Hae Anna.fi-sivustolta

Karppaus ja aggressiivisuus?

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä Perussyöjä, 03.12.2012.

 1. Perussyöjä Vierailija

  Hei!

  Läheiseni siirryttyä karppaukseen, hänen persoonansa muuttui. Hänestä tuli ilkeä ja aggressivinen, rumasti sanottuna kuin vaihdevuosi-ikäinen kiukutteleva nainen (vaikka mies olikin).

  Aggressiivisuus oli enemmän verbaalista hyökkäystä muita vastaan, jotka eivät hänen mukaansa ”uskoneet” karppaukseen. Heidät siis luokiteltiin uhaksi, jota vastaan on hyökättävä.

  Alussa pidin tätä vain "hörhömittarin poksahtamisena", että innostui vain liikaa uuden asian kanssa, ja odotin, että kun hän saa karppauksensa tasapainoon, hän palaa takaisin normaaliksi.

  Hän vetää kilarit ihan uskomattomista asioista, mutta mistä tässä on kyse? Entinen suvaitsevainan persoona muuttui äärimmäisen fundamentalistiseksi. En usko karppauksen aiheuttavan aggressioita, mutta olen varma, että joku syy-yhteys tässä on. Mutta mikä? Läheiseni kohdalla kyse ei ole mt-sairaudesta ja nämä oireet tulivat karppaajaksi ryhtymisen jälkeen. Toki tämä voisi viitata jonkinlaiseen pakkomielteiseen persoonallisuuteen, mutta ainakaan hänellä ei ole todettu mitään tällaista. Ei tosin ole tutkittukaan kunnolla.

  Lukeeko tätä ehkä karppaaja, joka on havainnut samaa itsessään, omalla kohdalla? Haluaistiko kertoa minkä luulet syyksi? Olisin kovin kiitollinen, jos joku kokee huomanneensa samaa itsessään ja uskaltaa kertoa siitä näin netissä. Menikö se ohi kun olit karpaanut tietyn ajan? Ainakin eräällä englanninkielisellä foorumilla karppaajat kertovat olleensa alkuaikoina todella aggressiivisia ja taipumuksen lieventyneen sitten vuosien kuluessa. Jotkut ovat lopettaneet karppauksen sen vuoksi. Siellä juuri veikkaillaan noita hormonitasoja.

  OT: Buddhalaisessa kulttuurissa on pitkään uskottu liiallisen lihan syömisen lisäävän ihmisessä aggressioita. Harmillista kyllä, uskonto on tuokin, enkä tiedä onko siellä taustalla oikeasti jotain havaintoja ja heikäläisittäin tehtyä tutkimuksia ravinnon vaikutuksesta ihmisen mieleen.
   
 2. keski-iän oireita Vierailija

  Ruoalla ei ole tuon kanssa mitään tekemistä. Myös miehillä on vaihdevuosioireet ja niistä tulee todella pahapäisiä söivät mitä tahansa. Meidän naapurille ei kohta viitsi edes morjestaa. Ennen niin mukavasta miehestä on vanhuuttaan tullut niin vittumainen äijä, ettei tosikaan.

  On naurattavaa vetää joku sapuska johonkin mielialaoireisiin. Kyllä siihen ihan muut syyt löytyy.
   
 3. eiköhän Vierailija

  Kysymys ole siitä, että karppaus on itsessään vaativa aloittaa ja kaiken hiilihydraatin välttäminen voi saada epävarmaksi. karpata voi myös vain tiettyjä ruoka-aineita, jolloin siitä tulee suvaitsevampaa ja helpompaa.
  Toisaalta karppaus nostaa viretilaa ja aktiivisuus voi kohdentua niihin, jotka eivät tue karppausta.
  Kyllä se tasaantuu.
   
 4. edit Vierailija

  Mielenkiintoinen aihe.

  Löysin tällaisen:
  Can Low-Carb Diets Make You Crazy? AnthonyColpo

  Ei mikään tieteellinen lähde, mutta siinä on aika kattavasti käsitelty asiaan vaikuttavia seikkoja ja tekstistä pääsee hyvin eteenpäin muihin lähteisiin. Ruoalla näyttää olevan kuitenkin jossain määrin tekemistä tässä asiassa.
   
 5. tottumus Vierailija

  On kai ihan tieteellisesti todettu kaiken makean vaikuttavan mielihyväkeskukseen aivoissa.
  Mutta mutta kun lopettaa ylenmääräisen hiilareiden syömisen, ei kaipaakaan makeaa. Tottuu elämään normaalimman hiilihydraattimäärän kanssa, eikä tunne tarvetta lapata kaksin käsin suuhunsa makeaa.
   
 6. justiinsa juu... Vierailija

  Onkohan nyt kyse henkilöstä, jonka tekemiset ovat niitä ainoita ja oikeita?
  Kuulostaa samalta kuin uskoon tulo. Nämäkin henkilöt jaksavat jauhaa "uudesta ja ihanasta" asiasta, jota muut eivät välttämättä ymmärrä.

  Aina on ihmisiä, jotka eivät kunnioita muiden mielipiteitä, heillä ei ole minkäänlaista ymmärrystä siitä, että elämää eletään nin monella tavallakuin on eläjiäkin.
  Asian voi todeta kun selailee tätä ruokaketjua, samat ihmiset ovat aina oikeassa, valmistustavoissa ja makuasioissa. Muiden mielipiteistä viis veisaten. Tiedät kai kuka on se paras kaikista?
   
 7. Mikä vinksahti? Vierailija

  Allekirjoittaisin aloittajan tarinan koska meillä suvussa on vastaava tapaus. Henkilö aloitti armottoman karppauksen ja painoa putosi n 50 kg suhteellisen lyhyessä ajassa. Mukavasta ja huumorintajuisesta ihmisestä tuli aivan kuin eri ihminen ilkeä, narsistinen, äreä ja "vainoharhainen". Harmittaa kun tilanne eteni siihen, ettei tämän henkilön kanssa voi olla enää tekemisissä. Suhteet on aivan jäissä ja vika kaikkeen on meissä muissa ihmisissä.
   
 8. mieliala vitamiinit Vierailija

 9. Kyllä ravintoaineet ja ruokailutavat ja tottumukset vaikuttavat ihan oikeasti ihmisen mielialoihin.
  Jos joku ihminen syö hyvin yksipuolisesti, niin hän voi kärsiä jonkun ravintoaineen puutoksesta
  tai jos saa liikaa jotakin ravintoainetta, niin siistä voi olla haittaa elimistölle.
  Jos joku syö liian raskaan lounaan, niin sen jälkeen alkaa väsyttämään. Jos tekee henkistä työtä, niin on parempi syödä lounaaksi jokin salaatti tai kevyt keitto.
  Jos joku nainen on kokoajan jollakin ihmedieetillä ja hän on melkein kokoajan nälkäinen, voi hän sen takia olla huonolla tuulella. Esim. jotkut mallit, jotka eivät ole luonnostaan laihoja ja jotka eivät syö juuri mitään pysyäkseen laihoina palelevat melkein koko ajan, koska, heidän elimistönsä kärsii ravinnon puutteesta. Monilla naisilla on jatkuvasti anemia, koska he eivät syö riittävän terveellisesti ja monipuolisesti eivätkä tarpeeksi paljonkaan, koska he pelkäävät lihomista.
  Jos on järkevä ihminen, niin kannattaisi pyrkiä syömään terveellisesti ja monipuolisesti ja kevyesti ja harrastaa jotakin liikuntaa säännöllisesti, niin pysyisi mahdollisimman terveenä. Ihmisen aivot tarvitsevat ravintoa, sydämmen ja verisuoniston toiminta, lihakset, nivelet ja luusto. Esim. monet anoreksiaa sairastavat naiset kuolevat sydämmen pysähdykseen, koska heidän sydänlihaksen toimintaa heikkenee erittäin paljon, jos he sairastavat vuosikausia anoreksiaa ja kuitenkin rasittavat sydäntään liikunnalla ja lopulta sydämmen toiminta loppuu aivan kokonaan.
   
 10. Onhan ihan yleisesti ja maailmanlaajuisesti tiedossa, että lihansyöjät ovat epäluotettavia ja väkivaltaisia. Lihansyöjät myös kiroilevan paljon ja tekevän helposti seksirikoksia. Lihansyönti raaistaa lempeimmänkin ihmisen luolaihmisen tasolle.
   
 11. Pikkis Vierailija


  Laittaisitko ystävällisesti linkin tutkimukseen, jossa tuo on selvitetty. Googlaamalla en sitä löytänyt.

  Kiitos
   
 12. onko Vierailija

  palstan pahimmat suunsoittajat karppaajia?
   
 13. surullista Vierailija


  On tainnut jäädä tuo aloittaja jossain ketjussa tappiolle ja nyt purkaa pahaa mieltään. Vai puhuneeko itsestään, mene ja tiedä. Toisaalta ei kovin kiinnostakaan, koska eihän tuo aloitus ole muuta kuin surkea provo. Mutta toivottavasti aloittaja on saanut siitä tyydystä.
   
 14. Harmaakarhu Vierailija

  Oletko lukenut karppausfoorumia, tai ellienkin karppausketjut riittävät. Ylimielisyyden ja oikeassaolon määrä on 110%.

  Minulla on yksi teoria: aivot tarvitsevat toimiakseen energiaa, erityisesti hiilihydraatteja. Karppaaja ei syö hiilareita, joten aivot käyvät säästöliekillä. Tuloksena on ärtymystä, räiskähtelevää vihaa ja arroganssia. Muutenkin epäilyttää tuollaiset äärimmäisyyksien ihmiset: roskaruokavaliosta hypätään suoraan hiilarittomaan. Lähtee se paino vähemmän radikaaleimmillakin teoilla; vaikkapa lautasmallia noudattamalla ja jättämällä roskaruoka ja einekset kauppaan.
   
 15. silleen Vierailija

   
 16. Olen seurannut tätä karppaushommaa 10 vuotta ja kyllä karppaajien hyökkäävyys ja herkkänahkaisuus on havaittavissa selkeästi. Jotain siinä ruokavaliossa on, joka saa hermot äärimmäisen kireälle.
   
 17. aloittaja Vierailija

  Kitkerät kommentit eivät yllättäneet vaikka surulliseksi vetää. Tosin tuttua on juuri tuollainen asenne.

  Olkoon se sitten havainnollistavana esimerkkinä...

  -----

  Kiitos asiallisista kommenteista.

  Mielenkiintoista, että muillakin on samanlaisia havaintoja. Kiitokset erityisesti tuomistanne linkeistä, etenkin tuossa yhdessä editin tuomassa oli runsaasti lähdeaineistoa, josta on hyvä lähteä eteenpäin.

  Joku tekijä tuossa oikeasti on.
   
 18. j.o.k.u. Vierailija

  Karppaajilta ei tarvitse kuin kysyä jotain karppauksesta, niin vastaukset on heti että joo ei kannata edes harkita, kun et näköjään ole lukutaitoinen. Tai että tuolla asenteella kandee jatkaa sitä hiilarin mussuttamista vaan, onnea valitsemallasi tiellä! Tai että joo olet virallisterveellisen ruokavalion tuputtajien uhri, mun puolesta voit jatkaa niin, kiitos en halua keskustella tämän enempää.

  Jotenkin kyllä pistää hieman silmään tämä hyökkäävyys....
   
 19. Sekvenssi Vierailija

  Kaikki lahkon merkit kyllä täyttyvät. Jos kyseessä olisi uskonto, olisin jo soittanut Uskontojen uhrit-yhdistykselle..
   
 20. Joulun enkeli Vierailija

  Josko se malka siellä omassa silmässä on se, joka pistää?
   
 21. j.o.k.u. Vierailija

  Mikä ihmeen malka, jos olen huomannut, että karppaajat eivät juuri yritä keskustella asialinjalla, vaan tykittävät heti. Siitähän tässä ketjussa kyse oli.
   
 22. just niin Vierailija


  Tää on vuoden paras!
   
 23. seka metelisoppa Vierailija

  Minä en enää keskustele karppaajien kanssa, vaan elän omaa elämääni ja pidän omanlaistani ruokavaliota. Ei ole tarvetta käännyttää ketään eikä tulla käännytetyksi. Mutta pikkuhiljaa olen alkanut pitää karppausta uskontona, jota kohtaan täytyy olla suvaitsevainen ja hienotunteinen ja tietyllä tavalla varovainen. Äärikarppeja ei ole hyvä ärsyttää, ettei käy huonosti.
   
 24. Uuno Niskalaukaus Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  620
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäs tiedät? Kysytkö jokaisen tapaamasi henkilön ruokavaliotiedot ennen kuin suostut keskustelemaan kenenkään kanssa?
   
 25. Anemone Vierailija

  Vihaisuus/agreessivuus ei kyllä liity karppaamiseen ollenkaan.
  Voisi ajatella asian olevan just päinvastoin. Karppaajalla on niin extra-hyväolo ettei vihaisuuteen ole mitään syytä.
  Asia johtuu jostain aivan muusta - mitä ei taas pidä mennä arvailemaan näin sivusta.
  Olen kokeillut karppaamista, siksi jotain tiedän. Uusi jakso taas alkamassa.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti