Hae Anna.fi-sivustolta

Kenelle osoittaa hakemuskirje

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä Kysyy, 16.07.2015.

 1. Kysyy Vierailija

  Hei,

  Työilmoituksissa on usein jonkun rekrytoijan yhteystiedot. Onko ''turvallista'' osoittaa hakemuskirje siis hänelle, hänen omalla nimellä, tyyliin ''hyvä Matti Meikäläinen''?

  Kysyn tätä, koska ilmoituksessa voi olla kyseisen rekrytoijan nimellä oleva sähköpostiosoite (josta voi kysyä kysymyksiä) ja toinen sähköpostiosoite, johon on lähetettävä varsinainen hakemus, ja josta ei käy ilmi, että kenen se on.

  Olen etsinyt työnhakuun liittyviä vinkkejä ja yksi niistä on se, että on hyvä ottaa suoraan yhteyttää rekrytoijaan/firmaan ja selvittää, kuka valitsee työntekijän ja osoittaa hakukirje hänelle, hänen omalla nimellään. Mietin kuitenkin, että eikö heidänkin työnsä ole aika hektistä ja entä jos tällaiset ''tyhmät'' kysymykset pikemminkin vain rassaavat heitä, kun pitää keskeyttää joku homma tällaisen takia?

  Jos joku rekrytoinnissa työskentelevä lukee tämän viestin, niin kertoisitteko, että koetteko tuollaiset kysymykset tyhmiksi ja kenelle neuvoisitte osoittamaan hakukirjeen? Onko ''arvoisa herra/rouva'' tms. varma tapa? Vai onko se liian persoonaton?

  Mietin, että usein johonkin työpaikkaan tulee satoja hakemuksia ja olisi aikamoinen työ vastata monille samaan kysymykseen.
   
 2. ööööh Vierailija

  siis en nyt oikein ymmärtänyt mitä sinä haet.
  Työhakemus lähetetään ilmoituksessa pyydettyyn sähköpostiosoitteeseen, eikä sitä osoiteta kenellekään ihmiselle (tyyliin Hyvä Maija Meikäläinen) .. vaan ... viitataan avoinna olevaan työpaikkaan. Lisäksi voi olla tietoa sinusta itsestäsi, esim. minkä erityisen syyn (pätevyyden) takai haet kyseistä työtehtävää.
  CV liitetään mukaan ja se on se formaatti jolla tuodaan esiin ne omat taidot ja tiedot.

  Olisi aika tökeröä lähettää sähköpostia ja kysyä ... kukas se teillä tämän työntekijän valinnan tekee... jos sellaista tietoa ei ole aiemmin annettu.
  Jos tuollaista kysyy, tulee mieleen, että työnhakija epäilee päätöksentekijän ammattitaitoa, yrittää nuoleskella tms.

  Jos sinulla on jotain oikeaa kysyttävää työtehtäviin liittyen, laitat kysymyksesi sen ihmisen sähköpostiin joka työilmoituksessa on, mutta muuten, pidättäytyisin turhien viestien lähettämisestä.
   
 3. Kysyy Vierailija

  Ok. Kiitos vastauksesta. Olen katsonut YouTubesta rekrytointiin liittyviä videoita ja joissakin niistä eräs brittiläinen huippurekrytoija antoi ton neuvon, että kannattaa selvittää rekrytoijan nimi ja osoittaa hakemuskirje hänelle. ''Hyvä Maija Meikäläinen...''

  Kun katsoin sen, niin kieltämättä tuli itsellekin mieleen, että Suomessa ei taideta toimia ihan tuolla tavalla. Mutta kiitos kuitenkin vastauksesta.
   
 4. ööööh Vierailija

  mitäs jos se onkin väärä ihminen jolle se työhakemus menee?
  Millasen kuvan se hakijasta siinä tapauksessa antaa. Ei niin hyvää.

  Kyllähän omatoimisuus on aina hyvästä, mutta työhakemuksen suhteen noudattaisin kyllä sitä kaavaa mitä työpaikan hakuun laittanut firma on ohjeissaan määrittänyt.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti