Hae Anna.fi-sivustolta

kentältä keskustaan

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä satunnainen matkustaja, 07.08.2009.

 1. satunnainen matkustaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.08.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääseekö CDG:n lentoasemalta ostetulla visite kortilla keskustaan? Ja miten sitten pääsee parhaiten n:eek: 11 alueella olevalle Rue des Boulets metroasemalle? Kiitos etukäteen( ja jälkikäteenkin) jos saan vastauksen tähän tyhmään kysymykseeni. Eka matka Pariisiin n. kk:n kuluttua.
   
 2. CDG Vierailija

  Käsittääkseni pääsee, jos kortin ostaa vyöhykkeille 1 - 6. Bussi ajaa keskustassa oopperalle. Siitä on lyhyt kävelymatka Havre-Caumartinin metroasemalle. Linjalla 9 (pääteasema Mairie de Montreuil) pääsee haluamallesi asemalle ilman vaihtoja.
   
 3. satunnainen matkustaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.08.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta! Mutta ymmärsinkö oikein, että kyseisellä lipulla en voi sitten matkustaa vyöhykkeelle 11?
   
 4. CDG Vierailija

  Vyöhykkeet ja kaupunginosat ovat eri asia. Metrovyöhykkeitä ajatellen koko ydin-Pariisi sijaitsee vyöhykkeillä 1 - 3. Esim. lentokenttä, Versailles ja EuroDisney ovat näiden vyöhykkeiden ulkopuolella. Kaupunki on sitten jaettu alueisiin (arrondissement), joilla ei ole näiden metrojuttujen kanssa mitään tekemistä.
   
 5. satunnainen matkustaja Uusi jäsen

  liittynyt:
  07.08.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  KIITOS PAlJON! Tämä oikaisi vääriä käsityksiä.
   
 6. Tyrvis Vierailija

  Kukahan on valistunnempi ja tiedäisi miten ensikertalainen lapsiperhe pääsee parhaiten CDG kentältä Pariisin keskustaan, vaikkapa Ternes metroasemalle ? Juna / metro vai mikä olisi näppärin ?
   
 7. Erkki Einari Uusi jäsen

  liittynyt:
  05.11.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen kyllä taksia. Kaksi aikuista ja kaksi matkalaukkua keskustan hotelliin oli sekä mennessä että tullessa hiukan alle 50 euroa. Jotkut opaskirjat kertovat, etteivät Pariisin taksit saa ottaa ketään etupenkillle, joten en tiedä, mahtuuko lapsiperhe pelkästään takapenkille.
  Kyllä RER-juna ja siihen päälle Metro jokaiselta erikseen jo jonkin verran maksaa ja kapsekkein ja lasten raijaaminen tunnelissa ja portaikoissa on melkoinen operaatio.
   
 8. ili Uusi jäsen

  liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Höpö höpö. Käytin juuri RER-linjaa viikko sitten. Loistava systeemi. RER-junat lähtevät joko terminaalista 2 tai kolme, terminalejahan yhdistää shuttle juna, jonka löytää helposti eli vaikka lentäisit Pariisiin Blue 1 :lla niin ykkösterminaalista pääsee ilman suurta vaivaa shuttle junalla kakkosterminaaliin ja sieltä RER-junaan. (shuttle lentokentällä ilmainen)

  Junaan ostetaan lippu automaatista ja matka voi alkaa. matka kestää noin puoli tuntia riippuen käytatkö junaa, joka pysähtyy joka asemalla, vai valitsetko junan joka pysähtyy ensimmäisen kerran Paris Nord asemalla( tämä on selvästi merkitty laiturin yllä olevaan näyttötauluun). Matka maksaa 8,10 yhteen suuntaan yhdeltä aikuiselta. Samalla lipulla saa vaihtaa metroon, vaihtopisteitä esim, Paris nord, notre dame jne eli linjaa risteävät metroreitit. Helppoa. (vinkki varaa taskuun kolikkoja esim. hanki kolikkopötkö kahden euron kolikkoja jo kotimaasta siinä on 50,- edestä kolikkoja, tai sitten maksat luottokortilla automaateissa, setelit eivät kelpaa).

  Totta on se, että laukkuja joutuu kantamaan/raahaamaan metroportaissa ja lähimmältä metropysäkiltä sitten hotelliin, mutta se säästö: kahdelta aikuiselta edestakaisin kenttä- keskusta -kenttä RER-junalla 32,- . Taksilla satasen. Säästyneellä seitsemällä kympillä syö jo mainion päivällisen paremmassakin ravintolassa esim. latinalaiskortteleissa viineineen päivineen.

  Itse suosittelen ehdottomasti junaa. Lentokenttä bussikin on noin tuplat junaa kalliimpi
   
 9. Parii Vierailija

  Paris CDG Ground Transportation - Airport Buses - Paris for Visitors

  Kannattaa katsoa, olisivatko bussien 350 ja 351 reitit lähellä hotelliasi. Bussi 351 ajaa Nation-metroasemalle, joka oli lähellä meidän hotelliamme.
  Näiden bussien taksat ovat alle puolet junalipun hinnasta. Ne ovat paikallisbusseja eivätkä aja suorinta reittiä. Siinä tulee samalla sightseeing-ajelua ei-turistiseuduilla. Jos ei ole tulenpalava kiire hotellille, suosittelen. Sitä paitsi, jos lentokenttäjuna ei mene lähellekään hotelliasi, joudut jatkamaan matkaa jollakin muulla, metrolla, bussilla tai taksilla.

  Aikaa ja vaivaa säästääkseni, tilasin jo etukäteen, postitse kotiin toimitettuna mm. 5 päivän julkisen liikenteen liput (vyöhykkeet 1-3 eli ei kelpaa lentokentälle saakka), museopassit (2 pv) ja sightseeing-liput (bussi&jokilaiva-yhdistelmä 2 pv). Sitten vaan tukka putkella menoksi.

  Karttoja netistä löytyy, mm. Parsiisin bussi- ja metrokartta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti