Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

kevyet piparit ja tortut?

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä laihduttaja, 28.11.2012.

 1. Elle Vierailija

  Kummallista keskustelua täällä, jos joku nyt sattuu kyselemään kevyempää ja/tai terveellisempää torttu- ja pipariohjetta, niin tarvitseeko sitä nyt jokaisen vuorollansa ihmetellä mitenkä joku nyt haluaa keventää jouluna. Annettakoon jokaiselle oikeus omanlaiseensa jouluherkutteluun. Siispä, tässä ohje terveellisemmille joulupipareille (ei kylläkään kevytversio, mutta terveellisempi täysjyväjauhojen ja raakasokerin parempien ravintoarvojen vuoksi), joiden maku oli yllättävän hyvä:

  Birkkalan Joulupiparit:

  2 munaa
  2 raakasokeria (myös tavallinen käy, mutta raakasokerin ravintoarvo on huomattavasti valkaistua parempi)
  200 g voita
  1/2 dl siirappia
  1/2 rkl kanelia
  1/2 tl neilikkaa
  1/2 tl soodaa
  2 dl perunajauhoja
  n. 6 dl puolikarkeita spelttijauhoja

  * Sulata ja jäähdytä voi
  * Vatkaa munat ja sokeri
  * Sekoita kuivat aineet keskenään
  * Lisää ensin voisula ja siirappi munavaahtoon ja sitten kuiva-aineseos
  * Anna taikinan levätä ja maustua seuraavaan päivään kylmässä
  * Tee piparit, paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

  Ávot ja lämpöistä ja lähimmäisenrakkautta sisältävää joulua jokaiselle! =)
   
 2. rosmarin1 Vierailija

  Onko kukaan kokeillut tehdä pipareita voin sijasta öljyllä? Yksi lapsenlapsista on allerginen maidolle ja kaikille maitotuotteille ja haluaisin hänellekin pipareita antaa. Yksivuotias ei vielä ymmärrä, että hän oksentaa jos syö joulupiparin.
   
 3. mainoskielto Vierailija


  Nyt on tullut voimaan elintarvikkeiden ja ruokavalmisteiden mainoskielto liittyen terveellisyydellä mainostamiseen. Eli jos jokin tuote on kattavien ristikkäistutkimusten kautta tieteellisesti todettu että tuotteella on terveyttä edistäviä vaikutuksia, siitä saa olla maininta tuotteen yhteydessä. Eli tuskinka vehnäjauhoja on tutkittu, asia on vain sinun oletuksesi.
  Miksi et käytä koskaan esim. kasviksia joilla on oma vaikutuksensa ihmiselle? Mainittiin pari ruoka-ainetta joilla on terveysvaikutus, vehnäjauho ei ollut mukana.
   
 4. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Sehän on päivän selvää, että täysjyvä tuote on terveellisempää kuin valkoinen vehnäjauho. Ei siinä mitään uusia tutkimuksia tarvita. En sanonut, että se on terveellistä vaan terveellisempää.
   
 5. maidoton margariini Vierailija


  En ole öljystä koskaan tehnyt, mutta maidottomasta margariinista. Ainakin ennen sellaista oli olemassa (rasiamargariini). Oman poikani maitoallergiasta on aikaa jo parikymmentä vuotta, joten en ole tsekannut, vieläkö täysin maidotonta margariinia on myynnissä.
   
 6. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tuotteet - Margariinit - Keiju.fi

  Voiko näin kevyttä käyttää leivontaan?
   
 7. hohhoijaa Vierailija


  Laitatko sinä lanttua ja kaalia pipareihin?

  Teillä mahtaa olla todella iloinen tunnelma joulupöydässä kun jo tässä vaiheessa noin paljon v****ttaa
   
 8. rosmarin1 Vierailija

  Ajattelin kyllä margariinia, mutta tein joku aika sitten päätöksen olla ikinä koskaan käyttämättä margariineja, kun niihin sekoitetaan ties mitä. Kun perheissä on kaikenlaisia allergikkoja, alkaa kunnioittamaan ihan selkeitä tuotteita.
   
 9. maidoton margariini Vierailija


  En käyttäisi, mutta onhan siitä rasvaisempikin maidoton versio, joten miksi pitäisi. Näyttää kyllä, että rosmariini ei halua margariinia käyttää. Öljyä en ole kokeillut, joten enempää en osaa auttaa.
   
 10. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytä kirkastettu voita. Näinollen sitä maitoheraa ei ole siinä ja maidolle allerginenkin voi syödä.

  Voi sulatetaan miedolla lämmöllä. Tällöin valkoinen sakka eli proteiinijae painuu pohjaan ja kirkas rasvajae jää pintaan. Sitten vain varovasti kaadetaan rasva päältä toiseen astiaan.

  Kirkastetun voin tekemiseen tarvitaan ehdottomasti suolatonta voita.

  Voit myös jäähdyttää kattilan jääkaapissa. Kirkastettu voi jähmettyy kimpaleeksi. Puhdista alapinnalta hera pois.
  Margariinista taikka kasvisöljystä ei voi tehdä mitään.

  Kylmäpuristettuja öljyjä voi käyttää salaatinkastikkeena, mutta muut öljyt ovat erittäin epäterveellisiä margariineista puhumattakaan.
   
 11. MTV 3 Vierailija

  Jonain aamuna tällä viikolla oli aamuteeveesä keventäjien vinkkejä kevyemmistä joulutortuista mm.
  Siinä laitettiin rahkaa taikinaan. Reseptit saattavat löytyä MTV:n nettisivuilta.
   
 12. sinä et Vierailija


  tutkimuksista mitänä tiedä kun et niitä ikinä lue tai edes ymmärrä. Sinun terveellisyytesi on oma päähänpinttymäsi. Moni ei voi käyttää minkäänlaisia vehnäjauhoja, ei niitä ruskeitakaan. Terveydellinen riski on suuri.
   
 13. Huolestuttavaa Vierailija


  Oliko sähköpostiosoitteesi muutaman päivän suljettuna? No tänä aamuna olet sitten ahkeroinut kymmeniä viestejä. Onko sinulla todella noin paha olo?
   
 14. hetkinen Vierailija

  Mitähän tuo taas on? En ymmärrä mutta ei väliä. Mitä sähköpostiosoite kuuluu joihinkin viesteihin??? H...ja löytyy ja varsinkin elleistä!!
  Hyvää , hullunhyvää joulua sullekin raukkis.
   
 15. Huolestuttavaa Vierailija


  Itse olet kymmenissä viesteissä parjannut Jx:ää - se ei ole aikuismaista käytöstä vaan kiusaamista.

  Eikö sinun kannattaisi kertoa vain omat mielipiteesi ilman, että haukut koko ajan tuota urheaa, rekisteröitynyttä nimimerkkiä, jota et saa nitistetyksi, vaikka kuinka yrität.
   
 16. luonnehdinta Vierailija

  "Järkevän ihmisen (leipojan) ".... on suuri vitsi. Mistähän se järkevä leipuri tähän kohtaan saataisiin?Luumut ovat makeita eli niissä on sokeria. Diabeetikoilta kiellettyjä siis.
  Ei mitään eroa onko lisätty sokeri vai raaka-aineen sokeri, ihan sama asia. Sinulla on erittäin puutteelliset, sanoisinko olemattomat tiedot ravinto-opista. Siihen kyllä tarvittaisiin vähän korkeampaa koulutusta toki mutta onhan perusasioita luettavissa ihan aikakauslehdistä. Ei suinkaan tarvitse olla ravitsemustieteen tri jotta perusasiat mieltää kun ottaa selvää.
  Tuo sana lisätty sokeri on jokin mainoskikka, ei mitään todellisuuspohjaa.
   
 17. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Sinä se olet tässä se joka ei tiedä diabetikon ruokavaliosta mitään. Ei hedelmät ole kiellettyjen listalla ja luumuhan on hedelmä. Ei niitä torttuja ole tarkoitus syödä kuormakaupalla päivässä.
   
 18. hmmm.... Vierailija


  sinä höpiset aina tuosta lisätystä sokerista. Jossain ketjussa taas väitit ettei hedelmäsokeri ole sokeria. Mitähän sekni on jos ei sokeria.
  Ihan totta, onko luumu hedelmä? Sokerirajoitus on diabeetikolla kyllä.
   
 19. mietteliäs elli Vierailija

  Millainenhan mahtaa itse joulusta tulla kun jo valmisteluvaiheessa on täysi rähinä päällä. Perhe joutuu ilmeisesti hankeen jouluyönä, ukko edellä ja lapset perässä, kun jouluelli riehuu. Eli tämä on harjoitustako joulua varten? Turvakoteja on kai jo suljettu eli eivät perhe niihinkään välttämättä pääse.
   
 20. Huolestuttavaa Vierailija


  Minä en usko, että tällä häiriköllä on perhettä ollenkaan. Hän elää mielikuvitusmaailmassaan ja on ottanut Jx:n kiusaamiskohteekseen. Plaza-tiimille tulee taas hommia.
   
 21. mainospöllö Vierailija


  Vaan miltä mahtaa maistua, voi olla riittoisia leivonnaisia kun kukaan ei toista ota...
   
 22. hyviä Vierailija


  Minä olen vuosia tehnyt joulutortut rahkavoitaikinasta ja hakkaavat kyllä mennen tullen valmistaikinasta tehdyt eli ovat maukkaita ja hyviä. En tiedä, ovatko kovinkaan paljon kevyempiä.
   
 23. Romulus Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.1999
  Viestejä:
  430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Torttutäytteestä saa vähemmän lihottavan, kun tekee sen itse ja makeuttaa stevialla, jos maku miellyttää.


  Ihmiset lihoo hiilareilla.

  Viljat, sokeri ja peruna nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliini tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason laskiessa hyvähiilihydraattisella ravinnolla elimistö tasapainottuu ja alkaa polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.


  "Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan. Jauhoihin lisätään vitamiineja ja ne taas ovat teollisesti valmistettuja. Niiden teho on kyseenalainen ja haittojakin on ilmaantunut."
  Viljat ovat todellinen tärkkelyspommi. Tärkkelys on aine, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa, jopa enemmän kuin puhdas sokeri."
  Voitaikina:
  150 g
  margariinia/voita
  3 dl
  vehnäjauhoja
  n.3/4 dl
  kylmää vettä


  150 g voita
  3 dl vehnäjauhoja
  n.3/4 dl kylmää vettä

  Rahkavoitaikina:


  1 prk rahkaa
  250 g voita
  4 dl vehnäjauhoa
  1 tl leivinjauhetta


  Rahkavoitaikina vaan maistuu erilaiselle. Ei voita voi millään korvata eikä tarvitsekkaan.
   
 24. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Torttutäyte eli luumusose ei tarvitse makeutusaineita eikä sokeria, kun kuivatut luumut ovat niin makeita muutenkin.
   
 25. Kansan tietäjä Vierailija

  Euroopan eri kulmilla joululeivonnaiset on usein makeutettu hunajalla.
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti