Hae Anna.fi-sivustolta

kanakeitto

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Panda, 11.09.2005.

  1. Panda Vierailija

    Miten kannattaa tehdä kanakeitto? keitänkö kanasuikaleet vai kuullotanko ensin pannulla? Ja onko suikaleiden keittoaika kovinkin pitkä, meinasin keittoon laittaa myös perunaa...en ole aikasemmin itse tehnyt kanakeittoa, siksi kyselen ohjeita:)
     
  2. tsip Vierailija

    turha paistaa pannulla, lisää vain kuplivaan liemeen. kanasuikaleet kypsyvät melko nopeasti, tarkkaa aikaa en osaa sanoa.

    hyvä, ruokaisa kanakeitto syntyy vaikka näsitä aineksista (pätkäspagetin voi korvata perunalla):

    vettä + kanafondia, purjoa, herne-maissi-paprikaa, broileria suikaleina (ei marinadissa!), pätkäspagettia, valkosipulituorejuustoa, tuoretta persiljaa.
     
  3. **** Vierailija

    Itse olen tehnyt pikaisan kanakeiton keittämällä perunoita, porkkanaa ja hernemaissipaprikapussin ja lisäämällä keittoon uunissa paistettua kanaa. Hyvää tuli ja helposti ja nopeasti. Paistettu kana maustaa keiton melko mukavasti.
     
  4. liselotte Vierailija

    Broileri/kanakeitto (n 4:lle)

    400 g broilerisuikaleita ja sipulisilppu ruskistetaan kevyesti rasvassa kattilassa.
    Sekoitetaan joukkoon puolikas omenaa kuutioitana ja 1,5 tl currya tai kurkumaa.
    Lisää vajaa desi pikariisiä ja litra vettä ja 2 kanaliemikuutiota. Anna kiehua n 10 minuuttia.
    Lisää 100g pakasteherneitä ja 100 g pakastemaissia ja 2 dl kermaa. Kiehauta keitto kypsäksi.
     
  5. kanakeitto Vierailija

    Kanakeitto

    4 perunaa
    2 pussia suikalejuureksia (pakaste)
    1 kanaliemikuutio
    1L vettä
    400g hunajamarinoituja kanasuikaleita

    Perunat ensin kiehumaan, lisää kasvissuikaleet 10min päästä, viimeksi kanasuikaleet, kypsyvät todella nopeasti. Vettä en ole koskaan mitannut eli tuo litra on arvaus. Voi olla että tarvii kaksikin mutta sittenpä sen näkee. Lisää suolaa ja pippuriseosta.
     
  6. Marjaana Vierailija

    Kanakeittoon on varmasti satoja erilaisia reseptejä. Näitä teen itse enempi vähempi säännöllisesti:

    KANA-MAISSI

    1 prk maissia
    3 broilerinrintaa (raakaa naturel)
    2 punasipulia
    3 tl currya
    1 pieni chilipalko
    suolaa maun mukaan
    1/2 tl kuminaa
    1 kanaliemikuutio/kanalientä veden tilalle

    1-2 dl turkkilaista jogurttia
    1 l vettä

    nippu persiljaa

    Paista kattilassa kana ja sipuli, lisää mausteet ja maissi. Päälle jogurtti ja kiehuva kanaliemi, lopuksi persiljasilppu pinnalle.

    KANA-RIISI

    3 dl keitettyä (jasmiini)riisiä
    400 g kananrintaa (naturel)
    muutama kaffirlimetin lehti
    suolaa
    kookosmaitoa + vettä yhteensä 1,5 litraa
    1 porkkana raasteena
    2 punasipulia

    Paista kananpalat, sipuli ja porkkanaraaste kattilassa, mausta kaada päälle neste. Lisää kypsä riisi.

    KANA-PERUNA

    4-6 perunaa
    400 g kanaa (naturel)
    1 pieni kukkakaali
    1 (punainen) paprika
    kourallinen sokeriherneitä
    suolaa
    (kirveliä)
    kanaliemikuutio
    1 l vettä
    2-3 dl siideriä

    Keitä vesi, lisää mausteet, perunakuutiot ja suikaloitu kana. Perään suikaloitu paprika ja lipuksi kukkakaali nuppuina ja puolitetut herneenpalot. Lorauta siideri sekaan.
     
  7. Ketku Vierailija

    Liseloten ohjeesta saisi helposti thaimaalaisvaikutteisen, kun vaihtaa kerman tilalle kookosmaitoa, sekä lisää mausteiksi sitruunaruohoa tai vaikka limeä sekä thaimaalaista kalakastiketta.
     
  8. Lennu Vierailija

    Lennun kanakeittoon tarvitaan:

    1 pussi perunasipulisekoitusta
    1 pussi vihannessuikaleita
    1 paketti kanasuikaleita (400g)
    puoli pakettia Koskenlaskijaa
    currya, yrttimausteita,suolaa ja pippuria

    Tämä on nopeatekoinen, kanasuikaleet paistetaan ja laitetaan kuumaan maustettuun veteen kiehumaan peruna- ja kasvissuikaleiden kera, ei tarvi kauaa kiehuttaa kun voi lisätä koskenlaskija pieninä nokareina keiton joukkoon, hetken päästä on herkullista keittoa valmiina, ja kun tekee tupla-annoksen saa isompikin porukka nopeasti ruokaa. Meidän lasten herkku
     
  9. ... Vierailija

    Näin meillä:

    puolikas grillattua broileria -> puhdistetaan lihat luista
    luita keitetään niin että saadaan kanaliemi (siivilöidään tarvittaessa)
    liemi suurustetaan
    lisätään kermaa + mausteita
    lisätään kuutioiksi hienonnetut lihat joukkoon (-> annetaan vielä broilerin lämmetä)
    tarjoillaan patongin tai paahdetun leivän kanssa
     
  10. J Vierailija

    Paras kanakeitto syntyy siten, että paistat ensin kokonaisen broilerin tai palat uunissa ja käytät keiton tekemiseen paistoliemen. Osta maustamatonta broileria ja mausta itse. Nimimerkillä kokemusta tämänkin sopan tekemisestä.
     
  11. Kotikokki Vierailija

    Kanakeitto

    400 gr maustamattomia broil.fileitä
    1 pun paprika
    1 pieni purjo
    pussi pakastemaissia
    pussi pakastepapuja
    1-2dl raakaa spagettia/makaronia
    2 kanaliemikuutiota
    2 tl currya
    vettä noin litra

    Kuullota purjo ja paprikasuikaleet kattilan pohjalla ja lisää curry ja sekoittele. Lisää joukkoon vesi (kiehuvana) ja anna kiehahtaa. Lisää myös pakastevihannekset + makaronit sekä liemikuutiot. Keitä noin 10 min ja lisää viimeeksi paistetut broilerinfilesuikaleet. Hyvää rapean patongin kanssa.
     
  12. Merja Vierailija

    Liselotte, antamasi ohje kuullostaa ihanalta. Käytitkö muuten maustamattomia broilerisuikaleita vai marinoitko niitä etukäteen?
     
  13. liselotte Vierailija

    Käytän maustamattomia suikaleita. En osta
    valmiiksi marinoituja broilerilihatuotteita. Samoin en myöskään valmiiksi marinoituja muita lihatuotteita.
    Marinoin tarvittaessa itse.
     
  14. ?? Vierailija

    Mistä kanaa saa ylipäätään? En ole nähnyt varmaan kahteen vuosikymmeneen kanaa kaupoissa.
     
  15. J Vierailija

    Ks. kaupan pakasteallas siellä saattaa olla jokunen kana. Kanakeiton valmistaminen kanasta on työlästä puuhaa, mutta hyvää siitä tulee, jos on vaan aikaa keitellä sitä kanaa. Olen muutaman kerran tehnyt keittoa ihan kanasta. Broilerista tulee myös hyvää keittoa, kun sen broilerin ensin maustaa ja paistaa joko kokonaisena tai paloina näin keittoon saa hyvää makua ja se paistoliemikin siihen keittoon.
     
  16. Tea Vierailija

    Tulee tosi rasvaista kanakeittoa, jos paistaa ensin uunissa ja ottaa myös paistoliemen talteen. En pystyisi syömään kyllä sellaista rasvakeittoa. Rasvaa irtoaa nahasta aika paljon.
     
  17. J Vierailija

    Katsos kun sen broilerin voi paistaa edellisenä päivänä ja kaataa paistoliemen astiaan ja kun paistoliemi on jäähtynyt kuoritaan tietenkin päältä se rasva pois. Järjen käyttö sallittua myös tässäkin asiassa. Eikä siitä broilerista todellisuudessa niin paljon rasvaa lähde, että olisi pahasta. Monethan kuitenkin keittoakin tehdessä paistaa suikaleet rasvassa ja siitähän ruokaan tulee huomattavasti enemmän rasvaa. Omassa versiossani on vain broilerin omaa rasvaa.
     
  18. latte Vierailija

    Ap. kysyi nimenomaan kanakeitosta. Tiedä häntä sitten mitä tarkoitti...
     
  19. vierailija Vierailija

    Broileri eroaa kanasta siten, että se on jalostettu tuottamaan mureaa lihaa. ... Toisin sanoen broileri on kana, joka on jalostettu kasvamaan nopesti mahdollisimman raskasrakenteiseksi, jotta siinä olisi mahdollisimman paljon syötävää.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti