Hae Anna.fi-sivustolta

Karmeat kortit

Viestiketju osiossa 'Joulu' , käynnistäjänä , 01.01.2006.

 1. Vierailija

  Heitin pois joulukrääsiä ja taas sain ihmetellä, että mikä laittaa ihmiset lähettään kakaroiden tekemiä AIVAN KARMEITA kortteja?!
   
 2. Vierailija

  Mitä väliä sillä on, jos sä kuitenkin heität kortit ja joulukrääsän pois?
   
 3. -*- Vierailija

  Ei sulla sattumalta käyny mielessä, että lasten itsetehdyillä korteilla on tunnearvoa?! Jos suhtautumistyyli on tota tasoa, niin ilmoita kaikille että sulle ei tartte lähettää joulukortteja.
   
 4. Anneli Vierailija

  Kuvailisitko noita IHAN KARMEITA kortteja ja kertoisit, mimmoisia niiden pitäisi olla?

  Lapset tekevät joskus aika luovia ratkaisuja ja vielä en ole nähnyt yhtään rumaa tekelettä - aina vaan jäänyt ihmettelemään, miten se sama rohkeus ja välittömyys on meistä aikuisista (yleensä) kadonnut. Itse maalausta ja muita taiteita harrastavana haluaisin joskus takaisin sen lapsen kyvyn toteuttaa omia juttujani ilman sovinnaisuuden kahleita. Niin töistäni tulisi taidetta, ei vain maalauksia...

   
 5. Vierailija

  Tää ko. kortti on epäsiisti ja huolimaton. Tiimari-tavaraa vaan tungettu vailla ideaa. Kakru on niin vanha,et pitäis pystyä parempaan. Lasten tekeleet voi olla ihan ok, ei ole siitä kiinni. Pienetkin tekee aika vinkeitä juttuja.
   
 6. minä Vierailija

  Ehkä sä olet juuri se henkilö, jolle laitetaan se kaikista epäonnistunein kortti.
   
 7. Aavistus Vierailija

  Oikeestaan tuollasen kuivan ja ilottoman ihmisen haistaa jo kaukaa eikä se ansaitsis minkäänlaista korttia, ei sitä huonointakaan. Meitä on moneks mutta tuollaset ynseät ja kornit ihmiset on rangaistuksia tässä elämässä kanssaihmisille.
   
 8. Essu Vierailija

  Ja minusta taas lasten ja aikuistenkin itse tekemät kortit ova paljon ihanempia kuin valmiit.

   
 9. Mie Vierailija

  Pieleen mennyt joulutunnelmasi meni sitten lapsen tekemän kortin piikkiin. Parempaa tuuria joululle 2006.

  Olen saanut lukuisia lasten tekemiä kortteja vuosien varrella läheltä ja kaukaa. Kaikki ovat lämmittäneet sydäntäni ja ihailen vanhempia, jotka laittavat lastensa tuotoksia eteenpäin.
  Ilmoititko ikävästä kokemuksestasi lapsen vanhemmille, vai päätitkö vain täällä moittia?
   
 10. Mäkin Vierailija

  On tuossa perääkin. Vanhemmat on liian usein sokeita lastensa tekeleille, ihailee kun muksu iskee paskaa pahviin. Noita on nähty. Yleensä vaan niiden vanhemmatkaan ei pysty parempaan...
   
 11. Joksu Vierailija

  Ajattelin ensin, että en tähän provoon vastaa, mutta kun kerran noin moni muukin on sen tehnyt, niin sotkenpa sitten lusikkani tähänkin soppaan... Siis jos tämä ap nyt oikeasti on saanut tällaisen ""aivan karmean kortin"", niin tuliko mieleen, että se lapsi on ehkä jo ennen sitä korttia vääntänyt parikymmentä muuta, ja suurin tekemisen ilo on lopahtanut..? Äiti pyytelee vieressä, että ""tee nyt vielä nämä kolme, kun tarvikkeet on esillä, ja sitten mennään ulos""...
  Mun mielestä lasten tekemät kortit on suloisia.. Harmi, etten tänä jouluna saanut yhtään sellaista..
   
 12. paha mieli Vierailija

  Meillä lapset tekevät kortit vain mummulaan ja kummeille.
  Tiedän, että arvostaa.

  Oltiin muutama vuosi sitten kyläilemässä veljelläni ja he olivat laittaneet jolukortit ihan kivasti. aulan kapealle seinälle, esille. Lastemme tekemä ainakin puuttui.
  Eikä ollut mikään söhellys, vaan tunteella tehty kaunis kortti. Mutta kuka mitenkin sen näkee...
  Olishan se ollut häpee, niiden valmiiden, kauniiden korttien seassa.

  Ei olla korttia lähetetty sen jälkeen, eikä ole perään kyselty.
   
 13. no Vierailija

  vielä kamalampaa on jokavuotiset kuvakortit meidän lapsista! Mikä helvetin joulutervehdys on kuva itsestään tai lapsistaan?? siis oikeasti, ensi jouluna laitan kuvan koirastani tonttulakki päässä.
   
 14. Joo Vierailija

  Eiks oo hirveetä? Oksettaa niin paljon toiset ihmiset ja heidän lapsensa mutta itsellesi ei ole tullut mieleen varmaan ikinä miten sinä inhotat muita olemassaolollasi!!! Älä vaan eksy yhteenkään valokuvaan, joltakin voi lentää yrjöt kun näkee noin tylsämielisen ja ällöttävän ihmisen albumissaan. Että voikin olla pimeitä ja ilottomia ihmisiä maailmassa!
   
 15. Tintti Vierailija

  Minä taas pidän kovasti näistä lapsikorteista. Tuleepa kerran vuodessa sukulaistenavista saaneeksin kuvan. Ne ovat yleensä hauskasti kehiteltyjä.

  Eipä sen puoleen - mikä estää laittamaan koiraa tonttulakki pä'ässä joulukorttiin. Olen sellaisenkin saanut vanhapoikasedältäni, jolle koira on vähintäänkin lapsen arvoinen. Sekin oli mielestäni todella hellyttävä.

  Miksi ihmeessä täällä otetaan niin hirveästi pulttia itsekehitellyistä korteista. Kun joku itse suunnittelee ja tekee, on siinä sentään ajatusta enemmän kuin tiimarin kiiltokuvissa!
   
 16. meillä Vierailija

  Saatiin paljon kortteja, joissa oli perheiden pienokaisia tonttuhatut päässä. 4 v tyttö kysyi: Minkätakia ennen lähetettiin Jeesus-lapsen kuvia ja nyt omien lasten kuvia?
   
 17. Anni Vierailija

  Me saatiin yksi valokuvakortti ja se tuli ystäväperheeltämme. Siinä on meidän ihanan suloinen 1.5-vuotias kummipoikamme ihanassa piparkakkuasussa eli hattu, takki ja housut. Ei millään raskis pistää sitä piiloon kansioon.

  Muut kortit olivat ihan tavallisia joulukortteja. Lasten tekemiä kortteja ei tule lainkaan sillä suvussa ei ole pieniä lapsia.
   
 18. foto Vierailija

  Me saimme kaverilta joulukorttina kuvan jossa hänen lapsensa ovat ilman minkäänlaista osviittaa joulusta... itse olisin kyllä laittanut edes tonttulakit heille päähän.. mutta kiva kun laittoi kuvan.. ei tullut toista samanlaista.
   
 19. Hyssälä Vierailija

  Minusta hirviytyksiä ovat tiimarikortit ja muut tusinatuotteet. Ei joulukorttien eteen hirveän paljon tarvitsisi vaivaa nähdä;työtoveri lahjoitti kaikille sekä suvulleen ristipistotöinä tekemänsä kortit. En koskaan pystyisi tuohon.
  Kauniita ovat luontoaiheiset sekä vanhanaikaiset Martta Wendelinin kuvittamat lapsiaiheiset kortit.
  Lasten tekemiä on monenlaisia. Ei senkään tarvitse mikään itsetarkoitus olla. Nuo valokuvat lapsesta voi liittää joulukortin mukaan, mutta ei pelkkänä korttina uppoa non-jouluinen lapsifotokaan.
  Meidän trion ollessa pientä väkeä otimme jouluisia kuvia lampaantaljoineen ja tonttulakkeineen. Kuviin tilasimme jouluisen tervehdyksen.
  Eiköhän kuitenkin anneta jokaiselle valinnanvapaus korttien suhteenkin. Voipihan olla, että kaunis ajatus juuri sinulle on se tärkein juttu, ei epäonnistunut lapsen askartelu.
   
 20. Lelle Vierailija

  Hyvä pointti...no tottakai näinä päivinä monet vanhemmat pitää omaa lastansa Jeesuksen veroisena ihmelapsena.
   
 21. äiti-76 Vierailija

  Voi ei! Eteisen seinä oli täynnä 4-5 vuotiaiden sieluntuotoksia, ovat nuorimmaisen kerhokavereiden tekemiä. Nyt tiedän, miksi jouluni ei ollut täydellinen.
   
 22. Hyssälä Vierailija

  Jokaiselle se oma lapsi on ihmelapsi ja kai se niin pitää ollakin. Hyvä olisi kuitenkin joku realisimi säilyttää, sillä totuus omasta keskinkertaisuudesta paljastuu lapselle viimeistään siinä vaiheessa, kun liittyy ryhmään kodin ulkopuolella.
  Ei ne lapsen tekemät tuotokset niin ihmeellisiä ja tyylikkäitä tarvii olla, tärkeintä, että lapsi saa iloa niitten tekemisestä.
  Joku kritiikki kyllä siinäkin voisi olla,kelle mitäkin lapsen tekosia lähetetään korttien nimissä. Me ihmiset kun ollaan niin erilaisia: joku ilahtuu suorahkosta viivasta, joka esittää kynttilää, toiselle pitää olla kymmenen euron arvoinen kortti hienouksineen.
  Kai me aikuiset tunnemme henkilöt, joille kortit lähetämme, tunnemmehan?
   
 23. äippä Vierailija

  Meidän lapset tekee joulukortteja vaan eipä lapsille tule tädeiltä tai tutuilta edes itsetehtyjä.

  Kyllä se on niin että sitä saa mitä tilaa. Minä ainakin pistän tehdyt kortit paremmuusjärjestykseen ja mummu saa parhaimman, huonoimman saa kitkerä täti-ihminen.

   
 24. ei ikinä enää Vierailija

  En enää koskaan valita, jos saan joulukorttina Tiimarin halpaa kaunista tai vaikkapa niitä ilmaiseksi jaettavia jonkun yhteisön joulukortteja!
  Kävin näet askartelu-sivustolla olleen herneämpärilinkin kautta katsomassa amerikkalaisten itsetekemiä kortteja: niistä 2/3 oli täytetty omilla ja perheen valokuvilla. Siis aivan kauheita! Milloin tonttuina kuusen oksilla, milloin kuusenpallossa koristeena, milloin missäkin kamalia päitä ja itseään täynnä olevia ihmisiä.
  Suomessa joulukortti on sentään joulukortti, eikä joku valokuvatehelmys.
  Kiitos kaikille yrmeäilmeisille vanhapiikatädeillekin niistä kaameista korteista, joita hevosajelukuvineen lähettelette!
  Olette sentään ajatelleet. Ette lähetä omaa kuvaanne. :))))
   
 25. Nani Vierailija

  Minulla on ollut tuuria, kun olen saanut tosi kauniita kortteja. Muutama niistä on ns. valokuvasellaisia tonttulakeilla tai ilman ja muutama lapsen itsensä väsäämä äidin kera, joten kauniita olivat. Ehkä en kuulu siihen ikävä-täti-sarjaan ja siksi sain ihan hienoja kortteja.

  Enemmän rasitun sähköposti ja tekstiviestitoivotteluista, jotka ovat usein ihan tylsiä ja niitä ei voi laittaa teipillä seinään kiinni, kuten teen kaikille joulukorteilleni joka joulu. Nelisivuiset kortit laitan pöydälle, kun eivät seinällä pysy, mutta kaikki ovat esillä koko joulunajan. Joulukorttien katselu on kiva lisä joulun odotteluun ja koristeluun.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti