Keittiötaitajat! Auttakaa tumpeloa (jäädyke)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Haluaisin tehdä isänpäiväksi jäädykkeen, koska sen voisi tehdä aikaisemmin.
Löysin ihanan ohjeen, Wienernougat-jäädykkeen (ohje alla).
En ole aiemmin tehnyt jäädykkeitä ja kysynkin, mikä tehtävä kananmunilla on tuossa? Eli voiko ne jättää pois (allergian takia)? Jos voi, niin mitä laitetaan tilalle?




Wiener nougat -jäädyke
Ainekset
2 ½ dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl Fazer Wiener Nougat Crush -rouhetta
Tee näin
Vaahdota kerma. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja ½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja loput (1 dl) sokerista kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita varovasti kaikki vaahdot ja Wiener Nougat Crush -rouhe yhteen. Vuoraa jäädykevuoka talouskelmulla ja lusikoi jäädykemassa vuokaan. Pakasta. Kumoa jäädyke tarjoiluastialle ja poista kelmu. Koristele Wiener Nougat Crush -murskalla. Tarjoa jäädyke hieman pehmenneenä.
 
Kananmunan tehtävänä on pitää tuotteen koostumus jäätelö / jäädykemäisenä. Ilman kananmunaa resepti on pelkkää kermaa, eikä sen koostumus yksistään ole miellyttävä kun sen jäädyttää.

Tuohon reseptiin voisi toimia kananmunan tilalta jotkin muut koostumusta muuttavat tuotteet.

Tuohon voisin laittaa itse esim. jotain näistä:
* ricotta juustoa
* mascarpone juustoa
* kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
* tuorejuustoa
* maapähkinävoita (sokton)

vaikea sanoa kuinka paljon noita sitten laittaisi - itse ehkä aloittaisin pienellä määrällä ja varovasti lisäisin kunnes maku sopiva. Jäätymis+sulamisajat voivat olla myös erit kuin reseptissä (mahd. pidemmät).
 

Yhteistyössä