Hae Anna.fi-sivustolta

Kielenä englanti jyräävin

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 13.12.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Englanninkieliset vapaakoulut heikentävät Ruotsissa äidinkielen opetusta ja ovat samalla tavoin myrkkycoctail yhteiskunnalle kuin uskonnolliset opinahjot. Verovaroin rahoitettava International English School (IES) levittäytyy kunnasta kuntaan, kirjoittaa lukio-opettaja Olle Käll. Vapaakouluuudistus on seurauksiltaan ollut kielteistäkin, sillä pörssissä olevat vapaakoulut tuottavat voittoa riskisijoitusyhtiöille.

  IES:n kouluissa opetuksesta 50 prosenttia on englanniksi ja lukiossa luku nousee jo 90 prosenttiin, mikä merkitsee sitä, että ruotsi on enää kakkoskieli. Ja kaikki tapahtuu verovaroin. Missään muualla opetus ei ole yhtä säännöstelemätöntä kuin Ruotsissa. Hänen mielestään on selviö, että ruotsin kieltä tulisi harjoitella systemaattisesti ennen muita kieliä ruotsalaisissa kouluissa.

  Viime aikoina poliitikot ovat selkeästi pyrkineet kieltämään uskonnolliset vapaakoulut, mutta unohtaneet, että englanninkieliset opinahjot ovat vähintään yhtä suuri myrkkycoctail ruotsalaiselle yhteiskunnalle.

  Aihetta lyhennelmään antoi:

  https://www.expressen.se/debatt/har-i-sverige-talar-vi-faktiskt-svenska/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eipä ihme, että Ruotsin kuningas haluaa suomalaisten jyystävän pakkoruotsia, kun oman maan kansalaiset eivät enää lue kuin kakkoskielenä äidinkieltään. On se kahjoa, kun maksavat kouluille verovaroina siitä, että lapset oppivat englantia paremmin kuin ruotsia. Eikä ole kuin muutama vuosikymmen siitä, kun suomea ei saanut puhua edes välitunneilla Norrbottenissa. Yksi naula lisää pakkoruotsin opetukseen, sillä onhan se älytöntä, että Suomessa kansainvälisyys alistetaan naapurimaan toiveille.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsin kuninkaan sanatkin lähentelevät irvailua, koska hän ei piittaa äidinkielensä kohtalosta synnyinmaassaan, mutta vaatii suomalaisilta alisteisuutta kysymyksessä. Länsinaapurit osaavat olla todella ilkeitä, kun sikseen alkavat. Liberaalien puoluejohtaja kehuu kiinalaisia paremmiksi ydinvoiman rakentajiksi kuin ranskalaisia, vaikka ruotsalaiset ovat sanasodassa yksinvaltaisen kommunistimaan kanssa. Tuskin uskaltavat osaa kiinalaisilta ydinvoimalaa, koska riitelevät kustantaja Gui Minhaista verisesti.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos ruotsalaiset haluavat rakentaa ydinvoimaa, voivat parhaimmin luottaa eurooppalaisiin, koskapa ovat niin venäläisten kuin myös kiinalaisten kanssa napit vastakkain. Vaihtoehdoista ainoa lienee Ranska, jonka Suomikin valitsi. Voivat tietysti uusia vanhoja ydinvoimaloitaan, mutta apua tarvitsevat siinäkin tapauksessa. Puolustukselliset näkökohdat ovat tärkeitä, kun valitaan uuden ydinvoimalan rakentajaa, mikä on viime vuosina Suomessakin havaittu seikka.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nuoret Suomessa joutuvat opettelemaan siis ruotsia samaan aikaan, kun Ruotsissa vastaavan ikäiset lukevat englantia. Lukiossa aineista siis 90 prosenttia opitaan kansainvälisen kielen avulla, eikä ruotsin. Ruotsissa voivat siis keskittyä tärkeisiin aineisiin, kuten matematiikkaan, eivätkä turhanaikaisen kielen opiskeluun.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti