Hae Anna.fi-sivustolta

Kampanja haastaa suomalaiset puhumaan ennakkoluuloistaan

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 03.12.2018.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  4 603
  Saadut tykkäykset:
  274
  Hyvä uutinen. Se on ajankohtaista että itse kukin tarkkailee ennakkoluulojaan.

  ---------------------------------

  Uusi kampanja haastaa suomalaiset puhumaan ennakkoluuloistaan

  Olenko rasisti? -kampanjassa muun muassa yhteiskunnalliset vaikuttajat kertovat, mitä ennakkoluuloja heillä on.

  Suomen Pakolaisapu on avannut uuden kampanjan, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset keskustelemaan ennakkoluuloistaan ja siitä, miten asenneilmapiiri maahanmuuttajia kohtaan muutetaan myönteisemmäksi.

  Olenko rasisti? -kampanjassa muun muassa suomalaiset ihmisoikeuspuolustajat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat kertovat avoimesti omista ennakkoluuloistaan. Mukana ovat muun muassa Tuomas Enbuske, Iikka Kivi, Risto E.J. Penttilä, Nasima Razmyarja Elisabeth Rehn.

  Tavoitteena on rohkaista suomalaisia muuttamaan asenteitaan sekä vähentää ihmisryhmien välistä vastakkainasettelua.

  ”Kokemuksemme perusteella paras tapa purkaa ennakkoluuloja ja negatiivisia asenteita on niistä keskusteleminen. Ennakkoluulot eivät ole muuttumattomia ajatusrakennelmia, vaan sosiaalisen ympäristömme, kulttuurimme ja kokemustemme kautta syntyneitä asenteita, joihin voidaan vaikuttaa”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.


  Kampanjan taustalla on EU:n perusoikeusvirasto FRA:n viime vuoden lopulla julkaisema tutkimus, jonka mukaan Suomi on yksi Euroopan syrjivimmistä maista. Pakolaisapu sanoo seuranneensa jo vuosien ajan vähemmistöryhmiin kohdistuvan keskustelun polarisoitumista ja kielteisen asenneilmapiirin kehittymistä. Suurin osa syrjinnästä ei sen mukaan ilmene ääriliikkeiden mielenosoituksissa, vaan arjessa: koulussa, työnhaussa tai julkisessa liikenteessä. Usein ennakkoluulot ovat tiedostamattomia.

  ”Varmasti jokainen meistä on joskus aloittanut lauseen 'En ole rasisti, mutta'. Kampanjalla haluamme herättää keskustelua siitä, että ennakkoluuloja on aivan kaikilla. Tärkeintä on tiedostaa ennakkoluulonsa ja päättää olla toimimatta niiden pohjalta”, Lehtinen sanoo.


  https://www.maailma.net/uutiset/uusi-kampanja-haastaa-suomalaiset-puhumaan-ennakkoluuloistaan
   
 2. Ennakkoluuloja luo Vierailija

  Tälläiset tapaukset joista sanomaleti Kalevakin tänään kirjoitti.
  7 ulkomaataustaista raiskasi alakoulussa olevaa tyttöä. Poliisi tutkii onko mahdollisesti usempia syyllisiä.
  Eihän tälläistä tee suomalaiset, mutta herättää ajatuksia tälläisten hirviöiden määrästä pakolaisten kekuudesta.
   
 3. Raiskaajille Vierailija

  Elinkautinen linnareissu
   
 4. vierailija Vierailija

  Tuo Nasima on jatkuvasti haukkumassa suomalaisia rasisteiksi. Sai demareilta siitä hyvästä hyväpalkkaisen viran Helsingistä. Tietääkseni tuo rasistiksi haukkuminenkin on nykyään rangaistava herjaus ja siitä on jo tuomittukin Suomessa.
   
 5. vierailija Vierailija

  Olivat kierrättäneet tyttöä asunnosta toiseen. Sama tapahtu Britanniassa, mamut pyöritti näitä teinityttöjä juuri samalla tavalla. Viranomaiset eivät uskaltaneet tehdä mitään, koska pelkäsivät potkuja rasismin takia. Ja eikö tuolla Oulussa ollut tämä Afrikasta Suomeen tullut demari, joka raiskasi omaa tytärtäänkin. Paperit sairaalasta hävisi tästäkin tapauksesta oudosti jonnekin, tyttö tuli 12-vuotiaana ensimmäisen kerran raskaaksi omalle isälleen eikä sossu puuttunut tilanteeseen koska pelkäsivät rasismia. Uhrataan jopa lapset rasismipelon alttarille.
   

 6. 7 ulkomaataustista raiskasi alakoulua käyvän tytön, eivät kyllä lukeudu ihmisrotuun tullaisen käytöksen jälkeen. Pika palautus näille ja näiden kaikille sukulaisille.
   
 7. vierailija Vierailija

  Ai jumalauta, eli on siis malliin 11 - 12 vuotias jota on kierrätetty aikuisilla miehillä.
   
 8. Amandan mielipide? Vierailija

  Pakolaisten kasvanut rikollisuus ei lopu, ellei oteta käyttöön kollektiivista rangaistusta. Raiskaaja ja 100 muuta pakolaista kotiin. Jospa sitten muslimit alkaisivat huolehtimaan väestöstään niin,
  että rikollisuus vähenisi heidän keskuudessaan.
   
 9. Lasten raiskaaja Vierailija

  Määrä lisääntyy Oulussa, pidätettynä jo 9 raiskaajaa. Nuorin lienee 10 vuotias joka on raiskattu. Kyllä väitetyt rasismitapaukset ovat mitättömiä tälläisten tekojen rinnalla. Tovottavasti muutama tuhat pakolista palautetaan raiskaajien lisäksi, muuten tälläiset eläimelliset teot eivät vähene.
   
 10. vierailija Vierailija

  Voi olla vaikea saada tuomioita, jos näyttö puuttuu- veikkaan että tällä lapsella on joku kehityshäiriö jota syytetyt käyttää hyväkseen. Miten muuten lasta saataisiin kuljetettua eri asunnosta toiseen. Ulkopuolinenhan tästä oli tehnyt ilmoituksen poliisille. Tosin mamuilla on tämä erikoinen tapa videoida tekonsa, ehkä laitteiden takavarikosta löytyy jotain.
  Suojelkaa lapsia, vaikka puuttuminen vaikuttaisi ylireagoinnilta, niin se voi pelästyttää potentiaalisen hyväksikäyttäjän.
   
 11. Alaikäisiä useita Vierailija

  Onneksi ollaan selvittämässä pakolaispolitiikan uskottavuutta, myös tasavallan
  Presidentti on ilmaissut huolestuneisuutensa Oulun tapahtumista.
  Toivottavasti tälläiset eläimellisyydet lopettavat pakolaisten Suomeen pääsyn.
   
 12. vierailija Vierailija

  Saulihan menee kohta allekirjoittamaan, eiku hyväksymään, uuden pakolaissopimuksen, jossa mm valtioiden on alettava kontrolloimaan pakolaiskeskukstelua ja mm lopettaa lehdistotuki jos media kirjoittaa liian kriittisesti niistä. Moni maa on vetäytynyt, mm naapurimaamme viro, mutta suomi kiltti tsuhna allekirjoittaa ja haluaa nöyryyttää omaa kansaansa. Nämä pösilöt ovat nyt raiskauttaneet meidän lapsiamme, niitä joita syntyy koko ajan vähemmän, kaksinaamaista toimintaa.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti