Hae Anna.fi-sivustolta

Kenia Mombasa

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä mamma, 07.01.2011.

 1. mamma Vierailija

  Olemme lähdössä Mombasaan viikolla 7. Onko kukaan ollut kyseisessä paikassa lähi aikoina tai tähän aikaan vuodesta. Kiinnostaisi lämpötilat yö aikaan. Päivällä on kuuma sen tiedän. Onko safareille pitkä matka? missä hinnoissa ne ovat? Onko siellä millaisia ostos paikkoja? Mitä sieltä kannattaa ostaa? Olisin kiitollinen kaikista tiedoista mistä olisi apua loman suunnitteluun.
   
 2. Vierailija Vierailija

  Hei!
  Olin itse Mombasassa joulukuun loppupuolella v.2009. Ilmat siis luultavasti silloin aika samantyyppisiä kuin helmikuussakin..Öisin laski lämpötila noin 5-8 astetta päivän lämpötiloista, joten melkein yhtä kuumaa (ja kosteaa!) oli öisinkin. Meidän ollessamme siellä päivälämpötila oli jotain 32-37 astetta, joten kuumaa oli! Hotellissamme oli ilmastointi, niin ei se kuumuus öisin haitannut.
  Safareillehan voi tosiaan Mombasastakin lähteä, mutta esim Masai Maraan sieltä on käsittääkseni pidempi matka kuin esim. Nairobista. Tästä en nyt aivan varma ole. Me menimme safarille Masai Maraan, ja lähtöpaikkana oli Kisumun kaupunki. Meillä kahden yön ja kolmen päivän safari maksoi noin 250 euroa/hlö, mihin sisältyi kaikki, majoitus, ruuat, ajelut puistossa. Mitä enemmän ihmisiä samalle safarille lähtee, sitä halvemmaksi se tulee. Meidän porukkaan kuului 10 suomalaista.
  Hauskaa reissua teille, siitä tulee varmasti elämys vailla vertaa! Itse olen jo kolmatta kertaa menossa takaisin Keniaan tämän vuoden elokuussa.. :)
   
 3. Vierailija Vierailija

  Niistä ostoksista unohdin mainita.. Hinnat Mombasassa on ihan järkyttäviä turistihintoja..tingatkaa joka ikisestä ostoksesta, kannattaa tarjota ensin vain 1/3 pyydetystä hinnasta. Ostimme nimittäin ennen Mombasaan menoa paljon matkamuistoja Kisumusta ja näitä samoja myytiin sitten Mombasassakin yli tuplahinnoin. Ainakin itse tykkäsin todella paljon maalauksista jne, ne olit tosi kauniita. Koralliahan ei saa tuoda maasta pois, joten sitä jos yritetään kaupata, niin älkää ostako. Itse sain lahjaksi joltain paikalliselta korallia, niin ottivat lentokentällä pois..
  Laittakaahan sitten kuulumisia miten reissu meni! Safiri salama! = Turvallista matkaa!
   
 4. mamma Vierailija


  Moi. Kiitos paljon noista tiedoista. Sen verran sainkin selvitettyä että Mombasasta joutuu lentämään Nairobiin jos haluaa mennä Masai Maraan safarille. Käytiin matkamessuilla juttelemassa Kenian osastolla ja sieltä mies lupasi lähettää etukäteen jotain safari tarjouksia. Laitan viestiä sitten kun tullaan reissusta takaisin. Vielä kysyisin että oliko siellä miten turvallista? Pitikö pelätä roistoja? Uskalsitteko liikkua itekseen iltaisin?
   
 5. LP Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  319
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olimme Mombasassa helmikuussa 2007. Ihan riittävän lämmintä oli niin päivällä kuin yölläkin, varsin kuumaa ja kosteaa.

  Olimme ensin safarilla Masai Marassa sekä vaeltamassa Mt. Kenyalla ja lensimme sitten Nairobista Mombasaan. En näin ollen osaa sanoa Mombasan safareista sen enempää kuin että niitä oli tarjolla paikan päällä ostettunakin.

  Mitään muuta emme Mombasasta ostaneet kuin mausteita. Niitä olikin hyvät valikoimat tarjolla kaupungilla.

  Kävimme omin päin Mombasan kaupungissa mutta vain päiväsaikaan. Ei siellä sen vaarallisemmalta tuntunut kuin muissakaan (isoissa) kaupungeissa. Nairobissa en olisi liikkunut yksin edes päivällä...
   
 6. Lilja Vierailija

  Diani beach vai Mombasan rannikko, kumpi on parempi?
   
 7. RaimoL Vierailija

  Minun tietoni ovat parinkymmenen vuoden takaa, mutta eivät ne safaripuistot varmaan ole tällä välillä paikkaa vaihtaneet. Hotellimme oli Bamburi Beach joka näyttää nyt olevan AM:n listoilla.

  Me olimme Mombasassa ja teimme safarin sieltä käsin. Silloin oli mahdollista tehdä autolla safari Tsavon alueelle, East tai West, joka oli lähin merkittävämpi safaripuisto. Sinne tehtiin silloin ainakin 4 päivän safareja joissa majoituttiin teltoissa. Varmaan muitakin vaihtoehtoja oli. Safareja järjesti ainakin paikallinen järjestäjä jolla oli toimisto hotellissa.

  Koska minä en halunnut lähteä neljäksi päiväksi telttailemaan, vaimoni olisi kyllä halunnut, me valitsimme lentäen tehtävän yhden päivän safarin. Tiedän kyllä että se ei ole mikään oikein safari eli jätetään se keskustelu pois tästä. Kone oli 8 paikkainen potkurikone.

  Tuo safari eteni siten että ensin Mombasasta lähdettyämme haimme yhden perheen Malindista ja sitten suuntasimme Amboseliin jossa tehtiin jeepillä parisen tuntia kestänyt kierros. Sieltä minulla on sellainen "oikea" safarikuva jossa näkyy elefantti, akaasiapuu ja Kilimandjaro valkoisine huippuineen. Oppaan mukaan olimme onnekkaita koska ilma oli juuri kirkastunut sateen jälkeen. Ennen matkan jatkumista kävimme jossain lodgessa juomassa ja muutenkin virkistäytymässä.

  Matka jatkui lentäen Taita Hillsiin jossa ensin söimme lounaan ja sitten lähdimme taas tekemään kierroksn maastossa. Tällä kierroksella pääsimme näkemään uros leijonan ihan läheltä, parin metrin päästä, kun kuljettajamme teki luvattoman tempun ja poikkesi tieltä muutaman metrin. Viereisessä pensaassa oli vielä jäänteet siitä raadosta jota leijona siinä sulatteli. Tämän kierroksen jälkeen palasimme Malindin kautta Mombasaan ja sieltä hotelliin. Tietenkin näimme kummassakin paikassa paljon eläimiä, elefantteja, leijonia, seebroja ja antilooppeja ja taisi siellä olla jotain muutakin.

  Kävimme Mombasan kaupungissa pari kertaa hotellin järjestämällä bussikuljetuksella ja kerran isommalla porukalla yökerhossa jonka nimeä en tietenkään muista. Ei siellä ainakaan silloin tuntunut päivällä mitenkään poikkeuksellisen vaaralliselta. Tosin liikuimme kävellen ja siksi ei kovin kaukana siitä paikasta johon bussi matkustajansa jätti. Siinä oli joku hotelli jonka nimeä en tietenkään muista. Yöllä menimme yökerhoon hotellista taksilla ja tulimme taksilla takaisin yökerhon edestä. Ei silloinkaan tuntunut mitenkään vaaralliselta mutta kenties tunne olisi muuttunut jos olisimme lähteneet kävellen taksia etsimään. Kävimme porukalla myöskin siinä hotellin lähellä olevassa paikallisten puskabaarissa (Bush Bar) johon menimme taksilla. Kannattaa ehdottomasti käydä jos se vielä on olemassa.

  Teimme myös Nairobiin kahden päivän retken. Menimme lentäen ja tulimme junalla takaisin. Päivä meni Nairobissa ja juna lähti kello 17:00, tasan, ja oli Mombasassa seuraavana aamuna kello 8. Junamatka oli todella kokemisen arvoinen. Siinä oli vielä sellaista siirtomaa-ajan romantiikkaa. Lisäksi juna kulki Nairobia ympäröivän luonnonsuojelualuuen läpi ja junan ikkunoista roikkuen näimme paljon eläimiä, mm. sarvikuonon joka oli aivan siinä radan varressa. Auringonlasku oli todella hieno kun aurinko laski sinne savannin taakse.
   
 8. jambotambo Vierailija

  Voi RaimoL minkä menetit kun et halunnut lähteä telttaileen. Ne teltat olivat todennäköisesti telttalodgeja ja niissä on oikeat sängyt, suihkut ja wc:t. Telttaa on vain makuutilan ympärillä ja se on hyvä jotta äänet kuuluvat telttaan. Toisaalta olen ollut aivan pikkuteltoissakin afrikassa ja se vasta on hienoa, vain oma ryhmä keskellä savannia ja eläimiä, todella hienoa.
   
 9. RaimoL Vierailija

  Silloin, parisenkymmentä vuotta sitten, tilanne oli toinen. Tiedän sen siitä että hotellistamme oli porukkaa tuolla neljän päivän safarilla. Teltat olivat telttoja, tosin tilavia ja kiinteästi paikallaan, ja niihin majoittui aina kaksi henkeä. Suihku ja WC olivat jossain leirialueella mutta eivät jokaisessa teltassa.

  Ja kyllä jambotambo, olet aivan oikeassa, tiedän menettäneeni paljon mutta liika on liikaa. Kolme yötä teltassa (jonkun mukavan lodgen vieressä kuten hotellissamme asunut safarilainen kertoi) oli liikaa. Yksi tai kenties jopa kaksi yötä olisi ollut sopivampi. Tsavo oli kuitenkin sen verran kaukana Mombasasta että sinne ei muistaakseni tehty lyhyempiä safareita koska siirtymiset olisivat vieneet suurimman osan ajasta.

  Antoisia safareja sinulle jambotambo, kuten myös kaikille muillekin safarille lähtijöille.
   
 10. jambotambo Vierailija

  Olin ensimmäisen kerran safarilla 1983 ja jo silloin ihastuin afrikkaan ja meillä oli telttalodget suihkuineen ja osa majoituksista hotelleista. Kuitenkin parhaat kokemukset on pikkuteltoista ja yhteisestä telttasuihkusta ja telttavessasta. Onhan majoitusten taso parantunut tänä aikana mutta se nyt ei ole tärkeintä vaan eläimet, luonto ja iltanuotiot tuoksuineen ja äänineen.
  Majoitusten taso riippuu matkanjärjestäjästä ja muu kokeminen sitten luonteesta, ei kaikki ihastu afrikkaan samoin. Minuun se iski täysillä ja aina uudelleen sinne pitää päästä.
   
 11. vierailija Vierailija

  Oltiin Keniassa joulu ja uusivuosi 2011-2012. Lämmintä riitti koko matkan ajaksi, lentokentällä jo melkein rupesi kaipaamaan räntäsadetta X) niin lämmin oli. Oli todella mahtava kokemus. Shafarilla, Bombolulussa jne. Hotelli oli todella mukava ihanat työntekijät ja muut.=) Jäi Paljon Ihania muistoja, mutta kuttuurishokki oli valtava. Nyt rupesi itsekkin ajattelemaan kuinka hyvin asiat itsellä on. Kannattaa kokeilla! Itselle matka oli iso kokemus!! Ja voisin mennä vaikka uudestaan <3 <3
   
 12. vierailija Vierailija

 13. MAJM Vierailija

  Täysin uusi kokemus ja uusi maanosa.Kaikki otetaan vastaan mitä matka tuo tullessaan.Suapas nähä onko muitahi Suomalaisia matkassa.Innolla outellaan joulukuuta.
   
 14. Simba Vierailija

  Moi,

  Me ollaan (2 henkeä) menossa Nairobiin tammikuun lopussa 2013 ja safarille Masai Maraan (+Naivasha ja Nakuru). Olisiko sattumalta muita lähdössä Nairobista safarille 27.1 +/-1 päivä? Emme ole vielä varanneet safaria joten kimppakyytiä voisi suunnitella.
   
 15. vierailija Vierailija

  Hei,

  Olen lähdössä 18.12. pariksi viikoksi Mombasaan, Finnmatkat järjestää. Aiempia kokemuksia ei kohteesta ole, eikä muistakaan Afrikan maista. Jännityksellä odottelen reissua, erityisesti safaria.
   
 16. Tuuli Vierailija

  Hei!
  Mekin olemme mieheni kanssa lähdössä 18.12 kolmeksi viikoksi kyseiselle reissulle.
  Keniassa emme ole aiemmin käyneet, Gambiassa olimme kyllä muutama vuosi sitten.
  Ihmeen vähän keskustelupalstoilla on tuoretta juttua Keniasta eikä netistä muutenkaan paljon tietoa löydy.
  Ei muuta kuin avoimin mielin matkaan ja saarille! Lämmintähän siellä ainakin tulee olemaan.
   
 17. Tuuli Vierailija

  Tarkoitin tietysti avoimin mielin matkaan ja SAFARILLE.
   
 18. joulua pakoon Vierailija

  Hei,

  tosiaan ihmeen vähän keskustelupalstoilla juttua kohteesta! Pähkäilen juuri mitä rokotteita kannattaa ottaa, otanko hepatiitti a + b vai vain a... Safari on varattuna ja muitakin retkiä olen katsellut valmiiksi. Olen yksin matkaileva naisihminen joten varmaan turvallisinta liikkua juuri näissä retkiporukoissa ;)
   
 19. tuuliana Vierailija

  Rokotuksista, ota a ja b-hepatiitti niin on sitten hyvä turva, malarialääkitys myös ja keltakuumekaan ei ole pahitteeksi, tosin sitä ei Suomesta tullessa kysytä mutta jos menet afrikassa maasta toiseen kysytään, muuten perusrokotukset kuntoon - polio ja jäykkäkouristus-kurkkumätä.
  Mukaan lääkkeet - varalle kuumeiseen vatsatautiin esim. ciproxin (tai joku sinnepäin)
  kuumelääke, itse pyydän antibioottikuurin varalla, suihkelaastari on hyvä peittämään pienet naarmut eikä haudo kuten tavalliset, imoniumia ja käsidesi sekä desifioivia pyyhkeitä, jotain rasvaa esim bebanthen ja aurinkorasvaa tietty ja hyttyskarkote.
  Vaatteiksi shortsien ja t-paitojen lisäksi pitkähihaista/lahkeista iltoja varten, aamua varten joku tuulenpitävä takki, sandaalit ja tukevammat kengät, uimatossut- osassa paikkoja merisiiliä.
  Rannikolla on kiva snorklailla. Kamera ja kiikarit safaria varten.
  sivustoja
  Niila Rautasen safarisivustot, muistakin blogeja löytyy, mm matkaoppaan keskustelupalstalla linkki jotain vesvuarja.vuodatus.net, nämä on pääosin tansaniasta mutta safarit ovat paljon samantapaisia.
  Jos löydät kirjan Kilimanjarolta Serengetiin niin kannattaa lukea.
  Kenian puistoista Masai Mara on tunnetuin, tosin Samburu mielestäni hienoin.
  Ruoka on ihanaa, salaatteja kannattaa välttää ja kana katsoa että se on kypsää, erityisesti hedelmät ja jälkiruoat ovat aivan ihania.
  Hyvää matkaa, vaikka yksinkin menee tuttuja löytyy ja safarillahan ollaan kaikki yhdessä.
  Ihana loma tulossa.
   
 20. joulua pakoon Vierailija

  Hei,

  kiitos paljon vinkeistä, taidan pyytää itsekin antibioottikuurin varuiksi, ja varaan apteekkitavaraa mukaan muutenkin. Varmasti hieno ja erilainen joulu ja uusvuos tulossa!
   
 21. IBA68 Vierailija


  JOO SAMA LÄHTÖ PÄIVÄ,,HOTELLI REEF
   
 22. Safarimatkaaja Vierailija

  Kirjoitin juuri tuonne Suomi24 palstalle Mombasan safareista, kopioin sen myös tänne:

  Hei,
  Tulimme juuri vaimon kanssa Keniasta. Menkää ihmeessä Safarille, se on todellinen elämys.
  Kirjoitin palstalle otsikolla: Safari suuri pettymys. Pettymys ei ollut varsinainen safari vaan Finnmatkojen tapa myydä niitä.
  Finnmatkojen ja varmaankin muidenkin matkanjärjestäjien oppaat myyvät Safarimatkoja, pitää vaan varmistaa mitä tarkalleen ostaa. Paikallisilta ns. rantapojilta en menisi safaria ostamaan jo turvallisuuden vuoksi, voisi olla ettei olisi rahoja eikä sen enempää safaria.
  Safarit ovat pääosin 2 tai 3 päivän matkoja. Itä- ja länsi Tsavoon tai Masai Maraan.
  Masai Mara on kaukana ja sinne lennetään pienillä koneilla 12 - 20 matkustajaa. Lentoaika Ukundasta, joka on Mombasan etelä puolella lähellä Dianin rantoja 2- 2,5 tuntia. Pohjois Mombasan rannoilta lennetään ensin Ukundaan 15 min. ja sieltä Masai Maraan. Kävimme Masai Marassa ja lento miellyttävä, 4-5 tunnin bussissa istumiseen verrattuna.
  Safariajelut tehtiin maastoautoilla, jolloin pääsimme todella lähelle eläimiä, koska voimme ajella myös teiden ulkopuolella.
  Suurin osa matkalaisista kävi Tsavossa 2 tai 3 päivää, olivat hyvinkin tyytyväisiä safariinsa niin kuin mekin siltä osin. Mielestäni suurin ero on se bussissa istuskelu 4-5 tuntia ennen ja jälkeen varsinaisen safarin.
  Kysymys 2:ksi vai 3:ksi päiväksi, se on maku kysymys, kahdessakin päivässä näkee varmasti paljon, eikä se vie lomasta liikaa aikaa. Jos yövytään samassa paikassa 2 päivää riittänee, jos yövytään eri kohteissa niin 3. päivä tuonee uutta nähtävää. Meidän matkalla ne kolmepäiväläiset löysivät viimeisenä päivänä harvinaisen sarvikuonon ja gepardi pentueen, jota me emme nähneet 2 päivän matkalla.
   
 23. Julia Vierailija

  Me ostimme safarin juurikin niiltä rantapojilta, saatiin paljon halvemmalla, ja kyllä, oli todella upea kokemus. Toki kannattaa hiukan tehdä taustatutkimusta, nämä rantapojat olivat paikallisen matkatoimiston myyjiä, ja tämä toimisto oli netissä paljon kehuja saanut.
  Eli siis ei ne paikallisetkaan aina mitään huijareita ole :)
   
 24. Afrikan-matkaaja Vierailija

  Ja ettei Afrikan Mombasassa tarvitse ilman seuraa matkailla, niin kannattaa katsoa täältä parhaat sivustot Afrikan ja ulkomaan matkailijoille:
  https://www.asumaanulkomaille.fi/deittisivustot/

  Mombasan lisäksi Afrikasta kannattaa katsastaa myös Norsunluurannikko ja Kultarannikko, joka tunnetaan nykyään nimellä Ghana.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti