Hae Anna.fi-sivustolta

Kirjoituspyyntö: äitipuolena uusperheessä

Viestiketju osiossa 'Yksinhuoltajuus ja uusperheet' , käynnistäjänä MonicaV, 30.03.2018.

 1. MonicaV Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.03.2018
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haluaisitko jakaa ajatuksiasi uusperheessä elämisestä?
  ÄITIPUOLENA UUSPERHEESSÄ

  Opiskelen sosiologian maisteriohjelmassa Jyväskylän yliopistossa. Teen Pro gradu -tutkielmaa aiheena: äitipuolena uusperheessä. Aihe kiinnostaa minua, koska uusperheiden arki ja kokemukset näyttävät olevan hyvin moninaisia ja erilaisia. Inspiraation työhöni olen saanut omasta uusperhe-elämästäni.

  Äitipuolen rooli näyttäytyy uusperheessä erityisen haasteellisena, koska siinä yhdistyvät sekä naiseuteen että vanhempipuolena oloon liitettävät odotukset ja velvollisuudet. Minua kiinnostaakin erityisesti, miten sinä olet omasta näkökulmastasi kokenut, käsitellyt ja ratkaissut näihin odotuksiin liittyviä arkisia haasteita.

  Tutkimukseen voivat osallistua kaikki uusperheessä äitipuolen/bonusäidin roolissa toimivat naiset. Voit käyttää kirjoituksessa sellaisia nimityksiä perheenjäsenistä ja itsestäsi, jotka tuntuvat sinusta kaikkein luontevimmilta. Kirjoituksen tyyli ja pituus ovat vapaat.


  KIRJOITUSPYYNTÖ

  Kirjoitus sisältää 2 osiota:

  Ensimmäisessä osiossa pyydän sinua kertomaan (1) miten paljon ja millaisiin asioihin osallistut lasten elämässä ja uusperheen arjen pyörittämisessä. Sekä siitä miten olet päätynyt hoitamaan juuri näitä tehtäviä perheessä. Lisäksi pyydän sinua kertomaan (2) tilanteista, jotka ovat hämmentäneet/ihmetyttäneet/mietityttäneet/suututtaneet/huvittaneet tai olleet muutoin sellaisia, joissa olet joutunut tarkemmin miettimään omaa asemaasi, roolia tai toimintatapoja uusperheessä.

  Toisessa osiossa voit vapaasti kertoa millaisena olet kokenut äitipuolena olemisen. Voit kirjoittaa esimerkiksi siitä mikä uusperhe-elämässä on ollut palkitsevaa ja mikä vaikeaa, tai millaisena näet oman roolisi uusperheessä. Voit kertoa myös uusperheen dynamiikasta ja suhteistasi puolisoosi ja perheen lapsiin, sekä millaisia odotuksia sinulla on ollut uusperheen arjesta puolisosuhteen alkuvaiheessa ja miten odotuksesi ovat toteutuneet uusperheen arjessa. Voit kertoa myös perheen käytännöistä ja tavoista, säännöistä ja rutiineista, arjesta ja juhlasta, sekä siitä miten olette päätyneet perheessä toimimaan juuri tietynlaisten toimintamallien mukaan. Pyydän sinua kirjoittamaan erityisesti niistä tunteista, kokemuksista ja ajatuksista, jotka ovat olleet merkityksellisiä juuri sinulle nykyisessä perheessäsi ja äitipuolen/bonusäidin roolissasi.

  Lisäksi pyydän, että lisäät kirjoituksen loppuun joitain taustatietoja:
  - oma ikäsi
  - kuinka kauan olet ollut parisuhteessa nykyisen puolisosi kanssa ja asutteko yhdessä (mistä asti/kuinka kauan)
  - lasten lukumäärä ja iät (biologiset, puolison ja yhteiset)
  - oletko osa etä- vai lähiperhettä/lasten asumisjärjestelyt


  Käsittelen kirjoitukset anonyymisti ja ehdottoman luottamuksellisesti. Kirjoitukseen sisältyviä henkilöitä ei voida tunnistaa tutkimuksen tuloksista, eikä kirjoittajan tietoja luovuteta eteenpäin. Kirjoituksia käytetään vain ja ainoastaan tutkimustarkoitukseen tässä kyseisessä opinnäytetyössä.

  Halutessasi voit jättää minulle sähköpostiosoitteesi, jotta voin lähettää valmiin työn myös sinun luettavaksesi. Työni löytyy myös Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistosta sen valmistuttua.

  Kirjoitukset voit lähettää minulle sähköpostiin viimeistään 15.5.2018.
  monica.l.vahasalo@student.jyu.fi

  Kiitos osallistumisesta ja mukavia kirjoitushetkiä!

  Ystävällisin terveisin,
  Monica Vähäsalo
  monica.l.vahasalo@student.jyu.fi
  0442662200
   
 2. MonicaV Uusi jäsen

  liittynyt:
  30.03.2018
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos jo saapuneista kirjoituksista! Uudet kirjoitukset ovat kuitenkin tervetulleita, ja muistuttelisin, että vielä on hyvin aikaa kirjoitella (15.5. on viimeinen palautuspäivä) :)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti