Hae Anna.fi-sivustolta

Kenen kanssa Aatamin ja Eevan lapset meni naimisiin???

Viestiketju osiossa 'Elämänkatsomus' , käynnistäjänä Vesimies -70, 06.07.2006.

 1. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Kommentoinpa nyt useaan kerrallaan:


  Kokenut:
  "Syntiinlankeemuksen jälkeen tuli tieto hyvästä ja pahasta, omantunnon aika. Lain aika, puhtaus-sääntöineen tuli paljon myöhemmin."

  Eli siis sukurutsa oli kiellettyä vasta Lain aikana, kun tuli puhtaussäännöt, vai? Ei mene jakeluun. Miksi asiat tulee kielletyksi tipoittain. Sehän vie kaikilta kielloilta pohjan.

  Kokenut.
  "Naispappeuden kohdalla on sekaannus käsitteissä."

  Mistäs sen tietää sitten, että ei monissa muissakin kohtaa ole. Ja onko tämä vain mielipiteesi vai faktaa?

  Kokenut:
  "Pään peittämisella ymmärrän hiuksia."

  Niin YMMÄRRÄT. Tuossapa avainsana. Yhtä hyvin sen voi ymmärtää, että tosiaan pitäisi olla burkha tai jonkinlainen päähine. Minä ainakin ymmärsin niin. Pitäisi kunnolla sanoa "hiukset" jos niitä tarkoittaa. Ja kukaan ei voi nyt sanoa, tarkoittaako tuo tosiaan hiuksia vai esim. burkhaa. Periaatteessa koko Raamatun voi tulkita tuolla tavalla, itselle sopivasti. Tyyliin "kristitty ei halua pitää burkhaa, tulkitaanpa kohta niin, että se tarkoittaa hiuksia". Miksi sitten tosiaan joitakin käskyjä pitäisi noudattaa sanatarkasti ja joitakin väljemmin, mikä tuntuu "kivemmalta". Menee uskottavuus ja pohja koko kirjalta.

  Miten on mahdollista, että Aatamista ja Eevasta syntyi monia eri rotuja? Minkä rotuisia he olivat??

  Kokenut:
  "Eli, on mahdollista, että Haam teki jotain sopimatonta isänsä kansa ja hänen poikansa sai kirouksen tästä pahasta."

  MINKÄ IHMEEN TAKIA HAAMIN POIKA SAI KIROUKSEN, JOS HAAM TEKI SOPIMATONTA? Poikahan oli viaton? Mikä se sellainen Jumala on, joka syyttömiä rankaisee? Ei ainakaan sellainen, mitä minä haluaisin seurata. Tämmöseen Jumalaan mun on vaikea uskoa. Raamattu saa usein Jumalan tuntumaan kummalliselta ja kamalalta. Tosin Jumala ei varmaan oikeasti ole sellainen. Raamatun Jumala on usein, mutta se on yksi kuva tästä kaiken alkuunpanijasta. Muitakin pyhiä kirjoja ja kirjoituksia on, ehkäpä mikään ei ole oikea, kaikki ovat vain ihmisten luomaa käsitystä. Raamatut, Koraanit ym. pyhät kirjoitukset ja perimätieto ja uskonnot. Ne ovat vain heijastuksia ja ihmisten käsityksiä siitä todellisesta Alkuunpanijasta, mikäli sellainen on, mikäli emme ole sattumaa. Mitä en usko.

  Kokenut:
  "Synti ei periydy naisen kautta."

  Tuokin on epäloogista. Miksi ei, jos kerran Eeva antoi sen kuulun omenan?

  Mm:
  "Mihin sinä tuon 'rehellisen' lukusi muuten perustat? Niihin tieteellisiin laskelmiin fossileista ja kivistä? Jotka antavat tulokseksi vähän mitä sattuu? "

  Niin ja sehän se sitten onkin uskottavaa, että maailma luotiin 6000 vuotta sitten...hohhoiijaa. Kyllä evoluutioteoria pesee kreationistit 10 - 0. Evoluution ja Big banginkin on voinut panna joku Jumala tai Karman Herra alkuun. Evoluutio selittää myös eri rodut. Aatami ja Eeva ja luomiskertomus on kuvaannollinen. Minä käsitän näin, mutta kaikilla on toki oikeus käsittää niinkuin haluaa. Mä en usko, että siitä Helvettiin joutuu, mikäli sellainen on. Sekin voi olla kuvaannollista.

  Kokenut:
  "Peruste naisten pään peittämiselle on enkeleiden tähden."

  Miksi enkeleiden tähden pitäisi pää peittää???

  Juu, kommentoikaa ja vastalkaa.


   
 2. Kokenut Vierailija

  Raamatussahan kirjoitetaan että, syntiä ei lueta (oteta huomioon) missä lakia ei ole,..(Room. 5.12). Vanhan testamentin sivellisyyssäännökset, missä kielletään lähisukulaisten sukupuolielämä (hävyn paljastus) löytyy Kolmannesta Mooseksen kirjasta, luvusta 18.

  Vertaappa nykyistä lainsäädäntöä vaikkapa Suomessa. Lait muuttuvat ja mikä ei ennen ollut lainrikkomista, voi olla sitä nykyään. Eihän tämä lain muuttuminen vie kuitenkaan lainsäädännöltä pohjaa, vai kuinka?

  Itselläni on Leo Mellerin pari kasettia aiheesta "Mikä on naisen asema ja valtuudet Jumalan seurakunnassa?" Minulla on niistä muistiinpanot, toki on kasetitkin, ja Leo Meller kirjoittaa näin: "Koko tämä riita naispappeudesta on naurettava, koska Raamattu ei tunne mitään tällaista pappeutta, jota jotkut liturgiset kirkot ylläpitävät, on vain yleinen pappeus."

  Tuota pään peittämistä hiuksilla, en ole varma oliko se kyseisissä kaseteissa. Voin tarkistaa. Tuosta voin kyllä antaa periksi, se ei ole kynnyskysymys.:)

  Mielestäni oleellista on, että nainen peittää päänsä jollakin. Miksi? En ole varma, mutta ennen syntiinlankeemusta naisella oli valta langenneen enkelin, saatanan yli. Syntiinlankeemuksessa nainen menetti tämän vallan. Ristinkuolemallaan Jeesus palautti tämän vallan naiselle, joka uskoo Jeesukseen. Kun nainen peittää päänsä, niin se on merkki langenneelle enkelille, että kyseinen nainen ei ole enää sen hallittavissa, vaan nainen hallitsee sitä. Näin olen, nainen osoittaa päänsä peittämisellä valtaa ja alistumista toisen valtaan, Kristuksen.

  Mielestäni Aatamista ja Eevasta syntyneet eivät heti muodostaneet eri rotuja, koska ihmiset elivät silloin yhdessä. Vasta vedenpaisumuksen jälkeen tapahtui tämä rotujen muodostuminen, kun ihmiset hajaantuivat eri mantereille, eivätkä enää sekoittuneet toisiinsa. Mielestäni Aatami ja Eeva olivat Jumalan kuvia, molemmat. Rodut ovat ihmisen jaotteluperuste, ei Jumalanan. Ihmiset ovat siis Jumalan jälkeläisiä, ei "apinan".

  Raamatun erään esimerkkin mukaan, voimme olettaa, että Haam olisi isänsä kupeissa kun tämä teki mainitun teon. Siis, tämän mukaan myös Haam oli tekemässä sopimatonta tekoa. Saman esimerkin mukaan, myös kaikki ihmiset ovat kärsineet synnin rangaistuksen, koska Jumala sisällytti meidät kaikki Jeesukseen, kun Hän kuoli ristillä. Raamatun mukaan, "yksi on kuollut kaikkien puolesta, siis kaikki ovat kuolleet".

  "Synti ei periydy naisen kautta.". Lapsi "perii" verensä isältä, ei äidiltä. Synti siirtyy sukupolvelta toiselle isän veren kautta. Jumalahan oli Jeesuksen Isä, joten Jeesus ei perinyt perisyntiä.

   
 3. kirkastunut Vierailija

  Esiin noussut kysymys kirkastaa muutamia asioita. Jos silloin aikanaan ihmiset ovat naineet vain omia sukulaisiaan, niin ei ole mikään ihme, että Lähi-Idän alueella eivät osaa asua sovinnossa sitten millään. Sikäläisissä kansoissa on jumalaton määrä kiihkoilijoita ja uskontojen hullaannuttamia sekopäitä: sukurutsan ja liian läheisten sukulaisten väliset avioliitot tuottavat geneettisesti niin ahdasta perimää, että sillä selittyy vallitseva hulluus.
  Toki sota aina aiheuttaa uutta sotaa, ja tappaminen uutta tappamista, omaisuuden ryövääminen uutta ryöväämistä, mutta kun ei edes istuta puhumaan asioista eikä saada omia kansalaisia kuriin.
  Raamattu sekä Koraani kehottavat molemmat rakastamaan lähimmäistään, mutta miten onkaan käynyt!
   
 4. hilda. Henkinen johdannainen

  liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos Aatami+Eeva -taru (tai Nooa-legenda) pitäisi paikkansa, niin silloinhan me siis kaikki olisimme samaa sukurutsaista perimää. Ottamatta kantaa arvioosi "sikäläisten" kansojen hulluuteen, niin ainakaan arvauksesi sen perimmäisestä syystä ei oikein toimi.
   
 5. mm Vierailija

  Ne arabit ovat muuten myös Aabrahamin "lapsia". Syntyneet Aabrahamin syrjähypystä orjattaren kanssa. Jumala oli luvannyt Aabrahamille perillisiä, mutta kun niitä ei kuulunut, he päättelivät Saaran kanssa, että heidän pitää itse tämä homma jotenkin hoitaa ja he hoitivat sen siten, että Aabraham siitti orjattarelleen lapsen. Tästä lapsesta sanottiin, että hän on kuin villiaasi :)))) ja hänen kätensä on kaikkia vastaan ja kaikkien käsi on häntä vastaan ja hän on oleva vastakkain kaikkien kanssa. Tästäkin Ismaelista luvattiin tehdä suuri kansa.

  Tässä on siis lähtökohta lähi-idän sopalle. Kaksi kansaa, jotka ovat molemmat Aabrahamista lähtöisin, jotka ovat toisiaan vastaan. Käsittääkseni vain Jeesus voisi tämän sopan selvittää - ja selvittääkin jonakin päivänä...
   
 6. Tieteilijä Vierailija

  Eevalle syntyi aina kaksoset, tyttö ja poika. Heidän täytyi mennä edellisten kaksoste kanssa naimisiin. Samalla raskaudella syntyneet eivät saaneet mennä keskenään naimisiin.
   
 7. kukkahuivi Vierailija

  Marjametsässä tykkään pitää huivia.

  Entäs ne jumalien pojat, ihmisten tyttäret ja muinaisajan kuuluisat sankarit?
  Näistä jos löytyykin keskustelua niin se muuttuu pian jonkun kasvattajan toimesta kitkeräksi Raamatun symboliikan tulkintakurssiksi. Onko se sitten niin, että taivas yksin tietää mutta kuitenkin meidän pitäisi elää ja olla "oikein" noinkin laveasti rönsyilevän kirjan mukaan kuin Raamattu on. Toisin kohdin otetaan kirjaimellisesti ja toiset kohdat lakaistaan maton alle.
   
 8. engel48 Uusi jäsen

  liittynyt:
  16.11.2006
  Viestejä:
  2 027
  Saadut tykkäykset:
  0
  Professori V.T. Aaltonen tutki raamatun tiedemiehen tarkkuudella.
  Raamatun ristiriitaisuuksista ja järjettömyyksistä hän sai aikaan kokonaisen kirjan.
   
 9. Peruskoulutusta Vierailija

  Ja kun Nooalla oli vain yksi vaimo, niin nuo Nooan poikien eri rodut antavat melkoisen epämääräisen käsityksen Nooan vaimon moraalista.
   
 10. Peruskoulutettu Vierailija

  Nyt menee sekaisin sekaisin munat ja mämmit. Se mitä tässä kutsutaan "kaaokseksi" on entropia eli epäjärjestys. Ilmiö jonka takia kuuma ja kylmä vesi sekoittuessaan ei muodosta vettä jossa on sekaisin hyvin kuumia ja hyvin kylmiä vesialueita, vaan ennenpikää tulos on tasaisen haalea.

  Tämä "kaaosteoriaksi" tässä kutsuttu on taas termodynamiikan toinen pääväittämä, jonka mukaan epäjärjestys pyrkii suljetussa systeemissä lisääntymään. Tätä lakia fysiikkaa ymmärtämättömät fundamentalistit yrittävät kerta toisensa jälkeen käyttää evoluutioteoriaa ja elämän luonnollisen synnyn mahdollisuutta vastaan. Kun elämä ilmiselvästi lisää paikallisesti järjestystä kun materia järjestaytyy eläviksi organismeiksi, niin se on muka termodynamiikan toisen pääväittämän vastaista.

  Maapallo ei ole suljettu systeemi, vaan me saamme energiaa ulkopuolelta - auringosta. Näin ollen paikallisesti avoimessa järjestelmässä järjestys voi lisääntyä, kun sen "hintana" on ulkopuolelta saatu ja avoimessa järjestelmässä kulutettu energia. Aivan samoin kun ei ole termodynamiikan toisen pääsäännön vastaista, että lämpimässä asunnossani on ulkopuolista energiaa käyttävät jääkaappi ja pakasti jotka pysyvät sisältään kylminä.

  Jos taas entropia eli epäjärjestyksen määrää laskettaessa otettaan huomioon aurinko, niin auringossa entropia kasvaa huimasti joka hetki, kun materiaa (joka on "järjestäytynyttä" energiaa" muuttuu säteilyksi ja aurinko sylkee materiaa ja energiaansa ympäri avaruutta. Näin aurinkokunnan kokonaisentropia kasvaa vaikka maapallolla onneksemme elämä järjestää materiaa monimutkaisimmaksi yhdisteiksi.

  Ainoa mikä on vialla on sinun dogmaattinen ennakkoasenteesi, jonka takia kaikki se mitä et ymmärrä kumoaa evoluutioteorian. Yrittäisit ensin ymmärtää itse evoluutiorian, niin voisit edes arvioida sen vastaavuutta havaintoihin.
   
 11. ei oo Vierailija


  no eikös se ole ihan selvää.
  ottivat eläimiä vaimoksi esim. apinan, jolloin se selittää myös ihmisen kehittymisen apinasta ihmiseksi. evoluutioteorian.
   
 12. Trolli? Vierailija

  Mä niin toivon et tän viestiketjun vastaajat ei oo tosissaan. "Jumala loi Aatamille vaimon kylkiluusta", "Aatami eli 930-vuotiaaksi", "käärmeet kertoo tarinoita", ...

  Nyt oikeesti.
   
 13. Jahvetti Turpeinen Vierailija

  Uskovaiset väittää että jumala on jeesuksen isä ja että poju sikisi pyhästä hengestä, niin eikö silloin pyhä henki ole se oikea isä ?
  Mutta kun se pyhä henki on pelkkää tyhjää, niin kyllä silloin tieteellinen selitys on , että Marian polkaisi tiineeksi tavallinen ihmis apina urospuolinen sellainen .
   
 14. Humppaaja Vierailija

  Ei tuolloin voinut mennä naimisiin kun ei ollut pappia joka vihkisi.
   
 15. aatamia etsimässä Vierailija

  Geeniperimämme osoittaa, että kaikki ihmiset ovat lähteneet liikkeelle samasta alkulähteestä. Tämä on fakta. Muistaakseni joskus katselin sellaisen dokumentinkin kuin "Aadamia etsimässä, jossa kävivät joka puolella maailmaa ottamassa geeninäytteitä.
  Oli sitten ne ensimmäiset ihmiset Aadami tai Eeva tai jotkut muut karvanaamat, niin sukurutsaisia ollaan se on fakta.
   
 16. olemme bakteereja Vierailija

  Saattoi olla virus joka mutatoi apinoiden geeniperimää, ehkä se virs tuli avaruudesta.
   
 17. Engel Vierailija

  Ei ole koskaan ollut Aatamia eikä Eevaa, kysymys on kehitysopin kannalta yhtä mieletön kuin kysymys kumpi oli ensi muna vai kana.
  Muna niinkuin kanakin ovat käsittämättömien ajanjaksojen kuluessa kehittyneet aivan toisenlaisista elämänmuodoista niin , ettei milloinkaan ole ollut ensimmäistä munaa tai kanaa .
  Aivan sama pätee ihmisapinan suhteen .
   
 18. Fyysikko Vierailija

  Hyvät ystävät! Jos hiukankaan ajattelemme UT:n alkua ja aikaa, niin se selventää kaiken äärimmäisen yksinkertaisesti.
  Jumalan voimasta neitsyt Maria synnytti Jeesuksen. Tuo ennustettu ihme mullisti sen ajan, nykyisen ja tulevan maailman ajan täydellisesti. Alkoi uusi ajanlasku, uusi aika.
  Me n. 2000 vuotta myöhemmin syntyneet luulemme tietävämme kaiken aikojen alusta tähän hetkeen. Todellisuudessa emme tiedä tai ymmärrä edes oman aikamme asioita.
  Jeesuksen opetuslapset elivät ja toimivat Jeesuksen rinnalla ja kuulivat ja näkivät 24/7 Hänen opetuksiaan ja tekojaan. Silti he eivät ymmärtäneet mitä tuleman pitää!
  Kun pitkänä perjantaina Kristus, Vapahtajamme, naulattiin ja murhattiin Golgatan keskimmäiselle ristille, mullistui maailman asiat merkittävästi.
  Opetuslapset ja muut aikalaiset eivät ymmärtäneet, miksi Jumala salli tämän?
  Ihmeiden ihme oli kuitenkin kiistaton Jeesuksen ylösnousemus, herääminen kuolleista - uudessa olomuodossa.
  Se hetki, kun hän nousi Taivaaseen, Jumalan luokse - avasi tien taivaaseen. Jokaiselle, joka tunnustaa olevansa synnin turmelema ja uskoo Kristuksen, isältään Jumalalta määrätyn pelastuksen omakseen. Siis, jokainen, joka tämän uskoo.
  VTn tapahtumat kuvaavat yksiselitteisesti, myös nykytieteen näkökulmasta, miten ihmisen ja ihmiskunnan synty ja olemassa olo ovat edenneet ja tulevat UTn mukaan etenemään. Kun Jeesus tulee uudelleen maan päälle, löytäneekö hän uskoa? Erinomainen kysymys!
  Mitä tulee "lahkoihin ja lohkoihin" uskonnoissa, niin Kristinuskon syntyhetkestä (Jeesus) voidaan selkeästi löytää opilliset hajaannukset (Jeesuksen opetuksista poikkeavat).
  Niiden Kristuksen opetuksesta poikkeavat puheet ja kirjoitukset (esim. yli 500 v Jeesuksen jälkeen syntynyt muhamettilaisuus) korostavat opettajien tarvetta perustella Taivaaseen pääsy tekojenja opillisten kikkojen varaan, ei yksi Jumalan ehdottomaan armoon Kristuksessa.
  Tuo opillinen harha taas perustuu maallisen vallantaviitteluun ja ihmisen arvon ja tekojen mielistelyyn. Maalliseen ylivaltaan.
  Esimerkiksi, miten M. Luther kapinoi katolisen kirkon maailmanvaltaa vastaan ja miksi? Siksi, että katolinen valta oli niin kaukana Kristuksen ja sitä kautta "Jumalan vallasta".
  Muslimien tekoihin perustuva usko on jakautunut useisiin keskenään taistelevien haaroihin, pelkästään maallisen vallan vuoksi ja tavoittelusta johtuen.
  Siksi. Varokaa harhaoppisia, vallan ja omaisuuden tavoittelijoita. Uskokaa, että Jumalan armo Kristuksessa on ainut, siis AINUT tie taivaaseen!
  Käykää kirkossa, vahvistakaa heikkoa uskoa Pyhällä ehtoollisella. Kastakaa lapsenne Jeesuksen nimellä ja Pyhällä ristin merkillä. Rukoilkaa ja antakaa anteeksi. Niin paljon minä ja me kaikki olemme Kristuksen kautta anteeksi saaneet!
  Rukoilkaa, että opettajamme perustavat opetuksensa Raamatun opetukseen, eikä ihmisten mielistelyyn ja maallisen vallan tavoitteluun. Kiitos kun luit tämän ja toivon että ymmärsit kirjoittaneeni rakkaudella. Sinulle.
   
 19. vierailijana Vierailija

  Entäs jos olette unohtaneet, että raamattukaan ei ole Jumalan Sanaa vaan herra jumalien ja heidän "ylipappien" sanaa. Ja Jeesuskaan ei ollut Jumalan Ainoa Poika vaan mm kristityillä on jumalia ja jeesuksia yli 3500 lahkossaan maailmalla useampia. Ja luder/luther jumaloijat ilmeisesti unohtavat raamatussa olevat todisteet "jumalien" ja "jeesuksiensa" olevan tarujen kirjassaan mm näin:
  1.Mooseksen kirja:
  6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.
  5.Mooseksen kirja:
  32:19 Herra näki sen ja hylkäsi heidät, sillä hän vihastui poikiinsa ja tyttäriinsä.
  JNE...
  Joten se Suomen Valtion kirkon "jumalan ainoaan poikaa" ollenee vain ja ainoastaa paavalilais-luterilaisuuden uskoa, uskoa kuin joulupukkiin...
  Viime viikolla sain tutkimuksien faktaa jumalista, joita olen tietänyt olleen monta, mm noin 4000 vuoden ajan faaraot jne. MUTTA yllätyin täysin kun tutkimuksien tulosten osoittavan olleen 11miljoonaa jumalaa ihmiskunnan palvelujen kohteena ja silti kristinuskokin on muka yhden jumalan opin suunta joten on syytä ottaa vakavasti raamatun tieto, ei tiedon antaja vaan tiedon sisältö Matt. 24:23-26
  Vakavasti huomioot ottamisen syy on mm se, että kristityt, Suomen Valtion kirkossa avoimesti palvelee raamatun Jumalaa ja Jeesus kansalle paasatessaan MUTTA mutta teoillaan, mm omien seurakuntalaisten murhaavana, raiskaavana lapsiakin jne rikollisuudella tasan tarkkaan todistaa, ettei ole raamattunsa Jumalan ja Jeesuksen asialla van heillä on oma/omia jumalia ja jeesuksia valtion kirkon ja sen alaisissa lestadiolaisuuden noin 18 lahkoissa.
  Tässä muutamia "jumalien" oppien ihmeellisyyksiä joita raamatunkaan Jumala ja Jeesus ei tue:
  -"Jumala on avioliiton asettanut" on vale, Jeesuskaan ei sitä asettanut vaikka oli Kaanan häissä. Siihen hää tilaisuuteen ei tarvittu Jumalan, Jeesuksen, fariseuksien, papiston tai edes luterilaisuuden edustajaa.
  -"älä tee aviorikosta" on väärennetty 1992 vuoden raamattuun "älä tee huorin" käskyn tilalle jotta uskovaiset irstailisivat itsensä pois ihmisyydestään.
  -"kastekäsky" on väärennetyn raamatun tekstiä. Kreikan kielen "kaste" merkitsee peseytimistä kuten Jeesuskin teki opetuslapsilleen mm pesemällä heidän jaltat. Se "kaste"/pesu pelastaa lukemattoman määrän joka päivä ihmisiä ja uskontunnustuksessa ihmisyydestä luopuneita uskovaisia mm sairaaloissa joissa hygienian hoitaminen on todella tärkeää.
  -"lapsikaste" jota ei raamattu tunne on rikollisen lisäys ja vastuu rikoksesta lasten vanhemille. (perisynti rikollisuutta)
  -"kummi" sanaakaan ei edes väärennetty raamattu tunne.
  -"hätälapsikaste" valheellinen oppi.
  -"ehtoollinen" Jeesuksesta ulostusta tekevien pilkkaus rituaali.
  -"kolminaisuusoppi" on eksyttäjän oppi; ks. Johanneksen evankeliumi 10:30
  -"perisyntiä" ei raamattu tunne vielä mutta ainakin luterilaisuudella sitä on.
  -"rakkauden kaksoiskäsky" ei ole Jumalan ja Jeesuksen oppia.
  -"rippi" sanaa ei ole raamatussa, rikollisten oma epäjumalallinen rituaali ja rikollisuuden omavanhurskaus oppi.
  -"rippisalaisuus" ei ole raamatussa, sillä suojataan lahkojen sisällä olevien rikollisia joutumasta maallisen oikeuden eteen, mm kirkon pedofiilit ovat tukea saaneet. SIIS KYSEESSÄ ON RIKOLLINEN OMAVANHURSKAUS OPPI.
  -armon jakamisen oikeutta ei ole ihmisille annettu eikä rikollisuuden herra jumalille joten siihen selvyyteen se on uskovaistenkin tyydyttävä:
  -"ristiäiset" sanaa ei ole raamatussa. Se on lasten oikeuksia rikkova rituaali jossa lapsi "tapetaan" hengellisesti ja asetetaan hengellisesti kuolleen merkki (risti) viattoman lapsen otsaan.
  -rikollisuuden sakramentit (kaste ja ehtoollinen) ei ole Jumalan ja Jeesuksen asettamia. Törkeää valetta.
  -"synti" ilmaisua kristityt käyttä "rikos" sanan ilmaisun korvaamiseen jotta uskovaiset uskoisivat Jeesuksen sovittaneen kaikkien kaikki rikokset. Kyseessä on omavanhurskaus oppi eksytyksen helpottamiseksi.
  -"tuomiosunnuntai" ei ole raamatullinen eikä evankeliumin oppia niinkuin ei "tuomiokirkotkaan" joita omistavat seurakunnat jotka eivät ole Jeesuksen perustamia.
  -uskontunnustus lutherille ei ole edes väärennetyn raamatun oppia ja uskontunnustuksen kaltaisuus on Jumalasta ja ihmisyydestä luopumisen aivopesu oppi!
  -Jumala, loi ihmisen kaltaisekseen, Jumala on hetero; Jeesuksen Isä. Kuka loi homot ja kenen kaltaisiksi?!
  jne
   
 20. vierailijana Vierailija

  #luulemme tietävämme kaiken aikojen alusta tähän hetkeen...#
  "luuleminen" ja "usko" on yhden ja saman merkityksen ilmaisu.
  Olet unohtanut ottaa huomioon historiallista faktaa; OTA OPKSI; valheellisuus ei muutu rehellisyydeksi vaikenemalla...
  -
  Jo, ennen kristinuskoa, oli mm noin 4000 vuoden faaraoiden "jumalallisuus" ja kristilliset (ei kristityt) vapautti niiden jumalien orjuudesta pois ihmisiä joita pakotettiin orjapiiskureiden johdolla jumalina palveltujen kuninkauden hauta-pyramiiteja rankentamisiin!
  2.Mooseksen kirja:
  #6
  :6 Sano sentähden israelilaisille: 'Minä olen Herra, ja minä vien teidät pois egyptiläisten sorron alta ja vapautan teidät orjuudesta ja pelastan teidät ojennetulla käsivarrella ja suurilla rangaistustuomioilla.#
  JA
  Sieltä, sen kulttuurin orjuuttamis sivistyksen malli otettiin noin 2000 vuotta sitten kristittyjen sivitykseksi käyttöön (1700 alkuun ovat kuninkaat, keisarit jne kristittyjen jumalia..) JEESUSTA seuranneiden KRISTILLISTEN tuhomiseksi mm tappamalla (jotta hallitsijat, kuninkaat, keisarit jne saisivat pitää itsensä maailman kaikkeuden luoneen valheellisuuden jumaluudessa maineessa ja vallassa)
  Siis kristittyjä ei ole vainottu vaan kristityt vainos Jeesusta seuranneita KRISTILLISIÄ ja valheellinen kristinusko edelleen esiintyy kristillisinä vaikka ovat kristittyjä:
  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
  'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'
  ---
  kristittyjen ja kristillisten opit ei ole saman opin suuntia ja ero tulee esiin näin.
  Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskontunnustuksensa kaltaisia uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joilla ei ole Jeesuksen perustamia seurakuntia eikä Jeesuksen opetuslapsia opettajina.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
  "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."
  1.Korinttolaiskirje:
  15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
  kristityt tappoivat Pietarinkin kun olivat kiristäneet häneltä Jeesuksen antamia oppeja.
  EIKÄ Jeesus kristilliset tappaneet!
  Kautta aikojen ovat kristityt pyrkineet asettamaan valheellisesti Jeesuksen opetuslapsen, Pietarin, ensimmäiseksi Paavikseen vaikka itse hänetkin tappoivat!
  SIIS:
  kristityillä on apostolit
  ja
  kristillisillä on Jeesuksen opetuslapset
  Valheellisesti eksyttäen kristityt kastaa edelleen lapsiaan Jeesuksen opetuslapsiksi vaikka heistä tulee aivopesu uskontunnustuksen antaneina herra jumalan kristittyjä EIKÄ kristillisiä.
  ---
  Kristilliset = Jeesuksen opetuslapsineen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
  Kristillisiä EI AIVOPESTÄ uskontunnustuksin, raamatunkin mukaan Jeesus lähetti omillee, valituille, Pyhän Hengen tueksi ja kristityt ovat uskontunnustuksessaan Jumalasta ja samalla Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä luopuneita.
  -
  Näistä, KRISTILLISTEN; Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista KRISTILLISTEN seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
  Ilm. 2:1-29 - Pergamos, Tyatira, Sardes, Smyrna, Filadelfia, Efeso ja Laodikea.
  HUOM!
  Amerikkalainen kristittyjen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla kristityt verovapaan rahan keinottelijat.
  TOIVON, että opitte ymmärtämään mm raamatun tiedon "valkeuden enkeleistä" jne sekä ymmärtämään miksi esimerkiksi Matt. 24:23-26 on raamatussakin vaikka raamattu on rikollisuuden jatkuvasti tarpeen mukaan muuttuva kristittyjen käsikirja joka sisältää osittain törkeästi väärennettynä neljä Jeesuksen evankeliumia noin 18:sta. Jumala ja Jeesus ei ole, herra jumalien tapaan uskontunnustusta IHMISILTÄ vaatineen sillä IHMISET saivat Jeesukselta lupauksen Pyhän Hengen tuesta. Joten uskontunnustus aivopesuna EI OLE ihmisten, vaan ihmisyydestään luopuneiden mielelle epäterveellinen tila jota ei missään tapauksessa saisi kenellekkään, etenkään alaikäisille lapsille rippikouluissakaan antaa puhumattakaan, että alaikäisten pitäs tehdä Jeesuksesta pilkaten ulostetta uskontunnustuksen antamisen jälkeen samassa tilaisuudessa
  -
  Kristillisyys todennäköisesti syntyi jumaliksi itsensä asettaneita faaraoiden valtaa ja jumaluutta vastaan ja faaraoiden ylipapapisto ja heidän kristityt teetti ja teki kaikkensa saadakseen KRISTILLISET tapetuiksi jotta saisivat jumaluudensa takaisin. Tutkikaa itse lisää historia faktoja.
  -
  On todella tyrmistyttävää, ettei vielkään, 2000 vuoden aikana saa ihmiskunnalle rehellisyyttä esiin vaikka faktat ovat tarkistettavissa. Niin suuri on rikollisuuden valta maailmassa. Uskovaiset eksytettyinä tukee tietoisesti, sitä ymmärtämättään, että mm rahoittavat tuhansien lapsien raiskaamisia, mm papistonkin toimesta maailmalla ja edelleen, vielä 2000-luvulla kristittyjen lähetystyö rikollisuuden noitaroviot roihuaa kehitysmaissa "vain me pelastumme" omavanhurskaus rikollisuuden tukijoina!
  Hävettää olla rehellinen totuutta kiertävien/pelkäävien kaikkitietävien joukossa...
   
 21. allelujaa Vierailija

  --
  Vai ehtoollista pitäs nauttia!!!
  Kumman Jeesuksesta teette ehtoollisella kusta ja paskaa, raamatun Jeesuksesta vai lahkonne jeesuksesta?
  Kristityillä on oma jumala ja jeesus, ovat sen todistaneet uskontunnustksissaan ja rikollisuudellansa. Yrittävät palvella kahta herraa, toista kumartaen ja samalla toiselle pyllistämällä. Opettavat "älä tapa" käskyn/Lain ja tappavat omia lapsiaankin, herransa helevetin tulessa kun paimen käskee.
  Tällaisia voi pilkkaamatta kutsua sairaiksi, uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta...
  FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
  järjettömyydenne:
  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
  'Meillä ei ole järkeä'

  Ymmärtämättömyydenne:
  'Meillä ei ole ymmärrystä'

  Ihmisyydestänne luopuminen:
  'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
  'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
  'Olemme syntisiä'

  Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
  'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

  saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
  'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

  http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
  'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

  HUOM!
  Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi. herra jumalansa rikollisuuden uhri....
  'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
  "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."
   
 22. allelujaa Vierailija

  Aataminen ja Eevan aikaiset Jumlanne tuhosi!
  1.Mooseksen kirja:
  6:1 Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä,
  6:2 huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat.
  6:3 Silloin Herra sanoi: "Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."
  6:4 Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.
  6:5 Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat,
  6:6 niin Herra katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä.
  6:7 Ja Herra sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin, sekä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut; sillä minä kadun ne tehneeni."
  --
  Joten
  Nooan jälkeläisiin voisimme kuulua mutta sekin on kyseen alaista sillä raamattu valehtelee niin paljon muutakin. Tosin, luotan siihen, että jos raamattu Nooan ja hänen perheen suhteen pitää paikkansa, niin nykyajan ihmisillä ei ole perisyntiä sillä Jumala antoi armon Nooanperheelle ja siunasi heidät ja Jumalahan ei syntiä siunaa, paitsi herra jumalat. Joten näin ollen nk perisynti on kristittyjen omaa oppia ja voimassa edelleenkin sillä kristityt itse opeillaan aiheuttaa perisyntiä, sellaisia perisyntejä ovat mm rippi, usko, kirkon opeillaan jäsenilleen asettamat häät jne.
  Jumala ja Jeesus ei raamatunne mukaan ole avioliittoa asettanut eikä Jeesuskaan vaikka oli Kaanan häissä. Eikä siellä ollut pappejakaan joten kirkko oppeineen kerää kaikkea mahdollista valheellisuudellaan jotta saisi paljon rikollisuudensa laumaan. Ja avioituneidet tulee tietysti kastattaa lapsensa uskonvapauden kumoamiseksi ja kirkko oppeineen ja papisto ei ota vastuuta niistäkään rikoksista vaan asettavat ne lapsiaan kastattavien lasten vanhemmille perisynniksi sukupolvista seuraaviin...
  -
  Alaikäisten, nk rippikoulu rikollisuuskaan ei ole raamatullinen vaan kristittyjen oma aivopesula perinne, perisyntinä jäsenilleen. Iljettävintä siinä on ihmisyyden vastaisen uskontunnustus joka seurauksena on enemmän tai vähemmän sen antaneen kaltaisuus SEKÄ "herran ehtoollinen" jonka nauttineet eksytetään tekemään raamatun Jeesuksesta pilkkaamalla ulostetta, siis kusta ja paskaa.
  Näitä, eri perisynti rituaaleja raamatun Jumalasta ja Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä uskontunnustuksessa luopuneilla on useita, maailmassa yli 3500 kristittyjen suunnissa... ihmiskuntaa hajoittavana rikollisuutena...
  Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
  12:30 "Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa."
  Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
  5:37 Ja Isä, joka on minut lähettänyt, hän on todistanut minusta. Te ette ole koskaan kuulleet hänen ääntänsä ettekä nähneet hänen muotoansa,
  5:43 Minä olen tullut Isäni nimessä, ja te ette ota minua vastaan; jos toinen tulee omassa nimessään, niin hänet te otatte vastaan.
  -
  Monet kristittyjen rituaalit rikkoo ihmisoikeuksia ja lasten rikollisesti kohteleminen kristittyjen uskontojen piireissä on sanoin kuvaamatonta helvettiä niiden kohteiksi joutuneille lapsille, lapsiuhreina jopa ajatuvat itsemurhiin sillä niin saatanallisesti lapsia kohdellaan...
  -
  YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistuksen mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus uskonnon vapauteen.
  18. artiklan mukaisesti: "Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä uskonnon tai vakaumuksen julistamiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa, sekä julkisesti että yksityisesti, opettamalla sekä harjoittamalla hartautta ja uskonnollisia menoja."
  -
  Suomen perustuslaki 11.6.1999/731:
  11 § Uskonnon ja omantunnon vapaus
  "Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan.
  Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."
  -
  Lastenkaan osalta EI NÄITÄ LAKIA SAA rikkoa... mutta kristityt ilmeisesti ovat omien herrojensa lakien alaisina oikeudettuja rikkomaan tahtonsa mukaan jopa noitarovioillaankin tappamaan lapsia... 2000-luvullakin kehitysmaa lähetystyö rikollisuutena... sivistystään seurakuntalaisten kustannuksella...
  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
  "Finlex / Oikeusministeriö ja Edita Publishing
  2 luku
  Perusoikeudet
  6 §
  Yhdenvertaisuus
  Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.
  -
  Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.
  -
  Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.

  Sukupuolten tasa-arvoa edistetään yhteiskunnallisessa toiminnassa sekä työelämässä, erityisesti palkkauksesta ja muista palvelussuhteen ehdoista määrättäessä, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään.
  -
  11 §
  Uskonnon ja omantunnon vapaus
  Jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus.
  Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus ja oikeus kuulua tai olla kuulumatta uskonnolliseen yhdyskuntaan. Kukaan ei ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen."
   
 23. vierailija Vierailija

  Miten se jeesus sinne taivaaseen keplotteli jos kerta otti ristillä ihmisten synnit päällensä?
   
 24. vierailija Vierailija

  Ei kai avioliittoa oltu edes keksitty Aatamin ja Eevan lasten aikaan?? Js kuka ne olisi vihkinyt, isäpappako?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti