Hae Anna.fi-sivustolta

Keittiökaappien ovet

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Tiinu, 20.07.2006.

 1. Tiinu Vierailija

  Vanhat kaapin ovet eivät miellytä ja kaappien rungot ovat hyväkuntoiset, joten ajattelin uudistaa keittiön ilmettä vaihtamalla ovet. En tiedä, kenen valmistajan kaapit ovat.

  Onko sinulla kokemusta?
  Minkä keittiöfirman kanssa asioit?
   
 2. Kokki Vierailija

  Täältä minä sain hienot uudet ovet vanhaan 70-luvun keittiöön:
  http://www.dixie-keittiot.fi/

   
 3. Ingrid Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!
  Keittiökaappien kallein osa on yleenä ovet, joten rungot periaatteessa kannattaisi kyllä vaihtaa saman tien.
  Halpaa pikaparannusta tekisin keittiölle maalaamalla vanhat ovet (se on tosi helppoa ja onnistuu ihan varmasti).
   
 4. sahu Uusi jäsen

  liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä maalilla maalaat kaapinovet? Ja pensselillä vai millä?
   
 5. Jen Vierailija

  Periaatteessahan nykyään ei enää ole mitään standardimittaista keittiökaappia, vaan melkeinpä firmalta kuin firmalta saa mittojen mukaan ovia. Jos päätyy ovien vaihtamiseen, kannattaa uusia ainakin saranat samalla. Tosin olen samaa mieltä kuin joku aiemmin kirjoittanut, että rungot ovat niin halvat, että ne periaatteessa voisi ihan hyvin vaihtaa samalla. Tällöin välttyy ainakin siltä ongelmalta, että esimerkiksi uudet ja vanhat saranat eivät stemmaa ja vanhoista saranoista jää rumat jäljet keittiökaappiin.

  Keittiökaapin ovien maalaus riippuu toki siitä, mitä materiaalia keittiökaapin ovet ovat (umpipuu, viilu, vaneri tms) ja millä ne on käsitelty (lakka, petsi, maali). Maalikaupasta löytyy lisäapua.

  Näppärä osaa tehdä keittiökaapin ovet itsekin. Tarvittaessa yläjyrsimellä voi ajaa koristeurat ja ostaa esim. Ikeasta edullisesti vetimiä.
   
 6. keittiö tyttö Vierailija

  Kommentoin vähän tätä ovenvaihto-remppaa.
  Itse myyn mm. niitä työkseni ja siksi haluan kumota joitain vääriä käsityksiä joita esim edellisellä kirjoittajalla oli.
  Ensinnäkin ovenvaihtoa ei ainakaan meillä myydä ilman että tulee myös uudet saranat jotka ovat oviin ja kohteeseen mitoitetut. Jos uudet tukevat saranat eivät sattuisi osumaan yksiin vanhojen kohtien kanssa, asentaja peittää vanhojen kohtien reiät SIISTISTI.
  Ei ne rungot nyt ihan niin halpoja ole. Käytännössä ovet maksaa ehkä n. 2/3 ja rungot 1/3. Mutta periaatteessa jos on vanhat rungot käyttökelpoiset niin.. jos käytät remonttiin tietyt summat voit laittaa vanhoihin runkoihin kaikki nykyaikaiset mekanismit, alakaapit voidaan muuttaa vetolaatikoiksi, tehdä kulmakaappeja tms.
  Samalla rahalla millä saat ehkä jonkun perussetin runkoja ja ovia, saat jo tosi toimivan keittiön eri mekanismeilla ja uudet ovet, ja lopputulos on taatusti jotain "keittiötukkukamaa" parempi.
  Asiantuntevan ja ystävällisen myyjän kanssa suunnittelu voisi antaa parempaa osviittaa siitä miten ovenvaihto tapahtuu. Mutta voin sen sanoa, että kyllä se kokoremppaa edullisemmaksi tulee. Pitää myös huomioida että ovenvaihto tehdään käytännössä n. päivässä kun kokorempassa keittiö voi olla levällään pitkänkin aikaa.
   
 7. Kalustaja Vierailija

  Jos etsit keittiökaappien ovia ja työtasoja mittatilauksena, niin soita p. 020 7578 847, teen ilmaisen esittelyn Satakunnan alueella.Toimin alueella keittiökaappien ovivalmistajan edustajana.
   
 8. cv Vierailija

 9. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti