Hae Anna.fi-sivustolta

Keittiöfirmat

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Linda, 09.04.2006.

 1. Linda Vierailija

  Edessä olisi keittiöremppa niin, että osa vanhoista rungoista säästettäisiin ja uusittaisiin vain ovet ja osa uusittaisiin kokonaan. Mikäli mahdollista. Mikä mahtaisi olla edullisin toimittaja, kuitenkin hyvällä laadulla. Pitäisi saada asiantunija paikan päälle katsastamaan paikkoja, mutta mahtaako firmat tällaista palvelua järjestää?
   
 2. Vuosi sitten remppa Vierailija

  Hei,

  minulla huono kokemus mikkeliläisestä Elegia-""ovenvaihtoliikkeestä"".
  Kävi sieltä mies mittaamassa pikku keittiöni, olisin halunnut säilyttää vanhat rungot.
  Hän teki suunnitelman kannettavaan tietsikkaan, ei näyttänyt sitä minulle ja kun uusittavaksi olisi tullut sekä työtaso, että kaappien ovet ja vetimet, niin hinta nousi niin korkeaksi että sain samaan hintaan Keittiötukusta koko keittiön.
  Ja mikä paha niin mies ei antanut ollenkaan harkinta-aikaa, vaan asia olisi pitänyt päättää siltä istumalta kun hän tuli käymään, ei kiva.

  Otettiin sitten huolella mitat ja suunniteltiin (Ikean) ohjelmalla keittiötämme.
  Mieheni asensi itse ja olen lopputulokseen oikein tyytyväinen.
  Jää-viileäkaappi jäi entinen, kun oli uusittu 2 v sitten.
  Muut koneet ostin uudet.

  Kannattaa varata aikaa suunnitteluun ja tehdä itselle selväksi siinä, mitä haluat uudistaa keittiössäsi. Mikä siinä ns. mättää? Valaistus, onko ok? Oko tarpeeksi työtasoa?
  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

  Meillä tuli viivytyksiä jonkin verran ja aiemmin ajateltu että remppa ohi kahdessa viikossa, niin kuusi viikkoa meni!
  Aikaa varattava aina.

   
 3. omat tarpeet Vierailija

  Juuri niin, suunnitteluun ja miettimiseen käytetty aika maksaa itsensä. Keittiön pohjapiirustuksesta kopioita ja miettimään omia tarpeita. Lista asioista, jotka ovat tärkeitä, samoin materiaalitoiveet (laminaatti/puurungot, työtasojen materiaali jne). Pohjapiirroksen ja listan kanssa muutaman myyjän luo pyytämään tarjouksia kalusteista. Kuka purkaa ja asentaa, sekin maksaa, samoin sähkö- ja lvi-työt sekä laatoitus, ne kustannuksiin mukaan.

  Oman keittiön remontti toteutettiin näin, kustannusarvio piti 300 euron tarkkuudella. Ja yllätys oli se, että suurin kalustemyyjä teki parhaan tarjouksen, purimme itse, asennus ostettiin. Purkutöistä vajaa 3 viikkoa meni, toimitusaikataulut pitivät ja myyjämme osasi keksiä sopivan, vaan ei kalleimman, ratkaisun muutamaan erityisongelmaan. Lopputulos kestää katseet, hinta kohtuullinen.

  Säästö syntyy valinnoista: meillä ei ole saareketta, kaikkia kodinkoneita ei uusittu, liesituuletin suht. tavallinen. ""Törsäsimme"" puurunkoihin, kivityötasoihin, massiivipuuta tasoina välitiloissa ja muuallakin.
   
 4. vaihtanut Vierailija

  On sitten kyllä eroja laadussa ja vahvuudessa elegan ovien ja keittiötukun ovien kanssa! Meillä keittiötukun keittiö, aikanaan edellinen omistaja laittanut, kaikki mekanismit prakaa, ikää keittiöllä 5v. Ohuet maalatut läpyskäovet, joissa jo pieniä naarmujakin. Vanhemmilla elega remontti, uudet hyvät mekanismit vanhoissa rungoissa, hyvät PAKSUT ovet, on kestäneet paljon paremmin kun tämä keittiötukkuversio. Laatu maksaa.
   
 5. SuviSatu Vierailija

  kysyppä täältä http://www.hameenlaatukoti.net

  Tekevät maksuttomia arviokäyntejä ja meillä ainakin sujui ihan hyvin, kaikkea ei pistetty uusiksi vaan käyttökelpoinen säästettiin.
   
 6. Ikuinen remppaaja Vierailija

  Laita vaikka googleen hakusanaksi, keittiökaapiston mittaovet, tai mittaovet, pitäisi tulla valinnanvaraa. Pääkaupunkiseudulla ja muuallakin Suomessa on paljon mittaovien toimittajia, ja ihan kohtuuhinnoillakin, esim . alkaen noin 45 eur / ovi saranoineen.

  Elega on ihan laadukas ovitoimittaja, mutta tehdas on Haapajärvellä, tehtaalla on laaja myyntiorganisaattio, myyjät osaavat asiakkaan painostuksen, eli nimi alle ja kauppa löydään heti kiinni.
  Forema keittiöt on ainakin yksi keittiökaapistojen mittaovien toimittaja, ja ollut pitkään markkinoilla. ( pinnoittaa myös vanhoja ovia )
  ja tekevät ilmaisia mittaus- ja tarjouskäyntejä paikanpäällä.
   
 7. neljä miinus Vierailija


  Elegan mekanismit kuluvat vuodessa loppuun halvinta laatua, kiva kun painavat ovet roikkuvat kaikki eri asennoissa, myös tämä laadukas pinnoite irtoaa jo nyt ja alkujaankin sai panna puolet ovits vaihtoon kun oli kuplia niissä.
   
 8. Pysy kaukana Vierailija

  Kannattaa googlettaa kokemuksia Elega-keittiöstä, näet miten siellä kohdellaan sekä asiakasta että omaa myyjää, kusetetaan joka käänteessä. Johtaja toivottaa vaan hyvää kesää kun remppa kestää vuosia ja jää lopuksi kesken. SELVITTÄKÄÄ TAUSTAT ENNENKUIN OSTATTE !
   
 9. maukka Vierailija

  Osittainen keittiöremontti elegan uusilla rungoilla ja kaapin ovilla tehtiin vuosi sitten. Ei menny kaikki ihan putkeen.. Toimitus oli kyllä ajallaan mutta mittavirheitä oli kaksi isompaa, jotka jouduin itse korjaamaan koska muuten keittiön valmistuminen olisi kestänyt aivan liian pitkään.

  Nyt kun noin vuosi remontista on kulunut niin ensimmäiset työtason hajoamisesta johtuvat reklamoinnit on tehty. Lähes tuloksetta tosin. Korjauskustannukset tässä vaiheessa ovat jo useamman sadan euron luokkaa. Elega ei suostu korjaustöitä suorittamaan vaikka täydet perusteet asialle löytyy. Jopa kuluttajasuojaneuvonta on kanssani samaa mieltä mutta siitä huolimatta kyseisen firman täytyy asiasta vänkätä vastaan.

  Niin risoo koko pulju että en itse aio kenellekään firmaa suositella, saatikaan mitään heiltä ostaa. Kiertäkää kaukaa Ko. yritys ja ostakaa keittiönne muualta!
   
 10. joop Vierailija

  Domukselta, hyvin on kestäneet.
   
 11. Hyvä kokemus Vierailija

  Vuosi sitten ostimme Domuksen keittiön kaappeineen, laatikostoineen ynnä kaikkine tykötarpeineen ( integroidut koneet ). Palvelu oli asiallista ja hyvää, asentaja teki hyvää työtä. Hiukan viivästyi asentajasta riippumattomista syistä. Omalla kohdalla onnistui hyvin.
   
 12. kyllästynyt Vierailija

  Meillä käynnissä keittiöremontti ja Domuksesta ei ole kuin negatiivista kerrottavaa. Remontti on jatkunut jo useita kuukausia eikä mikään etene. Asentajat eivät saavu paikalle kun lupaavat eikä kukaan keittiöfirman edustajista vastaa kyselyihin esimerkiksi aikataulusta tai että onko osia edes tilattu kun niitä on nyt odotettu jo jonkin aikaa. Lisäksi tietysti firma töpeksii vielä asennus korkeuden kanssa eikä astianpesukone tietwnkään enää mahdu. ELI ÄLÄ IKINÄ TILAA DOMUKSESTA MITÄÄN. Heiltä ei tule edes pahoitteluja töpeksimisestä.
   
 13. 4639 Vierailija

   
 14. Pia Vierailija

  En missään nimessä suosittele Elegaa: myöhästymisiä, kukaan ei vastaa kommunikointiin, laskut sekaisin. ÄLKÄÄ OSTAKO ELEGAA!!
   
 15. tosi pettynyt Vierailija

  Elegaan ei kannata sekaantua, minä tein niin ja petyin pahasti, korkeakiiltoisista ovista osa vaihtanut väri, pitäisi olla puhtaanvalkoisia, ovat luonnonvalkoisia, kulmat auki ja listat irtoaa, työtasossa omituisia jälkiä. Remontti kesti kolme kuukautta ja piti kestää kaksi päivää, ei valmistunut siltikään, piti ottaa ulkopuolinen laittaa loput.
   
 16. Forema Vierailija

  Älä osta Foremalta. Laatu on heikkoa, ovet ei ole suoria. Takuuta ei ole.

   
 17. Räätäli Vierailija

  Minulla on myös huono kokemus Elegasta. Lopettavat puhelimeen vastaamisen heti kun nimi on paperissa. Toimitus vaan viivästyy ja viivästyy. Lupauksia ei pidetä ja sopimuksia ei kunnioiteta. Lopulta maksoin laskun ja tilasin keskenjääneen työn toiselta yritykseltä vaikka tulikin pahasti takkiin.
   
 18. Elkhart Vierailija

  Huonoja kokemuksia Elegasta. Nyt on keittiöremontti vihdoinkin saatu päätökseen, prosessi kesti melkein puoli vuotta. Mitoituksessa heti virheitä ja toimituksissa myös, viivästymisen lisäksi väärän kokoista tavaraa jota sitten saimme varastoida viikkotolkulla. Toimitussisältö saatiin selville asentajan piirustuksista kopioimalla. Asentaminen ei mennyt sekään ihan putkeen, alun alkaenkin tuntui siltä että meidän projektiamme hoidellaan ikään kuin pakollisia ylimääräisiä täytetöitä. Lähes kaikki kalusteet soviteltiin paikalleen ainakin kahteen kertaan, aluksi väärään korkeuteen ja jopa vinoon! Tehtyjä virheitä yritettiin peitellä sen sijaan että ne olisi heti korjattu.
  Loppuun kevennys: Jos hinta-laatusuhde on vähänkään sillä tasolla kuin myyjä vakuutteli, kestää uudet keittiökalusteemme ainakin 40 vuotta!
   
 19. Mansikkamarja Vierailija

   
 20. Mansikkamarja Vierailija

  Missäpäin Suomea remontti tehtiin?
   
 21. Janne Vierailija

 22. vierailija Vierailija

  Älkää tilatko Elegalta mitään. Epäluotettava. Tekisivät edes puolet siitä mitä lupaavat. Mielenkiinto lopahtaa kun nimi on sopimuksessa.
  Kallis ja huonolaatuinen.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti