Hae Anna.fi-sivustolta

Kilonpuiston kaksikielinen opetus

Viestiketju osiossa 'Koululaiset' , käynnistäjänä Kohta koululaisen äiti, 23.11.2012.

 1. Hei!
  Kertokaahan kokemuksianne Espoon Kilonpuiston kaksikielisestä opetuksesta. Muutkin kokemukset em. koulusta otetaan mielenkiinnolla vastaan. Mietimme, laitammeko lapsemme hakemaan kyseiseen kouluun (poika käy eng.kielistä päiväkotia), vai menisikö hän kuitenkin lähikouluun.

  Kiitos vastauksistanne!
   
 2. Jep Vierailija

  Hei,
  Kilonpuistosta en voi sanoa omakohtaisia kokemuksia, mutta olen kuullut että alkuvaikeuksien jälkeen opetus siellä olisi ihan hyvää. Koulu on melko uusi ja kaksikielisen opetuskulttuurin luominen vie aina oman aikansa, sillä oppimateriaalia ei ole ihan helposti saatavilla. Kilonpuiston vahvuutena on se että sieltä on koulupolku suoraan kaksikieliselle yläasteelle. Muista Espoon kaksikielisistä alakouluista tulevat menevät Kuitinmäkeen, Espoo internationaliin tai Töölön yhteiskoulun kaksikieliseen yläkouluun tai sitten Kilonpuistoon jos sieltä jää paikkoja omien oppilaiden jälkeen. Tämä siis siinä tapauksessa että valitaan myös kaksikielinen yläkoulu.

  Omien lasteni päiväkodissa oli muutama lapsi jotka lähtivät normaali opetukseen päiväkodin jälkeen ja kun olen tavannut näitä vanhempia niin he ovat kertoneet että lapsi ymmärtää englantia aika hyvin mutta puheen tuottaminen on loppunut, eli sanat ymmäretään kun ne kuulee, mutta niitä ei enää osata käyttää.

  Oma lapseni kovat kulkeneet englanninkielisestä päiväkodista Jalavapuistoon ja Kuitinmäkeen. Vanhin on nyt lukiossa ja valitsi normaalilukion. Nyt on tullut vähän ongelmia (ei paljon) opettamis ja oppimiskulttuurissa. Nämä lapset jotka puhuvat englantia toisena äidinkielenään joutuvat taipumaan normaalilukiossa siihen että lukiossa pitää käyttää vain kirjan sanoja, vrt time table/schedule, at the moment/currently jne. omaehtoinen tekstin ja puheentuottaminen nitistetään sillä että väärästä sanasta tulee miinusta. Näin jälkikäteen ajatellen tulee mieleen että olisi kannattanut ehkä käydä sitten koko koulupolku englanniksi ja valtia lukioksi Etelä-Tapiola tai Internationa.

  Tässä et nyt saanut suoraa vastausta kysymykseesi Kilonpuistosta, mutta ehkä vähän muuta tietoa kaksikielisestä opetuksesta, ja siitä että jos valitsette kaksikielisen opetusmuodon alakouluun kannattaa miettiä jo vähän valmiiksi sitä miten sitten jatkossa. Tokihan siinä on lapsellakin sanansa sanottavana, ainakin yläkouluun mennessä.
   
 3. vierailija Vierailija

  Hei!
  Olisin kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Espoon kilonpuiston kaksikielisestä opetuksesta.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti