Hae Anna.fi-sivustolta

Kiinan vastaisku

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä USA:lle, 25.03.2018.

 1. USA:lle Vierailija

  Trump lähtee Pekingin jälkeen kaupankäynnissä, Kiina sulkee oven Yhdysvaltain roskakorin tuonnista
  © AFP 2018 / ANDREJ ISAKOVIC MAAILMAN
  21:57 24.03.2018(päivitetty 07:22 25.03.2018)

  Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ilmoittama uusi kaupallinen sota on nähtävä välittömästi ja tehokkaasti, kun Peking kieltäytyy kieltämään ulkomaisten jätteiden tuonnin. Kiina-oireyhtymä: Beijing Readies vastaus Yhdysvaltain kauppaneuvotteluun

  Kiina on pitkään ollut maailman suurin jätteiden ja kierrätettävien hyödykkeiden maahantuoja. Nyt kun Trump on uhannut kovaa uutta tariffia kasvavassa kauppasodassa, Peking on ilmoittanut, ettei se kumota uutta kieltoa hyväksyä jätteiden siirtoja Yhdysvalloista ja muista maista, jättäen teollisuusmaat salaamaan vaihtoehtoja siitä, miten hävittää aina -korjaus maisema roskakoriin.
  Kun Kiina vuonna 2016 oli vastuussa siitä, että se hyväksyi noin 80 prosenttia yhdysvaltalaisesta kierrätettävästä jätteestä, liikeyritykset ja lainsäätäjät pyytävät Pekingiä luopumaan tuontirajoituksista.
  Washingtonin edustaja kertoi perjantaina Maailman kauppajärjestön (WTO) kokouksessa, että Kiinan kieltäminen romutustuotteiden tuonnista oli "häiritsevä" ja viittasi siihen, että Pekingissä syytetään kaatopaikan nopeasta lisääntymisestä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa.

  "Kiinalaisten kierrätyshyödykkeiden tuontirajoitukset ovat aiheuttaneet perustavanlaatuisia häiriöitä globaaleissa toimitusketjuissa romuainemalleista, ohjaamalla ne pois tuottavasta uudelleenkäytöstä ja loppusijoituksesta", ehdotti Yhdysvaltain edustaja WTO: n tavarakauppaneuvostossa Genevessä.
  Yhdysvaltain WTO: n edustajat Sveitsissä syyttävät Pekingä Kiinan tuonnin kierrätyssääntöjen muuttamisesta liian nopeasti, mikä on vaarantunut teollisuus, joka ei voi kehittyä ja saattaa joutua romahtamaan. Syytökset sattui ironiseen suuntaan uuden Trump-kauppasodan valossa osittain Pekingissä, kun USA: n edustaja WTO: ssa ilmoitti, että Kiina on toteuttanut tarpeettoman tarkkaa kauppapolitiikkaa Reutersin mukaan.

  "Pyydämme Kiinaa välittömästi lopettamaan täytäntöönpanon ja tarkistamaan näitä toimenpiteitä", totesi Yhdysvaltojen WTO-edustaja.

  EU: n tiedottaja perjantaina pidetyssä WTO: n kokouksessa väitti, että Pekingin uusi politiikka johtaisi romutustuotteisiin, jotka menevät kolmansien maiden maihin, jotka pitävät liiketoimintaa tyytyväisinä eivät noudata ekologisesti turvallisia kierrätyskäytäntöjä, vaan yksinkertaisesti polkevat ei-toivottuja sivutuotteita valtavissa kaatopaikoille tai polttamalla kierrätysjätettä, mikä edistää ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

  Mutta Pekingin kiistämät Yhdysvaltain väitteet Kiinan vastuun maailman roskat kerääjä.

  Kiinan presidentti Xi Jinpingin äskettäin valtuutetun hallinnon edustaja totesi, että kansakuntien on omasta vastuustaan luovuttaa omat jätteet ympäristöystävällisesti ja että Peking ei kieltäytyisi ostamaan maailman kierrätettäviä tuotteita siirtymällä yksinkertaisesti puhdistaa omat alueet.

  "Kiina pyrkii kohti ihmisen ja luonnon yhdenmukaistamista", Genevessä toimiva WTO: n viranomainen mainitsi Kiinan kauppaministeri, jonka Reuters mainitsi.
   
 2. vierailija Vierailija

  Kiina kehottaa Venäjää, Iso-Britanniaa käsittelemään Salisburyn tapausta tosiseikkojen pohjalta
  © REUTERS / Peter
  MAAILMAN
  11:07 27.03.2018(päivitetty 11:13 27.03.2018)
  Aihe:
  Venäjän Ex-Spy Skripal -häkiriitojen hyökkäys Yhdistyneessä kuningaskunnassa )
  BEIJING (Sputnik) - Lontoon ja Moskovan olisi käsiteltävä tilannetta Salisburyn tapauksen ympärillä tosiasioihin perustuen, molempien maiden olisi toimittava kansainvälisen oikeuden puitteissa ja vältettävä laajentumista, Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying totesi tiistaina.

  "Kiina seuraa tiiviisti kehitystä, vastustamme voimakkaasti kemiallisten aseiden käyttöä, mutta olemme edelleen sitä mieltä, että Venäjän federaation ja Yhdistyneen kuningaskunnan on ratkaistava tämä asia tosiseikkojen perusteella", tiedottaja sanoi. LUE LISÄÄ: Slovakia kutsuisi Venäjän lähettilään tiistaina yli Skripal Poisoning - FM

  Virkamies korosti, että puolueiden "olisi kunnioitettava kansainvälistä oikeutta ja kansainvälisten suhteiden perusnormeja sekä vältettävä vastakkainasettelun lisääntymistä".

  Yhteensä 16 EU-maata sekä Yhdysvallat, Kanada, Albania, Norja, Ukraina, Makedonia ja Australia ilmoittivat maanantaina päätöksensä karkottaa noin sata venäläistä diplomaattia Moskovan väitetystä osallistumisesta Skripalin ja hänen tyttärensä Salisburyssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

  Sergei Skripal , Yhdistyneen kuningaskunnan tiedusteluun työskennellyt entinen GRU-eversti ja hänen tyttärensä Yulia ovat olleet sairaalassa kriittisessä kunnossa 4. maaliskuuta lähtien altistumisen takia, mitä Yhdistyneen kuningaskunnan asiantuntijat sanovat olevan A234-hermovälittäjä. Yhdistyneen kuningaskunnan puoli väitti, että ainetta kehitettiin Neuvostoliitossa.

  Moskova on syvästi hylännyt syytökset ja tarjoutunut auttamaan tutkimuksessa.
   
 3. Kiina ilmoitti Vierailija

  Muuttavan j591enkeistä tuotavien 128 tarvikkeen tulleja vastauksena Trumpin asettamien kiiinalaisten tuotteiden tulleille huomisesta lähtien, mukaanlukien sianliha ja hedelmät.
  Muutos tullenee voimaan huomenna.
   
 4. Xi Jinping: Trump Vierailija

  Xi Jinping Trump: "Väsy poistamalla roskat!"
  Talous » Pelin säännöt » Maailman yhteistyö

  Peking peilasti vastasi Washingtoniin rangaistussodassa protektionististen tariffien kanssa. Mitkä ovat osapuolten lähtökohdat sodassa, joka on alkanut ja missä Venäjä voi tulla sen edunsaajaksi?
  Kuinka kaukana Kiina voi mennä?


  Maanantaina 2. huhtikuuta Pekingin valtuuskunta valtuutti Donald Trampin tuontitullien nostamisen useisiin kiinalaisiin tuotteisiin, pääasiassa teräkseen ja alumiiniin, 128 tavaroiden tuonnista Yhdysvalloista, kertoi Kiinan valtiovarainministeriö. Muun muassa viini, sianliha ja hedelmät sanktioitiin. Vastauksen määräksi arvioidaan kolme miljardia dollaria, kun taas amerikkalainen - 60 miljardilla. Määrät eivät selvästikään ole vertailukelpoisia, joten odotamme Kiinan vastauksen jatkumista, jonka määrä riippuu Trumpin tavoitteista.

  Yhdysvaltain tiedotusvälineiden mukaan Yhdysvaltain henkisen omaisuuden varastamisesta vastaavia Washingtonin seuraamuksia suunnataan Kiinan tietoliikenne- ja teknologia-aloille. Länsi-analyytikkojen mukaan Kiina voi vastata nostamalla tuontitulleja muille amerikkalaisille maataloustuotteille, kuten soijapavutille, maissille. Tämä koskee erityisesti maanviljelijöitä, joista monet ovat Trumpin kannattajia. Kiinalaiset voivat myös lyödä Boeingin tehtaalla tilauksia ja antaa etusijan eurooppalaiselle kilpailijalleen Airbus.

  Venäjän presidentin Aasian unionin teollisuusjohtajien ja yrittäjien (RASPP) Vitali Monkiewicz , antoi haastattelun "Pravda.Ru", hän uskoo, että "voi hyvin terävästi seistä ongelma kierrätys jätteiden, jonka Yhdysvallat laajamittaista vientiä Kiinaan." Mukaan asiantuntija, "PRAVDA.Ru 'Trump täyttämään kampanja lupauksia ja" ottaen huomioon sen, että Yhdysvaltain presidentti, ennustaa edelleen kehittämistä Yhdysvaltain ja Kiinan suhteet on vaikeaa. " Yksi asia on varma, "kaupan liikevaihto maiden välillä on arvioitu noin $ 600 miljardia niin laajamittainen kauppasota on kielteinen vaikutus sekä maita," totesi Vitali Monkiewicz haastattelussa "Pravda.Ru".

  Tuo korvaaminen amerikkalaiseen tyyliin
  Se, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloittaa kauppasodan Kiinaa vastaan, on ymmärrettävää useista syistä: Yhdysvaltojen kauppaneuvottelu Kiinassa vuonna 2017 saavutti 375 miljardia dollaria, ja kiinalaiset todella varastavat teollis- ja tekijänoikeuksia. Myös Venäjä on edessään.

  Mutta Trumpin asema on haavoittuvampi. On selvää, että metallurgiaa Yhdysvalloissa ei voida välittömästi palauttaa, ja tuontitariffien korotukset tekevät teräksestä ja alumiinista kalliimpia ja lisäävät monien yhdysvaltalaisten yritysten, lähinnä rakennusyritysten, kustannuksia. Todennäköisesti he tuovat enemmän maista, joihin ei sovelleta seuraamuksia, esimerkiksi Euroopan unioniin, Brasiliaan. Vitaly Monkevich uskoo, että metallurgisten markkinoiden valtiot ovat erittäin kilpailukykyisiä ja "jos kauppatavarat vetäytyvät, tuottajat etsivät ensisijaisesti muita Aasian maita".

  "Terästehtaat voi palata kotiin, jos hänelle tarjotaan vakava mieltymykset - asiantuntija sanoi," PRAVDA.Ru '-. Pitkän aikavälin tavoitteena Donald Trump -. Sääntöjen tarkistamiseksi kansainvälisen kaupan niiden puolesta hän haluaa palata tuotantoprosessin Yhdysvalloissa ja viittaa amerikkalaisten yritysten Kiina. Se on tuonnin korvaaminen amerikkalaisella tavalla. "

  Kiina kärsii myös, mutta ei Venäjällä
  Kiina kärsii myös, sanoo Pravdy.Run asiantuntija. Esimerkiksi "on erittäin ongelmallista löytää samat myyntimarkkinat tuotteilleen, kuten Yhdysvalloissa". Kiinalla on kuitenkin voimakas vastaus, mutta se voi edelleen vähentää juania, mikä aiheuttaa kysynnän kiinalaisille tavaroille muissa maissa. On myös otettava huomioon, että Kiinalla on hallitseva rooli Yhdysvaltojen rahoituksessa ostamalla Federal Reserve -velkakirjoja. Lisäksi yhtiöverotuksen alentaminen vuonna 2018 lisää USA: sta yhä riippuvuutta Kiinasta. Tämä ei luonnollisestikaan ole paras perusta kauppasodalle, jota Trump yrittää nyt johtaa.

  " Muut toimijat hyötyvät Kiinan kansantasavallan ja Yhdysvaltojen välisestä kauppavaihdosta", Vitaly Monkevich kertoi Pravda.ru. - Esimerkiksi Venäjä voi korvata amerikkalaiset maataloustuottajat ja viedä tuotteitaan Kiinaan. Yhdysvaltojen agro-teollisuuden vienti Kiinaan ylittää 20 miljardia dollaria. Jos Kiina asettaa Yhdysvaltain maataloustuotteille seuraamuksia, Venäjällä on hyvät mahdollisuudet miehittää avoin markkinarako. "

  Lainattu Pravda.ru
   
 5. Kiinan kauppa Vierailija

  Kiinan talous ei ole vaikuttanut kauppakiistoihin Yhdysvaltain tilastotoimiston kanssa
  09:48 17.04.2018

  BEIJING (Sputnik) - Pekingin ja Washingtonin välinen kauppakiista ei vaikuta Kiinan talouteen ja sen kehitysnäkymiin, Kiinan tilastoviraston kattavan tilastokeskuksen pääjohtaja Xing Zhihong sanoi tiistaina. "Tiedän, että olette kiinnostuneita siitä, miten Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset kauppakiistat kehittyvät edelleen ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla kiinalaiselle taloudelle. Haluan sanoa, että Kiinan talous on monien vuosien ajan osoittanut hyvää edistystä säilyttäen samalla vakauden ja kauppaan liittyvät kiistat eivät vaikuta Kiinan talouteen ja sen kehitysnäkökohtiin. Kiinan talous on erittäin joustava, se tarkoittaa, että se voi helposti sopeutua muutoksiin ", Xing sanoi tiedotustilaisuudessa.

  Virallisen mukaan Yhdysvallat on jättänyt huomiotta kansainväliset kauppasäännöt, jotka johtivat kahden maan väliseen kauppakiistoon. "Tällainen yksipuolinen protektionismi on herättänyt huolenaiheita kaikkialla maailmassa, ja Kiina on päättäväisesti puhunut sitä vastaan, ja otimme myös ratkaisevia toimenpiteitä Yhdysvaltojen toimien torjumiseksi", hän totesi.

  Viime viikkojen aikana Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset kauppasuhteet ovat huonontuneet. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump allekirjoitti maaliskuussa sopimuksen 25 prosentin tariffista maahan tuotavasta teräksestä ja 10 prosentin tariffista tuodusta alumiinista, minkä jälkeen hän antoi muistion, jossa otetaan käyttöön 60 miljardia dollaria ylimääräisiä tariffeja Kiinasta yli teollis- ja tekijänoikeuksien varastamista .

  LUE LISÄÄ: WCO ehdottaa G20: ta alustana, jotta Yhdysvaltojen päätös terästeollisuudesta ja alumiinista olisi tehtävä

  Vastauksena Kiina otti käyttöön omat tariffit Yhdysvalloissa tuotetuille tavaroille. Molemmat maat ovat sanoneet, että ne voisivat toteuttaa uusia keskinäisiä rajoituksia. Huhtikuun alussa Trump ehdotti, että Kiinaa vastaan lisättiin 100 miljardin dollarin lisäkorvaus vastauksena Pekingin "epäreiluun vastatoimiin".
   
 6. Kiina+USA+ kauppa Vierailija

  Washington's Ultimatum: Miten Kiina voi vastata tiukkoihin Yhdysvaltojen kauppavaatimuksiin
  4. toukokuuta 2018, 21:23
  Vladimir Tsoev
  Yhdysvallat kehotti Kiinaa vähentämään Yhdysvaltojen kahdenvälisen kaupan alijäämää 200 miljardilla dollarilla vuoden 2020 loppuun mennessä. Analyytikot sanovat, että Washingtonin tällainen uhkavaatimus on epäkäytännöllinen. Nykyisissä olosuhteissa Yhdysvallat ei pysty lisäämään vientiä Kiinaan ja vähentämään toimitusten määrää maasta. Lisäksi kauppavajeen perimmäiset syyt liittyvät Yhdysvaltojen talouden erityispiirteisiin. Miksi Peking ei todennäköisesti suostu pelaamaan USA: n uusiin ulkomaisiin taloussääntöihin - RT-aineistoon.

  Pekingissä pidettiin perjantaina 4. toukokuuta kauppaneuvottelut Yhdysvaltojen ja Kiinan edustajien välillä. Kuten Xinhua News Agency raportoi, kahden päivän kokouksen tulosten perusteella kahden maan valtuuskunnat "pääsivät tiettyyn yhteisymmärrykseen useista asioista, joilla pyritään ratkaisemaan kauppa- ja talouskriisi." Samanaikaisesti osapuolet tunnustivat vielä vakavien erojen olemassaolon joissakin asioissa, mutta he eivät ilmoittaneet mitään yksityiskohtia.
  Bloombergin mukaan Yhdysvaltain virkamiehet, joita Treasury Secretary Stephen Mnuchin johti, pyysivät Kiinaa vähentämään Yhdysvaltain kauppataseen alijäämää tasavallan kanssa 200 miljardilla dollarilla vuoden 2020 loppuun mennessä. Vastaava vaatimus sisältyi keskustelujen aattona levitettävään asiakirjaan.

  Vuonna 2017 Yhdysvaltojen kauppataseen alijäämä Kiinan kanssa oli 375,2 miljardia dollaria. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tämä indikaattori kasvoi Yhdysvaltain kauppaministeriön mukaan 116,7 miljardilla dollarilla.

  Ministeriön mukaan tilastoihin, viime vuonna, Yhdysvaltain tuonti Kiinasta oli $ +505,5 miljardia ja vienti -. Vain $ 130,3 miljardiin euroon pääasiassa amerikkalaiset ostavat Kiinasta valmistajilta elektroniikkalaitteissa ($ 147 miljardia euroa), koneet ja mekaaniset laitteet ($ 109,6 miljardia euroa) huonekalut ($ 32 miljardia euroa), sekä leluja ja urheiluvälineitä ($ 25,5 miljardia euroa).
  Kuten korkeakoulu HSE Aleksei Maslovin itämaisten opintojen päällikkö selittää, yksi vaihtoehdoista vähentää Kiinan kauppataseen alijäämää Kiinan kanssa voisi olla Kiinasta tulevan tuonnin väheneminen. Tätä varten Yhdysvaltojen on siirrettävä suurin osa tuotannosta itselleen tai kokonaan ostaa kiinalaisia yrityksiä, joissa ne valmistavat tuotteita Amerikan markkinoille. Asiantuntijan mukaan tällaiset toimet ovat erittäin ongelmallisia Washingtonissa.
  "Yhdysvallat voisi myös siirtää tuotannon Kiinasta muihin maihin, kuten Brasiliaan tai Argentiinaan. Mutta kaupan alijäämän muodostuminen jatkuu kuitenkin. Lisäksi ei ole mitään takeita siitä, että Kiina ei aloita ostaa näitä valmistajia Latinalaisessa Amerikassa, jossa tuotteita tuotetaan amerikkalaisille markkinoille, Maslov sanoi.

  Asiantuntijan mukaan toinen vaihtoehto olisi lisätä omaa toimitusta Kiinaan. "Teoriassa Yhdysvallat voi lisätä vientiä esimerkiksi soijapavut, liha, kaikki elintarvikkeet Kiinaan. Mutta se oli tehtävä ennen kuin Yhdysvallat päätti ryhtyä kauppaan vastakkainasetteluun Kiinan kanssa ja amerikkalaisten tuotteiden osittainen kattaminen oli seuraamuksia ", Maslov sanoi.

  Alan Sabitovin, Fidom Financein nuoren analyytikon mukaan Yhdysvaltojen viennin kasvu Kiinaan on mahdollista vain, jos Kiinan tariffit vähenevät ja sääntely vapautuu.
  "Kiinan viranomaiset ovat jo ilmoittaneet aiemmista toimenpiteistä autoteollisuuden markkinoiden vapauttamiseksi. Vertailun vuoksi autojen kiinalaiset tuontimäärät ovat 25 prosenttia Yhdysvaltoihin verrattuna 2,5 prosenttia, mikä jättää suuria mahdollisuuksia laskuun. Tällaiset askeleet lisäävät uusien autojen vientiä Kiinaan 10-15 miljardista dollarista seuraavien kahden vuoden aikana, minkä takia GM, Ford ja Tesla, kuten GM, ovat mustissa ", asiantuntija sanoi.
  "Freedom Finance" -analyytikoiden mukaan jopa kahdessa tai kolmessa vuodessa alijäämää voidaan pienentää vain 50 miljardilla dollarilla. Henkilökohtainen ongelma

  Kiinan kansantasavallan kauppataseen alijäämä liittyy ensisijaisesti Yhdysvaltojen talouden erityispiirteisiin. Tämä keskustelussa RT: n kanssa kertoi korkeakoulun kauppatieteiden maisteri Petr Moziasin maailmantalouden ja maailmanpolitiikan tiedekunnan apulaisprofessorille. Asiantuntijan mukaan pääasiallinen syy on säästöjen pieni määrä Yhdysvalloissa - tämä koskee sekä kotitalouksia että julkista sektoria.
  Myös aiheesta
  "Kivulias seuraukset": kuinka Kiinan tuontitullien käyttöönotto Kiinasta vaikuttaa maiden välisiin suhteisiin

  Kiinan kauppaministeriö on asettanut tuontitulleja lähes 130 amerikkalaista tavaraa varten. Niistä sianlihaa, joka on noin ...

  St Louisin keskuspankin tietojen mukaan maaliskuussa 2018 tämä luku oli 3,1% ja joulukuussa 2017 se laski vähäisiksi viimeisten 12 vuoden aikana - jopa 2,4%. Alhainen säästämisaste tarkoittaa korkeaa kulutusta, ja tällaisilla talouksilla on yleensä kauppavaje.
  " Amerikkalaiset kuluttavat paljon, ja heidän taloudensa kasvaa lähinnä kulutuskysynnän kustannuksella. Siksi on täysin loogista, että niillä on kauppavaje. Jos se ei olisi kauppaa Kiinan kanssa, se olisi muodostunut liikevaihdoksi jonkun toisen kanssa, kertoi Peter Mozzias.

  Asiantuntija korostaa myös, että Yhdysvaltojen kauppaan Kiinan kansantasavallan kanssa alijäämän toinen syy on kahden maan kilpailuedun erot.
  "Kiina kasvatti vientiään halvan työvoiman avulla. Amerikan talous on erikoistunut huipputekniikan tuotteisiin ja Kiinan talous on työvoimavaltaista. Koska työvoimavaltaisia tavaroita voidaan toimittaa enemmän, USA: lla on kauppavaje ", asiantuntija selitti. Valuuttavirhe
  "Ensimmäinen asia, jonka amerikkalaiset syyttävät Kiinan puolelta, on Kiinan alittaminen RMB: n valuuttakursseista , mikä suosii vientiä. Tämä on luonnollisesti kiistanalainen asia, koska juanista on tullut erittäin vahvoja viime vuosina, ja siltä osin kuin se on aliarvostettu tänään, on mahdotonta sanoa yksiselitteisesti. Mutta Kiinan puoli pystyy vastaamaan amerikkalaisiin vaatimuksiin ja pidättymään sen valuutan laajamittaisesta devalvaatiosta . Tämä voi auttaa vähentämään alijäämää, "- sanoi Mosias.

  Toinen monimutkainen tekijä on teollis- ja tekijänoikeuksien suoja. Donald Trump allekirjoitti 22 päivänä maaliskuuta muistion Kiinan taloudellisen hyökkäyksen torjumisesta ja ilmoitti Kiinasta vuosittaisen henkisen omaisuuden varastamisesta. Yhdysvaltain johtajan mukaan valtion toimenpiteet tällä alueella maksoivat Yhdysvalloissa satoja miljardeja dollareita.

  "Amerikkalaiset yritykset välttävät usein korkealaatuisten tuotteidensa toimittamista näille markkinoille, jotta ne eivät joutuisi laittomaan kopiointiin. Kiina voi tältä osin toteuttaa tiettyjä velvoitteita ", kertoi Peter Mozzias.
  Samaan aikaan asiantuntija toteaa, että nämä toimenpiteet edistävät vain alijäämän tiettyä alentamista mutta eivät sen poistamista. Toisin sanoen, ei ole mahdollista vähentää lukua 200 miljardilla dollarilla.
  "Made in China"
  Yksi Yhdysvaltojen vaatimuksista oli myös kiinalaisen valtion ohjelman supistuminen tukemaan kehittynyttä teknologiaa "Made in China 2025". Tämä ilmenee The Wall Street Journal -lehdestä.

  Kuten selittää Peter Mozias, tämän ohjelman puitteissa tuetaan ensisijaisesti pääomavaltaista korkean teknologian teollisuuden - ilmailu, lentokoneteollisuus, korkean teknologian laivanrakennus, laitteiden rautatieliikenteen, maatalouskoneiden ja muut.
  Myös aiheesta
  Dollarin ohittaminen: miksi venäläiset ja kiinalaiset yritykset ovat halukkaita käyttämään ruplaa ja juania

  Talouskehitysministeriö odottaa, että Venäjän ja Kiinan välisen kaupan määrä vuonna 2018 on 100 miljardia dollaria.
  "Kiinan viranomaiset tukevat näiden teollisuudenalojen laajentamista ulkomaille, mukaan lukien erilaiset vientituet. Siksi yritykset, joilla on Kiinan talouden aloja, edustavat yhä kilpailukykyisempää uhkaa Yhdysvaltojen vastaaville tuotteille ", asiantuntija selitti.
  Kyselyn mukaan RT: n asiantuntijat eivät ole vakavia ja kokonaisuutena voi puhua täydellisestä käsitys Kiinan talouden rakenteesta.

  "Toisin kuin Yhdysvalloissa, koko Kiinan talous ohjaa ja hallitsee valtio. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että Kiina luo suurimmat edellytykset yksityisen liiketoiminnan ja julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden parissa ", toteaa Alexei Maslov.

  Näin ollen pyyntö kieltäytyä tai jopa vähentää tukea "Made in China 2025" -ohjelmassa on vastaava vaatimus muuttaa Kiinan talouden mallia. Maslovin mukaan Kiinan viranomaiset eivät todennäköisesti päätyneet mieleensä.

  :
   
 7. Trump ilmoittaa 25 prosentin hinnalla 50 miljardin dollarin kiinalainen tuontique
  LIIKETOIMINTA
  15:08 15.06.2018(päivitetty 15:48 15.06.2018)
  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump täsmensi, että kiinalaisiin tuotteisiin sovellettavia uusia tariffeja sovelletaan tuotteisiin, jotka sisältävät "teollisesti merkittäviä teknologioita", ja ne otettiin käyttöön teollis- ja tekijänoikeuksien varalta.

  "Kun otetaan huomioon Kiinan teollis- ja tekijänoikeuksien ja teknologian varkaudet ja muut epäoikeudenmukaiset kauppatavat, Yhdysvallat toteuttaa 25 prosentin tariffin 50 miljardilla dollarilla Kiinasta peräisin olevia tuotteita, jotka sisältävät teollisesti merkittäviä teknologioita", Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi julkilausumassaan Perjantai. Yhdysvaltain presidentti varoitti, että Washington ryhtyisi lisätoimiin, jos Kiinan osapuoli vastustaa. "Jos Kiina ryhtyy vastatoimiin, kuten uusien tavaroiden asettamiseen Yhdysvaltojen tavaroille, palveluille tai maataloustuotteille," hänen hallintonsa asettaisi vastaukseksi uusia tariffeja ", hän totesi.
  LUE LISÄÄ: Peking lupaa välitöntä vastausta, jos Trumpin tariffit satuttavat Kiinaa

  Trump selitti päätöstään "epäoikeudenmukaisesta kaupasta" maiden välillä.

  "Minun suurta ystävyyttä Kiinan presidentti Xi: n kanssa ja maamme suhdetta Kiinaan ovat molemmat erittäin tärkeitä minulle, mutta kansamme välinen kauppa on ollut hyvin epäreilua pitkään aikaan, eikä tämä tilanne ole enää kestävä, esimerkiksi pitkään useissa epäoikeudenmukaisissa käytänteissä, jotka liittyvät amerikkalaisen immateriaalioikeuksien ja -teknologian hankintaan. "

  Yhdysvaltojen mukaan Washington aikoo kerätä 25 prosentin tariffit 34 miljardin dollarin arvosta kiinalaisille tavaroille 6. heinäkuuta alkaen ja ryhtyy toimenpiteisiin tariffien käynnistämiseksi 284 uudella tuotelinjalla.

  LUE LISÄÄ: Taloustieteilijät: Dollarin monopoli on korvattu troikan mukaan lukien euro, juan

  Kauppayhdistys ilmoitti aloittaneensa tariffit kahdessa vaiheessa: alun perin listan 818 tuotelinjan arvosta 34 miljardia dollaria, jota seurasi toinen luettelo tuotteista, jotka ovat suurelta osin hyödyttäneet Kiinan teollisuuspolitiikkaa, mukaan lukien "Made in China 2025" teknologian kehittämisohjelmaan. Yhdysvaltain presidentti on ensin maininnut tariffien käyttöönoton maaliskuussa ja on ottanut huomioon sen, että molemmista maista tulevat kauppaneuvottelut neuvottelivat asiasta ja näyttivät saavuttavan tiettyä edistystä toukokuussa, kun Peking päätti laskea tariffeja amerikkalaisista autoista ja Washingtonista lupasi tukea ZTE: lle, jota useimmat USA: n sanktiot ovat vaikuttaneet. LUE LISÄÄ: US asettaa asettamaan lisää tariffit kiinalaisille tuotteille varhain kuin perjantaina - Raportit
   
 8. Kiina uudistuu Vierailija

  Kiinan uudistus on tärkeä osa maailmantaloutta, Ex-Australian suurlähettiläs sanoo.
  AASIA JA TYYNENMEREN ALUE
  08:00 14.07.2018
  Kiinan uudistus ja avautuminen ovat vaikuttaneet paljon maailmantalouteen - erityisesti kaupan ja investointien kasvun myötä - Kiinan suurlähettilään Geoff Rabelin mukaan vuosina 2007-2011.
  Innostunut Kiinan uudistuksen ja avautumisen saavutuksista hän käytti "transformatiivisia", "syvällisiä" ja "historiallisia" kuvaamaan suuria muutoksia, jotka ovat tapahtuneet viimeisten neljän vuosikymmenen aikana. Raby pitää Kiinan suurimpia saavutuksia pienen, köyhtyneen, suljetun talouden muuttamisesta maailman toiseksi suurimpaan talouteen ja satoja miljoonien ihmisten poistamisen köyhyydestä, mikä antaa heille elämää elämäänsä.

  Raby sanoo, että Australia on hyötynyt Kiinan uudistuksesta ja avautumisesta, sillä se on ollut merkittävä tekijä Australian pitkän aikavälin keskeytymätöntä talouskasvua kohtaan ja on siten lisännyt työpaikkojen kasvua ja maan elintasoa.
  Kiina on ylivoimaisesti Australian suurin kauppakumppani, joka vastaa noin kolmasosaa kaikista Australian tavaroiden ja palveluiden viennistä. Se on tärkeä markkina maksullisille opiskelijoille ja matkailijoille.

  Kiinan ja Australian vapaakauppasopimuksen osingot ovat jatkaneet kasvuaan, ja kahden maan kahdenvälinen kauppa kasvoi viime vuonna voimakkaasti. Kiinan tuonnin ja viennin kokonaisarvo kasvoi 29,1 prosenttia vuoteen 2013 verrattuna 923,41 miljardiin juaniin (138,23 miljardia dollaria) vuonna 2017. Kasvu oli 14,9 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Kiinan tuonti- ja vientivolyymi kyseisenä vuonna. Tullihallinto (GAC) tammikuussa.

  LUE LISÄÄ: Eurooppa ja Australia tulevat vakuudeksi Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kaupan sodan - ekonomisti

  Vyö- ja tie-aloite on hyvä seuraava askel Kiinan avautumiselle uudelle aikakaudelle ja voisi tuoda Australialle paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia, Raby sanoi. Hän teki huomautuksia Australiassa ja Kiinassa sijaitsevan yritysneuvoston järjestämän korkean tason konferenssissa Australiaan ja Australiaan.

  Vyö- ja tie-aloitteiden keskittyminen infrastruktuuriin voisi avata mahdollisuuksia Australian yrityksille - ei pelkästään rakentamisessa vaan monissa palveluissa, joissa Australia on kilpailukykyisiä, kuten suunnittelu, projektinhallinta ja ympäristönhallita, Rby sanoi. Hän uskoo, että Belt and Road Initiative tarjoaa Australialle mahdollisuuden houkutella kiinalaisia investointeja avainhankkeiden kehittämiseen Australiassa, etenkin Pohjois-Australiassa. Se on myös suuri merkitys maailmantaloudelle ja siltä osin kuin se voi osaltaan vähentää kuljetuskustannuksia maailmanlaajuisesti, se edistää kansainvälisen kaupan ja investointien kasvua, Raby sanoi.

  Tammikuun ja toukokuun välisenä aikana Kiinan kauppa vyöllä ja tiellä pitkien maiden kanssa kasvoi keskimäärin nopeammin ja kaupan volyymi oli 3,21 triljoonaa yuania, kasvua 11,1 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, GAC sanoi kesäkuussa. Kiinan tavarakauppa kasvoi 8,8 prosenttia vuoden takaisesta 11,63 biljoonaan juaniin viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Vienti kasvoi 5,5 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja oli 6,14 biljoonaa juania ja tuonti kasvoi 12,6 prosenttia 5,49 triljoonaa juania kohti.
  Tämä artikkeli ilmestyi alunperin China Daily -sivustolle
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti