Hae Anna.fi-sivustolta

Kangastaulun teko?

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä Taiteilija, 09.12.2005.

 1. Taiteilija Vierailija

  Hyvä vinkki on tehdä kangastaulu styroxin päälle, mutta mistä saa isoa (130 x 100cm) palaa? Rautakaupassamme myytiin vain isoina paketteina ja taisi olla pienempiä..

  Miten muuten voi tehdä??

  Ei osaa ommella ei..
   
 2. minna Vierailija

  Rautakaupat tapaa myydä vain noita isoja paketteja...mitäs jos kysyisit jostain rakennustyömaalta tai rakennusliikkeeltä, josko möisivät sinulle yhden levyn.
  Itse sain pullakahvien tuomisella naapurin rakennustyömaalta.
   
 3. Jonna Vierailija

  Styroksi ei ole ainoa vaihtoehto. Kangastaulun voi myös tehdä kiilakehyksiin ja niitä saa ostettua eri mittaisina taiteilijatarvike- ja kehystysliikkeistä. Maksaa ehkä luokkaa pari euroa / metri ja kokoamiseen tarvitset korkeintaan vasaraa (joskus valmiiksi tehdyt liitokset ovat tiukkoja ja vaativat pientä naputtelua, mitään nauloja tai vastaavia ei kuitenkaan tarvitse hakata). Kankaan kiinnittämiseen kannattaa käyttää niittipyssyä ja rautalangasta saa taulun taakse langan, jolla taulun saa ripustettua. Kuulostaa ehkä hankalammalta kuin styroksin käyttö, mutta ei oikeasti ole vaikeaa.

  Jotkut käyttävät kangastaulun pohjana myös valmiita maalauspohjia, siis niitä joissa kiilakehysten päälle on jo pingotettu kangas, jonka päälle on öljyväreillä tms tarkoitus maalata. Ne on siis jo valmiiksi kasattu ja niitä löytää välillä edullisesti. Isommissa tauluissa suosittelisin kuitenkin pelkkiä kiilakehyksiä, koska tulevat halvemmiksi kun ei turhaan tarvitse maksaa maalauskankaasta. Joskus tuo maalauskangas toimii kuitenkin ihan hyvänä pohjakankaana, varsinkin jos tauluksi tuleva kangas on hieman ohuempi ja näkyy ehkä hieman läpi.
   
 4. maikki Vierailija

  Eikös paksu pahvikin ajaisi saman asian, löytyy varmaan tavaratalojen yms. liikkeiden takapihoilta ja voipipa löytyä jopa styroxlevyjäkin ja ihan ilmaiseksi.
   
 5. anneli898 Vierailija

  Tilasin kehykset tuolta www.kangastaulu.fi sivulta. Todella nopeat toimitukset ja laadukkaat kehykset. Suosittelen kaikille! :)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti