Hae Anna.fi-sivustolta

Kiltteys median rooliksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 18.11.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Staffanstorpin paikallislehti Spegeln kokee joutuneensa uhkailun kohteeksi parin viime vuoden ajan sen jälkeen, kun valta siirtyi ruotsidemokraattien ja sikäläisen kokoomuksen harteille kunnallispolitiikassa. Yöllä paloi yksi lehtiteline. Päätoimittaja Stefan Svenssonin mukaan uhkaa esiintyy heti, kun julkaistaan kunnallisjohtoa arvostelevia artikkeleita. -Roolimme on asettaa kriittisiä kysymyksiä, se on tärkeä osa demokratiaa, sanoo hän.

  Staffanstorpista julkaistiin äskettäin filmi, missä esiintyi vain valkoihoista väkeä idyllisissä ja rauhallisissa maisemissa. Oli täydellinen vastakohta Malmölle, mistä yksi väkivaltaa pakeneva perhe muutti rauhalliseen ja idylliseen Staffanstorpiin. Svenssonin mielestä Staffanstorpin "paratiisikuva" murenee, kun vapaata mediaa kohtaan tehdään hyökkäys.

  Päätoimittaja on ollut paikallislehden palveluksessa yli 22 vuotta, eikä ole kokenut samanlaista vihantäyteistä suhtautumista aiemmin. Svenssonin mukaan lehteä ovat uhanneet niin tunnetut kuin tuntemattomat heti, kun kokoomuksen ja ruotsidemokraattien johdolle on asetettu kriittisiä kysymyksiä. Samalla kuntajohto on syyttänyt lehden olevan poliittinen, eikä informoi enää lehteä, vaan julkaisee tietonsa Facebookissa.


  Aiheen antoi:


  https://www.expressen.se/kvallsposten/tidning-hotad-efter-kritiska-fragor-i-staffanstorp-attack/
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kokoomuslainen puoluejohtaja Ulf Kristersson tuumi äskettäin Kiinan suurlähettilään uhkailleen siten, että lauseen vuoksi suurlähettiläs joutuisi omassa maassaan lukemaan tiilenpäitä. Samalla tavoin matti meikäläinen voi tuumata, että kokoomuslaisen johtamassa Staffantorpissa Kristerssonin alamaiset käyttävät poliittista voimaansa arvostelijoita kohtaan. Kaiketi pyrkivät lakkauttamaan koko lehden, jos saavat tukea elinkeinoelämältä, jolla itse asiassa on taloudellinen valta Ruotsissakin.

  Lopputulos aina sama, mutta keinot erilaiset, kun sananvapautta suitsitaan. Ehkä sellainen ero, että Kiinassa viedään vankilaan ja länsimaissa häpeään, jonka jälkeen moni toimii itsetuhoisesti, kuten lama-aikoina taloudelliseen ahdinkoon joutuneet yrittäjät tekivät.
   
  Last edited: 19.11.2019
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kokoomuslaiset Ruotsissa eivät ole kovin isänmaallisia, jos edes uhkaavat jättää jouluostokset hankkimatta Clas Ohlsonista, joka on hieman samalla tavoin kasvanut yrityksenä kuin UPO Suomessa. Pienestä pajasta noussut suuruuteen ainakin Pohjoismaissa.


  https://fi.wikipedia.org/wiki/Clas_Ohlson
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Käytännölliset lahjat ovat yhä kaikkein parhaita hankkia jouluksi, jos nyt rahvas kykenee enää hankkimaan muuta kuin krääsää. Kannattaa ostaa kotimaisia tuotteita, eikä haksahtaa ulkomaisiin, sillä jokainen euro kilahtaa monin tavoin omaan kukkaroon viisaan ostoksen kautta.
   
 6. vierailija Vierailija

  Paikallislehdet ovat aina kuntaherrojen lieassa, olivat nämä sitten demareita, vassareita tai kokeleita. Kyllä tämä on nähty Suomessakin, jossa mitään kuntaherraa arvostelevaa ei löydy, vaikka tämä kaupunki on ollut valtakunnallisen naurun alla. Uhkailu on eri asia, mutta siihen ei tarvita kuin yksi tärähtänyt, joka leimaa sitten kaikki. Kepuloisten aikakaudella moni päätoimittaja sai lantaa etuovelleen.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vaikuttaa siltä, etteivät Suomessa isotkaan mediat ole kovin paljon erimielisiä poliittisen eliitin kanssa. Tutkiva journalismi ei ole mahdollista muualla kuin maassa, missä politiikka on selkeästi jakautunut kahtia, kuten Yhdysvalloissa, missä demokraattiset mediat höykyttävät presidenttiä, mutta republikaanit eivät kuin nimeksi. Siellä oppositio osaa tehdä kiperiä kysymyksiä, eivätkä populistit saa tuulta purjeisiin samoin kuin Euroopassa.

  Ruotsissa on säädetty sellaisia lakeja, jotka estävät vapaan tiedotuksen jopa silloin, kun tehdään vakavia rikoksia. Maksavat kovaa hintaa, sillä moni murhaankin syyllistynyt kävelee nykyään vapaana. Malmössa pyrkivät saamaan väkivaltaa vähennettyä, mutta eipä tiedetä, millä tavoin virkavallan vastapuoli suhtautuu poliisien lisäaseistukseen.

  Suomen media onkin siinä mielessä vielä hyvä, että sen avulla virkavalta saa sanomansa perille. Sotilaat samoin, kuten myös presidentti, jonka imagoa suitsutetaan, kun kerrotaan pienistä huomionosoituksista töistään potkitulle hoivahenkilölle tai huuhkaajien silmäätekeville. Mielikuvilla maailmaa johdetaan, eikä teoilla, jotka jätetään kertomatta, koska ihmisillä on oma viiteryhmänsä itse kullakin. Hyvä voi olla jollekin paha ja paha jollekin hyvä. Markka meni ja euro tuli monien eu-lakien kera.
   
 8. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 658
  Saadut tykkäykset:
  3
  Staffanstorpin mainosfilmin vastineeksi malmölaiset julkaisevat omansa, jossa aikovat pitää ihmisarvoa tärkeänä. -Haluamme näyttää, että olemme oikeassa, sanoo Nicolas Lunabba. Filmillä osanottajat näyttelevät jengiä, jonka jäsenet kertovat itsestään, kunnianhimostaan ja unelmistaan.

  Malmön filmillä katsojat saavat tutustua muun muassa Kamal Masriin, joka kuudentoista ikäisenä oli viharikoksen kohteena. Epäilee tekijäksi sarja-ampuja Peter Mangsia, vaikkei syyttäjä koskaan ottanut hänen tapaustaan käsittelyyn.

  Kamal Masri kertoo unelmoineensa jalkapalloilijan ammattiurasta, mutta matkalla treeneihin joutui ampujan kohteeksi. Media väitti rikolliseksi, joka monien mielestä ansaitsi kohtalonsa. Hän on nykyisin nuorisojohtajana kaupungissa.


  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/efter-staffanstorps-film-nu-kommer-svaret-fran-malmo/
   
 9. vierailija Vierailija

  Haluamme näyttää, että olemme oikeassa... ja sitten mainosfilmiin otetaan ammunnan uhri? Onko tämä nyt joku satiirifilmi, josta joutuvat sitten 20 vuoden päästä oikeuteen kuten Suomessa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti