Hae Anna.fi-sivustolta

Kevyitä levitteitä leivälle

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä Riuska Raija, 09.12.2013.

  1. Riuska Raija Vierailija

    Onko teillä reseptiä hyvästä ja kevyestä leivänpäällys levitteestä?
     
  2. Barca2000 Vierailija

    Vähärasvainen (avokadossa on kasvirasvaa n. 12 %) on avokadolevite.
    Soseuta avokado, mausta se heti sitruunamehulla tummumisen estämiseksi sekä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Myös paprikajauhe sopii mausteeksi.
     
  3. -Tuppura- Vierailija

    1 dl voita
    1 dl rypsiöljyä
    (1 dl rahkaa)
     
  4. Kuperkeikka Vierailija

  5. Tappura Vierailija

    Mikä tässä on kevyttä?
     
  6. TuulaI Vierailija

    Olen joskus tehnyt levitettä kevyestä tuorejuustosta, 30% voileipämargariinista ja maustanut seoksen valkosipulilla ja silputuilla aurinkokuvatuilla tomaateilla. Ripaus suolaa mukaan ja maukas levite on valmis.
     
  7. avocado Vierailija


    Acocadossa on tosi paljon rasvaa ja kaikki levitteet ovat ihan muuta kuin kevyitä. Niitä ei tarvita.
    leivälle voi laittaa kevyesti kunnon voita, ei mitään sotkuja.
     
  8. enosetä Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.04.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0

    Voi, koska se on luonnontuote. Ei ole kemiallisia aineita siihen sotkettu kuten kevytlevitteisiin. nehän on yhtä prosessia vaille muovia.
     
  9. kevyt Vierailija

    Kuulehan enosetä Veijo, voissa on kaloreita 730/100 g , joten se ei kuulu kevyisiin syötäviin.
    Ja tässä säikeessä kysyttiin nimenomaan kevyitä levitteitä. Lue seuraavalla kerralla otsikko.
     
  10. Horace Silver Vierailija

    Pitääkö karppaajien tulla pilaamaan jokainen ketju typerällä voi-vouhkotuksellaan? Hikoiletteko te voita, kun siitä niin kovasti kerran pidätte?

    Avokadon rasva on pehmeää, hyvää rasvaa. Sitä saa syödä, toisin kuin kovaa eläinrasvaa. Kovan rasvan haitallisuus opetettiin jo yläasteen terveystiedon tunneilla.

    Asiaan: pavuista saa hyviä levitteitä. Esimerkiksi hernerouheesta saa falafel-mausteilla (korianteri, jeera ym) hyvää tahnaa. Sekaan voi laittaa ruokalusikallisen hyvää öljyä (oliivi-) ja vaikkapa sitruunamehua.
     
  11. bonjour Vierailija

    Onko ne creme bonjourit kevyitä? Joskin makua saisi olla vähän enemmin, sellainen chili-levite oli älyttömän hyvää, jossain oli tarjolla. Ei niissä varmaan voin veroisesti kaloreita ainakaan ole, mutta jos vertaa muihin kevyisiin levitteisiin?
     
  12. kevyetmullat Vierailija


    Laita silikonia. Ei varmaan oo kaloreita enempää kun noissa muissakaan keinotekoisissa KEVYTlevitteissä. Ruumiisikin maatuu sitten hitaammin, vaikka kuolet aikaisemmin.

    Kevyt on keinotekoista, ja rasva on korvattu suunnilleen liimalla.
    Sitä kannattaa vetää napaansa kaikkien jotka "huolehtii itsestään".
     
  13. Barca2000 Vierailija

    Tuolla aikaisemmin jo ehdotettiinkin tsatsikia. Sen voi tehdä kevyestä creme fraichesta, kurkusta (96% vettä) ja mausteista. Leivän päälle vielä lehtisalaattia ja tomaattia.

    Oikein hyviä ovat myös maustetut tomaatti-sipulisalsat, mieluiten kotitekoiset. Samoin itse maustetut raejuustot.

    Paras ohje on, että maku tehdään mausteilla, ei rasvalla.
     
  14. Santtu Vierailija


    Komppaan Barca2000:n etenkin viimeistä kommenttia. Se on kumma miten suomalaisissa tuntuu istuvan tuo "jos ei ole rasvaa ja suolaa kolmea kiloa niin ei maistu miltään"- käsitys kuin täi tervassa. Jos ruokaan ei saa makua muulla kuin em:uilla, kannattaa jättää kokkaaminen niille jotka sen taitavat, tai OPETELLA. Yrtit ja mausteet ovat nimenomaan ne, joilla ruokaan loihditaan makuja, EIVÄT ne perähikiän ainoat tunnetut "mausteet" voi ja suola.
     
  15. yks tavis multifilosofi

    liittynyt:
    08.11.2009
    Viestejä:
    1 111
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kevyt levite leivälle:
    2/3 rahkaa, 1/3 naturell-jugurttia, pippurirouhetta, suolaa, valkosipulia puristettuna, tuorekurkkua raastettuna, suolakurkkua aivan pienen pieninä kuutioina, keitettyä kananmunaa pieninä murusina, tämä satsi valutetaan esim kahvisuodatinpapaperin läpi ja jäljelle jäänyt massa levitellään leivälle - aika hyvää ja ei ole raskasta ollenkaan.
     
  16. Jaspar Asparagus Vierailija

    Avokadosta tekisin suoraan guacamolea. Taatusti maukasta ja vähän "kevyempääkin" vielä kuin pelkkä avokadosose.
     
  17. Palmuöljy inhottaa Vierailija

    Pakko sanoa margariineista. Vs. voi. Nykymargariineissa on niin paljon ainesosia että hämmästyttää. Lisäksi painettu niin pienellä epäselvällä präntillä että oli pakko katsoa internetistä. Jolloin selvisi syy epäselvään pakkausselosteeseen. Lisäaineita toisen perään.

    Joka ainoassa on PALMUÖLJYÄ! Minkä ihmeen takia?
    Mikä vika rypsi tai edes oliiviöljyssä on? Jos niistä ei kestä ilman lisäaineita tehdä levitettä sitten ne on humpuukkia. Verrattuna voihin ja vaikka oivariiniin joissa ei ole lisäaineita.

    Työterveyslääkäri väitti että kolesterolini saattaa mennä yli viitearvojen jos en vaihda margariiniin. Kolesterolini oli 4,7 ja vaihdellut väliä 4,4 - 4,8 viimiset 20 vuotta mitä muistan että sitä on edes tarkistettu. Olen sentään 62 vuotias. Kaikki muutkin veriarvot ja muut elämäntavat kohdillaan joten palmuöljy tahnojen markkinointiin olen täysin väärä kohderyhmä.

    Voita tai margariiniakaan ei kuitenkaan mätetä paksulti, vain ohuelti - jos joku ei tiennyt niin ohut sipaisu leivälle ei lihota ketään.

    Rypsiöljy-voi-rahka- -sekoitteessa rahka keventää koostumusta. Sitä voi laittaa sitten vähän paksummalti. Laittaisin ehkä myös jotain yrttimaustettakin, ripaus suolaa, jos makua kaipaa.

    Keventäjien kannattaa keventää määriä ja lisätä liikuntaa ennen kuin nipistävät ruuan mausta.
     
  18. Palmuöljy inhottaa Vierailija

    Kokonaisruokavaliossa avocadojakaan ei voi mättää miten paljon tahansa olkoon miten pehmeää rasvaa tahansa. Eikä voin käytöstä ole haittaa. Kaikessa pitää muistaa kohtuus. Sitä paitsi, kaikkea "saa" syödä. Terveyteen vaikuttaa elämässä kokonaisuudet ei satunnaiset nautinnot.

    Levitteitäkään ei pidä syödä kuin puuroa olkoon miten kevyttä hyvänsä. Pahanmakuisuus kuten jotkut falafel-tyyppiset, korianterilla maustetut eivät yhtänä lohduta vaikka olisi miten "kevyttä". Maku ratkaisee. Vatsa täytetään joka tapauksessa jollain muulla kuin levitteellä.
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti