Hae Anna.fi-sivustolta

Kirjasuositus

Viestiketju osiossa 'Kristallipallo' , käynnistäjänä Lily-Rose, 21.05.2020.

 1. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Kuuntelin äänikirjana Joe Dispenzan "Luo itsesi uudelleen".
  Henkistä kehitystä kvanttikentän näkökulmasta katsottuna. Erittäin mielenkiintoinen kirja!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 2. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  56
  Kiitos vinkistä, tuo laitetaan joko kuuntelu- tai lukulistalle ja hoidetaan sitten kun tämän hetkinen etäopiskelurupeama on ohi.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 3. vierailija Vierailija

  Lily palannut monen kuukauden tauon jälkeen! :)
   
 4. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Googletin kirjailijan. Väittää olevansa neurotieteilijä, vaikkei hänellä ole mitään tutkintoja neurotieteistä. Eikä myöskään kvanttifysiikasta.

  Ei jatkoon.
   
 5. Ei ainkaan kotisivuillaan väitä olevansa neurotietelijä: En voinut liittää tekstiä tähän, koska siellä on joku englanninkielinen sana, jonka tämän palstan oikoluku tulkitsee joko spämmiksi tai kirosanaksi, tulee sellainen ilmoitus.

  Mutta ....siis... kotisivuillaan kertoo olevansa bachelor of science (alempi korkeakoulututkinto siis) ja kiropraktiikan tohtori. Kertoo myös jatkokoulutuksensa sisältävän neurologiaa ja neurotieteitä sekä kemiaa ja solubiologiaa.

  Tieteessä on ihan normaalia, että voi olla tieteellisiä opintoja vaikkei olisi sen tieteenalan tutkintoa. Silloin mainitaan vain ne opinnot.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 6. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 932
  Saadut tykkäykset:
  18
  Ehkä ei suoraan väitä olevansa, mutta kirjoja markkinoidaan sillä, että Dispanza tietäisi jotain oleellista neurotieteistä.

  Myöskin hänen tohtorin tittelinsä kiropraktiikasta on hieman kyseenalainen kahdellakin tapaa:

  1. Kiropraktiikka ei ole jenkeissä samalla tavalla nimikesuojattu kuin suomessa. Siellä ei ole samanlaisia kriteerejä sille, kuka voi käyttää itsestään nimitystä "kiropraktikko".

  2. Hänen tohtorin tittelinsä on saatu Life Universitystä, joka ei ole mikään tieteellinen yliopisto, vaan lähinnä vitalismiin ja holismiin keskittyvä pseudotieteellinen yliopisto, joita jenkeissä on paljon.

  Ja lisäksi, hänellä ei ole mitään tutkintoa kvanttifysiikasta, joten en pidä häntä mitenkään pätevänä asiantuntijana kvanttikentistä. Lasken hänet kvanttimystikoksi.
   
 7. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 115
  Saadut tykkäykset:
  1 953
  Puheessaolevasta henkilöstä en tiedä mitään, mutta mitään ei koskaan opita näistä rajatieteen asioista jos niitä väheksytään ja niistä puhutaan väheksyen pseudotieteinä eikä edes haluta tutkia tai ymmärtää.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 8. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  56
  Otan tästä keskustelusta vähän toisenlaista koppia, kun tuli mieleen käsite "self-help kirjallisuus" , jota Lilyn tuoma kirjavinkkikin edustaa.

  Ajattelen, että self-help kirjallisuus ei ole tieteellinen tutkimus tai -työ eikä sen tarkoituskaan ole todistaa mitään, sen tarkoitus on olla self-help kirja, siis kirja, jonka tarkoituksena on esitellä metodi tai metodeja ihmiselle, joka haluaa kehittää itseään.

  Muutenkin tiede ja sen soveltaminen on suhteellisen helppoa jokaiselle, joka on saanut edes alemman tason tieteellisen koulutuksen ja tiedettä saa käyttää hyväksi vaikkei olisikaan astrofyysikko tai Einstein (kuvannollinen vertsus, laitetaan nyt varmuudeksi disclaimereita tänne tekstin sisään).

  Tässä on ihan samantapainen ilmiö kuin ilman kunnollista akateemista tukintoa oleva kulkisi nettipalstoilla paasaamassa ihmisille tieteestä ja esiintymässä skeptikkona, niin ei silloin hänenkään viestejä tulisi lukea, koska hänellä ei ole tarpeeksi syvää tieteellistä koulutusta. (taas disclaimer: Vaikka Sivaltaja tällaisena tällä palstalla esiintyy, tuo ei ollut tarkoitettu piikiksi häntä kohtaan in person, vaan pelkästään vertaus, joka suntyy vastaikkainasettelusta, jota pseudoskeptikot mielellään viljelevät netissä.)

  Tuosta kirjasta en tosiaan tiedä mitään vielä, mutta self-help kirjallisuudesta pidän.
  Muutenkin self-help kirjallisuutta on tutkittu tieteellisestikin ja hyvin monet terapeutit käyttävät (tai pitäisikö sanoa hyödyntävät) niissä esiteltyjä metodeja asiakkaidensa kautta. Sitä tehdään, koska ne on koettu hyödyllisiksi anniltaan. Disclaimer: en väitä, että kaikki self-help kirjallisuus olisi haitatonta. Ei ole kaikki tieteellinen kirjallisuuskaan haitatonta.

  Yhdestä kirjasta pitäminen ei varmaan merkitse sitä, että uskoo kaiken mitä siinä sanotaan. Minä pidän Raamatusta ja koraanistakin, mutta hyvin vähän uskon niiden sisältöön, sen verran selvästi niistä tulee esiin oman aikakautensa ääni ja ihmsiten halut tehdä yhteiskunta tietynsuuntaiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että Jumalan tahto loistaa siellä monissa paikoissa poissaoloaan tai sitten se on poistettu kirjailijan tai kirjailijan palkanneen tahon omien mielipiteiden tieltä mikä johtaa siihen, että ihmisen pitää etsiä jumalan tahto noiden kirjojen sivuilta kuin neula heinäsuovasta. (disclaimer: en lähde nyt pohtimaan tai määrittelemään onko jumala olemassa vai ei ja jos olisi niin miksi olisi ja miten olisi ja miten toimisi jne. Tuo kysymys ei vaan inspiroi minua ainakaan nyt)


  Etsin äsken yhtä toista podcastia selfhelp kirjallisuudesta, mutta en onnistunut, en muista ohjelman nimeä, saattoi olla Aristoteleen kantapää, mutta tuossa nyt yksi podcast,oli mielenkiintoinen ja avara. https://areena.yle.fi/audio/1-4036471


  Tutkimus: Self help -kirjat hoitavat masennusta

  https://yle.fi/uutiset/3-6459051
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 9. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Toimii myös jos kärsii unettomuudesta tai on muuten rauhaton. Lukijalla on hyvin rauhoittava ääni. Siksi kuuntelin sen kahteen kertaan kun nukahtelin aina välillä.
   
 10. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Kuuntele kirja ensin ennen kuin tuomitset "Ei jatkoon". Saattaisit jopa tykätä siitä. Ainakin ihan vähän. :)
   
  Last edited: 30.05.2020
 11. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Kannattaa ihmeessä lukea tai kuunnella! Mä aion kuunnella vielä kolmannenkin kerran. :D Voisin melkeinpä lyödä vetoa että säkin pidät tästä kirjasta!❤️
   
 12. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Tuntuu melkeen samalta kun ois palannu kotikylään suuresta maailmasta. :D
   
  • Tykkään Tykkään x 3
 13. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  56
  Tuo kirja... minua edellä on noin 20 lainaajaa. Noh... odotellaan sitten. Ilmeisen suosittu kirja siis.
   
 14. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Oho. :eek: Mut hei kuuntele se kirja, se on ihanan rentouttavaa kuunneltavaa, suosittelen todella! :)❤️ (Nextorysta ilmaseks) :coffee:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 15. vierailija Vierailija

  Ei tosi asioitten esille ottaminen ole väheksymistä.
   
 16. vierailija Vierailija

  Sitähän mä aina ihmettelen miksi ihmiset on joko-tai. Mulle on jo pienestä pitäen ollut selvää että mestaroidutaan sekä tieteen että yliluonnollisen aloilla ja molempia käytetään silloin kun niiden aika on. Eikä siis mitään painotusta suuntaan tai toiseen vaan aina lähdetään yläpuolelta käsin tilannetta tarkastelemaan ja käytetään oikeita työkaluja. Ei mitään ihmeellistä. Miksei kaikki vois tehdä näin?
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 17. vierailija Vierailija

  koska tietoisuudentaso
   
 18. Osiria Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  162
  Saadut tykkäykset:
  56
  kiitti vinkistä, täytyy varmaan mennä nextoryyn. Vierastan kaikkia kirjautumista vaativia juttuja, mutta nyt olisi aikaa kuunnella. Ehkä pitää....
   
 19. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 115
  Saadut tykkäykset:
  1 953
  Se sävy se sävy...Tosiasioiden...Määrittele tosiasia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 20. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Mielenkiintoista. Täytyy etsiä tuo ääniversio, sitä ei ainakaan Näkövammaisten kirjastossa ollut. Onkohan Nextoryssa vielä ilmaiseksi...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 21. vierailija Vierailija

  Tosiasia on se mikä on.

  Määritelmät ja tulkinnat eivät ole tosiasioita.

  Puu on tosiasia. Ajatukset, mielikuvat, muistikuvat puusta ei ole puu sinänsä.
   
 22. vierailija Vierailija

  "Tosiasia on se mikä on."

  Ei, ei välttämättä... (n)<-pyörittelee asiaa mielessään.

  Väite: Tosiasia on sitä VASTA tai kun jokin tai joku havaitsee sen sellaiseksi.

  Esim. Maapallon litteys oli totena pidetty asia, kunnes havaittiin, että maa onkin pallo. Aurinko kiersi maata, kunnes huomattiin, että tosiasiassa se onkin toisinpäin.
  Maailmankaikeudessa, näkymättömineen ulottuvuuksineen, on tietenkin valtavasti vielä löydettävää, tosiasioita, elämää, nyt vielä ihmiselle käsittämätöntä.


  Ei yhtään liity mihinkään kirjasuositukseen, mutta nuin... Päivän pähkinä. :LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 23. vierailija Vierailija

  Tuon tämän (aiemman postauksen: yliluonnolliset osiosta, entiset elämät) tänne kirjasuosituksena. Jos jollain on muitakin hyviä kirjoja suositella niin tänne vinkkejä, kiitos! :) - Luetaan vaikka karanteenissa kun on aikaa...) :coffee:

  ... ...
  Näistä lasten kertomista edellisen elämän muistoista löytyy muuten mielenkiintoinen kirja: Olen elänyt ennenkin : lasten muistoja edellisestä elämästään (Life before life - Jim B. Tucker 2005 / suomennos 2015).

  ... "Olen elänyt ennenkin avaa suurelle yleisölle tutkimuksen lapsista, jotka kertovat muistavansa asioita edellisestä elämästään. Yleensä he alkavat puhua edellisestä elämästään opittuaan puhumaan, jolloin he pyytävät päästä edellisen perheensä luo tai kertovat, millä tavalla kuolivat. Monissa tapauksissa lapset ovat kertoneet totuudenmukaisia yksityiskohtia todellisuudessa kuolleiden ihmisten elämästä."

  "Teos esittelee tapaukset yleistajuisesti ja kiihkottomasti, kertoo kuinka ne on löydetty ja dokumentoitu sekä kuinka niitä on tutkittu. Se käy myös läpi valtavirtatieteen reaktiot tähän tieteellisen tutkimuksen rajoja koettelevaan aiheeseen ja tutkii ajatusta, miten tietoisuus voi jatkua sen jälkeen kun sen tyyssijaksi ajatellut aivot kuolevat."

  "Lääketieteen tohtori Jim B. Tucker on lastenpsykiatri Virginian yliopistolla, jossa hän toimii Lasten- ja perhepsykiatrian klinikan lääketieteellisenä johtajana."
  "Virginian yliopisto on tutkinut lasten jälleensyntymäkertomuksia jo neljänkymmenen vuoden ajan. Pelkästään heidän omassa rekisterissä on yli 2500 tapausta."

  Olen elänyt ennenkin kuvailee tutkijoiden keräämiä tapauksia, jotka viittaavat siihen, että jotkut voivat selviytyä kuolemasta ja syntyä uuteen elämään...
   
  • Tykkään Tykkään x 2
 24. Lily-Rose Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  12.10.2016
  Viestejä:
  3 852
  Saadut tykkäykset:
  835
  Moi! :) Niin kiva kun säkin ilmestyit taas yhtäkkiä jostain! :) Siinä Nextoryssa on muistaakseni kuukauden (?) ilmanen jakso et voi kuunnella niitä kirjoja, ja sit se alkaa maksaa jotain 16e tjsp / kk, ellei sitä katkase. Ite en oo katkassu. Äänikirjat on kivoja jos lukija on hyvä. :)
   
  Last edited: 02.08.2020
 25. Master Skywalker Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  14.03.2017
  Viestejä:
  877
  Saadut tykkäykset:
  431
  Totta. Rakastan äänikirjoja. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti