Hae Anna.fi-sivustolta

kieli ongelma

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä siansaksalainen, 26.12.2004.

 1. siansaksalainen Vierailija

  Tervehdys!
  Minulla on todella ISO ongelma, en osaa puhua mitään muuta kieltä kuin suomea ja ruotsia. Niistä on tuskin apua Kreetalla... Siis en osaa varmaan käyttää bussia edes paikanpäällä jos bussikuski alkaa sopertaa kreikaksi jotain epämääräistä. Siansaksa kyllä taatusti menee ja jotain hepreaa... Osaan vain joitain kreikan perussanoja, kuten tervehdykset ja numerot. Siis tarvitseeko Kreetalla kielitaitoja, kuten englantia tai kreikkaa? Onko ravintoloissa suomenkielinen lista? Se onkin sitten hauskaa kun luulee saavansa ranskalaisia ja yhtä-äkkiä tulee pöytään raaka sian pää...=(
   
 2. sinulle sika Vierailija

  mMe kuule vaikka Platanakseen. Siellä ei tarvi kielitaitoa,molottavat suomea ihan liukkaasti. Härmäläisiä juntteja koko kylä täysi, olet vertaitsesi seurassa.Jotkut käy siellä vuosittain.
   
 3. väärin Vierailija

  Kreeta ei ole mikään Rhodos siellä Plataniaksen pääväylän varella osataan hyvin vähän suomea. Jotenkin joku antaa aivan väärää infoa Plataniaksesta mukamas suomi-paikkana. Plataniaksen turisteista on suomalaisia korkeintaan 20% , kyllä ruotsalaiset , tanskalaiset ja norjalaiset ovat suuri enemmistö.
  Aloittaja on hyvä vaan ja puhuu sitä ruotsia, jota varmasti moni kesätyöläinen osaa taatusti paremmin kun suomea.
   
 4. Mollan Vierailija

  Kuten huomasit, ei täältä kannata paljoo kysellä...
  Joissain ravintoloissa varmaan on suomenkielisetkin listat ja useammissa ruotsinkieliset. Ota mukaan joku ""kreikkaa matkailijalle"", ruokalistat pystyy sellaisen avulla kyllä tulkitsemaan. Yleensä ravintoloiden ulkopuolella on jo listat joista voi etukäteen vähän tutkailla, tosin sitten saattaa kyllä jo sisäänheittäjä olla kimpussa... ei siellä ummikkokaan pääse nälkään kuolemaan. Katsot vaan jostain matkailusanastosta tavallisimmat kreikkalaiset ruoat, esim. joku souvlaki- lihavarras on souvlaki kaikenkielisissä ruokalistoissa.
   
 5. Antras Vierailija

  Hei! kylläpä tuli väärää tietoa, sinulle sika, palstalla siitä ei tarvii uskoa mitään. Plataniassa ei puhuta suomea oikeastaan niin paljon että voisit tilata edes ruokaasi, mutta se ei ole ongelma jos menet tavernaan syömään niin sano vaan, thelo na rihno maati kusina, niin pääset keittiöön katsomaan ja saat sormella osoittaa kaikki mitä haluat. samat jutut kaupoissa ja missä vaan, ei siellä tarvi mitään kieltä osata siellä on niin kauan kulkenut turisteja, että ne näkee kaukaa mistä ollaan ja mitä halutaan, sinne vaan kieli ei ole ongelma. Kerron vaan totuuksia koska menen sinne taas syksyllä, olen asunut monilla reissuillani siinä kylässä yhteensä 28 viikkoa. Siellä asuu paikallisia alle tuhat, he ovat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia, eivät nyki hihasta eivätkä kauppaa mitään puoliväkisin. Bussi ottaa sinut pysäkiltä kyytiin ja rahastaja toimittaa sinut ulos siinä mihin olet maksanut kyydin , ei isoja ongelmia, hyvää matkaa.
   
 6. Jatta Vierailija

  Minulla on ystäväpariskunta joka ei puhu muuta kieltä kuin suomea ja vähän ruotsia.
  Ovat matkailleet ympäri maailmaa seuramatkoilla ja aina ovat hyvin pärjänneet ja saaneet asiansa hoidetuksi.
   
 7. timo Vierailija

  platanias on aika ruotsalais-tanskalais -painotteinen paikka, mutta kyllä siellä moni kielitaidoton on siellä vallan hyvin pärjännyt.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti