Hae Anna.fi-sivustolta

Kertokaapa kokemuksianne psykiatreista?

Viestiketju osiossa 'Yleistä keskustelua' , käynnistäjänä vierailija, 20.10.2018.

 1. vierailija Vierailija

  miten järkyttävää on kohdata psykiatri joka ei osoita minkäänlaista empatiaa vaan provosoituu huonosta olostasi. Ei neuvottele vaan määrää sinulle diagnoosit ja lääkkeet. Täysin kylmä ja vakava ihminen jolta puuttuu täysi touchi ihmisen auttamistyöhön. Ihan itketti kun luin hänen kirjottamaansa tekstiä. Miten pihalla nämä ihmiset voivat olla? Mikseivät he kuuntele kun en tunnista itseäni heidän diagnoosistaan? Kävin jopa ryhmässä jossa saman diagnooin saaneita, tuntui että heillä ihan eri juttu ja olen väärässä paikassa. Välillä tuntuu ettei psykiatreja yms aidosti kiinnista. Egoistisia sikoja. Mikseivät he tutki minua lisää, kun diagnoosi tuntuu väärältä ja koen etteivät he ole ymmärtäneet? Miksi he laittavat apua tarvitsevat hullun boxiin, tämä yhteiskunta on älyttömyyttä parhaimmillaan
   
 2. vierailija Vierailija

  Minulla oli todella mukava kokemus ne kymmenen kertaa jotka kävin. Hän ymmärsi heti että lääkkeitä en tarvitse ja sairaslomaa ei missään tapauksessa. Ongelmani kaikkeen oli kotona. Lopuksi hain avioeroa, sanoin itseni irti virasta, muutin muualle ja ryhdyin opiskelemaan. Muistan kuinka psykologini sanoi viimeisellä käynnilläni että hän on saanut keskusteluista enemmän kuin minä. Mutta mielestäni käynnit selkiyttivät oman tilanteeni.126
   
 3. vierailija Vierailija

  692
   
 4. vierailija Vierailija

  Olet ollut psykiatrilla saadaksesi apua sairautesi hoitoon. Lääkäri tekee diagnoosin ja määrää lääkityksen oman asiantuntemuksensa pohjalta ja vastuullisesti. Diagnoosi ei ole mikään potilaan kanssa yhteisesti sovittu juttu. Hyvä potilas kertoo oireensa mahdollisimman kattavasti, ei valikoiden. Ja syö lääkkeet, jos lääkäri on katsonut lääkityksen tarpeelliseksi. Tältä pohjalta voi paranemisprosessikin lähteä etenemään. Psyykkisesti oireileva ei useinkaan itse tunnista sairauttaan ja kääntyy lääkäriä vastaan, vaikka tämä saattaa olla hyvinkin empaattinen.
  Jos haluat pelkkää sympatiaa vailla asiantuntemusta, sitä kyllä saa vaikka satunnaiselta ohikulkijalta.
   
 5. vierailija Vierailija

  Menee nyt näissä kommenteissa psykiatrit ja psykologit iloisesti sekaisin. Psykiatri on lääkäri, joka usein määrääkin lääkkeitä. Jos odottaa terapiasessiota normaali vadtaanottokäynniltä, varmasti pettyy.
   
 6. vierailija Vierailija

  Hehh
  Lääkäri saanut enemmän. Siltä joskus tuntuu, että yleislääkärikin käyttää potilasta jonkinlaisena "kuuntelijana"
   
 7. vierailija Vierailija

  J**** P**** Turusta on ainakin sentuntuinen psykiatri, että olisi aikoinaan mielihyvin tehnyt lobotomioita. Luennoi ylilempeällä äänellä kirjatietoaan, tuputtaa kilokaupalla lääkkeitä ja potilas on sairas, täysin ymmärrystä vailla, ja hänen mielipiteillä ei ole mitään arvoa.
   
  Lasted edited by : 06.03.2019
 8. vierailija Vierailija

  Psykiatrit on käytännössä laillistettuja yhteiskunnan sarjamurhaajia. Tuhansia ihmisiä vuosittain kuolee Suomessa 10-20 vuotta ennenaikaisesti psykiatrian takia. Ns. vakavissa psykiatrian keksimissä mielenhäiriöissi elinajanodote on suurempi sellaisissa maissa, joissa ei ole kunno psykiatrista hoitoa, ei tuputeta lääkkeitä, eikä jätetä muita sairauksia huomiotta. Ei auta kuin vähän herran pelkoa psykiatreillekin - tehkää kaikkenne, että joutuvat toimistaan vastuuseen, mikäli te tai teidän läheisenne joudutte psykiatrian uhriksi. Valitettavasta psykiatrian toimista valittaminenkin on tehty lähes mahdottomaksi,
   
 9. vierailija Vierailija

  Itse kävin n. 10 vuotta psykiatrilla, jolla oli oma pinttynyt käsitys siitä, mikä minua vaivasi. Yritin selittää ja osoittaa objektiivisia seikkoja, että olin oikeasti kokenut itselleni niin traumatisoivia asioita, että samanlaisten kokemusten karttuminen oli johtanut nykyiseen tilanteeseen. Lääkäri oli hyvin lääkemyönteinen ja joka kerta olisin saanut uuden lääkkeen ja isomman annoksen, jos olisin halunnut. En koskaan kokenut syömästäni lääkkeestä mitään ihmeempää vaikutusta. Ajattelin, että näin ne masennuslääkkeet toimivat. Sitten menin masentuneiden vertaisryhmään, jossa vasta tajusin, että lääke voi todella parantaa oloa. Lääkärini totesi jossakin vaiheessa, että nyt on tehty kaikki, mitä voidaan. Hän suunnitteli hoitosuhteen päättämistä. Säikähdin hirveästi, että jään ihan yksin. Kuulin lääkäristä, joka ei ole psykiatri, mutta on psykoterapeutti ja tehnyt paljon työtä mielenterveysasioiden parissa. Pääsin hänen potilaakseen ja tilanne on nyt aivan toinen. Hän kuuntelee, kommentoi, selittää, kysyy ja keskustelee kanssani. Hänen johdollaan olen vaihtamassa lääkettä, joka jo nyt tuntuu jotenkin herättävän minut pitkäaikaisesta masentuneesta jämähtäneestä olosta. Lääkärille on helppo puhua ja hän sanoo ääneen asioita, joiden kuuleminen toisen ihmisen suusta tuntuu jo helpottavalta.
  Lääkärin vaihtaminen on aina rasittavaa ja vähän arpapeliä. Itselläni se kuitenkin näyttää onnistuneen ja saan lopultakin oikeasti apua ja asiantuntemusta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti