kuljettaa vyölaukussa. Ollaan reissattu periaatteella, ettei mikään vempain saa olla rasite. Vähemmän huolta, parempi matka!
  Kitara lähtee nyt mukaan, isäntä soittaa "Los Abuelos"-yhtyeessä.:)
   
 8. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Onneksi olkooon Juanita!

  Hyvä tietää, että ainakin OP:lla 6kk vakuutus onnistuu ja bonukset toimii. Siirsin sinne 3 vakuutusta, kun mulle mainostettiin tuota bonuksilla maksamista. Siirsin jo 2 pois, koska vaikutti siltä, ettei taida toimia. Nyt on yksi, jota voi helposti seurata. Vuoden kuluttua kysyn OP:lta tarjousta. Kolmesta vakuutuksesta saa aina lisäalennuksen.

  Pankit ja vakuutusyhtiöt on laillistettua rikollisuutta. Siinä pelissä voi aina yrittää pärjätä.

  Tommonen kameraidea on hyvä. Pitkään mekin kuvattiin Canonin pokkareilla. Hankin kumminkin jo 70-luvulla järjestelmäkamerakipinän ja se jyskytti takaraivossa, joten vielä piti vanhana. Olisin luultavasti elänyt loppuelämäni paljon onnellisempana, jos en ikinä olisi kuullut, mikä on raw-formaatti. 99% ihmisistä ei varmaan tee järjestelmäkameralla yhtään mitään -ei nekään, jotka kantaa sitä kaulassa.
   
 9. Senorita1 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  29.10.2009
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  303
  Matkavakuutuksista, joihinkin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus:
  https://www.fine.fi/media/julkaisut-2013/luottokortteihin-liittyvat-matkavakuutukset-2013.pdf.
  Kannattaa tutkia tarkkaan vakuutuksen kattavuus.

  Myös olemassa olevien sairauksien paheneminen, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.
  Viimeksi jouduin sairaalaan päivä ennen kotiin lähtöä ja tuon takia sitten emme ehtineet paluulennolle. Vakuutusyhtiö ei korvannut uutta paluulentoa kun sairauden katsottiin olevan olemassa olevan sairauden paheneminen. Ensiapuluonteinen hoito korvataan em. tapauksissa max. 7 vrk.
  Kaikkeen kannattaa varautua.
  Myös majoitus piti hankkia, tässä tapauksessa vain yksi vuorokausi, mutta jos lentoa ei olisikaan saanut näin nopeaan niin pidempi majoitus olisi ollut edessä.

  Tutkikaa vakuutukset hyvin, mitä kattaa, mitä ei. On ne sitten vakuutusyhtiöiden tai luottokorttien yhteydessä olevia vakuutuksia.

  Suomalaiselta lääkäriltä tukea ja neuvoja puhelimitse SOS palvelukeskuksesta joka on tietääkseni Tanskassa. Sieltä soitetaan kun olet käyttänyt korttia mm. sairaalaan mennessä.

  Lisäys vielä:https://www.fine.fi/ajankohtaista/u...ssairauksia-korvataan-matkavakuutuksista.html
   
  Last edited: 24.09.2016
  • Tykkään Tykkään x 2
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kirjoitin aikaisemmin eheellisesti, että Nordean Gold-kortin matkavakuutus olisi voimassa puoli vuotta. Näin ei ole, vaan vakuutuksen voimassaoloaika on 90 päivää. Näin siis, jos matkasta vähintään 75% on maksettu kortin luottopuolelta.
   
 11. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Emäntä oli tutu tutkiskellut tuota "yli kolmen viikon matkallehan saa muutenkin ottaa sen 35 kg tavaraa". Ei ilmeisesti toimi Finnairilla. Se 15 euroa ylimääräisestä laukusta futaa, mutta todella vain netissä maksettuna. Kentällä ilmeisesti bungaa 30 euroa.

  Just tuo kattavuus oli syy, miksi olisin halunnut liiton vakuutusta laajentaa. Tunnetusti ne on hyvin kattavia. IF kumminkin on vekkulisti estänyt sen vakuutuksen laajennuksen. Tulee 90 vuorokauden vakuutus, joka on ihan eri vakuutus, kun liiton neuvottelema -siis uusi vakuutus, joka ainakin mulla oli kalliimpi, kuin kilpailijan.
  Tämä olisi hyvä juttuvinkki matkailulehteen: Mitä eri vakuutusyhtiöiden vakiovakuutukset kattavat ja mitä ne eivät kata.

  Senorita1 liittämä taulukko on hieno, mutta ilmeisesti vanhentunut (2013?)

  Huomatkaa kappale hänen liittämässään lisäyksessä:
  Matkavakuutuksesta ei tyypillisesti korvata akuutin hoidon lisäksi muita sairauden pahenemisesta aiheutuneita kuluja, kuten ennenaikaista paluuta tai sairauskuljetusta Suomeen, matkan keskeytymisestä tai pidentymisestä aiheutuneita lisäkustannuksia tai peruuntuneita retkiä.
   
  Last edited: 26.09.2016
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Ainakin Finnmatkoilla ja Tjäreborgilla 4 viikon tai yli matkoille saa ottaa 30 kiloa ruumaan ja 5 kiloa käsimatkatavaraa. Finnarista en tiedä.
   
 13. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tuo on täysin loogista. Pidempi pakettimatkamatka on kalliimpi, joten matkanjärjestäjä voi halutessaan sponssata kiloja. Finnair-chat ilmoitti, että kiloille on yksi ja sama peruste, joka on matkan pituudesta riippumaton.
   
 14. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Antigue, Thomas Cook Airlinesin sivuilla kerrotaan, että "vähintään neljän viikon edestakaisilla matkoilla matkatavaran maksimimäärä on 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 6 kg". Eli jos käsimatkatavaraa on 6 kg, ruumaan saa viedä maksimissaan 24 kg. Näin minä tulkitsen asian.

  Asia kiinnostaa, sillä matka on varattu Tjäreborgilta ensi kevääksi Puerto de la Cruziin. Ja, aah ihanaa, neljäksi viikoksi.
   
 15. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Annehanne. Aika epäselvästi se tavaramäärä, varsinkin 4+viikon matkoille on sinne nettisivulle merkitty. Saattaa olla, että tulkitsit asian oikein. Oman väitteeni perustin aikaisempiin kokemuksiini, jolloin tuo 35kg oli mahdollinen. Voihan olla, että sääntöä on kiristetty.

  4viikkoa Cruzissa kuulostaa taivaalliselta. Saman ajan saan itsekin siellä viettää. Onnittelut loistavasta valinnasta paikan suhteen. Oletko ollut Puerto Cruzissa aikaisemmin ?
   
 16. Annehanne Jäsen

  liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  57
  Vielä matkatavaroista hiukan. Kovin on erilaiset nuo painorajat eri lentoyhtiöillä, en sitten tiedä mistä asioista se johtuu. Freebirdillä (jota ilmeisesti Tjäreborg myös käyttää) rajat näyttävät tekstin mukaan olevan "5 viikon/pidemmillä matkoilla kuljetettavan matkatavaran enimmäispaino on 30 kg sekä lisäksi käsimatkatavara max. 6 kg". Heillä siis vasta viisi ja sen yli viikon matkat sallivat enemmän matkatavaraa. Plus että ruumaan saa ottaa 30 kg. Joten kannattaa tarkistaa rajoitukset, jos ei halua ottaa riskiä yllättävistä lisämaksuista.
  Tosin mahtuuhan noihin kiloihin jo melkoisesti rompetta muutaman viikon matkaa varten, kun ollaan kuitenkin lämpimässä ilmastossa.

  Ja kyllä, Puerto on tuttu paikka yhden kolmen viikon oleskelun verran viime vuoden keväältä. Monta vuotta mietittiin ja sitten vihdoin "uskallettiin" valita se matkakohteeksi eteläisen Teneriffan sijasta. Ja pidimme hyvin paljon kokemastamme, vaikka ilmat eivät olleet ihan niin hyvät kuin toivoimme. Taisi olla yksi kylmimmistä keväistä ko. paikassa. Mutta koska paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta, päätimme vielä ainakin kerran palata sinne. Ja kuka tietää, tuleeko siitä meille vakituisempi matkakohde jatkossa.

  Vaikka matkaan on vielä lähes puolivuotta, se alkaa jo pyöriä mielessä kutkuttavana odotuksena. Ja mielenkiinnolla seuraan ko. paikassa oleskelevien blogeja ja kertomuksia, kun sellaisen satun löytämään. Ja etenkin tältä palstalta saa paljon vinkkejä mukaan matkalle. Tuo S24 on menetetty ihan muihin tarkoituksiin.
   
 17. sotavento Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  28.11.2007
  Viestejä:
  1 731
  Saadut tykkäykset:
  91
  Annehanne, sitä minäkin ihmettelen, mitä ihmiset muutaman viikon matkoilla tekevät 30 kilon varustuksella, kun kuitenkin asuvat hotelliympäristössä. Me asutaan koko talvi vuokra-asunnossa ja viime syksynä oma laukkuni painoi 18 kg, eikä juurikaan enempää palatessa. Limitti Finskillä olisi ollut 23 kg, sama palatessa Vuelingilla, lisäksi käsimatkatavarat. Tulevan Norwegianin lennon ehdot pitää vielä käydä huolella läpi... Mutta tuskin noilla kiloilla ongelmia syntyy. Tietysti osa kamoista - ei kuitenkaan vaatteita tai kenkiä, on kesäsäilössä.

  Totta, viime vuoden kevät siis 2015, ja koko kausi oli Kanarian saarilla yleisesti viileähkö. Mutta kevät 2016 sitten jo jotain ihan muuta, lämpimin vuosikymmeniin. Puerto ei tietenkään poikkea tässä suhteessa saarten "suursäätilasta" juuri mitenkään, kylmää valiteltiin silloin joka kolkasta.
   
 18. Marraskuu on pian Vierailija

  Minäkin ihmettelen tuota tavaran rahtausta. Olimme talvella kuusi viikkoa reissussa ja kummallakin oli noin 15kg painavat matkalaukut. Käsimatkatavarana oli läppärilaukku, sekä pieni Longcham, jossa kukkaro ja känny.

  Matkalla on päällä ne raskaimmat vaatteet eli farkut, Eccot ja bleiseri. Mukana kevyttoppis, parit housut, hame, avokkaat ja sandaalit sekä muutama paitapusero ja t-paita, yksi ohut villaneule, huivi, alusvaatteita ja toilettilaukku. Pyyhkeitä tai uikkareita meillä ei ole, koska emme harrasta auringonottoa tai uimista. En myöskään ole shortsityyppi. Vaatteita pestään tarpeen mukaan - tuulessa ne kuivuvat nopeasti.

  Käytiin konserteissakin ja ihan hyvin tunsin olevani pukeutunut mustissa housuissa, avokkaissa, klassisessa paitapuserossa ja bleiserissä. Kaupungilla liikkuessa minulla on yleensä kapeat caprit ja pitkämallinen paitapusero.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 19. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Meillä viime talven kuukauden matkatavaralaukut painoivat 12 ja 18 kiloa. Siis vaatteet, kengät ja muutama kirja. Ymmärrän kuitenkin Eläkepapan tarpeen noiden kamerakamojen kohdalla. Jos olet tosissasi valokuvauksessa, niin tavaraa tarvitaan paljon ja kameroiden putket painavat ja niitä tarvitaan erilaisiin takoituksiin monia. Pelkistä vaatteista siis tuskin on kysymys.
   
 20. ApoHi Jäsen

  liittynyt:
  15.05.2007
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kukin taaplaa tyylillään. 70-80-luvuilla minäkin rahtasin aina mukanani yli viiden kilon kameralaukkua. Kaksi kolme runkoa (ja ne oli silloin metallia), siihen putket päälle ja salamat, jalustat yms., toisinaan laukkuun sai toki mahtumaan muutakin tarpeellista. Sittemmin olen todennut, että minulle matkat on matkoja ja matkakuvaus on muistokuvia. Niihin riittää pokkari. Harrastekuvat otetaan kotona (tai sitä varten tehtävillä matkoilla) ja hyvällä ajalla.

  Silti tuntuu älyttömältä, että esim. Finnair pakottaa meidät ottamaan matkalle kaksi laukkua (eli 5 kg turhaa painoa), kun ei hyväksy yhteistä laukkua ilman lisämaksua.
   
 21. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Ehkä tämäkin debatti ajoi tarkoituksensa. Emäntä liputti kahden normaalin matkalaukun puolesta. Aika on siis 3 kk ja siinä kerkee tulemaan leluja ikävä, mutta kuten aiemmin päätin, jätän pidemmät putket veks ja otan vaan pari perusrunkoa mukaan. Kuten aluksi totesin, olen syvää paheksuntaa tuntien katsellut käsimatkatavaroiden lisääntymistä viime vuosina, enkä halua toimia samoin. Ei tahdo mahtua kamat matkatavaratiloihin eikä ihme, niin älyttömiä pakaaseja koneen matkustamoon nykyjään raahataan.

  Samalla emäntä tuli päättäneeksi, ettei tuoda tuliaisviinejä kotiin ensivuonnakaan. Teneriffallahan on loistavia viinejä, joita olisi voinut maistella Suomessakin, mutta kyllä tuossa kolmessa kuukaudessa ehtii ilmeisimmin nauttia tuotantoalueiden antimista paikanpäälläkin.
   
 22. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  ApoHin kanssa samoilla linjoilla. Kännykällä otin viime talvena kaikki kuvani Puerto Cruzin reissultamme. Samoin vaimoni omallaan. Jotenkin kameran, varsinkin tuollaisen järkkärin rahtaaminen kaikialle Teneriffalla vaan tuntuu työläältä. Toisaalta taas kuvien laatu järkkärillä olisi jotain ihan muuta. Onneksi maisemat ja kokemukset ainakin toistaiseksi vielä säilyvät myös muistissa.

  Harkinnassa kuitenkin on, että toisen noista järkkäseistäni mukaani Puerto Cruziin otan:)
   
 23. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  2 001
  Saadut tykkäykset:
  446
  Onko teillä usein käynyt niin, että matkalaukut olivat avattu tullissa, ennekuin ne hinnalle ovat saapuneen. Muutaman kerran vetoketjun vetimien väliin laitettu langanpätkä on ollut poikki, joten joku laukut on avannut. Mitään toki ei ole hävinnyt, mutta tavaroita on pengottu. Onko muilla samanlaisia kokemuksia.(n)
   
 24. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kun vietiin matkalaukut lentokentälle, niitä oli vain se kaksi, eikä kumpikaan painanut edes sitä 23-kiloa. Lähdettiin siis rajatulla leluvarastolla, eli ei ole mitään isompia telejä mukana. Isoin telezoom on 70-200. Otin mukaan loittosarjat, kun ne ei paina mitään ja makron. Funtsin niitä hämähäkkejä ja liskoja. Koska keikkoja Puertoon on jo niin monta, kuvia on ihan tarpeettoman paljon, eli motivaatio normaalimpaan matkakuvaamiseen on kovin rajallinen; ne kuvat on jo. Emäntä tosin huomasi taannoin ”yhden parvekkeen”, jota hän ei ollut kuvannut. Vanhoissa puurakenteissa on usein koristeellisia yksityiskohtia.

  Emme kuitenkaan julkaise kuviamme netissä. Ne pyörivät slide-show’na sitten Suomessa, kun haluaa verestellä muistojaan. Sitten joskus, kun pitää täsmentää jonkun kanssa, oliko se juuri tämä paikka, voi kaivaa fotoja esiin. Tämä Aguilalle, joka kuviamme kuulutti.

  Lisätäänpä. Finnairin osallakin oli jo edennyt uhkausten tasolle käsimatkatavaroiden määrän rajoituksessa. Kuulutettiin, ennen kuin boarding alkoi, että nyt voi tuoda vielä ylimääräiset ruumaan vietäviksi. Kaikkia ei näyttänyt hetkauttavan. Oli kumminkin oikea suunta ja lokerikoihin mahtui jo näköjään kaikkien kamat. Viime keväänä se oli yhtä sullomista, kun rinkatkin oli raahattu matkustamoon -ei siis meidän.
   
  Last edited: 23.11.2016
 25. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti