Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Kasvispatee

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä pathetic, 11.04.2006.

  1. pathetic Vierailija

    Sattuisiko jollakulla olemaan hyvää kasvispateen ohjetta? Ajattelin tehdä pääsiäiseksi, mutta kadotin jostain lehdestä leikkaamani ohjeen ja Googlella löytyneet eivät vaikuta samanlaisilta.

    Mieleni tekisi tehdä keväisen näköinen kerrospatee (vihreää ja keltaista/oranssia). Kaikki vinkit otan kiitollisena vastaan :)
     
  2. Laura Vierailija

    Tämä on mielestäni hyvä. Jos ei ole Auran ystävä, niin sen voi varmaankin vaihtaa johonkin muuhun juustoon.

    Raidallinen kasvisterriini

    noin 10 annosta

    Perunasose
    5-6 (500 g) perunaa kuorittuna
    1/2 tl suolaa
    1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 %

    Pinaattisose
    1 pak (150 g) pakastepinaattia
    1 sipuli hienonnettuna
    1 rkl Oivariinia
    1 muna
    1/2 pussia (75 g) Valio AURA murua

    Porkkanasose
    3 ( 200 g) porkkanaa kuorittuna
    1 muna
    mustapippuria myllystä

    Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, soseuta ja lisää ruokakerma. Valmista pinaatti- ja porkkanasose. Hauduta pinaatti ja sipuli kypsäksi Oivariinissa. Jäähdytä hetki ja sekoita joukkoon muna ja juusto. Keitä porkkanat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta. Jäähdytä hetki ja lisää muna ja pippuri. Jaa perunasose kahteen osaan. Yhdistä toiseen perunasoseeseen pinaattisose ja toiseen porkkanasose. Tarkista soseiden maku.Voitele ja korppujauhota pitkä kakkuvuoka. Levitä soseet kerroksittain vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 min. Anna jäähtyä ja kumoa. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kasvisalkupalaksi salaattipediltä, liha- ja kalaruokien kanssa tai buffetpöydässä.

    Vinkki
    Voit valmistaa annosterriinit esim. teflonisissa muffinivuoissa tai muissa annosvuoissa.


    Porkkanaterriini
    Määrä Aines
    (10 annosta, á 100 g)
    1/2 kg porkkasosetta (tuore tai pakaste)
    1 sipuli
    4 munaa
    1 prk (120 g) smetanaa
    3/4 tl suolaa
    1/2 tl mustapippuria
    1 tl rakuunaa
    1/4 tl inkivääriä
    2 rkl perunajauhoja
    1 ps (200 g) pakasteherneitä
    Koristeluun:
    rucolasalaattia

    Raasta kuorittu sipuli ja sekoita porkkanasoseen joukkoon. Lisää perunajauhot, munat ja smetana. Mausta seos suolalla, pippurilla, rakuunalla ja inkiväärillä. Leikkaa suorakaiteenmuotoisen, litran vetoisen vuoan pohjalle leivinpaperipala. Voitele vuoan reunat. Kaada vuokaan 1/3 porkkanaseoksesta ja ripottele päälle puolet pakasteherneistä. Kaada herneiden päälle taas 1/3 porkkaseoksesta ja ripottele päälle loput herneet. Kaada vuokaan loput porkkanaseoksesta. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Nosta vuoka suurempaan, vettä sisältävään uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes terriini on hyytynyt. Anna terriinin jäähtyä. Kumoa jäähtyneenä. Koristele rucolan lehdillä.

     
  3. pathetic Vierailija

    Tuo raidallinen terriini kuulostaa oikein hyvältä. Luulenpa että kokeilen sitä.

    Kiitos paljon vaivannäöstä!
     
  4. Laura Vierailija

    Se on meillä hyväksi todettu. Suhteellisen helppo valmistaa ja herkullinen.
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti