Hae Anna.fi-sivustolta

Khao Lak, retki sademetsän sydämeen

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä retkeilijä, 20.08.2012.

 1. retkeilijä Vierailija

  Hei, nyt on tarjolla AM:lla retki sademetsän sydämeen, jossa matkataan upeissa karstikalliomaisemissa Khao Sokin kansallispuiston liepeillä ja bongaillaan pitkähäntäveneestä viidakon eläimiä paikallisoppaan johdolla. Lounas ja illallinen sekä majoitus kahden hengen kelluvassa bambumajassa Ratchaprapa- tekojärvellä. Iltapäivällä ja seuraavana aamuna melotamahdollisuus. Aamulla tutustutaan sademetsän luontoon patikoiden, norsuratsastuksella ja pitkähäntäveneellä. Paluu iltapäivällä. Kun retket talven sesongin alettua alkavat, kuulisin mielelläni kokemuksianne siitä. Retki kiinnostaa kovasti ja oma matkani on vasta ensi vuoden 2013 puolella. Jään odottelemaan kirjoituksianne.
   
 2. Helena Vierailija


  Lähde ihmeessä! Itse olen tehnyt vastaavan retken(Finnmatkat) Krabilta muutama vuosi sitten ja nyt olen varannut tämän retken tulevalle helmikuulle Aurinkomatkoilta. Retkeen sisältyy niin paljon kaikkea erilaista ohjelmaa, että hintakin lienee kohdallaan. On elämys majoittua järvellä, jonka hatarasta majasta pystyi pudottautumaan aamu-uinnille suoraan ovelta. Maja oli pienen pieni ja siinä oli lattialla kahden maattava patja ja eipä muuta tainnut ollakaan. Lattiabambut olivat niin harvat, että vesi pilkisteli raoista. Mutta ei itikan itikkaa!!! eikä tarvittu ilmastointia. Sovimme illalla seuraavan aamun kanoottimelonnasta ja niinpä aamulla oven edessä odotti opas kahden kajakin kanssa. Aamu-usvassa oli mieletön fiilis hiljakseen meloskella rantoja pitkin, odotella auringon nousua ja kuunnella viidakon heräämistä. Sitä äänten määrää! Ja paikallinen pariskunta koki resuisia verkkojaan alkeellisella puusta vuollulla veneellä. Tunnelma oli aivan satumainen.

  Pitkähäntäveneellä tehtiin myös ajelua etsiskellen apinoita, joita joitakin näkyikin. Tutustuttiin tippukiviluolaan, tehtiin viidakkokävely ja tutustuttiin paikallisiin kasveihin. Kaikkia sieniäkin voi kuulemma syödä, - tosin joitakin vain kerran. (Oppaan huumoria myrkyllisistä kasveista).

  Suosittelen todella tätä retkeä, jos vain alkeelliset olot eivät säikäytä ja et ole liikuntaesteinen, - ja varsinkin jos olet kahden viikon lomalla.
   
 3. retkeilijä Vierailija

  Kiitos Helena vastauksestasi. Kokemus oli hyvin kerrottu ja kertomuksesta välittyi tieto. että ko. retki kannattaa ehdottomasti tehdä. Juuri kirjottamasikaltaiset vastaukset antavat paljon hyvää tietoa muille samaista juttua suunnitteleville. Kiitos siitä. Varaan retken itse pikapuoliin.
   
 4. viidakkoon Vierailija

  Mietin itse myös ko. retkeä ja tuli mieleeni, että koska kyseessä on viidakkoretki, niin millaiset rokotukset ym. tarvitaan/suositellaan. Itsellämme on tarvittavat A- ja B-hepatiittirokotukset kunnossa mutta mietin miten on esim. malarian estolääkityksen kanssa? Toisaalta katselin, että ko. Thaimaan alue ei ole riskialueella ja malarian estolääkitystä suositellaan käytettäväksi nykyään enään vain, jos yövytään malaria-alueella yli viikko. Kirjoitelkaa jos on parempaa/oikeata tietoa.
   
 5. KBH5050 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dengue kuume voi olla paljon suurempi riski, kuin malaria.

  Tämä on lainaus Thai Ry:n palstalle(Thairy.net • Etusivu) kirjoittamastani, siellä on juttua kyllä enemmänkin ja haulla löytää, rekisteröitymällä pääsee kaikkiin aiheisiin:
  Aikonaan tuolla 90 -luvun lopulla eka reissun tein Th ja otin tuon Lariamkuurin, täysin turhaan ja sen kuurin seuraukset voivat olla todella hankalia. Googletappa Lariam, niin tiedät, että elämä voi muuttua totaalisesti. Muuttui myös siskonpojallani, joka matkusti jokunen vuosi sitten Saksasta Afrikkaan vapaaehtoistyöntekijäksi ja erehtyi tuon kuurin ottamaan. Kuten Lungi kertoi, ei tehoa kaikkiin malariatyyppeihin ja voi myös haitata kuurina oikean lääkkeen valintaa, eivät tiedä mikä malaria on kyseessä.
  Nykyisin kaiketikkin suosittelevat docsisykliniä malariaan ja tuo kuuri voisi olla oikea matkaeväs. En kuitenkaan ole lääkäri, joten netistä saat paljon tietoa asioista. Kyllähän nykyisin myös Suomen lääkärit ovat perehtyneet hieman näihin asioihin.
   
 6. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmaisen kerran kuulen siita puhetta ihmisilta etela-bangkokissa.
   
 7. anttihelin Vierailija

  Khao Sok on upea paikka, suosittelen! Siellä on kyllä helppo käydä omatoimisestikin, mutta toki matkatoimiston retkellä pääsee vielä helpommalla.
  Täällä artikkeli Khao Sokista: Khao Sok: sademetsän salaisuus - MinneThaimaassa.com
  Vielä pitempi artikkeli Khao Sokista löytyy kirjasta Thaimaa parhaimmillaan, jonka löytää Helsingistä ainakin Akateemisesta kirjakaupasta tai muualta nettikirjakaupoista. Kirjassa kerrotaan paljon myös sademetsän mielenkiintoisesta historiasta, kuinka siellä piileksi aikoinaan kommunistisissejä, joiden entisessä piilopaikkaluolassa noilla retkilläkin nykyisin käydään.
   
 8. hiukanjännittää Vierailija

  Olemme myös menossa ko. retkelle Khao Lakissa ja olen lukenut tämän viestiketjun. Helena kirjoitti, että nukuttaessa siellä on patja ei juuri muuta eli eikö siellä ole mitään peittoakaan tai lakanaa peitoksi. Ja vaikka hän kirjoitti, että ei itikan itikkaa, niin olisiko hullua ottaa mukaan moskiittoverkko. Ja olisiko hyvä yöksi olla kevyttä pitkähihaista päälle? Eniten minua ehkä mietityttää ja jännittää ne itikat tai muut örkit, jotka pistävät. Ehkä otan kaikenlaisia itikkamyrkkyjä mukaan, joita sit suihkuttelen itseeni. On se vaan ihmeellistä, että pitää siitä huolimatta mennä ko. paikkaan vaikka jännittää. Tiedän, että se varmasti tulee olemaan niin hieno kokemus, että pikku jännituksen kestää.
   
 9. KBH5050 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä laisinkaan huono ajatus, tuo moskiittoverkkohan painaa olemattoman vähän, joten helppo kuljettaa mukana. Vaatetetus niin päivällä, kuin yölläkin on hyvä olla kunnossa ja vielä kun on kunnon karkoitusöljyt, pitäsi pärjätä.
  Henkilökohtaisesti en ole kylläkään mitenkään suojautunut viimeisten yli kymmenen vuoden reissujen aikana ja maaseudulla oleskellut yhtämittaisesti kuukausia.
  Jostain kylläkin onnistuin saamaan Streptokokki pyogenes bakteerin, selvisin siitä. Thaimaan parhaat lääkäritkään eivät osanneet selvittää, mistä sain sen. Mitään ulkoista vauriota ei iholla näkynyt ja edelleenkin käyn tapahtuman jälkeen Th, käymistä toki helpottaa Th vaimo ja yhteinen lapsi, sekä talokin siellä.
   
 10. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen kanssa ei ole leikkiminen. Minulla hoito kesti sairaalassa 10 paivaa ja jalkihoito yli vuoden.
  Kuume pamahti melko nopeasti yli 40 asteen. Seuraavana paivana ei olisi kuulemma tarvinnut enaan sairaalan tulla.
  Siihen kuolee yllattavan paljon thaimaalaisia vuositttain.
   
 11. KBH5050 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lienee kuitenkin melko harvinainen Thaimaassakin. Minullakin ensmmäinen pieni sairaala ei tehnyt mitään ja passitti suurempaan Lopburin sairaalaan, jossa kyllä leikkasivat, mutta aiheuttajabakteeria eivät tienneet, eivätkä osanneet oikeaa antibioottia antaa. Vaadinkin pääsyä Bangkokiin, suureen yksityissairaalaan ja sielläkin meni päiviä, että saatiin oikea lääkitys, mikä tehosi. Kurissa saivat kylläkin bakteerin pidettyä, mutta eivät pois heti, joten sielläkin harvinainen tapaus. Kuukausi meni Bkk sairaalassa ja leikattiin sekä siistittiin haavaa lähes kolmenakymmenenä päivänä nukutuksessa ja selkäydinpuudutuksessa pari kertaa. Sitten sain luvan lääkärin saattamana lähteä Suomeen sairaalaan jatkohoitoon ja ihon siirtoon.

  Harvinainen on tauti Thaimaassa, googletin asiasta (Streptococcus pyogenes in Thailand) ja tietoa kyllä löytyy, mikäli englanti sujuu ja tietenkin googlen kääntäjälläkin saa apuja.

  Minunkin sairauteni on niitä ääri-ilmiöitä, eikä siitä pidä pelästyä. Kyllä meillä kotisuomessakin kaikenlaisia tauteja liikkuu.
   
 12. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinulla oli bakteeri paassyt leviamaan jo laajalle. Minulla leikattiin kyynarpaa ja sitten tippaan.
  Pistoksia sain puolen vuoden valein kolme. Nyt pitaisi olla elinikainen immuuni myos siihen tautiin.

  Ainakin yksi kotitarvekastaja sai haavan jarven pohjasta ja siihen iski ko. tauti. Viikossa lahti henki.
   
 13. Helena Vierailija


  Kyllähän patjan päällä sentään oli aluslakana, tyyny ja peitoksi ohut "silkki"lakana. Itselläni oli spaghettiolkaiminen ohut yöpaituli ja hyvin tarkenin. Tuo tekemämme retki oli Finnmatkojen, ja koska järvellä on jokunen muukin "mökkikylä", tämä Aurinkomatkojen majoitus ei välttämättä ole juuri samassa. Kevyttä pitkähihaista tottakai kannattaa jo auringonkin takia olla mukana ja hyttyskarkoitetta varmuuden vuoksi ainakin viidakkokävelyille. Itse emme tämän kummemmin tällekään retkelle (ainakaan tällä tietoa) ajatelleet varautua, mutta suosittelen esim. tervetulotilaisuudessa oppaalta kysymään tarkemmin tarvittavista varusteista. - Kukin ihminen kuitenkin on oma yksilönsä ja kokee eri asiat omalla tavallaan, joten puhuin tuossa yllä vain omasta puolestani. Niinkuin savolainen tuppaa sanomaan: vastuu on kuulijalla.
   
 14. KBH5050 Uusi jäsen

  liittynyt:
  23.12.2011
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siitä on jo vuosia, kun asiaa googletin Thaimaan osalta, joten en tiedä nykytilannetta.
  Tämä nyt meni hieman off topic. Tietääkseni ei ole mitään rokotetta vielä ainakaan tuota nekroottista faskiittia vastaan, aiheuttajana juurikin Streptococcus pyogenes, saatan olla väärässäkin. Mielenkiintoni heräsi tuohon rokotteeseen, enkä löytänyt netistä sitä.Kuitenkin esim tässä kerrotaan asiasta, ettei ole: Necrotizing Fasciitis (also known as Flesh-Eating Disease) - HealthLink BC File #60
  Googlella lisää tietoa: necrotizing fasciitis immunity vaccine
   
 15. Totuus Lahdesta Vierailija

  Taitaa olla aikamoinen huijari tämä Hadermann, kun ihmisten terveysasioillakin alkaa omiaan puhumaan.
   
 16. Lahtelainen Vierailija

  Tämä Haatermannihan on kirjuutellut tänne jälkeen Lahtelaisen, ei ole kuitenkaan vastaillut tähän asiaan mithään? Huijasko?
   
 17. Mbj Vierailija

  Kävin Khao Sokissa joulukuussa -12. Olimme omalla matkallamme, emme AM. Khao Sokin kylä on pieni mutta viehättävä ja ravintoloita on muutamia. Kävin sademetsässä kerrran 4 km lenkillä ja aikaa kului n 2 tuntia. Reitti oli selvästi merkitty ja kävelimme sen ilman opasta. Iilimadoista olin lukenut netistä ja henkisesti varautunut niihin vaikka niitä ei juuri kuivalla kaudella olisikaan. Ja miten väärässä olinkaan. Itse sain kolme osumaa ja vaatteista poistimme n 10 matoa/hlö. Kävelevät esim housuja pitkin ylös paljaalle iholle. Ovat todella ällöttäviä otuksia, joita ei meinaa saada irti. Pistoa ei tunne ja maassa ovat lähes huomaamattomia. Iskevät myös vaatteen läpi, kuten minun sukkien läpi. Goretex kengät olivat pelastukseni, kangaskengistä ja vastaavista menevät läpi. Pistokohta vuotaa pitkään. Iilimatojen lisäksi muita otuksia ei metsässä juuri näkynyt päiväsaikaan. Iltasafarilla erilaisia hyönteisiä löytyi oppaan avulla enemmän. Mieheni kävi tälläisellä yösafarilla. Sivetti kissa näkyi myös.
   
 18. sademetsäläinen Vierailija

  Olimme AM:n järjestämällä sademetsäretkellä ja olihan hienosti järjestetty reissu. Osallistujia oli 4 + paikallinen opas, sopiva pieni porukka. Retki alkoi norsuvaelluksella, sit oli lounas Khao Sokin kansallispuiston alueella, sen jälkeen jokimelonta katsellen jokivarren eläimiä...muutama käärme, sammakoita, "pyhiä kaloja", apina. Sen jälkeen siirryttiin rantaan ja pitkähäntäveneellä hurautettiin noin tunnin matka bambumajakylään ihaillen järven ihania maisemia. Majoittauduttiin bambumajoihin ja oli vapaata aikaa uimiseen, olihan järvessä pehmeää ihanaa vettä. Illallisen jälkeen istuskelimme "ravintolassa" juttelemassa ja klo 11 kylään tuli täysi pimeys eli generaattorit pysähtyivät ja ainoastaan majojen eteen tuodut lyhdyt ja kaunis kuutamo valaisivat. Aamulla aikaisin lähdettiin pitkähäntäveneellä tutkimaan seudun eläimistöä ja niiden aamutoimia. Apinoita näkyi useammassakin paikassa ja pari haukkaa lenteli taivaalla. Sen jälkeen aamupalalle ja edelleen pienen venematkan jälkeen päästiin rantaan, josta sademetsää pitkin käveltiin metsän läpi toiselle järven osalle, josta bambuveneellä käytiin katsomassa tippukiviluolaa, joka vasta noin 8 vuotta sitten on löydetty. Uskomattoman kaunis paikka ja mikä ihana hiljaisuus järvellä, ainoastaan apinoiden ääniä kuului. Sädemetsässä kulkiessamme ei ollut mitään ylimääräisiä "örkkejä" tai iilimatoja vaan matka taittui viidakon ääniä kuunnellen. Söimme vielä lounaan bambumajakylässä, jonka jälkeen lähdimme pitkähäntäveneellä takaisin lähtösatamaan ja sieltä taksilla hotellille. Todella hieno kokemus. Retken tahti oli leppoisa eli ei edetty kieli vyön alla vaan nautiskellen. Opas oli mukava paikallinen nuorehko mies, puhui englantia tyydyttävästi ja huomioi retkeläiset hienosti ja teki kaikkensa, että viihdyimme ja saimme uusia kokemuksia. Voin suositella retkeä.
  Toinen hieman vastaanvanlainen retki voisi olla yö Similanin saarilla, joita ainakin Raya Divers järjestää.
   
 19. similan Vierailija


  Käynti Similanin-saarilla oli parasta,mitä Thaimaan matkoillamme olemme missään kokeneet. Ihanan kirkkaat vedet ja upea luonto. Toivottavasti eivät pilaa näitä saaria liiallisilla turistimäärillä.
   
 20. Helena Vierailija

  Kiitos Sademetsäläinen!
  Nyt alkaa oma matkakuume jo kohota, jos ei vielä ollut koholla. - Et tuossa mainitse kanooteista mitään, olisiko järvellä ollut mahdollisuus melontaan?
   
 21. sademetsäläinen Vierailija

  Bambumajakylässä oli mahdollisuus melontaan järvellä eli kun saavuimme sinne, oli vapaa-aikaa uintiin, melontaan yms. ennen illallista.
   
 22. vierailija Vierailija

   
 23. vierailija Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti