Hae Anna.fi-sivustolta

Kiina pyrkii eroon dollareista

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Öljykaupassaan, 09.02.2018.

 1. Öljykaupassaan Vierailija

  Petroyuan: Kiina antaa Dollar Jittersin, kun se esittelee Yuan Oil Futures -tuotteita LIIKETOIMINTA

  16:53 09.02.2018
  Toiseksi suurin talous ja suurin öljy-ostaja maailmassa ovat jo pitkään valmiita aloittamaan kaupankäynnin omien raakaöljy-futuuriensa juaniin, mikä merkitsee siirtymistä hiilivetyjen hintojen asettajaan. Haastaen perinteisesti dollariin perustuvan öljyliiketoiminnan, Kiina listaa paikallisen valuutan raaka futuurit Shanghaissa 26. maaliskuuta, kansallisen arvopaperimarkkinoiden sääntelyviranomaisen mukaan . Kaupankäynti suuntautuu myös ulkomaalaisiin, ja se on ensimmäinen tällainen aloite, koska Kiina on ensimmäinen yritys kotimaassa vuonna 1993.

  Sijoittajien mukaan Kiina toivoo, että yuanin vahvistunut asema voi lopulta haastaa myös muiden liiketoiminta-alueiden dollarin hallinnan. Skeptikot sanovat kuitenkin, että kansainväliset kauppiaat yhä kääntyvät hyvän vanhan dollarin puoleen, kun hinnoitellaan öljyä, epäröivästi, kun valtiollinen hallitus harjoittaa Kiinan taloutta öljynmyyntikiintiöiden kautta.

  LUE LISÄÄ: Turkki, Egypti törmää kaasun etsintäoikeuksiin Itä-Välimerellä

  Bloomberg lainasi yhdeltä kriitikoilta, analyytikko Michal Meidan, joka oli alan konsultti Energy Aspects Ltd: n sanoja, että liike oli vain ensimmäinen pieni askel kohti Kiinaa, joka sai aktiivisen hinnanmäärittäjän aseman öljyssä.
  Futuurit tulevat Shanghain kansainväliseen energiapörssiin, Shanghai Futures Exchangein yksikköön. Securities Regulatory Commissionin tiedottaja Chang Depeng kertoi Pekingissä perjantaina.
  Kiina on maailman suurin öljynkuluttaja, joka ostaa noin 8,43 miljoonaa tynnyriä päivässä vastaamaan kysyntää hallituskaupasta sekä itsenäisistä jalostajista. Maa on myös myöntänyt miljoonia tynnyreitä strategiseen öljyvarantoonsa.
  Raakaöljyn tuonti Kiinaan teki toisen ennätyksen tammikuussa 2018 ja oli 9,57 miljardia dollaria, kun taas maakaasun tuonti kasvoi myös 7,7 miljoonaa tonnia kohti (toiseksi korkein kuukausittainen tuonti) riippumattomien jalostamojen johdolla hyödyntäen Govt @ BloombergAsia @ CNBCnow @ ETEnergyWorld

  [​IMG]
  1.09 - 9. helmik. 2018 paikasta मुंबई, भारत
   
 2. Turkin kaasuputki Vierailija

  Turkkilainen virtaus on Venäjän rytmikkokortti kilpaillessa Yhdysvaltojen kanssa Euroopassa - analyytikko
  LAUSUNTO
  13:09 26.12.2017(päivitetty 13:10 26.12.2017)
  Washingtonin huolestuneisuus Turkin virrasta ei voi vaikuttaa Ankaran kannattamaan hankkeeseen energia-asiantuntijan Tolga Demityolin mukaan, joka korosti uuden putken taloudellista ja poliittista merkitystä Turkin roolille alueella.

  Venäjän energiajoukko Gazprom on jo asettanut yli 600 kilometriä putkia Turkin virtauskaasuputkesta, sanoi yhtiön tiedottaja. "Nykyinen rakentamisnopeus on lähes neljä kilometriä päivässä. Tämä on erittäin nopeaa", Sergei Kupriyanov sanoi haastattelussa Rossiya 24: n lähetystoiminnasta.
  Hän lisäsi, että työ "jatkuu täydessä vauhdissa" ja että rakentaminen on todennäköisesti valmis aikataulun mukaisesti. Kilpailu Euroopan markkinoilla Turkin virran uskotaan edelleen vahvistavan Venäjän maakaasun roolia Euroopassa viimeaikaisten yritysten pyrkimyksenä saada osa Euroopan energiapiiraalista, mukaan lukien nesteytetyn maakaasun (LNG) toimitukset joihinkin Euroopan maihin. Marraskuun lopulla Washington jälleen ilmaisi vastustaakseen Turkin virtaa. Tähän kysymykseen kommentoidessaan Istanbulin perustetun Altinbasin yliopiston johtava energiatutkija Tolga Demityol viittasi Washingtonin huolenaiheisiin uuden kaasuputkilinjan syistä.

  "Tällaiset hankkeet, kuten Turkin virta ja Nord Stream 2 ovat Venäjän valttikortteja johtamaan Euroopan kaasumarkkinoiden johtajuutta Yhdysvaltain LNG: n vastaisesti", Demityol sanoi Sputnik Turkissahaastattelussa .

  Analyytikko totesi myös, että Turkki ei ole liittynyt viimeaikaisiin Yhdysvaltojen Venäjän- pakotteisiin , myös energiaan, ja sillä on "mahdollisuus olla tärkeä toimija kahden suurvallan välisen geopoliittisen kilpailun keskellä".

  Presidentti Vladimir Putin kommentoi turkkilaista streamia joulukuussa pidetyn kokouksen yhteydessä Turkin vastapuolen Recep Tayyip Erdoganin kanssa sanoen, että hanke oli erittäin tärkeä Turkin energiaturvallisuuden kannalta. LUE LISÄÄ: Miten turkkilainen hanke heijastaa "kaasuputkien geopolitiaa"
  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti 2. elokuuta lakiesityksen, jossa määrättiin laajoja seuraamuksia Venäjälle, Iraniin ja Pohjois-Koreaan. Erityisesti Venäjän vastaiset pakotteet kohdistavat maan puolustus- ja talousalat, rajoittavat kauppaa venäläisten pankkien ja energiayhtiöiden kanssa sekä vastustavat Nord Stream 2 -putkilinjan rakentamista. Edellä esitetyt seuraamukset koskevat sitä, että ne voivat kyseenalaistaa myös Turkin virran rakentamisen. Venäjän energia-asioiden ministeri Alexander Novak totesi kuitenkin, että hanke toteutettaisiin ajoissa riippumatta pakotteista. Turkin unelma Gas Hubista Kommentoidessaan lisäksi Demementol korosti, että Turkin virtaussuunnitelma on sekä poliittisesti että taloudellisesti tärkeä Ankaralle. "Turkin virtaus sisältää kaksi rataa, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 31,5 miljardia kuutiometriä ja 50 prosenttia toimituksista toimitetaan kuluttajamarkkinoille. Jos Venäjän ja Ukrainan välistä kauttakulkussopimusta ei jatketa vuoden 2019 loppuun, korvataan Turkin virran kautta. Ukrainaan toimitettavien tarvikkeiden riskien hillitsemiseksi uusi putki on erittäin tärkeä Turkin energiaturvallisuuden kannalta. "

  Koko kirjoitus:
  https://sputniknews.com/analysis/201712261060324004-turkish-stream-us-russia-europe/
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti