Hae Anna.fi-sivustolta

Keskuspölynimuri?

Viestiketju osiossa 'Kodinhoito' , käynnistäjänä Asuntoa hankkimassa, 12.06.2006.

 1. Asuntoa hankkimassa Vierailija

 2. oo Vierailija

  Muuten ihan kiva, mutta jos menee tukkoon, niin joutuu aina kutsumaan huollon paikalle puhdistamaan. Meillä meni tukkoon kahdessa vuodessa...
   
 3. En Vierailija

  ole kuullut vielä kenekään kehuneen, luulen että hukkainvestointi.
  Huoltomiehet tyyriitä.
   
 4. HN Vierailija

  Täydellinen keksintö sanon minä! Keskuspölynimurihan ei mene tukkoon, mikäli se on tarkoituksenmukaisessa käytössä ja sen säiliö tyhjennetään/ puhdistetaan asianmukaisesti. Tämänkin toimituksen voi tehdä verrattain harvoin, koska säiliöt on yleensä reilun kokoisia. (Ja paljon helpompaa on sen tyhjentäminen, kuin mitä on pölypussin vaihto.) Ja ""vaativammankin huollon"" oppii kyllä jokainen tekemään itse kun vaan ottaa asiasta selvää. Laadukas kp.imuri on huomattavasti hiljaisempi ja tehokkaampi kuin tavallinen imuri. Sillä on mukava siivota kun ei tarvitse vetää perässään mitään kolisevaa mokkulaa joka juuttuu kynnyksiin ja ovenpieliin kiinni ja kaatu sitten aina kyljelleen. Meillä on koko talossa yhteensä 2 imurinletkun aukkoa ja ne riittävät oikein hyvin vaikka imuroitavaa alaa on 130 neliötä. Letkun paikaa ei siis tarvitse vaihtaa yhtä usein kuin aikoinaan tavallisen imurin pistoketta. Mikä on mukavaa sekin. Minä suosittelen suurella lämmöllä!
   
 5. JE Vierailija

  Olen myös ollut tyytyväinen. Käytössä jo yli 6 vuotta,eikä vielä kertaakaan tukossa..Ehkä sen saa tukkoon jos sinne imee legoja tai sukkia tms...meillä imuriin menevät roskat ja pölyt.

  Hyviä puolia:

  1. Hiljainen ääni
  2. Ei tarvitse raahata imuria ympäri kämppää ja kolhia seiniä
  3. Erillisiä pölypusseja ei tarvita.
  4. Pöly ei tule takaisin huoneilmaan vaan menee putkea pitkin ulos- huoneilma pysyy puhtaampana.

  Huonoja puolia:
  1. Pitkän letkun ""kääriminen"" siivouskaappiin joskus hankalaa.
  Muita huonoja puolia en kyllä keksi. En vaihtaisi enää tavalliseen imuriin.


   
 6. Meitsi Vierailija

  Meillä on ollut keskuspölynimuri nyt viitisen vuotta. Se on ihan huippujuttu ! Hyvät ja huonot puolet tulivatkin jo kahden edellisen kirjoittajan toimesta hyvin esiteltyä. Kyllä riepoisi, jos joutuisin vaihtamaan takaisin tavalliseen imuriin.

  Ja kuten kaikki muutkin laitteet, keskuspölynimurin käyttöohjeet kannattaa lukea ja noudattaa niitä. Keskuspölynimurin on joku jopa saanut syttymään tuleen, kun ei ole ""muistanut"" tyhjentää säiliötä.

  Jos on rakentamassa omaa taloa, kannattaa ehdottomasti rakennustöiden yhteydessä laittaa putket valmiiksi seinien sisään. Sitten myöhemmin (kun esim. rahatilanne paremmin sallii) voi ostaa varsinaisen imuriyksikön.
   
 7. puolesta Vierailija

  Ehdoton hankinta. Meillä on ollut viitisen vuotta käytössä enkä pois vaihtaisi. Pölyt menee todellakin säiliöön, ääni on hiljainen, letkua on lastenkin helpompi kannella kuin kokonaista imuria. Ihmettelen, miten keskuspölkkäri voi mennä tukkoon asiallisessa käytössä?
   
 8. Vierailija

  Minun mielestäni se letku on kyllä vähän hankala käytössä.

  Kaikkein kätevintä olisi jos letkua voisi säilyttää sellaisessa komerossa jossa olisi se reikä johon letku tökätään (mikä se nyt onkaan nimeltään), jolloin letku voisi olla aina valmiiksi kytkettynä, jolloin sen käyttöönotto olisi nopeaa. Meillä ei kylläkään ole näin.
   
 9. hohhoijaa Vierailija

  oo:lle : myös keskuspölynimurin säiliö pitää tyhjentää. Ei pidä odottaa, että karvapallot kurkistaa letkun suusta... Vai mitä ihmettä oikein teillä imuroidaan, jos saatte sen tukkoon?
   
 10. Sannuli Vierailija

  Hei! Tää nyt ei suoraan liity aloittajan tekstiin, mut aiheeseen silti. Imuroin satunnaisesti vanhempieni luona allawayn keskusimurilla. Imuroidessani kun letku hiukankin kiristyy tai on kierteellä niin se irtoaa imurasiasta tosi herkästi, useemman kerran imuroinnin aikana. Pysyykä teillä muilla letkut hyvin kiinni vai irtoileeko välillä? Voi olla että en vaan saa sitä tarpeeksi hyvin kiinni, se kun tuntuu tosi tiukalle laittaa.
   
 11. oo Vierailija

  No enpä voi sanoa, etten olisi säiliötä tarpeeksi usein tyhjentänyt ja tukkeutumisen syynä ei ollut säiliön tyhjentämättä jättäminen. Säiliötä joutuu kyllä näin koiraperheessä tyhjentämään melkein viikottain!

  Meillä oli jotain kerääntynyt poistoputken yhteen ""mutkaan"" ja sen puhdistaminen omin voimin ei onnistunut, joten ei auttanut muu kuin kutsua kalliit rassaajat paikalle!
   
 12. Meitsi Vierailija

  Meilläkin on Allawayn vehje ja siinä kyllä letkuosa pysyy napakasti kiinni seinäkappaleessa. Ei ole koskaan irronnut kesken imuroinnin.
   
 13. Sikke Vierailija

  Huono, aiheutti tulipalon ja kerran paloi moottori.
   
 14. Pippuri Vierailija

  Loistava investointi, hyvät puolet tulivatkin esille muiden vastauksissa. Laita vielä keittiön sokkeliin rikkaimuri, niin keittiökin on helppo pitää roskattomana eikä aina tarvii letkua hakea kaapista.
   
 15. mimmi Vierailija

 16. arja Vierailija

  mulla oli edellisessä kämpässä keskuspölynimuri,mutta eipä tullut kauheesti käytettyä kun koin sen hankalaksi. letku meni helposti kieroon,mulla ei kylläkään kertaakaan irronnut seinästä.imuteho ei myöskään riittänyt imuroimaan koirankarvoja imeväisestä halpismatosta... keskuspölynimurin putki myökin hapertuu ajan mittaan(mulla 9vuotta ja oli kahesta kohtaa poikki) ja uusi letku maksaa enemmän kuin hyvä tavallinen imuri!
  tavallista imuria kannatan!
   
 17. Tykkää Vierailija

  Sellainen putkirassihan kannattaa talossa olla, ettei tarvi turhasta huollosta maksella. Meillä sille on löytynyt muutakin käyttöä.

  Ja keskuspölynimuri ei tosiaan jätä pölyä pyörimään huoneisiin.

  Letkun pituuden voit valita lyhyemmäksi hankkimalla seamman liitosrasian. Ja tuo rikkaimuosa on keittiön lisäksi kiva myös eteisessä/tuulikaapissa.

   
 18. eukko Vierailija

  Hyvä investointi.
  Joskus olen kuullut että kannattaisi laittaa luukku auki kun vaihtaa lakanoita niin turhat pölyt imuroituisi suoraan pönttöön. Meillä on ollut käytössä 20 vuotta eikä ikinä ole saatu tukkoon. MUTTA olen tosin kuullut ettei karvoja sinne kannattaisi ihan solkenaan laittaa. Ilmeisesti ne sähköistyy putkistoissa tai jotain. Kun pönttö ja suodatin alkaa täyttyä niin sen kyllä huomaa käynnistä. Ei ime enää kunnolla.
   
 19. Liisa Vierailija

  Meillä on ollut keskuspölynimuri jo 15 vuotta eikä ole vielä koskaan ollut mitään vikaa eikä tukkoja. Joku kirjoitti, että jos on koiria niin säiliö täytyy vaihtaa kerran viikossa. Pötypuhetta meillä on 2 koiraa ja 200 m2 huusholli eikä säiliöitä tyhjennetä kuin noin 1-2 kuukauden välein. Tavallisen imurin säiliöhän on varmaan 5 kertaa pienempi. Tosi mahtava kapistus etenkin jos neliöitä on paljon liikkuu kevyesti ja on hiljainen ääni. Pölyt menevät säiliöön, eikä mitään inhottavaa pölynhajua tule huusholliin.
   
 20. Simperimpe Vierailija

  N. 1,5 vuotta siitä meille asennettiin Keskuspölynimuri Puzer Oiva. Vuoden päästä tuli ensimmäinen ongelma... imuteho huononi...

  Kaveri puhdisti putket (lasin palanen putkessa mikä keräsi kaikki paskat), vaihtoi suodattimet ja myös uuden suulakkeen... ja kone toimii taas hienosti!

  Eli jos olet ostamassa uutta keskuspölynimuria, selvitä myös kuinka huolto pelaa !
   
 21. Meillä on 25 vuotta käytössä ollut Allaway keskuspölynimuri. Säiliö on niin iso, että sitä ei tarvitse tyhjätä montaa kertaa vuodessa. Meillä on lintuja ja koiria, eli aika paljon riittää imuroitavaa joka viikko. Meillä on alkuperäinen letku ja se on kulunut kerran poikki ihan siitä metalliputken juuresta, eli sekin oli helppo korjata ottamalla vain n. 5 cm pätkä pois letkua.

  En mistää hinnasta suostuisi vetämään tavallista imuria ympäri taloa ja koittaa sillä saada oikeasti puhdasta jälkeä.

  Putkethan tukkeutuu helposti jos yrittää imuroida ihan kaiken mahdollisen, minkä imuri jaksaa imeä, tai sitten imuroi jotain kosteaa, esim. talvella kengistä sulanutta lunta eteisen lattialta.

  Keskuspölynimureissa varmasti laatu maksaa. Ei mitään hajua mitä ne nykyään maksaa. Myös malleja taitaa läytyä todella paljon erilaisia.
  Allaway on siitä hyvä, että siihen saa kaikenlaisia varaosia, jos jotain hajoaa.
   
 22. vierailija Vierailija

  No huhu mitä juttua,, näin yksinhuoltajana EI PALJON NAURATA tällaset jutut, olisikin varaa,,, sosku maksaa just senverta et saa näkkäriä lapsille ja ei varaa puhelimiin kun yhteen iphoneen ja vaatteita ei saanu itsenäisyyspäiväjuhliin lapsille kun pukua piti olla ja mekkoa! HÄVETKÄÄ jos joku tällanen imulaite on ongelma,, jumankekka kun ottaa aivoon,, painokun noussut ja ei edes rahaa viedä lapsia pitzalle koskaan ja täällä vaan jossitellaan jostain kalliista IMURISTA,, voi jessus!
   
 23. vierailija Vierailija

  Yksinhuoltajuus lienee seurausta omista valinnoista. Turhaa täälläbon muiden perään kadehtia. Olisit onnellinen kun sosdu yleensä jakaa meidän muiden tienaamaa rahaa, se on muuten muilta pois. Muissa maissa ei olla näin avokätisinä ottamassa muilta ja antamassa asiansa sotkeneille.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti