Hae Anna.fi-sivustolta

Kartta maista joissa on hyvä elää

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 09.09.2019.

 1. vierailija Vierailija

  "The Social Capital of a nation is the sum of social stability and the well-being (perceived or real) of the entire population. Social Capital generates social cohesion and a certain level of consensus, which in turn delivers a stable environment for the economy, and prevents natural resources from being over-exploited. Social Capital is not a tangible value and therefore hard to measure and evaluate in numeric values. In addition to local historical and cultural influences, the social consensus in a society is affected by several factors: health care systems and their universal availability/affordability (measuring physical health); income and asset equality, which are correlated to crime levels; demographic structure (to assess the future generational balance within a society); and freedom of expression, freedom from fear and the absence of violent conflicts that are required for businesses to be able to generate value."

  http://solability.com/the-global-sustainable-competitiveness-index/the-index/social-capital

  Maat kartalla on väritetty mitatun sosiaalisen pääoman määrän mukaan. Mitä tummempi väri sitä parempi maa elää. Ei ihme että eurooppaan on tulijoita.

  [​IMG]
   
 2. Suomennos Vierailija

  "Kansakunnan sosiaalinen pääoma on koko väestön sosiaalisen vakauden ja hyvinvoinnin (koettu tai todellinen) summa. Sosiaalinen pääoma luo sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja tietyn tason konsensuksen, joka puolestaan tarjoaa vakaan ympäristön taloudelle. Sosiaalinen pääoma ei ole konkreettinen arvo, joten sitä on vaikea mitata ja arvioida numeerisina arvoina. Paikallisten historiallisten ja kulttuuristen vaikutusten lisäksi yhteiskunnan sosiaaliseen yksimielisyyteen vaikuttavat monet tekijät: terveydenhuoltojärjestelmät ja niiden yleinen saatavuus / kohtuuhintaisuus (fyysisen terveyden mittaaminen); tulojen ja omaisuuden tasa-arvo, joka korreloi rikollisuuden tason kanssa; väestörakenne (tulevaisuuden sukupolvien tasapainon arvioimiseksi yhteiskunnassa); ilmaisunvapaus, vapaus pelkoon ja väkivaltaisten konfliktien puuttuminen, joita vaaditaan yrityksiltä arvon tuottamiseksi. "
  http://solability.com/the-global-sustainable-competitiveness-index/the-index/social-capital

  Sosiaalinen pääoma tarkoittaa sosiaalisia verkostoja ja niissä syntyvää luottamusta ja vastavuoroisuutta. OECD:n mukaan sosiaalisen pääoman muodostavat osallistuminen ryhmien toimintaan, vapaaehtoistyö, verkostot, niistä saatu tuki, luottamus ja osallistuminen kansalaistoimintaan. Verkostoja ovat myös toisten auttaminen ja kanssakäynti ystävien ja tuttujen kanssa.

  Sosiaalinen pääoma tarkoittaa joko a) yhteisön sisäistä jäsenten välistä kykyä toimia keskenään ja erityisesti luottamusta toisiinsa tai b) henkilön toimintaa yhteisössä edistäviä sosiaalisia suhteita.

  Sosiaalisen pääoman on kummassakin tapauksessa nähty edistävän henkilön tai yhteisön toimintamahdollisuuksia samalla lailla kuin toisissa asioissa taloudellinen pääoma.

  Robert Putnamin mukaan yhteisön sosiaalinen pääoma vähentää rikollisuutta jakorruptiota ja parantaa oppimistuloksia ja elinikää.

  Uusimpana teemana kasvuteoreettisessa keskustelussa on sosiaalisen pääoman vaikutus taloudelliseen kasvuun. Sosiaalinen pääoma tarkoittaa vakiintuneita yhteisön tapoja ja toimintajärjestelmiä eli yhteisön tapakulttuuria. Pelkistäen voidaan sanoa, että se tarkoittaa yhteiskunnan toimivuutta tuotannon kannalta eli kaikkia niitä yhteiskunnan toimintatapoja, jotka auttavat tai haittaavat tuotannollista toimintaa.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sosiaalinen_pääoma


  Kuten kartasta näkyy, pakolaiset tulevat maista joissa ei sosiaalista pääomaa ole vaan köyhyyttä, sortoa ja sotaa. He siis pakenevat koska toivovat muunlaista elämää, sellaista kuin missä kartankin mukaan on mahdollsuus elää sosiaalisesti. Jotta emme hävittäisi tätä pääomaamme, kannattaa meidän auttaa ja rakentaa siltoja pakolaisiin päin, että hekin pääsisivät mukaan tähän rakentavaan verkostoon.
   
 3. vierailija Vierailija

  Maapallolla on suuri joukko erilaisia kulttuureja. Niiden välillä on merkittäviä eroja sen suhteen miten ne vaikuttavat sosiaaliseen pääomaan. Kulttuuri voi myöskin edistää tai haitata ihmisten tietoisuuden muutosprosessia joka new age väen mielestä paraillaan on menossa.
   
 4. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti