Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

kiinalainen tori?

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä kaisa, 16.04.2005.

 1. kaisa Vierailija

  Moido!
  Osaisko joku kertoa missä sijaitsee kiinalainen tori ja miten se on auki? Kiitos etukäteen!
   
 2. Riitta Vierailija

  Olimme viime syksynä Budabestissa,kävimme myös kiinalaisella torilla.Valitettavasti en muista metron,enkä bussin numeroa enää.Itse saimme vihjeen kirjastosta lainatusta matkaoppaasta.Tietoa varmaan saa myös paikallisilta,jotka käyttävät toria ahkeraan.Jos löydät perille,katso hiukan laatua.Itse ostin talvitakin,villatakin,tikkiliivin(kaikkia pesty ja pidetty koko talvi)JA farkkutakin,josta napit irtosivat heti kättelyssä.Tavara on muodikasta kopiota,mutta halpaa ja itse tori on tosi ELÄMYS...Avoinna arkisin aamusta iltaan.Hyvää matkaa,Budabest on ihana kaupunki.
   
 3. kiinalainen tori Vierailija

  Blaha Lujsa Terilta otetaan ratikka nr 28, ja siitä neljäs tai 5. pysäkki. Sen kyllä sitten huomaa kun on perillä.
  Varaudu törkeään kohteluun ja pidä laukustasi kiinni.
   
 4. anna Vierailija

  Minkälaisia ostoksia kiinalaisella torilla voi tehdä? Tarkoitan siis, onko samantyyppinen kun esim. Pekingin pearlmarket? Eli torilla myydään ainoastaan feikkitavaraa?
   
 5. Don Quijote Vierailija

  Tarkoitetaankohan tällä ""kiinalaisella torilla"" Józsefvárosin toria, joka sijaitsee Józsefváros pun lähistöllä Kóbányai útilla? Ainakin olen kuullut, että siellä useimmat kauppiaat ovat kiinalaisia ja apuna toimivat romaniheimon jäsenet... Hinnat ovat kuulemma lyömättömät! Tarjolla Kaakkois-Aasiassa kopioitua muotitavaraa, elektroniikkaa, kiinalaista silkkiä, venäläistä kaviaaria ja votkaa sekä stalinistisia esineitä. Jossain muistaakseni vielä kehuttiin ""aidon kiinalaisen, vietnamilaisen tai turkkilaisen ruuan maistuvan lounaaksi""!!

  Ei muuta kuin sinne. ;)
   
 6. Annis Vierailija

  Niin mikä on kiinalaisen torin virallinen nimi? :D Kuulostaa mielenkiintoiselta paikalta!
   
 7. Sonja Vierailija

  Tarkoitetaankohan tällä ""kiinalaisella torilla"" Józsefvárosin toria, joka sijaitsee Józsefváros pun lähistöllä Kóbányai útilla? Ainakin olen kuullut, että siellä useimmat kauppiaat ovat kiinalaisia ja apuna toimivat romaniheimon jäsenet... Hinnat ovat kuulemma lyömättömät! Tarjolla Kaakkois-Aasiassa kopioitua muotitavaraa, elektroniikkaa, kiinalaista silkkiä, venäläistä kaviaaria ja votkaa sekä stalinistisia esineitä. Jossain muistaakseni vielä kehuttiin ""aidon kiinalaisen, vietnamilaisen tai turkkilaisen ruuan maistuvan lounaaksi""!!

  "Muistaakseni" sanoo hän, kun teksti kokonaisuudessaan on lainattu matkaoppaasta :D

  Hyvä tieto kuitenkin, kiitos siitä!
   
 8. tia Vierailija

  Sinne kiinalaiselle torille kannattaa tosiaan mennä ratikalla nro 28, (muistaakseni nro 37 menee myös samaan suuntaan, mutta ei kovin lähelle). Aikaa kannattaa varata tarpeeksi, koska tavaramäärä on melkoinen. Hinnat olivat vähintäänkin kohtuullisia, mutta toisaalta lähes kaikilla oli samanlaista kamaa myynnissä: laukkuja, t-paitoja, kenkiä, aurinkolaseja, meikkejä yms. sälää.

  Kaikenkaikkiaan näkemisen arvoinen paikka. Ja ehdottomasti edullisin ostospaikka. Ruoka oli sitä samaa, mitä muissakin katukioskeissa. Hyvää kuitenkin.
   
 9. Pikkis Vierailija

  Jep, ratikka 28, Kóbányai útin pysäkki on aivan kiinalaisen torin vieressä.

  Erilaista "merkkitavaraa" tosiaan valtavat määrät halpaan hintaan. Vähän samaan tyyliin kuin Tallinnan Mustamäellä aikanaan, mutta ilman tajuntonta tyrkyttämistä. Iso osa vaatteista tuntui jopa siedettävän laadukkailta.
   
 10. Pääsiäinen Vierailija

  Onko kenelläkään tietoa tämän torin aukioloajoista pääsiäisenä? Unkarissa on tietääkseni pääsiäinen samaan aikaan kuin Suomessa, ja mietin vaan että onkohan minään pääsiäispäivänä tämä tori auki. Olisi kiva nähdä moinen paikka. :)
   
 11. Harri_ Vierailija

  Useimmat kauppiaat alkavat kerätä tavaroitaan pois iltapäivällä klo 14-15 aikoihin. Kannattaa siis mennä aamulla. Pääsiäisestä en tiedä.

  Torille pääsee esim. seuraavasti.
  Racoczin ja Jozsef krt:in risteykseen pääsee raitiovaunuilla 4 ja 6 tai metrolla asemalle BlahaL.ter.
  Raitiovaunun 28 päätepysäkki on risteyksen vieressä eteläpuolella pienemällä kadulla. Vaunu seisoo kiskojen päässä ja siihen mennään kyytiin vähän matkan päässä ensimmäisellä pysäkillä, kun se lähtee liikkeelle. Kyytiin menon jälkeen viidennen pysäkin luona on torin alkupää ja kuudennen pysäkin kohdalla toinen pää. Kummalla tahansa voi jäädä pois. Tori näkyy vasemmalla puolella. Tori on siis Köbábyain varrella.

  Väärennettyä merkkitavaraa oli jonkin verran tarjolla, mutta enemmän kuitenkin aidosti tuntemattomia merkkejä. Meidän ollessamme torilla jostain tuli puhelimella hälytys ja kauppiaat siirsivät kiireesti "merkkitavarat" piiloon. Ilmeisesti joku ratsia?


   
 12. kysymys Vierailija

  Onko tälle kiinatorille tarkkaa osoitetta tiedossa? Google mapsista on vaikea löytää tarkkaa sijaintia jonka voisi esim kertoa taxille.

   
 13. Sinisara Jäsen

  liittynyt:
  29.06.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mondon matkaoppaan mukaan osoite on Kobanyai ut 16. Luulisi taksimiesten tietävän paikan ilman osoitettakin, mutta tietysti jos yhteistä kieltä ei ole...
   
 14. Sinisara Jäsen

  liittynyt:
  29.06.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten nimimerkki Harri tuossa aiemmin kertoi, kiinalaiselle torille pääsee ratikalla 28 Blaha ljusa teriltä. Mutta tuo ratikan lähtöpaikka on siis melkoisen piilossa. Tarkennan vielä, että ratikka lähtee Nepszinhaz- kadulta. Ratikka odottaa lähtöään ihan kadun alussa, mutta ensimmäinen pysäkki on pienen matkan päässä, tuota on vaikea hoksata jos ei tiedä.
  Mielestäni parasta oli jäädä pois pysäkillä Kobanyai ut 31 (jos oikein muistan).

  Torista voi olla monta mieltä. Sisareni sanoi, ettei menisi toista kertaa vaikka maksettaisin.
  Itse pidin mielenkiitoisena,ostin pikkusälää kuten paksuja sukkahousuja,myös kivan laukun, ohuet trikoohousut 100 Ft. Vaatteissa oli paljon kimallusta, joka ei tietysti ole ihan suomalaiseen makuun. Nättejä talvitakkeja oli, vaan ei ollut tarvetta.

  Käytävät olivat pitkiä ja sokkeloisia, pressut kattoina. En suosittele ahtaanpaikankammoiselle, koska alueelta pääsi kadulle vain muutamasta paikasta.
   
 15. Buda Vierailija

  Voisin kertoa torista myös uusimmat kuulumiset siellä juuri vierailleena. Kuten aikaisemmin kirjoittaja totesi, ettei hänen sisko menisi torille enää uudestaan vaikka maksettaisiin, voin täysin yhtyä tuohon mielipiteeseen. Joka kojussa samaa tavaraa. Lattialla lojuu pusseissa vaatteet, suurin osa fits for all- periaatteella. Ei enää mitään kiiltävää tai kimaltelevaa vaan suht. mummoisia. Myyjät todella tympeitä. Monet vain nukkuivat ja vähän raottivat silmiään ja katsoivat päälle, että ethän vain tänne tule. En tiedä minkälaisia ostajia sitten kaipasivat. Kukaan ei puhu englantia, puhuvat vain omaa kieltään välittämättä ymmärrätkö lainkaan.

  Ja ne vessat, valitettavasti oli pakko mennä ja rahaa vastaan saat ottaa kolme palaa paperia miehen valmiiksi asettelemista kääröistä. (en todellakaan suosittele :p ) Sen verran ja enemmän olisi jo mennyt istuimen puhdistamiseen. Osa kojuista oli jälleenmyyntiin ainoastaan. Sinne ei toivottu mentävän ollenkaan ja kuka nyt haluaisi ostaa kymmenen samaa paitaa muutenkaan. Eräässä tällaisista kojuista mies tuli huutamaan meille, kun emme tätä vielä tienneet ja erehdyksissämme selasimme vaatteita. Ja kiinaksi totta kai tämä huuto myös tuli mitään siitä ymmärtämättä.
   
 16. Sinisara Jäsen

  liittynyt:
  29.06.2006
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kokemukseni Asiacenteristä. http://www.napsu.fi/matkailu/kokemukset/348

  Asiacenter ei siis ole kiinantori, vaan kiinatyyppinen iso ostoskeskus. Hieman kalliimpaa kuin kiinalaisella torilla. Ja siistimpää!
   
  Last edited: 27.06.2016

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti