Hae Anna.fi-sivustolta

kihomadoista edelleen

Viestiketju osiossa 'Lastentaudit' , käynnistäjänä äiti, 17.02.2006.

 1. Olen 11-vuotias tyttö, joka kärsii kihomadoista. Olen kärsinyt niistä noin 5-6vuotta, mutta 1-3kuukauden pituisia aikoja on, jolloin ei ole matoja. Sitten se taas alkaa. Nämä vuodet olen useimmiten itkenyt väsyneenä sängyssäni. Kouluun menokin kamalaa, kun unta ei ole saanut.

  Useimmiten minua nolottaa jostain syystä sanoa vanhemmille, että minulla on matoja. Sitten niistä kärsin noin yhden viikon ja 5päivää kunnes kerron vanhemmilleni. Isä käy ostamassa paketin Pyrviniä AINOASTAAN minulle. Muut perheen jäsenet eivät ota pyrviniä. Pyrvin kyllä tehoaa, mutta vähäksi aikaa vain, kunnes uudet madot kuoriutuvat. Noin kaksi päivää sitten otin Jonkun thaikuista ostetun matolääkkeen, jonka nimeä en juurikaan nyt muista :D. Minulla ei ole hajuakaan, vaikuttaako tämä lääke.

  Mielestäni nämä madot tulevat aina takaisin, koska meidän perhe on oikea sottapytty perhe :/. Me emme pese käsiämme lähes koskaan, ja siivoamme 4kuukauden välein (Tiedän, aivan kamalaa!).

  Tässä nyt olen lueskellut noin 3päivää tietoa kihomadoista, ja niistä kärsiveitten ihmisten tarinoita. Kihomadot ovat kamala riesa Suomessa. Tsemppiä niille ihmisille jotka kärsivät näistä kamalista otuksista, sillä tiedän tunteenne. Aion lukea tätä foorumi palstaa aktiivisesti, ja jos on kysyttävää, yritän vastata parhaani mukaan. Laitan viestiä, jos tämä uusi lääke tehoaa. Tsemppiä vielä kerran! ᵔᴥᵔ
   
 2. Vielä tähän tahdon lisätä, että Aivastelua ja nenän kutiamista olen tuntenut. Ei kai ne madot siellä nenässä sentään ryömi :O
   
 3. Älä syö sianlihaa ei ne muuten madot häviä mihinkään!!
   
 4. ujo Vierailija

  tuli mieleen, että onko hyötyä laittaa neilikkaöljyä suoraan peppuun suoleen? vai pelkästään suun kautta ja antaa kiertää koko suoli? eikö siitä imeydy osa pois? miten se neilikka tehoaa matoihin?
  vuoden oluvat vihulaiset poissa ja nyt taas löytyi yksi. itseltä, ei vielä muilta. tietysti on pe ja koko viikonloppu edessä ilman lekurin päivystystä :(
   
 5. Nalle Vierailija

  Suurin ongelma näiden vekkuleiden kanssa on selkeästi niiden lisääntyminen. Yksi mato munii 10000-60000 munaa, jos niitä pyörii öisin kymmenkunta rektumin seudulla munimassa on siinä jo satojatuhansia munia valmiina löytämään tiensä takaisin elimistöön.

  Tehokas keino voisi siis olla estää muniminen jotenkin 100% varmuudella riittävän pitkäksi aikaa, jotta asunnossa jo leijailevat miljoonat munat menettävät kypsymiskykynsä ja vasta sen jälkeen itse matojen myrkyttäminen on tehokasta.

  WebMD keskusteluissa eräs henkilö oli tullut juurikin tähän johtopäätökseen ja murskannut matolääkkeitä jauheeksi, jonka sitten tunki peräsuoleensa, aina tarvittaessa(aamuin, illoin, ulostamisen/suihkun jälkeen) uusien annoksen. Samalla nauttinut päivittäin suun kautta matolääkkeensä. Poppakonsti oli toiminut. Madot eivät pääse munimaan kun kuolevat yrittäessään takaovelle ja etuovelta tulee toinen kuolema, motti on valmis.

  Aion yrittää samaa ihoteipillä höystettynä ellei tämä elämäni ensimmäinen tartunta suostu jollain ihmeenkaupalla lääkärin ohjein katoamaan, tehosiivous ja pyykkäys kun ei tule tapahtumaan, laiskanpulskea kun olen.
   
 6. Nalle Vierailija

  Mainittakoon poppakonstista vielä mahdollisesti oleellinen asia. Mies oli laittanut anaaliinsa ensin peräpukamageeliä, jonka sekaan sitten tunki jauhetun lääkkeen. Geelin tehtävä oli kai pitää jauhe aloillaan, itse ajattelin vain sulkea portin ihoteipillä jauheen "sisäistämisen" jälkeen.
   
 7. Ei... ei.. EI!!
  Keittiössä pelailin läpärillä ja olin iskälle silleen: mul kutisee pehva D: onks mul matoi taas? Iskä vastaa: Eikai sulla ny niitä taas oo!
  Sitten menn vessaan ja järkytyin nähdessäni pöntössä 2 valkoista lankaa... Eivät liikkuneet. Mua nyt karmii jos ne madot tulee taas, sillä mä en jaisa sitä kipua! Ei lääkkeetkää auta. Jos luiit mun entisen matotarinan, kerroin thaimaalaisesta lääkkeestä. Noh, yks (jtn 500mg) tabletti ssuuhu. Kesti 4-3 päivää et loppu kutina. Tähän mennessä ilman matoja 4-2kk... Jee... Siis tää on niin syöpää.
   
 8. Madoista vapautunut Vierailija

  Tästä tulee pitkä tarina, mutta lukekaa ihmeessä. Lyhyesti sanottuna: http://en.wikipedia.org/wiki/Hymenolepis_nana. Katso kuva.
  Sinulla voi olla kihomatoja. Ne ovat maksimissaan sentin mittaisia. Tuo kääpiöheisimato taasen on 1,5-4cm mittainen. On myös valkoinen, ja tietysti voi näyttää kihomadoltakin, etenkin, jos ulosteessa on vain palasia siitä. Sen voi saada rotilta, mutta myös lemmikkihamstereilta ja marsuilta. Se voi tarttua ihmiseen näiden ulosteiden välityksellä. Ja kas kummaa, se voi levitä myös ihmisestä toiseen juuri samalla systeemillä kuin kihomato. Joku kertoi, että kun "kihomadot" on käyneet aukolla munimassa, voi sen jälkeen peräaukolta pyyhkiä "ruskeita kuoria". Kyllä, niin voi, mutta se onkin eri laji kuin tuo ystävä. Joskus näyttää, kuin lapsi olisi vain pyyhkinyt huonosti.
  Suomessa näitä ei ole löydetty kuin muutama vuosittain, MUTTA. Meiltäpä tämä löytyi. Oireet ovat HYVIN samankaltaiset kuin kihomadon aiheuttamat, silloin, kun ystäviä on paljon. Meillä on ollut myös (voi hiivatti sentään) lemmikki rotta ystävä.
  Lisäksi, joku puhui, ettei onnistu näkemään eläviä, ainoastaan kuolleita. Joku puhui myös matomaisesta limasta ulosteessa (ne on näitä..).
  Kaikki täsmää. Myös, että labratestit kihomatoon ulosteessa on negatiivisia. Viekää ihmeessä niitä matoja labraan (minä kaivoin pumpulitikulla ulosteesta lasipurkkiin). Englanninkielellä asiasta löytyy paljon tietoa.
  Tämä mato on hermafrodiitti. Että saatte siivota. Ihan sama, se lisääntyy sisällänne. Sitä voi vähentää vilkas suolen toiminta, hyvä vatustuskyky, ja sille epäedullinen ruokavalio. Englanninkielisen lähteen mukaan se tarvitsee paljon ravintoa suhteessa kokoonsa, saa isäntänsä himoitsemaan sokeria (käyttää pääasiassa sitä ja aminohappoja ravinnoksi).
  Tähän ystävään on ainakin kaksi lääkettä, Suomessa ilman reseptiä saatava Kontal, joka on myös tämän isompiin lajitovereihin tarkoitettu (joita voi saada raa'asta järvikalasta), sisältää niklosamidia, joka estää matoa hengittämästä. Lontoonkieliset sivut neuvoivat, että kannattaisi ensin mahdollisimman paljon tyhjätä suolistoa, ja ottaa sitten lääke, ja ulostelääkettä perään. Myös ohjeita toistoista löysin. Siivonneet varmaan olettekin jo kaikki, mutta tärkein varmaan siivota paikat ja vaatteet, joissa ilman vaatetusta oleskellaan.
  Meillä auttoi myös se piimaa lisänä. Piimaa eli silika on mikroskooppiselta rakenteeltaan sellainen, että repii ötököiden ja loisten sisuskalut rikki. Siksi sitä myös luomuviljelijät käyttävät eläintensä madottamiseen. SItä lisätään myös viljaan sen säilytyksessä . Enganniksi tästäkin löytyy huisisti tietoa: diatomaceous earth on tuo piimaa englanniksi. Lapset saivat meillä piihappogeeliä (luontaistuotekaupasta).
  EN jaksa edes luetetlla, mitä kaikkea oltiin tehty, ja sitä inhimillistä kärsimystä (tiedätte varmaan).
  Ja näitä ei Suomessa pitäisi olla. Lääketiede ei pysy kehityksessä mukana. Miettikää, kuinka maailma on viime aikoina muuttunut. Thaimaan reissut on arkipäivää, ihmiset liikkuu työn perässä maasta toiseen ym ym. Kirpparit on lisääntyneet, ja tuskinpa kaikki pesee vaatteitaan 60 asteessa. Ulosteperäisiä bakteereita löytyyy vaatteista jos ne on pesty alle 60. Miksi ei sitten myös niitä madon munia. Vaatteemmekin taitavat tulla uudetkin jostain Aasiasta, you know.
  Aistini ovat auenneet, ja voin kertoa, että elämä muuttuu täysin, kun tämä asia on hoidettu. Toivon todella, että tämä auttaa muita. Tsemppejä. Ja pitää siivota ensin itsensä sisältä, sitten vasta ulkoa. Sitten vain pitäkää huolta perheestänne. Olen puhunut.
   
 9. Voi huokaus Vierailija

  Hei, meillä löytyi tänään lapselta matoja ja välittömästi lähdimme hakemaan apteekista kuurit kaikille perheenjäsenille. Sellainen asia tässä kaiken paniikin kohdalla mietityttää, että koska lääke ei tehoa muniin, niin onko meillä muilla perhee jäsenillä sitten matoja mahdollisesti tiedossa kahden kk kuluttua?
   
 10. Matonen Vierailija

  Onse ihme kumma kun itsellä on matoja(en tiedä kuinka kauan)ja ei ole ollut ensimmäistäkään oiretta.Poistuuko madot jos huolehtii hygieniasta ja mihin koskee.Itse meinasin vetää pH kuurin jos ei noilla lähde.
   
 11. huolella opiskeltu Vierailija

  Vuoden verran kihomatokierrettä takana. Yksi useamman kuukauden oireeton jakso ollut tänä aikana. Meillä on suuri, 8-henkinen perhe, mikä on tehnyt tästä painajaismaista. Kuureja on syöty. Pyrviniä n 10 kuuria, vermoxia saman verran. Varmat havainnot 6/8 perheenjäsenestä. On ollut haastavaa siivota, mutta olen siivonnut hysteerisesti ja palanut täysin loppuun. Sen lisäksi kihomadot ovat valvottaneet julmetusti en usko enää että siivouksella olisi niin suurta merkitystä. Tärkeä tietysti lakanat vaihtaa ja alusvaatteet vaihtaa ja pestä tiheään. Englanninkielinen wikipedia antaa mielenkiintoista tietoa madoista. Jenkeissä ensisijaiseksi lääkkeeksi suositellaan albendazolua. Reseptillä saatavissa myös Suomessa kaiketi. Itselläni oli päivittäisiä hankalia oireita kuukausien ajan. Olen hysteerisenä lukenut kaiken suomen- ja englanninkielisen materiaalin. Oma näkemykseni onkin minulla jo virtsatieinfektioihin, yökasteluun, koliikkiin, hampaiden öiseen narskutukseen ym kiuskon, että jos kihomadot kerran leviävät joo huoneilman pölyssä, niin luulisi niitä olevan kaikilla. Joko eivät tartu kaikkiin tai ovat hyvin vähäoireisia. Parhaiten itseäni auttoi runsas määrä raakaa valkosipulia. Karppauslsesta myös apua. Otin myös piimaata isoja annoksia, msm:mää, join sitruunamehua ja omenaviinietikkaa. Lisäksi paljon siemeniä, psyllium kuitua ja maitohappobakteereja. Sitten vielä ne oikeat lääkkeet. Arvatkaa rahanmeno.... Englanninkielinen wili kertoo myös sen faktan, mitä olen epäillytkin: Kihomadoista osa kuoriutuu peräsuolessa ja palaa takaisin ohutsuoleen . Eli kyllja jos yksi munii sen 10000 munaa.... Uskon myös tämän takia, että lääkkeitä, esimerkiksi juuri pyrviniä pitäisi ottaa tyyliin kaksi viikkoa putkeen joka päivä . Tämä täytynee tehdä seuraavaksi.......... Lasten kavereille olen tiedottanut näistä, mutta muille ei ole kuulemma tarttunut .
   
 12. Älkää valistako, jos teillä ei ole muuta sanottavaa kuin että peskää petivaatteita ja huolehtikaa käsihygieniasta. Täällä on siis ihmisiä, jotka ovat kärsineet madoista VUOSIA, ja tehneet kaikkea mahdollista niiden ehkäisemiseksi ja häätämiseksi, ja madot silti ovat villinä.
  Tämä on kuitenkin suolistoloinen, joka on muuallakin eläinmaailmassa arkipäivää. Tämä sitkeä mato on selviytynyt tuhansia, miljoonia vuosia adaptoituen ympäristöönsä ja isäntäeläimiinsä. Olisiko siis niin että se kenties kehittäisi vastustuskyvyn olemassaoleville lääkkeille? Mielestäni kuulostaa hyvin todennäköiseltä. Joku vinkkasi infektiotautien klinikkaa, jossa otettiin ensimmäistä kertaa vakavasti tämä matovaiva. Ottakaa siis ihmeessä yhteyttä oman alueenne sairaalan infektiotautiosastolle, älkääkä tyytykö väistelyihin ja liukuhihnakohteluun. Meillä ihmisillä kun on tämä psyykkinen puoli paljon herkempi, ja sietää vähemmän kuin muilla eläimillä. Ja nämä madot kyllä saisivat monen ihmisen nykypäivänä hullujen huoneella jos ei olisi mitään hoitoja.

  Toinen asia, mistä aina puhutaan, että tämä on LAPSIperheiden vaiva, ikinä ei puhuta tästä vaivasta erillään lapsista. Siksi se tekeekin asiasta niin hävettävän. Mutta se, että voisi syyttää jotakuta matotartunnasta, tarkoittaisi palaamista ajassa miljoonia vuosia. Miksi pitäisi olla aina joku syntipukki, eihän meillä lehtien otsikoissakaan ole vuosittaisia influenssojen levittäjien kuvia: "Heistä se lähti". Sitähän on mahdotonta ja turhaa selvittää, alkuperäistä levittäjää.

  Kolmas juttu: Madot ovat iljettäviä ja inhottavia, ärsyttäviä, niihin liittyy niin paljon negatiivisia tunteita, että niiden on PAKKO tulla saastaisista oloista. Näin meidät on ohjelmoitu ajattelemaan. Totuus kuitenkin on, että matoja on ihan kaikissa piireissä. Se matojen saannin todennäköisyys riippuu siitä, kuinka paljon on kontaktia muiden ihmisten kanssa. On siis turvallista olettaa, että meillä on matoja enemmän kuin koskaan ihmishistoriassa, ja lemmikkimme useimmin kulkevat madoista vapaina, koska nepä eivät paljon kohtaa toisiaan!

  Neljäs juttu: Väitän että on todella hankalaa löytää ihminen, lapsi tai aikuinen, jonka sormet eivät kävisi suun alueella useita kertoja päivässä, useimmiten se on ihan tiedostamaton juttu:
  -Kutittaa
  -Ruoan sipaisu huulen vierestä
  -Pienet näpräilyt kun tekee jotakin keskittymisen vievää, itse tunnustan
  1. huulien puristelu sormilla
  2. hampaiden kaivelu ja rapsuttelu
  3. kynsien ja kynsinauhojen pureskelu
  - ja aivan varmasti jokainen vähintään unissaan kaivelee peppuaan kun kutittaa vietävästi, sitten röhnötetään tiedottomana käsien päällä mukavasti.
  Ja juuri tällaisten enimmäkseen tiedostamattomien tapojen välttely tartunnan aikana on erittäin vaikeaa. Ei sitä turhaan ole sanontaa: Meni sormi suuhun.

  Sitten on tietenkin tuo karkkien ja muun napostelun lisääntyminen. Ja kuka idiootti nyt herneitä ja mansikoita syö haarukalla ja veitsellä. Napostelut olisi syytä tehdä aina kertakäyttökumihanskat kädessä tartunnan aikana.

  -Ilmoittakaa päiväkotiin, ja jos ei uskota tehdä mitään, tulostakaa vaikka itse laput ja pienet ohjeet ja käskette tätejä jakamaan kaikkiin koteihin. Varmasti tädit itsekin aika ajoin kaivelevat pyllyjään naama punaisena.
  -Kanna käsidesiä aina mukana.
  -Älkää koskeko paljain sormin julkisen oven kahvoihin IKINÄ, ja välttäkää koskemasta ylipäänsä mihinkään julkisilla paikoilla. Itse vedän AINA pitkähihaisen käden yli yleisen oven avatessani.

  Älkää hävetkö tehdä asioita erilailla. Itse olen matovapaa ollut 22-vuotiaasta. 7-vuotiaana eka tartunta, äiti oli onneksi hyvä näissä tilanteissa eikä koskaan saanut oloani tuntemaan huonoksi, siksi varmaan nyt on niin hyvä itsetunto tämänkin asian suhteen. Pyrvin on tullut elämässäni enemmän kuin tutuksi ja mielenterveys meinannut ja yöunet menneet moneen kertaan, pureskelen edelleen kynsiäni ja kynsinauhoja ja raavin (siis puhdistan) hampaitani. Pelko on vuosien saatossa väistynyt ja nyt 28-vuotiaana en edelleenkään ole pöpökammoinen, ainoastaan IHMISpöpökammoinen. :)

  Parisuhteenkin on tärkeää olla sellainen, joissa näistä asioista voi puhua ilman kummastelua ja ällöttelyä. Meilläkin eräänä iltana mies tuli hädissään eteeni olkkariin alasti ennen suihkuun menoa, kääntyi peffa minuun päin ja levitti pakaroitaan; ei kai toi vaan oo punkki?! "No ei se ole, vaan finni", naurahdin. Peräpukama- ja matojutut voi käydä läpi ilman häpeilyä molemminpuolin. :D Meillä ei ole vielä lapsia, mutta harkitsen tarkkaan pistänkö lasta päiväkotiin. Mitä vanhempi lapsi, sen helpompi opettaa olemaan pistämättä sormia suuhun.

  Viimeinen vinkki: minun mielenterveyteni säilyi eräällä pikku keksinnöllä: VESSAPAPERIA peräaukon sisään yöksi niin että se jää osin myös ulkopuolelle. Pahin kutina on nimenomaan juuri siinä peräaukon suulla, eli kun työnsin vessapaperia puhdistuksen jälkeen kuivana sentin parin syvyyteen, eivät madot päässeet sen pidemmälle eli munat eivät päässeet ulos, kierto katkesi ja kutina ei ollut tappavaa, hädin tuskin sitä tunsikaan, ja monesti se auttoi niin ettei kutissut ollenkaan; se tunne oli taivaallinen; ei limaista luikertelua vaan karhea kuiva paperi. Pystyn vieläkin tuntemaan sen tunteen kun keskityn :) Aamulla sitten vaan pinnistää ja huuhtelee samalla niin tulee pois paperit ja munat samalla eikä ole kulkeutunut yöllä housuihin, lakanoihin ja suuhun. Tehkää siis tämä lapsillekin, mielellään niin tietysti että kerrotaan mitä tehdään ja miksi ja ettei sitä saa ottaa pois ilman äidin tai isän apua. Eli kun pinnistää, peräaukon suu aukeaa, silloin työnnetään paperia sisään, ja sitten rentoutetaan lihakset, niin on tulppa valmis :D Toivottavasti joku saisi tästä vinkistä edes nukuttua hoidon ajan.

  Minua rupesi toisaalta huvittamaan tämä asia, kun ajattelin sopivaa vastakohtaa tälle. No erotiikka ja eroottisuus ja seksikkyys ylipäätään, se kun on kaikessa mainostamisessakin esillä. Sitten hihittelin itsekseni: kuinkahan monella pornotähdellä on ollut matoja töissä ollessaan..? Veikkaan että helvetin monella, siellähän sitten nuollaan kaikki paikat läpikotaisin kuuleman mukaan.. Todella eroottista! :)

  Mutta tämä on sitä todellista elämää, ja siitä varsinkin pitää pystyä puhumaan. Ollaan olevinamme niin hienoja ja kehittyneitä kerrostaloissamme, autoissamme, valmisruoissamme ja vaatteissamme, että "eihän meillä mitään matoja voi olla!"sanoi mies ja juoksi kulman taakse Armanin takki hulmuten peppuaan raapimaan.

  Pitäisikö perustaa matotukiryhmä? Ehdotan nimeä KIMARA, kihomatoraitti. Tie, jolle olet joutunut, jossa et tahdo olla ja josta haluat eroon.
   
 13. mato kammoa ilmassa Vierailija

  Meillä lähtenyt aina madot pyrvinillä ja joskus pitänyt uusia mutta lääkkeet kuiteskin auttanut..... nyt viikonloppuna käynyt toisin....tytölläni ei kutina hellitä ja aattelin lähteä päivystykseen jos vielä kolmas yö valvotaan....antavatko helpolla sen reseptillisen lääkkeen?? tämä on aivan kauheaa kun lääkkeet, siivous ym. ei tehoa ja lapsi kärsii,,,,,kaksi tuntia aina valvoo n.21-23.00 pyörien kunnes nukahtaa
   
 14. Vastaus kysymykseen Vierailija

  Lääkäri kysyy onko havaintoja madoista. Tähän kannattaa vastata, että on. Se helpottaa vermox-reseptin saantia. Jos lääkäri haluaa tehdä testejä, kannattaa muistuttaa, että ne ovat useinmiten negatiivisia. Testit eivät pääsääntöisesti toimi.
  Jos lääkäri on uusi tai nuori eikä tunne asiaa, hän epäröi, koska vermoxilla on erityislupa tms. Eli se ei ole normaali Suomessa lääkkeeksi luokiteltu valmiste. Ilmeisesti syy tähän on se, että valmistaja on hakenut poikkeusluvan tutkiakseen markkinoita. Eli itse lääkkeessä ei ole mitään epäilyttävää; se on parempi kuin Pyrvin. Nuoret lääkärit eivät ole varmoja uskaltavatko kirjoittaa sitä. Kun kuulevat tämän, rauhoittuvat.
  Kolmas ongelma on sitten annostelu. Annosteluohje on yksi tabletti nyt ja toinen kahden viikon päästä. Täytyy olla todella hyvä tuuri, että tämä riittäisi. Ehkä lääkärit nykyään tuntevat vermoxin jo melko hyvin, mutta he joko uskovat väärää annosteluohjetta tai eivät uskalla ajatella itse. Pääprobleemi on siis se, ettei sitä saa riittävästi.
  Tämän kanssa voi yrittää pärjätä. Itse olen merkinnyt seinäkalenteriin (mistä näkee havainnollisesti rytmin) kutituspäivät nähdäkseni minkälainen rytmi madoilla on (olen merkinnyt myös lääkkeenottopäivät). Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että kutitus uusiutuu 8 päivän välein. Voi tietysti olla, että on kaksi sykliä ja ne munivat 16 päivän välein ;). Jos onnistuu rajoittamaan johonkin yhteen säännölliseen sykliin, saattaa pienemmälläkin lääkemäärällä pärjätä (kun niitä ei saa riittävästi), jos pystyy ajoittamaan lääkkeen tarkasti.
  Tämän yön käytin tämän ketjun lukemiseen alusta loppuun. Sieltä tuli monta hyvää ideaa. Kiitos :) .
   
 15. Tuju Vierailija

  muutama vuosi sitten näitä kulkeutui.
  Tosin huomasin kerran jo sitä ennen lapsenlapsella, puhuin miniälle joka sai raivokohtauksen; heillä ei ole matoja.
  Ostin Pyrvinin ja syötin lapselle ja nappasin kylään toisto käsittelyyn en puhunut mitään miniälle. Meni vaille vuosi siten miniä ilmoitti meillä on kihomatoja. Olin kuljettanut lapsenlapsia sedällään joten ostin Pyrvinit myös hänelle. Neljä kertaa tämä toistui siten tein uuden vähän radikalin ratkaisun http://www.verkkosivuapteekki.fi/vatsa/ruuansulatus/Suolen-tyhjennys ostin maitohappobakteeria Molkosan ja otin sitä tyhjään vatsaan. Sinkkipasta voidetta aina WC käynnillä peräsuolen suulle WC paperilla..
  Munat eivät kuole desi aineilla, käsiin auttaa vain saippuapesu ja lämmin vesi.
  Kuljen yleisillä paikoilla käsineissä en tilaa hissiä paljaalla sormella häätösiivous oli kaikki pölypinnat pyyhitään kaikki ovien pielet kahvat ja tuolien sarjat. Näppäimet tietokone puhelin avaimet Vein matot parvekkeelle ja käytin pyyhkeitä pikku mattoina jotka pesin aina keittopesussa.
  Nukuin pitkissä kalsareissa ja vaihdoin lakanat 2-3 yön välein keitto pesuun.
  Mitään pyyhkeitä on käyttänyt kahta kertaa pesin pesin pesin.

  Kammo jäi. Käytän vauvojen sinkkivoidetta yhä peräaukon voiteluun kun käyn WC pesen käteni ja kuljen käsineissä. Syön kuureina raakaa valkosipulia esim. 4 isoa kynttä tai kynnettömän kokonaan muutamana päivänä peräkkäin.

  Kihomatoa oli lapsuusperheessäni muilla, ei minulla, mutta kaikki söivät kuurin. Omilla lapsillani ei ollut, uudelleen törmäsin vasta lapsenlapsilla.

  Uskon osan kihomatoa kantaneiden saavan jo luulon niitä on samoin kävi itsellä. Mukava lääkäri jutteli ihmisillä on peräpukamia ja niiden kutinaa luullaan kihomadoksi.
  Kun kihomadon tuntee tietää ettei se ole lastensairaus se on sosiaalisten suhteiden levittämä ja ylläpitämä sisäloinen.
  Munia ei tuhota desinfiointi aineilla; käsidesi tai muut, niillä on paksu limakuori suojanaa ne säilyvät kuivuneinakin elossa 6kk.
   
 16. sasas Vierailija

  Mielenkiintoinen on näkökantasi, ja välinpitämättömän tai tietämättömän lääkärin, että peräpukamat harvoin luikertelevat tai liikkuvat peräaukossa.

  Näillä saadaan invaasio jatkumaan, otetaan seuraavalta lekurilta tai kallonkutistajalta vähä pilleriä niin ei ahista?
   
 17. Tuju Vierailija

  Mää oon kyl niin perusteellisesti ällikällä lyäty tuosta älyn määrästä etten keksi mitään sanotavaa.
  Polvistun ja kosketan otsallani lattiaa tuon älyn läsnä ollessa. :notworthy:(y):LOL:
   
 18. brasil Vierailija

  Tää jaksaa ihmetyttää, että vastataan ketjuun, vaikka ei ole mitään meininkiä keskustella ketjun aiheesta vaan halutaan vaan mollata jotain aiempaa vastausta ja vastaajaa.

  Samat nikit näkyy olevan monessa vastaavanlaisessa viestissä.

  Ja kyllä, tämä vastaus ei liity ketjun aiheeseen, mutta edellise nviestin vuoksi vastasin.
   
 19. J-J Vierailija

  Kiitos nimimerkki "Madoista vapautunut".

  Suhtaudun Dr.Googleen epäilevästi, mutta joskus netti on kullan kallis!!!

  Perheessä todettiin "kihomadot"...no vaimolta ja lapsilta oireet saatiin kuriin Pyrvinillä ja Vermoxilla. Itselleni homma iski hieman jälkijunassa ja ajattelin että ei tässä mitään...

  Meni viikko, meni kaks, meni yli kuukausi. Nyt tapeltu lähes 2kk, ja laskin että olen syönyt Vermoxia varmaan 5 tai 6 pakettia ja Pyrviniä väliin. Ja kokeiltu kaikki karppaukset + luonnon keinot (papaija/paijansiemen, raaka valkosipuli, inkivääri, neilikka, raakaa kaalia kilokaupalla...) Viimeisimmän Vermox-tehokuurin (7pilleriä peräperää, 2 päivässä tahtiin) iski todella heikko olo ja ärhäkkä nokkosrokko.

  Jossain vaiheessa tosiaan ihmettelin myös tuota, miten en koskaan näe (aikuista) kokonaista matoa, vaan aina vaan noita kuolleita ruskeahkoja kuoria, ja vaikka kuinka paljon. Joskus näkynyt ihan pientä valkoista hiutuvaa (toukat). Ja samoin alkoi ihmetyttää, että vaikka niitä tulee ulos koko ajan, niin millään "luuppi" ei katkea - jokin ei sopinut kuvaan! Samoin tuon tehovermox-kuurin päälle tuli tosiaan ulos limaista rihmastoa (yök), joka ei sopinut kuvaan, rihmat näyttivät pidemmiltä (tosiaan luokkaa 3-4cm).

  Sitten huomasin tuon kirjoituksen, marssin apteekkiin, hain Kontalia annokse + piimaata. Ja hitto, seuraava aamuna sain kalastettua (labraan vietäväksi) tuollaisen valkoksen 3-4 senttiä pitkän madon, joka vastaa täysin tuota kääpiöheisimatoa. Nyt sitten odotellaan tuloksia labrasta, mutta olen melko varma että tämä kaverihan olikin kyseessä!

  Saatu luultavasti kesälomareissulta Etelä-Euroopasta. No, kuitenkin: jos oireet jatkuvat pitkään ja eivät ihan vastaa kuvauksia, kannattaa marssia heti labraan ja vaatia näytteet. Itsekin olisin luultavasti välttänyt tämän lähes kahden kuukauden piinan, jos olisin mennyt heti tutkituttamaan tämän. Näköhavainto lapsilta vain tuki niin vahvasti kihomatoja, että tällainen ei olisi edes tullut mieleen! Mutta ilmeisesti tällainenkin lisävaiva on vahvasti saapumassa maahamme. En toivo kyllä mitään niin paljon kuin -20C pakkasia, niin ainakin tässä huushollissa lähtee jokainen tekstiili vuorokauden tuuletukselle parvekkeelle!
   
 20. kaikki kokeiltu Vierailija

  Perheessämme kihomadoy on päällä vähän väliä, ts. Lääkityksillä ja siivouksella ja hillittömällä pyykkäyksellä pidän tilanteen kurissa. Yli vuoden ajan olen lukenut kaiken mahdollisen virallisen ja kokemustiedon. Tyttärelläni oireilee pahasti, mutta aina ensin etupuolella, tulee "kuuma pissa". Sinne ryömivät toukat, ovat pieniä ja läpikuultavia. Pesut tehdään vähintään kahdesti päivässä. Olen miettinyt miksi tartunta on vain meillä eikä altistuneet ole saaneet, vaikka olen itkien pyytänyt kaikkia tarkastamaan lapsensa. Itselläni vaikea tartunta (olin täynnä niitä), taittui vasta radikaaleilla toimenpiteillä. Hassua että oireilin itsekin aluksi vain toistuvilla emättimen hiiva/bakteeritulehduksilla. Kutinaoireet ja polttava kirvely alkoivat vasta ensimmäisen pyrvin kuurin jälkeen. olen ammatiltani sairaanhoitaja ja olen ollut aika mahdoton siivoamasn ja peseytymään, koska olen iänikuisen aknen vuoksi tuntenut itseni tosi likaiseksi. Pointtini, että minulla madot lähti vasta täydellisellä ruokaremintilla sekä yliannostelemalla oiimaata jonkun aikaa. Kun olen tutkinut ja kun nyt altistun jatkuvasti tälle väkisinkin, että miksi muut aikuiset ei saa tätä. Vastaus on mahahapot, tai oikeastaan nuiden puute...... Tajusin, että ainainen mahan turvotus ja näläntunne ja se, ettei paino tahdo syömälläkäön nousta, johtuu siitä, että ruoka ei imeydy kunnolla. Lisäksi tämä aiheuttaa puutetta vitamiineista taatusti sekä tietysti iho-ongelmia. Nostin siis reilusti mahahappotasoa. Ennen joka ateriaa omenaviinietikkaa sitruunamehulla, ja siihen sekoitettu Cayenne pippuria. Sokerit pois ja kaikki höttö ja eines. Nyt kun olen ollut erossa luki vuoden tästä inhottavuudesta, etsin koko ajan keinoa, miten auttaisin lapsia. Puolukka.ehu nyt kokeilussa. Minulla on veriryhmä ab (joka on harvinaisen), ja hassua kyllä, englanninkielisissä lähteissä se yhdistetään usein matalaan mahahappotasoon.
   
 21. kaikki kokeiltu Vierailija

  vielä lisäys edelliseen... Tietysti pillillä tuo juoma, ettei hampaat vaurioidu. Lisäksi ostin neilikkaöljyä luontaistuotekaupasta (sisäiseen käyttöön tarkoitettu), ja tein tätä ennen suolenpuhdistuksen kuiduilla, hurjilla porkkanamäärillä, sekä myös suolihuuhteluilla. Tuska oli niin kova, ettei ollut vaihtoehtoja. Menetin lähes järkeni. Valvoi kuukausia edeltävästi ja siivosin tauotta ja saunotin ja varastoon tavaroita. Pesin wc:n varmasti 5*päivässä. Mikään virallinen ohje ei auttanut...
   
 22. pikku myy Vierailija

  Olin kaverini luona kylässä pari päivää ennen kuin hän huomasi itsellään ja kaverillaan matoja. Lisäksi olimme pari päivää matojen huomamisen jälkeen tekemisissä ja käsittelimme ruokaa käsillämme. Olenkin melko varma, että sain tartunnan.
  Voiko pyrviiniä ottaa jo ennen kuin on huomannut itsellään matoja?
   
 23. cth Vierailija

  Meillä on nyt reilu kuukausi kihomatosotaa takana. Itse olen ainoa jolla matoja on todettu. Ja niitähän riittää. Olen nyt viidessä viikossa syönyt kaksi pakettia Vermoxia ja kaksi annosta Pyrviniä. Uuden satsin olen ottanut aina kun olen bongannut eläviä matoja. Päivisinkin ulos tunkee matoja, jos vessareissulla kurkistaa häpyhuulten väliin niin niitä näkyy jopa kymmeniä. Öisin olen nukkunut pumpulituppo takapuolessa. Siivottu on. Nämä pirulaiset eivät ole reagoineet lääkkeisiin millään tavoin. Nähty on matoja pienistä parin millin haituvista paksuihin lähes 1,5 senttisiin. Mulla lähtee kohta järki! Huomenna on lääkäriaika, aion vaatia kunnon hevoskuuria. Kaiken lisäksi meillä on täitä samaan aikaan...
   
 24. cth Vierailija

  Miten te pitkässä parisuhteessa olevat pystytte vaikeassa matokierteessä säilyttämään parisuhteenne? Mulla on tosiaan nyt seitsemän viikkoa tätä matosotaa takana. Madot tunkevat ulos koko ajan, öin ja päivin, ja sanomattakin on selvää että seksiä ei voi kuvitellakaan. Tilanne on sietämätön meille molemmille puolisoni kanssa. Näitä juttuja kun lukee, hirvittää ajatus vuosien selibaatista.
  Minulla nämä ovat tosiaan pesiytyneet molempiin reikiin. Sen jälkeen kun tein parina iltana tuon Vermox-huuhtelun takapuoleen (veteen liuotettu tabletti) madot siirtyivät emättimen puolelle myös. Ja siis näen niiden tulevan sieltä.
  Olen siis syönyt monta pakettia lääkkeitä (ei vaikutusta) ja lisänä piimaa, neilikka, inkivääri, valkosipuli, MSM, maitohappobakteerit, omenaviinietikka. Työterveyslääkäri teki lähetteen infektiopolille, mutta saa nähdä ottavatko siellä vastaan. Virtsatietulehdusoireitakin oli jo, mutta pissatesti oli puhdas. Nyt pelkään jo kohtutulehdusta, kun on vatsakipua ja tiputteluvuotoa.
  Tämä on pahin painajainen jossa olen koskaan ollut.
   
 25. Apua Vierailija

  Mulla ei myöskään lääkkeet meinaa tehota... Olen aivan kauhuissani kun luen näitä ylläolevia juttuja, joissa kierre ei katkea. Itsellänikin oli nimittäin jo kohtutulehduksen oireita ja pelkään kovasti sillä sehän on todella vaarallinen.

  Kuinka teille ylläoleville kirjoittajille kävi, cth ja muut?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti