Hae Anna.fi-sivustolta

Kaula syötynä

Viestiketju osiossa 'Kasvatus' , käynnistäjänä kohta kärähtää käämit..., 27.05.2009.

 1. Jaahas, mitenkähän tähänkin pitäisi suhtautua: 14-vuotias tyttö tuli kotiin kaula mustelmilla.
   
 2. neuvo. Vierailija

  Tarjoa sen poikaystävälle ruokaa, hyvänen aika.
   
 3. Katkeruudesta Vierailija

  Älä ole katkera vaikka itselläsi ei olisikaan ollut tuon ikäisenä poikaystävää. Itse olisin mielelläni pussaillut oman poikaystävän kanssa 14-vuotiaana, mutta sellaista vain ei ollut. Et voi oikein estääkään asiaa, vaikka kuinka kieltäisit.
   
 4. Mitenkähän tähän liittyy meikäläisen teiniajan poikaystävät? Kysymys ei ole siitä, etteikö pussailla saisi (eikä kyllä katkeruudestakaan...) vaan yksinkertaisesti siitä, etten tajua tuota "merkkaamista". Näyttää tosi halvalta. Yök. Onneksi tyttö itsekin tajuaa vähän nolostella asiaa.
   
 5. kummi Vierailija

  Kamala suhtautuminen. Ole onnellinen tyttosi puolesta ja kannustava. Kysy etta vampyyriinko se minun mussukkani on tormannyt ja halaa sita.

  Voisi olla toisinkin. Voisi olla etta tyttosi tulisi kotiin. Menisi huoneeseensa ja tekisi laksyt ja sitten vain istuisi sisalla koko loppupaivan tietokoneen aaressa tai lukien jotain romanttisia kirjoja kasi suklaalaatikolla. Voisi olla etta han tekisi niin vuosikaudet. Salaisi masennustaan ja eristaytyisi muista. Loppujenlopuksi oisi ilman yhtaan ystavaa ja syrjaytyisi. Ei enaa osaisi olla porukoissa. Keskustelutaidoton, pieni sanavarasto, ei tilannetajua. Vahaiset kokemukset vuorovaikutuksesta. Ulkona kaikista nuorten kliseista ja jutuista. Epavarma aikuinen huonola itsetunnolla ja hyvin hiljainen. Yksinainen aikuinen. Nelikymppinen neitsyt. Toissa siivoojana tai postissa. Toissa ihan yksikseen. Sanoisi ehka moi joskus jellekkin jonka tapaisi useammin.
   
 6. aloittaja Vierailija

  Kuinka niin kamalaa? Yksi fritsu ei niin haittaisikaan, mutta tytön kaula on kuin pahoinpidelty koko dekolteen alueelta. Kannusta siinä sitten, kun kevätjuhlaankin pitäisi laittaa olkaimeton mekko.
   
 7. kummi Vierailija

  Mika on tarkeinta? Se etta se edustaa sun mieliksi vai etta on onnellinen. Laittakoon huivin olkaimettoman mekon kanssa. Varmasti loytyy jokin kaunis huivi joka sopii pukuun. . Ei materiaaliset asiat mene ihmisen itsensa yli. Anna olla. Paras suhtautua myonteisesti niin tytto ainakin hankkii fritsunsa koska nauttii eika siksi etta uhmaisi.
   
 8. dhfrytj Vierailija

  Siinäkö ne kaksi vaihtoehtoa ovat? Olla kaulasta syöty ja ehkä luokan jokaisen pojan merkkaama tai olla yksinäinen ja epäsosiaalinen? Johan on taas kuva tytöistä ja nuorista naisista! 14-vuotias lapsi voi olla sosiaalinen ja "menestyvä" ihan ilman lutkamerkintääkin, jota fritsu tuon ikäisten piirissä väistämättä on.
   
 9. kummi Vierailija

  Jo on tiukkaa. Heti on lutka jos on poikaystava tai suutelee. Kaikki nyt vain ei odota etta on 25-v oma asunto, tyopaikka ja naimisissa ennen ensisuudelmaansa ja fritsuaan.

  Mita sita kuuntelee muilta mita pitaa tehda elamallaan. Se kannattaa elaa itselleen. Aina nimittelijoita ja moittijoita loytyy. Semmoisista kannata valittaa. Kunhan ei vahingoita ketaan muuta tekemisillaan ja kayttaa ehkaisya ja miettii kuinka pitkalle on turvallista edeta niin ettei kay mitaan, niin se on tarkeinta. Vanhempana sitten on muisteltavaa eika tarvitse nyrpistella nuorille nenaansa kun on kokenut itsekkin.


  Totakai voi menestyva ja vaikka mita vaikka odottaisi taysikaisyyttakin tai keski ikaa tai mita tahansa. Vanhuuteen. Mutta ei kannata surra mitaan juhlapukua tai kenkia tai materiaalia. Kannattaa nahda asian valoinen puoli ja puhua ehkaisysta. Varata aika gynelle jos on tarve ja olla iloinen. Rakastuminen on positiivinen asia. Murehdittavaa on masennus ja itsensa viiltely, anoreksia tai jos on saanut jonkun sukupuolitaudin tai jaant raskaaksi. Naita asioita ei voi estaa vaikka suojelisi lasta kuinka.

   
 10. asenteita taas Vierailija

  Kyllä tässä on tullut merkatuksi vähän vanhempanakin, tosin ei nyt ihan noin pahasti. Minusta voisi vain nätisti pyytää poikaa kylään, jos nyt edes on niin läheinen suhde eikä yhdenillanjuttu, kuten tossa iässä tapaa olla. Ja kevätjuhliin peittävä vaatetus, koska ei kaula täysin syötynä tarvitse sentään kulkea ihmisten ilmoilla. Siinäpä oppii. Ja miksi pojan kanssa oleva tyttö on heti lutka? Miksi tätä iänaikaista asennetta pitää oikein kannustaa toteutettavaksi sukupolvesta toiseen?
   
 11. Miksi pitää "merkata". Minusta se on aina ollut vain tarve näyttää muille ihmisille. suudella voi ilman jälkiäkin ja jos nyt niin kiihkeää on, että on pakko imuttaa, niin voihan sen tehdä huomaamattomaankin paikkaan. Lapsellista touhua imeskellä kaula täyteen fritsuja. Muistan kyllä omasta nuoruudestani, että jotkut niitä tekivät jopa pölynimurilla, kun ei ollut poikaystävää.

  Minä olen seurustellut 15-v. alkaen eikä ole koskaan ollut tarvetta saada kaulaani mustelmia tai niitä toisellekaan tehdä.
   
 12. kummi Vierailija

  Joo kun en minakaan niin ei sitten muutkaan saa. Kun mina tykkaan lkahetyssaarnaajasta niin koskaan ole ymmartanyt etta on muita asentoja.
  Minulla ole tarvetta niin ei muillakaan. Tarvitseeko enempaa sanoa....heh
   
 13. Ainakin näin aikuisella iällä niitä jälkiä kaulaan tulee ihan vahingossa, kun tunteet vie ei välttämättä tule ajatelleeksi, että jää jälkiä... Nuorilla taas on omat juttunsa ja jos nyt tykkää imuttaa toista niin mitä sitten, joistakin se saattaa tuntua jopa hyvälle... Nuoruus nyt on muutenkin sellaista kuohuntaa, ettei joku syöty kaula ole maailmanloppu. Ja ihmisillä tosiaan on erilaisia tapoja elää ja olla, ne jutut mitkä nuorena on tärkeitä, on sitten vanhempana vähemmän tärkeitä. Sellaista elämä on ja on nuorten aliarvioimista halveksia kaikkea sitä tyhmää ja lapsellista mitä nämä tekevät. Sitä voi välillä muistella omaa nuoruuttaan tai havaita jopa että oma lapsi ei olekaan jatke vaan erilainen ihminen, joka tekee erilaisia valintoja.
  Aikuisilla on muuten tapana rengastaa kumppaninsa, jonkinlaista merkkaamista sekin.
   
 14. Eikäypäinsä! Vierailija

  No hohhoh! :O En voi uskoa mitä luen! Siis millainen vanhempi hyväksyy 14 vuotiaan pikkuisen teininsä lemmenleikit?! Tuohan on suora hyväksyntä seksiinkin! Ei voi olla totta. Ei tuossa iässä vielä mitään seurustella aikuisten tyyliin. Minun lapsillani ei todellakaan vielä 14 vuotiaana tule olemaan mitään seksuaalista hyväilyä toisten kanssa. Kyllä nyt vähän pidempää saa pidättäytyä. Enkä missään iässä tule ainakaan arvostamaan sitä, että kahdenkeskisistä ajoista jätetään jälkiä muillekin nähtäväksi. Se mitä kahden kesken tehdään, niin se jää kahdenkeskiseksi. Tuo teini meininki on juuri sellaista, että muille oikein näytetään mitä on tullut tehtyä. Hyi! Noihin hommiin saa ryhtyä vasta kun oikeasti ymmärtää mitä kaikkea se sisältää! Onneksi ap:n tytär edes ymmärsi hävetä.
   
 15. kummi Vierailija

  Etta seksuaalisuutta pitaa haveta.
  Jos olisi joku ohjauslaite jolla voisi saataa minka ikaisena lapsi ei viela voi aloittaa seksia niin toki vanhemmat saataisi sen k 18-vuoteen turvallisuussyista. Rakkaudesta lapsiin, mutta minkas teet.

  Ei seksia saa opettaa hapeamaankaan tai saattaa saada traumoja kun joutuu haveta luonnollisia omia halujaan ja kasvamistaan. Jokaisen seksuaalisuus on aivan uniikkia ja kiintea osa ihmista. Sen jonkinlainen kahlitseminen ja hapeaan saattaminen tai kieltaminen saattaa olla kohtalokasta ja aiheuttaa ongelmia aikuis iallekkin.

  Nuorelle oisi hyva puhua luottamuksesta ja parin kunnioittamisesta, uskollisuudesta ja ennenkaikkiaan ehkaisysta ja taudeista ja etta suuseksissakin pitaa varoa. Myos suuhun ja nieluun voin saada tulehduksia sukuelimista tai huulilta ja fritsutkaan ei valttamatta tee hyvaa iholle.

  Mutta muista etta se ei ole sinun kehosi ja sinun elamasi. Jostain syysta nuorelle on tarkeaa tama merkki eika han sita koskaan ehka tule katumaan. Vanhempana hymyillen muistelee niita kultaisia aikoja. Ala pilaa niita.
   
 16. Ihan totta? Vierailija

  Taidat olla aika teini vielä itsekin.
   
 17. Ihan totta? Vierailija

  Yhtä ainoaa ihmista, jolla on kunnon koulutus ja fiksu käytös en ole aikuisiälläni tavannut fritsut kaulassa. Taitaa olla merkki alemmasta sivistystasosta. Kiihkeää seksielämää voi harrastaa ilman fritsujakin. Typerää teinitouhua, jotkut on ilmeisesti jääneet sille tasolle.
   
 18. kummi Vierailija

  En mina katso etta tullessaan vanhemmaksi pitaa tehda asiat valtavirran mukana ja kadottaa oma persoonallisuutensa. Jokainen tykkaa eri asioista ihan iasta riippumatta ja tarkeinta ettei aiheuta harmia muille. Fritsuja kaulassa ei maailmaa kaada.

   
 19. kummi Vierailija  Yhtä ainoaa ihmista, jolla on kunnon koulutus ja fiksu käytös en ole aikuisiälläni tavannut fritsut kaulassa. Taitaa olla merkki alemmasta sivistystasosta. Kiihkeää seksielämää voi harrastaa ilman fritsujakin. Typerää teinitouhua, jotkut on ilmeisesti jääneet sille tasolle.[/quote]


  Tuskin aikuiset enaa tekee fritsuja tahallaan. Seksi ei ole enaan uutta ja merkitsevaa. Se ei enaa ole status. Nuorilla se on eri asia. Ensimmainen suudelma on oikea kohujuttu ja esinmmainen yhdyntakin on iso juttu ja seurustelukumppani jne. Aikuisilla se on niin pain etta ihme jos ei ole.
  Ihan samanlailla aikuisetkin suukottelee kaulaan ja niskaan. Jos jaa jalkia niin aikuinen kayttaa varmasti kaulahuivia tai jotain peittavaa. Ainakin jos on vanhempi ihminen. Nuoretkin aikuiset peittavat lemmenleikkinsa jaljet ainakin tyopaikoissa tai asiallisemmissa tilaisuuksissa.

  Mita koulutukseen tulee niin tiedan korkeakoulutetun rasistin joka ylenkatsoo yksinhuoltajia ja ulkomaalaisia. Han myos asettaa lapsia vastuuseen toisista samanikaisista.

   
 20. Naisen kunnia Vierailija

  Oli miten oli kunkin näkökanta ko. asiasta, mutta 100-varmasti eninosa ihmisistä on sitä mieltä, että 14-vuotias on vielä lapsi minkäänlaisiin seksileikkeihin.
  Lisäksi 14-vuotias on täysin kypsymätön ymmärtämään ihmis-suhteen suuruutta ja syvyyttä elämän kokoisena ilmiönä.
  Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa siitä, että kauhistuksen kauhistus koko imeskelty kaula tuon ikäisellä ja muillakin.
  Sivistymätöntä käytöstä ehdottomasti, eikä pojalla/miehellä ole vähäisintäkään arvostusta tyttöä kohtaan kun tuollaisia tekee.
  Kysymys on oikeasti toisen ihmisen arvostamisesta.
  Ei kukaan tyttö/nainen sydämeltään halua näyttää halvalta ja käytetyltä, mitä tuollainen imeskelty kaula osittaa.
   
 21. kummi Vierailija

  Minun kunnioitukseni ihmisiin ei ainakaan laske siita mita heilla on paalla ja mita jalkia heissa on. Kylla ihmisen kunnia on ihan siina ettei menna haukkumaan jonkun ulkonakoa tai sekaannuta toisen kumppaniin niinkuin usealla aikuisella on tapana. Mina kunnioitan ihmisia ainakin sen perusteella miten he itse kunnioittavat muita.

  Mika sina olet sanomaan toisesta ihmisesta etta on halpaa ja kaytettya? Se ei ole lainkaan sinun asiasi sanella mita toisella saa olla paalla ja miten tulee harrastaa seksia. Itse voit alkaa kunnioittamaan toisia ihmisia ja lopettaa sen ylenkatsomisen. Sina et ole sen puhtaampi taalla kuin muutkaan.

  Imeskelty kaula osoittaa etta henkilo pitaa suudelmista kaulallaan ja toivoo sita kumppaniltaan ja odottaa etta toiset ihmiset kunnioittavat hanta.
  Miten on oman sisaisen kauneutesi laita?
   
 22. kummi Vierailija

  Siina olet kylla sentaan oikeassa etta 14-v on liian nuori seksiin. Ei se ole mikaan turvallinen harrastus tuon ikaiselle. Pedofiliaa se on pitaa lasta aikuisena. Tyttoa tai poikaa. Kumpikaan ei ole valmis seksiin tai sen seurauksiin ainakaan.
   

 23. tuo on hyvä neuvo..itse teen samoin kun/jos 1-5v. kuluttua tyttö tulee kaula syötynä kotiin.
  pyydä se tyttös tulemaan sen pojan kanssa syömään, samalla kun aterioitte, vihjaat että syökääpä nuoret nyt kunnolla ettei tarvitse toisianne piloille pureskella.
  tietysti semmoinen virne suupielessä.=)

  uskois että nolottaa sen verran ettei toistamiseen tarvi imutella kaulaa mustelmille.

   
 24. Hehe-hee Vierailija

  MInä olen kysynyt seuraavan kerran ulos lähteissä, että otatteko paketin näkkileipää mukaan...?
   
 25. Naisen kunnia Vierailija

  Ensinäkin kaula ei ole suudelmien jäljiltä fritsuilla - oikeat suudelmat eivät jätä jälkiä.
  Toiseksi ihminen, jonka kaula on kuin vampyyrin jäljiltä viestittää itsestään, että hän on valmis mihin tahansa.
  Edelleenkin väitän, että 14-vuotias on täysin kypsymätön ymmärtämään ihmis-suhteen suuruutta ja syvyyttä elämän kokoisena ilmiönä ja siksi ehdottomasti, vielä aivan liian nuori sukupuolisiin seksileikkeihin.

  Sitten vielä - EN ole yhdessäkään sanassa tai lauseessa viitannut mita toisella saa olla paalla tai miltä hänen ulkonäkönsä vaikuttaa.
  Ihmisten ulkonäkö on jokaisella syntymälahjana saatu ja siksi "pyhäasia", koska sitä kukaan ei ole itse voinut valita.

  Sitä vastoin käytöstapansa kukin voi valita ja sillätavoin näyttää valitsemansa tien elämässä. Tosin valitsemansa tien voi myos vaihtaa, mikäli valinta osoittautuu turmiolliseksi.
  Vanha sanonta: Mainetta tuli mutta kunnia meni, kertoo aika osuvasti, etteivät maine ja kunnia ole synonyymejä keskenään.
  Yhä olen sitä mieltä, että 14-vuotias lapsi on liian varhain ja liian nuori ottamaan vastuuta seksi kokemuksillaan, sellaisista asioista mistä monella aikuisemmallakin on vielä ymmärtämistä, kuinka syvä vaikutus niillä on ihmisen iänpituisina tunne-elämään.

  Vaikuttaa siltä, että nimimerkki "kummi" ei ole itsekään vielä kypsä ymmärtämään tähän asiaan liittyviä elämän syvyyksiä ja niiden vaikutuksia elämän pituiseen tunne elämän vaikutuksiin. Nuorena hankitut tunne vammat voivat traumatisoida ihmisen vielä vuosikymmentenkin takana.
  Kannattaisi siis ottaa vakavasti myös vastakkaiset mielipiteet ja miettiä asioita, siksi kunnes ymmärtää asioiden pitemmät- ja monisuuntaisemmatkin vaikutukset.
  Jos asioista näkee vain fanaattisesti yhden näkökulman, silloin ei kykene terveeseen analyyttiseen ajatteluun.
  Viisaat ihmiset katselevat asioita useista näkökulmista kiivatumatta niistä yhdestäkään ja siksi kykenevät valitsemaan mahdollisesti oikeimman tien.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti