Hae Anna.fi-sivustolta

Kiinalta uhkaus Ruotsille

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 15.11.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kiinalaiset ovat tuohtuneita siitä, että sananvapauspalkinnon saajaksi on valittu kiinalaissyntyinen, mutta sittemmin ruotsalaistunut Gui Minhai. -Osa ihmisistä Ruotsissa ei voi odottaa olevansa rauhallisin mielin sen jälkeen, kun ovat loukanneet kiinalaiskansan tunteita ja kiinalaisten intressejä, sanoo suurlähettiläs Gui Congyou. Hän kehottaa Ruotsin sananvapausjärjestöä luopumaan valinnasta, kuten myös hallituksen edustajia olemaan läsnä palkinnonjaosta, missä yksi tuoli on tyhjä, koska palkinnon saaja ei voi olla läsnä.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/nyheter/kinas-hot-mot-sverige-daliga-konsekvenser/  (Länsimaat ovat joutuneet antamaan periksi monille yksinvaltaisille valtioille arvoistaan jo aiemmin, joten vaatimusten sanavalinnat kiristyvät koko ajan, koska sisältävät yksittäisiin ihmisiin ja hallitukseen kohdistuvia osia.)
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  -Emme aio langeta tällaiseen uhkaan. Emme koskaan, sanoo Ruotsin pääministeri Stefan Löfven. Hänen mukaansa palkinto voidaan jakaa. -Meillä on ilmaisunvapaus Ruotsissa ja se pätee, piste, lisää hän.

  Kulttuuriministeri Amanda Lind aikoo jakaa palkinnon sanoo hänen lehdistötiedottaja Josefin Sasse. Kysymys on PEN:in myöntämästä Tucholsypalkinnosta, jonka saaja on vangittuna Kiinassa, joten kunnianosoitus annetaan hänelle poissaolevana.


  https://www.expressen.se/nyheter/kinas-hot-mot-sverige-daliga-konsekvenser/
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ruotsin hallitus ei peräytynyt, vaan kulttuuriministeri Amanda Lind, joka edustaa vihreitä, jakoi palkinnon Gui Minhaille tilaisuudessa, jossa vastaanottajan paikalla oli tyhjä tuoli. Tilaisuus on Kiinan kannalta siinä mielessä ikävä, että se osoitti hongkonglaisille tukea heidän pyrkimyksissään pysyä erillisenä vapaavyöhykkeenä Kiinasta. Hongkongissa on ollut mellakoita jo viime keväästä alkaen.

  Suomessa media on ollut ihmeen hiljainen kertoessaan Ruotsin ja Kiinan välisistä kiistoista juuri nyt, kun sananvapausjärjestö myönsi palkinnon kirjailija Gui Minhaille. Kiinan suurlähetystö kutsui Ruotsin kulttuuriministerin toimintaa vakavaksi virheeksi. Jollain tavoin muistikuviin iskostuvat kylmän sodan aikojen neuvostomietteet Nobelin palkintoja jaettaessa, jos saaja oli venäläissyntyinen toisinajattelija. Ja siihen aikaan länsimainen media myös kertoi tapauksista heti julkisuuteen.
   
  Last edited: 16.11.2019
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  New York Times on saanut haltuunsa nelisensataa sivua Kiinan kommunistihallinnon asiakirjoja, joissa kerrotaan yksityiskohtia voimatoimista muslimeja kohtaan. Xinjiangin alueella maan luoteisosassa on niin kutsuttuja uudelleenkoulutusleirejä, joissa on vuodesta 2014 pidetty sadointuhansin uiguureja, kazakkeja ja muita etnisiä ryhmiä pidätettyinä.

  Kiinan presidentti Xi Jinping loi pohjan leireille sen jälkeen, kun militantit uiguurit tappoivat 31 ihmistä erään juna-aseman lähellä. Tapauksen jälkeen presidentti aloitti terrorismin vastaisen kamppailun ilman sääliä. Kun opiskelijat palasivat koteihinsa, perheen muu väki oli poissa. Heille kerrottiin, etteivät poissaolevat ole rikollisia, mutta eivät voi poistua koulutuksesta.

  Opiskelijat ovat ihmetelleet, kuinka korjata sato, kun väkeä ei ole paikan päällä. Eikä heillä ole tietoa, kuka maksaa opiskelukulut. Silti heitä on kehotettu olemaan kiitollisia kommunistiselle puolueelle avusta. Ja on kerrottu, että valitukset voivat vain pahentaa heidän tilannettaan.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/nyheter/nya-detaljerna-fran-kinas-koncentrationslager/
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti